Niech zima mija i wiosna nastanie, kolejna z nas mężatką zostanie! PM 2013 cz. 39 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 21:38   #1141
missbennet
Zakorzenienie

Dot.: Niech zima mija i wiosna nastanie, kolejna z nas mężatką zostanie! PM 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
Tu wrzucam jedno zdjecie z sesji narzeczeńskiej Resztę mam w Klubie
ech, nie zdążyłam... a tak chciałam zobaczyć...
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:38   #1142
blue_eyed
Raczkowanie

Dot.: Niech zima mija i wiosna nastanie, kolejna z nas mężatką zostanie! PM 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
w bellissimie też, dlatego jutro jadę
Potrzebna będzie jednak konkretna decyzja
A masz już jakąś na oku ?
Stary 2013-01-30, 21:40   #1143
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
A ile Dominika kasuje za makijaż? I przerażające, że ktoś już ma zajęty majowy termin. :/
I to jakimś ślubem, nie to że wyjeżdża czy coś...
Znaczy zaproponował, że może mnie pomalować, ale tylko przed 12h u siebie w studio.

Dominika: próbny 150 zł, ślubny 200 zł, dla rodziny 100 zł.
Mam też ceny za fryzury gdybyś chciała, ale musiałabym odkopać mejla.
Kamil: próbny 130 zł, ślubny 150 zł.
Stary 2013-01-30, 21:40   #1144
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
http://www.amazon.com/dp/B005VO2BAC/...btag=635667041 a może takie? :d Sorry, że Was tak męczę
Takie sobie. Lepsze od granatowych, ale gorsze niż te z kokardkami
Stary 2013-01-30, 21:40   #1145
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
I to jakimś ślubem, nie to że wyjeżdża czy coś...
Znaczy zaproponował, że może mnie pomalować, ale tylko przed 12h u siebie w studio.

Dominika: próbny 150 zł, ślubny 200 zł, dla rodziny 100 zł.
Mam też ceny za fryzury gdybyś chciała, ale musiałabym odkopać mejla.
Kamil: próbny 130 zł, ślubny 150 zł.
Ooo to połowę tego co Kinga. A płaci się jakąś zaliczkę za rezerwację terminu?
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:41   #1146
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie fotograf za 2000 zł to dużo bo sorry wyje sie popstryka fotki drogi aparatem obrobi i cześć
" wyje sie"

Nie skomentuję, bo nie chcę się zdenerwować. Natomiast zapewniam Cię, że "obrobi i cześć" trwa pierdylion godzin. Nie wypowiadaj się jak się nie znasz na tej pracy.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:41   #1147
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:

O rodzicach już pisałam...

A jeśli chodzi o fotografa... 2000zł to faktycznie rewelacyjny zarobek. Od tego na start leci miesięcznie 1000zł ZUSu i 18% podatku. Dalej zakup sprzętu (jakieś kilkadziesiąt tysięcy złotych, a nie jest on wieczny). Następnie czas poświęcony na reklamę, prowadzenie bloga, fanpage, spotkania z potencjalnymi klientami, etc etc. Samo wesele - praca 12h w sobotę + często kilka godzin na plenerze w innym dniu, czas poświęcony na dojazd (mój fotograf przyjeżdża do Warszawy w piątek, wraca w niedzielę). Następnie obrabianie zdjęć, wybór z PM fot do albumu, koszt albumu... Do tego koszt hostingu strony i webmastera który ją ogarnie. Na rękę z tego biznesu zostają śmieszne pieniądze. Do tego sezon ślubny trwa od maja do września. A później zleceń malutko, a 1000zł ZUSu płacić trzeba.
Zależy jak na to patrzeć tylko tak naprawdę mało jest fotografów ślubnych tylko tym się zajmujących bo jak wyżyć/? a Zus masz rację trzeba płacić, ale każdy płaci wiec wiesz nie argument... Niestety nikogo to nie ominie, wiem że to wszystko kosztuje czas, ale jest dużo ludzi którzy przynoszą pracę do domu czyż nie, w większości zawodów, takie czasy? A niektórzy tyle zarabiają miesięcznie i całą pensję musisz oddać na fotografa czyż nie? a jak Ci się fotki nie podobają to co nie możesz zrezygnować musisz chłopu zaufać...

