|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11431 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
hej kochane
rzadziej do Was zaglądam, ale pamiętam ![]() TŻ wyjechał, więc ogarnąć się z 4 dzieci samej jest ciężko... do tego jak na zlość akurat szczepienia , bilanse, koniec ferii.... i tak wszystko po troszkę ps. 14 lutego urodziła się moja córeczka
|
|
#11432 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
jusi a może bedziesz miała się tam wykąpać
![]() tomati trzymam kciuki, aby szybko udało Ci się spełnić swoje marzenie ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Horo witaj kochana ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- French_miki powodzenia jutro!!! Nic się nie bój, jutro będziesz miała piękne cycuszki
|
#11433 |
|
Raczkowanie
|
ja się tam nie martwie wymianą implantów jak trzeba będzie to się wymieni
nie będę sięgała i rozmyślała co będzie za 15 lat jak moje cycki będą wyglądały trzeba się cieszyć tym co teraz jest ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- sabuś - dobre może dostane gratis kompiel w bombelkach hehe
|
#11434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Aż tak dużo chyba za to usg nie płacisz hahahaha
|
|
#11435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#11436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Horo, buziaczki Tomati, przyjęłam .
|
|
#11437 |
|
Zadomowienie
|
Sabuś
Celinko Aniczko jusi kasik klauduś olivko i wszystkie pozostałe dziewczynki
|
|
#11438 |
|
Rozeznanie
|
Ej czy zaczelas nowe cwiczenia????? Siłka...???? Jesuuuu...kiedy Ty to robisz? Ooo widze silownia 0 ale pewnie w planie masz?
Dr. E.S. Edytowane przez celina777 Czas edycji: 2013-01-30 o 15:34 |
|
|
|
#11439 |
|
Raczkowanie
|
Wrzuciłam w końcu moje zdjęcie 2 tygodnie po op
|
#11440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a robię mniej tych ćwiczeń z Ewą Ch, bo za dużo schudlam
|
|
|
#11441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moglas sie zapytac czy zel do usg tez masz przyniesc![]()
|
|
|
|
|
#11442 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#11443 |
|
Raczkowanie
|
Nie okragle
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Dziekuje za mile komentarze , jeszcze mam opuchniey mostek.
|
#11444 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
french_miki -trzymam kciuki
Cytat:
Co do dermatologów bądź kosmetyczek jest w tej kwestii problem bo - sam dermatolog spojrzy od strony zdrowotnej, sama kosmetyczka od strony kosmetycznej. Dlatego jeśli już - to tylko dermatolog-kosmetolog. W każdym wypadku i problemie polecam tylko takiego specjalistę -który się zajmuje dermatologią estetyczną i ma do tego spojrzenie medyczne. Kosmetyczki (przepraszam jeśli kogoś urażę) omijaj szerokim łukiem jeśli masz jakieś problemy skórne. Czytałam, że robiłaś oczyszczanie mechaniczne twarzy- tej metody żaden specjalista już nie stosuje!!! Świat dermatologii estetycznej zrobił milowe postępy w ostatnim dziesięcioleciu- nasze kosmetyczki z dyplomami po 3 -msc kursach niestety zostały w średniowieczu. Podobnie z rozstępami-jeśli już zabiegi to tylko u lekarza w gabinecie odnowy, nie u kosmetyczki która może nawet ma jakiś sprzęt do zabiegów ale nic poza tym. Cytat:
nie chciałam Wam przeszkadzać![]() Cytat:
ciekawe co będziecie robić A wstydzić się nie ma czego- tacy lekarze codziennie badają piersi. Tych ładnych jest mały ułamek![]() Cytat:
ręcznik ?- no nie mogę I to w prywatnej placówce tak źle już jest? słyszałam o prezerwatywach do Usg dopochwowego które robią na kasę, no ale coś takiego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hihi podzielam zdanie w pełni
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||||||
|
|
|
#11445 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
"Przelecieć" wszystko co spłodziłyście przez 2 dni i to niecałe jest dla mnie niemożliwe ze względów czasowych. Wczoraj byłam na kontroli. Lekarz stwierdził, że piersi osiągnęły już swoją docelową miękkość, wszystko jest w porządku i pozwolił ćwiczyć, a nawet skakać, mogę nosić staniki z fiszbinami i generalnie mogę żyć. Myślę jednak, że powinnam jeszcze trochę uważać. Póki co noszę topiki i sportowce, a fiszbinowce zostawię na jakieś okazje. Poza tym sportowe są o niebo wygodniejsze
|
|
#11446 |
|
Zadomowienie
|
Cieszę się, że wszystko ok
Czyli teraz można robić użytek z piersiaków... cokolwiek by to nie znaczyło
|
#11447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super to szybciutko... pocieszające
|
|
#11448 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
ja tylko na momencik, bo mam sporo pracy. Tempo macie zabójcze ![]() Mam nadzieję, że tydzień mija każdej z Was w dobrej atmosferze Saba08, bardzo dziękuję za przyjęcie Cytat:
!! Trzymamy kciuki![]() Cytat:
Klaudeczko, życzę udanego i spokojnego urlopu A Wam wszystkim, dziewczyny, (po częstochowsku rymując:P) miłego wieczoru i dobrego humoru
|
|
#11449 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny!
