|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
|
|
|
|
#3182 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
W reszcie cytatu nie ma słowa o sądach.
|
#3183 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Zadomowienie
|
Zaczynałam już pisać odpowiedź, ale ten post chyba wystarcza
|
#3185 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Kurde, ja się pytam, co jest strasznego w pójściu do sądu, by się rozwieść, skoro jest zgoda, a wy oczekujecie, że będę się odnosić do tego, co któraś napisała o tym, czym był by dla niej związek partnerski.
Skoro ktoś nie odpowiada na moje pytanie, to nie wiem jak się odnieść do tego, co napisał. ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Ja nie mam problemu, ale mi na pytanie nie odpowiedziałaś konkretnie. Generalnie to nie musimy o tym gadać, bo mnie ten temat ani ziębi ani grzeje.
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Po prostu nie każdy po rozstaniu ma ochotę przez to przechodzić. Może być zgoda co do formalności, ale jednocześnie żal do siebie nawzajem - oglądanie się później w sądzie i rozgrzebywanie tego wszystkiego raczej nie jest w takiej sytuacji fajne. Biorąc ślub niejako godzisz się na takie ewentualne atrakcje "w razie czego".
Plus trochę niepotrzebne jest z tego zamieszanie z zaangażowaniem iluś tam ludzi i teoretycznie niepotrzebną robotą dla sądu.
Blog 6 kątów - o budżetowym przemetamorfozowaniu brzydkiego pokoju w ładny ![]() Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg Edytowane przez Ruby Invicta Czas edycji: 2013-01-30 o 19:37 |
|
|
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
Znam faceta, który się 8 lat rozwodził, bo żona, która mu na wycieraczkę martwe koty podrzucała, w sądzie nieodmiennie pałała do niego gorącą miłością i nie zgadzała się na rozwód. I wcale nie dziwię się, że po tych doświadczeniach, nie ma ochoty zawrzeć kolejnego związku małżeńskiego, mimo, że ze swoją aktualną partnerką jest już ponad 10 lat.
Z mojej strony (konkubina) chciałabym, aby prawo zapewniało mi dostęp do informacji medycznych oraz możliwość decydowania o sposobie leczenia mojego Tż, w sytuacji, gdy on sam nie byłby zdolny do podejmowania decyzji, dobrze byłoby również, gdyby partner najemcy lokalu komunalnego, mógł w przypadku jego śmierci przejąć prawo najmu lokalu, jeżeli mieszkali razem. Myślę, że sprawy stricte majątkowe, można załatwić we własnym zakresie. A homoseksualiści mogą jak dla mnie zawierać normalne związki małżeńskie. |
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Związki partnerskie hetero są dla mnie dziwnym tworem.
Ciekawa jestem czy w związek partnerski mogą wejść osoby pozostające w małżeństwie. Ślub jest tylko dla ludzi wolnych ale przecież wiążą się ludzie z różną sytuacją. Bo gdyby mężatka w trakcie trudnego, ciągnącego sie rozwodu chciała zawrzeć związek partnerski z facetem, który nigdy nie zostawi swojej żony, to czy będzie mogła w ten sposób zalegalizować swój związek z kochankiem?
|
|
#3190 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A potem się okazało, że takie imię jest oO http://www.babynology.com/meaning-samborn-m2.html |
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://1.bp.blogspot.com/-Q6xRBs_iNU...rafika_500.jpg ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Wróć, teraz się zorientowałam, że pytasz o odwrotną sytuację. Ale nadal to będzie bigamia więc odpowiedź nadal brzmi "nie". ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Art. 5. 1. Związku partnerskiego nie może zawrzeć osoba: 1) niemająca ukończonych 18 lat; 2) ubezwłasnowolniona całkowicie; 3) ubezwłasnowolniona częściowo, jeżeli tak wynika z orzeczenia sądu o ubezwłasnowolnieniu; 4) pozostająca z osobą, z którą związek partnerski miałby być zawarty, w relacji pokrewieństwa w linii prostej albo bocznej do czwartego stopnia, albo w relacji przysposobienia; 5) pozostająca w związku małżeńskim; 6) pozostająca w związku partnerskim. |
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie tym, którym się wydaje, że mają prawo oceniać, co jest naturalne a co nie. Tym ludziom, którzy są tak zapatrzeni w siebie, że nie widzą, jak się ośmieszają. Właśnie tym ludziom, którzy radośnie rozprawiają o sensowności i podstawach CZYJEJŚ orientacji i czyichś decyzji. Tacy zapatrzeni w swoje człowieczeństwo, bo ja jestem ludź, mię się należy zabić zwierzę, a bo ja mogę, bo ja jestem człowiek, lepsiejszy jestę. no ale wiadomo, ze tacy ludzie nigdy nie byli, ani nigdy nie będą od nikogo i niczego lepsi. więc hej ![]() Ja się zgadzam. Oni mają zdrowo naprzewracane. nic tylko stuknąć kilka razy i czekać, aż się naprawi.
|
|
#3194 | |
|
Evil olivE
|
Cytat:
O ile dobrze pamiętam był tam taki p.doktor Samborn.