Każdy kto prowadzi biznes musi się reklamować ale to jego sprawa tak?
Od tego zależy ilość zleceń, rozpoznawalność... Co do zdjęć sama się tym zajmuje obróbką trochę inna niż te ślubne ale jak sobie obrobię tak mi zapłacą takie jest zainteresowanie, więc ja nie tratuje tego w tych kategoriach, im lepsze zdjęcia tym wyższa cena,
Ja mówie z perspektywy klienta no wywalić 2000zł, a jeszcze wiesz że nie każdy wystawia rachunek, to wszystko też zależy od regionu ty jako Warszawianka na to inaczej patrzysz . Są u was wyższe zarobki i droższe wszystko, w moim regionie 2tys złotych to sporo . tak jak każda praca fotografa ma plusy i minusy ale się rozpisałamL

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:41   #1148
Xiezniczka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
http://www.amazon.com/dp/B005VO2BAC/...btag=635667041 a może takie? :d Sorry, że Was tak męczę
mnie się średnio podobają
Stary 2013-01-30, 21:42   #1149
missbennet
Zakorzenienie

próbuję nadrobić to co napisałyście od 16, ale chyba była wielka dyskusja na niekoniecznie lekki temat? próbować przez to przebrnąć czy po prostu lecieć na bieżąco?
Stary 2013-01-30, 21:42   #1150
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to połowę tego co Kinga. A płaci się jakąś zaliczkę za rezerwację terminu?
Nie mam pojęcia szczerze mówiąc.
Jesteśmy umówione na próbny, więc zakładam, że wtedy ustalimy szczegóły.
Ale też ja chciałam próbny jakoś niedługo.
Stary 2013-01-30, 21:42   #1151
ila87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue_eyed Pokaż wiadomość
A masz już jakąś na oku ?
mam na oku fason, kilka konkretnych, ale jakoś strasznie się nie napalam, bo jestem niska i daleko mi do rozmiaru 36
Stary 2013-01-30, 21:44   #1152
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
A ile Dominika kasuje za makijaż? I przerażające, że ktoś już ma zajęty majowy termin. :/
noooo
ja wybrałam wizażystkę, która na początku stycznia miała już zajęty mój termin tj. 27.07 zdziwiłam się trochę

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:45   #1153
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Zależy jak na to patrzeć tylko tak naprawdę mało jest fotografów ślubnych tylko tym się zajmujących bo jak wyżyć/? a Zus masz rację trzeba płacić, ale każdy płaci wiec wiesz nie argument... Niestety nikogo to nie ominie, wiem że to wszystko kosztuje czas, ale jest dużo ludzi którzy przynoszą pracę do domu czyż nie, w większości zawodów, takie czasy? A niektórzy tyle zarabiają miesięcznie i całą pensję musisz oddać na fotografa czyż nie? a jak Ci się fotki nie podobają to co nie możesz zrezygnować musisz chłopu zaufać...

Od tego zależy ilość zleceń, rozpoznawalność... Co do zdjęć sama się tym zajmuje obróbką trochę inna niż te ślubne ale jak sobie obrobię tak mi zapłacą takie jest zainteresowanie, więc ja nie tratuje tego w tych kategoriach, im lepsze zdjęcia tym wyższa cena,
Ja mówie z perspektywy klienta no wywalić 2000zł, a jeszcze wiesz że nie każdy wystawia rachunek, to wszystko też zależy od regionu ty jako Warszawianka na to inaczej patrzysz . Są u was wyższe zarobki i droższe wszystko, w moim regionie 2tys złotych to sporo . tak jak każda praca fotografa ma plusy i minusy ale się rozpisałamL
a czym sie zajmujesz ? gdzie pracujesz? (jesli to nie tajemnica )