ja jeszcze NIC nie mam ogarniętego, oczywiście oprócz badań i hajsu Jutro idę na 15:00, nadal to do mnie nie dochodzi w ogóle chodzę jak otumaniona i się zastanawiam czy czasem nie śpię na jawie.Co do tych facetów MyaDiva to postaram się, żeby nie przyszli razem hahahaha Co do USG - nie ma się czego wstydzić! Ktoś kto na co dzień wykonuje USG różnych narządów jest przyzwyczajony do widoku ciała jakiekolwiek ono by nie było. Jakby co to ja byłam za 80zł we Wrocławiu u dr, która jest szefem radiologii w centrum onkologicznym, także mogę ją polecić. No i ręczników nie trzeba przynosić swoich
|
#11450 |
|
Raczkowanie
|
MyaDiva byłam dziś cały dzień przez to przybita , myślałam o tym co bedzie jeśli za 15 lat bym nie miała pieniedzy na wymiane. Myślałam nawet o tym zeby ta decyzje przełożyc i poczekac jeszcze troche jak sibie to wszystko przemyśle, ale porozmawiałam przed chwila z moim chłopakiem i powiedział , żebym sie nie zastanawiała co będzie za 10 -15 lat bo wtedy sie o to bede martwiła i zebym spełniła swoje marzenie i cieszyła się tym co teraz bede miała. I to mi bardzo pomogło
|
|
|
|
#11451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bym nie martwiła sie co będzie za 15 lat. Najwyżej będą nieładne ale będą. A radość przez te 15 lat .... bezcenna ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- miki powodzenia jutro, trzymam kciuki!!!
|
|
#11452 |
|
Raczkowanie
|
ania2003
I o to chodzi zreszta nie wiem czy nie lepiej mieć brzydkie persi ale je przynajmniej miec , bo jak narazie to ja mam jedynie miejsce w którym piersi powinny być
|
|
|
|
#11453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cześć Dziewczynki Wpadłam tylko na chwilkę, mam trochę problemów i nie mam głowy do siedzenia w necie, ale troszkę oczywiście podczytuję. U mnie z cycorkami wydaje się być wszystko ok. Ból? U dent mnie czasem bardziej bolało. Poważnie. Bardziej czuję się ogólnie połamana, niż odczuwam ból. Boli mnie piersiowy odc kręgosłupa w niektórych pozycjach i wtedy muszę się szybko oprzeć. Ogólnie nigdy bym się nie spodziewała, że po takiego rodzaju op natężenie bólu może być tak małe. Ale to pewnie zależy od wielu czynników. Proszki jednego dnia biorę, innego nie - chcę też być świadoma czy boli i ew jak bardzo, bo taka świadomość raczej jest potrzebna np na wypadek gdyby się coś działo niedobrego (Boże broń!). Odczuwam w lewusku czasem takie delikatne ciagnięcie, jakby pieczenie, sama nie wiem jak to opisać. Brzuch mi wieczorem wydyma dosyć mocno - czy to możliwe, że to nadal po narkozie? No i delikatnie mi czoło wysypało (to raczej na pewno po narkozie, bo jestem zsiana jak wysypką jakąś) , ale tragedii nie ma.Słuchajcie, niestety jestem zmuszona trochę rzeczy robić koło siebie, nie dzwigam, nie podnoszę rąk wysoko i nie odczuwam jakichś bardzo dużych ograniczeń natomiast jest nie do uniknięcia, że przy większości nawet drobnych czynności mięśnie klatki się napinają. Np kiedy otwieram drzwi samochodu czuję oczywiście jak mięśnie pracują - czy tego typu czynności mogą mi zaszkodzić? Może to głupie pytanie, ale powoli zaczynam schizować. Jutro jadę na zdjęcie szwów i tak się zastanawiam - na jakiejś podstawie lekarz przy zdjęciu szwów, bądź na kolejnej kontroli - kontrolach stwierdza, że wszystko jest ok? Tylko na postawie oględzin/dotyku? I kolejne pytanie - drętwieją mi dość często ręce. Nie jakoś bardzo, ale jednak. Czy któraś z Was tak miała? Może to od tego pasa, bo on tam pod pachy wchodzi. Całuję Was wszystkie
|
|
#11454 |
|
Raczkowanie
|
Laseczki, dziękuję za wszystkie miłe słowa!