We loved with a love that was more than love. Edytowane przez TelephoneDesire Czas edycji: 2013-01-30 o 21:05 |
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawda prawdaW ogóle, co do imienia wcześniej...jest nawet taki aktor: Sambor Czarnota
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-01-30 o 21:06 |
|
|
|
|
#3196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli osoby, o ogromnych problemach psychicznych chcą zalegalizowania ich fanaberi, to mogę się wypowiedzieć. Bo inni jak osły kiwają głowami według mnie jestem lepsza i zawsze będę
Edytowane przez czarno czarna Czas edycji: 2013-01-30 o 21:12 |
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zajmij się czymś ciekawszym, niż nienawidzeniem zwierząt i ludzi o innej orientacji. Ferie są, poczytaj zaległe lektury .Jakbyś uważała na biologii w szkole, to byś wiedziała, że takie cechy osobnicze, jak płeć i orientacja seksualna, są ustalane w momencie zapłodnienia. |
|
|
|
|
#3199 |
|
Konto usunięte
|
No i teraz zobacz jak pięknie by było gdyby zamiast mąż i żona było partner i partnerka. Nawet gdyby partnerka nie chciała to sąd i tak by orzekł o tym, że partner jest człowiekiem stanu wolnego. Mogłaby wyszarpać alimenty (gdyby jej się należały, gdyby tak się umówili) ale nie byłoby już decydowania, dziedziczenia. Facet mógłby zawrzeć związek partnerski lub małżeński z drugą kobietą.
|
|
|
|
#3200 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko ma swoich przeciwnikow, pamietacie jak rolnicy nie chcieli, aby Polska przystapila do Unii Europejskiej? To cos nowego, co na pewno bedzie zle i koniec hehehe, ale widac, ze nie mieli racji.
Wiec warto dac szane nawet tym zwiazkom partnerskim. Nie dowiemy sie dopoki nie spobujemy z tym zyc.
|
|
|
|
#3201 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Mam prawo do własnych poglądów i mimo tego, że się o tym uczyłam uważam, że to bzdura. Przyroda nie może być na tyle głupia, chyba że to efekt wyjątkowo niekorzystnej mutacji genów, która teraz zalewa świat. |
|
|
|
|
#3202 |
|
Evil olivE
|
1000days- masz na imię Judyta? przepraszam ze pytanie takie trochę ni z gruchy ni z pietruchy ale weszłam na twojego bloga i podpis masz Judith.
|
#3203 |
|
Konto usunięte
|
Monika, weź to osraj bo nie warto. Serio.
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sztuka ustanawiać związki partnerskie dla ludzi, którzy mają wszelkie prawa do zawarcia małżeństwa.
Nadal wiele realnych związków (np. tego typu jak opisałam) będzie "wykluczonych". To jak dla mnie trochę lipne. Albo kto chce zawrzeć związek parnerski powinien mieć do tego prawo albo są równi i równiejsi.
|
|
#3205 |
|
Konto usunięte
|
TelephoneDesire, niestety nie
Bardzo fajne imię, prawda? To z piosenki http://youtu.be/xTgKRCXybSM Podobnie jak mój wizażowy nick
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Evil olivE
|
1000days- A już myślałam że mamy tak samo na imię.
Muszę przyznać że też bardzo je lubię.
|
#3208 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc myślę, że tutaj należałoby walczyć o legalizację bigamii i poligamii (jeśli leży to w czyimś interesie). |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie wątek o blogerkach...w sumie, nie dlatego, że był sto razy zamykany, a dlatego, że tam jest ciągle temat Kamili. Trochę nudne to już.
|
|
|
|
#3210 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

.

prawda prawda
.
Bardzo fajne imię, prawda? To z piosenki
. Nie będę się kłócić z kimś 10 lat od siebie młodszym.