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:45   #1154
meg22
Zakorzenienie

Oszaleję zaraz od tych butów
Stary 2013-01-30, 21:48   #1155
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
" wyje sie"

Nie skomentuję, bo nie chcę się zdenerwować. Natomiast zapewniam Cię, że "obrobi i cześć" trwa pierdylion godzin. Nie wypowiadaj się jak się nie znasz na tej pracy.
Kasia ja też obrabiam, zdjęcia. Tak mówię robię co innego na innych materialach i wiem ile czasu schodzi, ! Więc trochę się znam nie jestem profesjonalistką ale tyle mi starczy! znam podstawy które do mojej pracy wystarczają ale widzę że im dużej się siedzi tym jest łatwiej. i nie ma co mówić że jest inaczej,

jak widzę niektórych fotografów pracę to powiem Ci że nic po za kontrastem, światłem nie jest zrobione, i Oni za to biorą 2000zł, oczywiście widziałam świetnych fotografów ktorych zdjęcia zapierają dech ale moge na palcach policzyć. Ja jestem wymagająca i bubla sobie nie dam wcisnąć.

A czemu mam się nie wypowiadac bo co zabronione ja mam takie zdanie i ok!

nikt mi go nie zabroni mieć, ty jesteś w branży i możesz nienawiedzić ludzi którzy tak myślą jak ja cóż twoje prawo ja się wypowiedziałam przedstawiłam swój punkt widzenia i nikogo nie obraziłam

Ślub

ŻONKA
Stary 2013-01-30, 21:50   #1156
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Siedzę i robię torebki na herbatę w kształcie serduszek Potrzebuję tylko, albo aż 8 ;] 2 dni chyba nad nimi będę siedziała

Ale Tż się ucieszy

A co do fotografów, Tż jest.. wiem ile to schodzi czasu na takim ślubie :/

Edytowane przez AnonimowaMoni
Czas edycji: 2013-01-30 o 21:53
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:51   #1157
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:

I widzisz, tu jest zasadnicza różnica, nie każdy płaci 1000zł ZUSu. Jeśli nie masz własnej działalności, a zarabiasz najniższą krajową, to nie płacisz go tak wiele. Jak Cię z pracy zwolnią, to też ZUSu nie płacisz. A z własną firmą już tak jest, że czy zysk czy strata, to zapłacić trzeba...

Po prostu dla fotografa 2000zł od zlecenia to żadne Eldorado. I starałam się wytłumaczyć, że praca fotografa nie ogranicza się do weselnej wyżerki i kilku pstryków na weselu, jak to przedstawiłaś. Inaczej każdy by z aparatem latał.
Stary 2013-01-30, 21:52   #1158
motylek2701
Rozeznanie

My robimy wesele na ok 190 osób, które w 90% finansują rodzice moi i TŻta. Jesteśmy ze sobą 8 lat, ale niestety studiując dziennie nie bylibyśmy w stanie odłożyć pieniędzy chociażby na skromnie 30 osobowe przyjęcie. Nigdy nie żyliśmy w przekonaniu, że to rodzice "muszą" sfinansować nam tę uroczystość bo powinni czy coś, ale po zaręczynach z stwierdzili, że z radością to zrobią i nie wyobrażają sobie, żebyśmy mieli to robić sami bo albo musielibyśmy odwlec wesele w czasie, co przy naszym stażu nie byłoby dla nas łatwe, albo zrobić bardzo skromne i też nie od razu.

Cytat:
Napisane przez paula1109 Pokaż wiadomość
jak dla mnie to głupota,bo jakby nie patrzeć ślub jest dla nas a wesele dla gości.
Dziwie się,że niektórzy robią takie wieeelkie,bo później po roku czasu rozwody
Rozumiem, że jesteśmy w różnych sytuacjach życiowych-finansowych ale nie rozumiem, dlaczego uważasz że duże wesele to przepis na rozwód. Ja osobiście skróciłabym listę gości, ale przez szacunek do rodziców, którzy chcą zaprosić taką a nie inną liczbę gości tego nie zrobię, choć zostawili nam wolną rękę. A już na pewno nie czuję, że nasz związek jest na tyle niedojrzały, żeby robić wesele na pokaz na jak największą liczbę gości, żeby pokazać naszą złudną miłość.