Na POCIESZENIE dla wszystkich Was, które jeszcze nie mają wyznaczonej operacji, zastanawiają się nad swoim wyglądem, myślą, że ich cycuszki są małe i się nikomu nie podobają, wrzuciłam moje wyjściówki Generalnie są to ich pierwsze i ostatnie zdjęcia! ![]() Moje marzenie od 16 roku życia jutro się zacznie spełniać... Nie wierzę.
|
#11455 |
|
Raczkowanie
|
Saba dziękuję za info o Horo, w podpisie widać, że robiła w Szczecinie i to u doktora, o którym myślę. Napiszę priv i podpytam.
Ja miałam pomysł robić w Wawie u słynnego dr S..... z tv ale stwierdziłam, że dużo drożej niż na miejscu, do tego podróż i hotel i wychodzi więcej o kilka tysięcy. Lepiej dołożyć i zabrać męża i nowe cycki na wakacje. Czy któraś może napisać jak to jest z dźwiganiem po operacji. Te moje posty pojawiają się z dużym opóźnieniem
|
|
|
|
#11456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#11457 |
|
Zadomowienie
|
french_miki, będę mocno trzymać kciuki
![]() Przedpo, takie bóle, pieczenie, ciągnięcie to normalne .Dziewczyny, coś dziwnego zrobiło mi się na prawej piersi, tuż przy otoczce . Pojawiła się jakaś okrągła plamka o średnicy ok. 2 cm. Plamka ma jasnoczerwoną obwódkę, a w środku skóra jest taka baaardzo cieniutka i pomarszczona jak papier... Co to za cholera . próbowałam zdjęcie zrobić, ale na zdjęciu tego nie widać ![]() Aha, w tej chwili mam wolną chatkę i jak na złość dr ma telefon wyłączony . Czy to nie PECH???
Szamanka Edytowane przez anika75 Czas edycji: 2013-01-30 o 20:26 |
|
|
|
#11458 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też muszę trochę robić rzeczy , bo mam 3 dzieci i duży dom, ale ja od 3 dnia odstawiłam leki i ciało mi dyktuje czy mogę czy nie. Np. jeździłam samochodem w automacie i było ok, a przedwczoraj pojeździłam z manualną skrzynią i wczoraj już nie wsiadłam bo trochę się ponaciągałam wrzucając biegi 1 i wsteczny. Co do piersi to ja mam podobny ból jak ty, tylko ja nie muszę nosić od początku żadnych opasek,. Mam nosić tylko 2 tyg. stanik pooperacyjny dzień i noc i następne 1- 2 tygodnie tylko w dzień. Choć ja nadal śpię w staniku, bo mam większy komfort. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Woww ja też bym chciała za dużo schudnąć szczególnie w bioderkach. Czy ona ma skalpelna bioderka, bo ja jestem zielona w tych tematach. A jak piersi już sa to i trochę bioderek chciałabym się pozbyć
|
|
#11459 |
|
Zadomowienie
|
anika nie wiem hmmm ale to chyba nic groźnego nie będzie. A nie odparzyło się albo to nie jest uczulenie na coś?
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- french_miki przyjęłam zapro. Na pewno będzie pięknie JJ robi ładne piersi-też u niego byłam na kons. przypomnij mi jeszcze, jakie masz mieć implanty?---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- przedpo oszczędzaj się tyle ile dasz radę. A co do kontroli, to mi lekarz dotykał, potem kazał się położyć i patrzył na piersi w takiej pozycji. Niedlugo się wybieram na kolejną, ciekawe jak ta będzie wygladała... ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- A jeszcze w temacie gwarancji, nie znalazłam zapisów odnośnie pękania implantów, ale wyczytałam, ze FDA zaleca rezonans magnetyczny piersi pierwszy raz 3 lata po wszczepieniu implantów i potem co 2 lata.
|
#11460 |
|
Raczkowanie
|
hej wszystkim, staram się nadażyc za wami ale chyba troche czasu mi zajmie ogarniecie forum bo nie mam dużo czasu żeby wchodzić ale odkąd sie zalogowałam to każdą wolną chwile poświęcam na forum bo tak mnie wciągneło
![]() Dziękuje Amorcio i iloona79 za porady |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

nie będę sięgała i rozmyślała co będzie za 15 lat jak moje cycki będą wyglądały trzeba się cieszyć tym co teraz jest 

mialam nadzieje ze te cholery nie wyskocza a one z dnia na dzien jakby wiecej ich
moja kosmetyczka mowila ze sa specjalne u kosmetyczki zabiegi na rozstepy i na zapobieganie tych rozstepow ale czy by to pomoglo? no i nie wiem czy bym sie wywalila tak z cycochami dla obcej baby
Opowie któraś, która ma to już za sobą?czy to tylko wywiad,czy co on może robić?

. próbowałam zdjęcie zrobić, ale na zdjęciu tego nie widać