Również ograniczamy się ze zbędnymi "pierdołami" a za wydatki typu ubrania, dodatki, zaproszenia etc. płacimy sami.

Przepraszam za wywód, ale poczułam, że nasze wesele jest po publikę i musiałam.
Stary 2013-01-30, 21:53   #1159
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
noooo
ja wybrałam wizażystkę, która na początku stycznia miała już zajęty mój termin tj. 27.07 zdziwiłam się trochę

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Kasia ja też obrabiam, zdjęcia. Tak mówię robię co innego na innych materialach i wiem ile czasu schodzi, ! Więc trochę się znam nie jestem profesjonalistką ale tyle mi starczy! znam podstawy które do mojej pracy wystarczają ale widzę że im dużej się siedzi tym jest łatwiej. i nie ma co mówić że jest inaczej,

jak widzę niektórych fotografów pracę to powiem Ci że nic po za kontrastem, światłem nie jest zrobione, i Oni za to biorą 2000zł, oczywiście widziałam świetnych fotografów ktorych zdjęcia zapierają dech ale moge na palcach policzyć. Ja jestem wymagająca i bubla sobie nie dam wcisnąć.
Pokaż jakieś swoje zdjęcia.
Stary 2013-01-30, 21:54   #1160
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
" wyje sie"

Zresztą gdybym była twoją klienką nie miałabyś ze mną łatwo ja mojemu współczuje

Ślub

ŻONKA
Stary 2013-01-30, 21:56   #1161
blue_eyed
Raczkowanie

ila a widziałaś że w Bellisimie oprócz tego 10% rabatu to jest również siedmio dniowa wycieczka gratis i to wszystko do jutra - ale przyciągają klientki
Stary 2013-01-30, 21:56   #1162
kasia_kuku
Zakorzenienie

Anevo: Skoro się znasz na obróbce i to taka fajna sprawa to sama idz się wyjedz i popykaj trochę zdjęć, polecam

Po weselu tak na dobrą sprawę każdy ma odhaczone, tylko foto/video zaczynają na dobre swoją robotę. Szkoda, że nikt nie popatrzy, że zespoły biorące po 6 tys. mają czysty zysk za 12h. Ja jakbym policzyła robotogodziny nad niektórymi pannami młodymi to... wolę nie liczyć

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2013-01-30 o 21:59
kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:59   #1163
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Siedzę i robię torebki na herbatę w kształcie serduszek Potrzebuję tylko, albo aż 8 ;] 2 dni chyba nad nimi będę siedziała

Ale Tż się ucieszy
jak robisz?
Stary 2013-01-30, 22:02   #1164
naiat
Zakorzenienie

Nadrobilam, ale widzę, że jakieś ciężkie tematy poruszane są, więc ja się tylko pochwale że podpisalam dziś w końcu umowę z salą i dj.

Dziękuje za baty z rana
Stary 2013-01-30, 22:02   #1165
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
jak robisz?

Kupiłam białą organzę - sugerując się tym,że owocowe liptonki, w piramidkach są właśnie z takiej organzy Jutro muszę kupić "liściastą" zieloną herbatę i roibos Bo nie chcę przysypywać torebkowych, bo to sam miał i wyleci zaraz.
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:04   #1166
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
jak robisz?
podejrzewam, ze tak http://herimajination.blogspot.com/2...-tea-bags.html

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Nadrobilam, ale widzę, że jakieś ciężkie tematy poruszane są, więc ja się tylko pochwale że podpisalam dziś w końcu umowę z salą i dj.

Dziękuje za baty z rana
brawo za podpisanie umowy z sala i dj

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 22:04   #1167
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
I widzisz, tu jest zasadnicza różnica, nie każdy płaci 1000zł ZUSu. Jeśli nie masz własnej działalności, a zarabiasz najniższą krajową, to nie płacisz go tak wiele. Jak Cię z pracy zwolnią, to też ZUSu nie płacisz. A z własną firmą już tak jest, że czy zysk czy strata, to zapłacić trzeba...

Po prostu dla fotografa 2000zł od zlecenia to żadne Eldorado. I starałam się wytłumaczyć, że praca fotografa nie ogranicza się do weselnej wyżerki i kilku pstryków na weselu, jak to przedstawiłaś. Inaczej każdy by z aparatem latał.
Nie wiem u mnie w regionie się tego na mnożyło i JEST MASA Artystów, może moje przekonanie wynika z tego że mam złe doświadczenia z pseudo fotografami, moja koleżanka miała taką profesjonalistę. Zdjęcia bym sama ładniejsze zrobiła, są nie obrobione, i wyglądają niezwykle amatorsko jak dla mnie. A dała również z 2000zł, z chęcią pokaże moje fotki tylko mam na kompie u tżta przypomnij się to wrzucę. bo mam tylko opatrzone w logo a niechałabym tego upubliczniać. ja robię zdjęcia na aukcje więc całkiem inna branża i inne wymagani, co tu kryć ale namęczyć się też muszę.

Ślub

ŻONKA
Stary 2013-01-30, 22:05   #1168
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość

Dziękuje za baty z rana
Super!
Na kogo się zdecydowaliście?
Stary 2013-01-30, 22:05   #1169
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Na Dominikę: http://www.facebook.com/domin.visage
Po nartach idę na próbny.
Podkradłam i napisałam do niej, jestem zdesperowana i już powinnam kogoś mieć, a skoro Tobie ona odpowiada to musi być dobra.
Włosy też robi?
Stary 2013-01-30, 22:06   #1170
dahna1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina006 Pokaż wiadomość
Z zaproszeń jestem bardzo zadowolona, papier gruby, faktura ładnie wygląda na żywo, w czwartek zaakceptowałam projekt a dziś paczka doszła. Wklejam również real foto księgi gości
śliczne
Cytat:
Podsumowanie studniówkowe Perfuzji:

Załatwione:
  • sala
  • DJ
  • fotograf
  • moja suknia
  • zaproszenia w trakcie rozdawania
  • umowiona fryzjerka
  • wybrani i umówieni świadkowie
  • z drobiazgów: poduszeczka na obrączki, woalka, księga gości, zimne ognie + poligrafia do niech, wieszaki
  • zaklepana data w USC
  • wybrane i zamówione buty dla mnie + buty na przebranie
  • zamówione obrączki
  • umówiona wizażystka
  • umówiona fryzjerka i wstępny plan fryzury
  • podpisana umowa z kamerzystą
  • umówiony film na podziękowania dla rodziców
  • podjęta decyzja w sprawie poprawin - będą w domu dla najbliższej rodziny i przyjaciół
  • wybrana piosenka na pierwszy taniec
  • zaliczony podstawowy kurs tańca
  • noclegi dla gości
  • pokój dla nas na przygotowania i po ślubie
  • wybrany garnitur i koszule dla TZta, szyją się
  • zamówione spinki do mankietów
  • wybrany hotel dla psów - w trakcie załatwiania
  • kupiona pierwsza wersja narzutki - w piątek będę ją przymierzać razem z suknią

Do załatwienia:
  • ustalić szczegóły z menadżerem sali
  • załatwić co nas zawiezie do ślubu
  • znaleźć florystkę
  • oprawa muzyczna - pójść do USC na ślub i zobaczyć jak to wygląda
  • zdecydować czy chcemy ciasto dla gości - jeśli tak to załatwić je
  • transport dla gości
  • kupić resztę dodatków do strojów (bielizna, biżuteria, krawat)
  • wybrać drobiazgi na salę (przypinki dla gości, balony z helem dla dzieci, bańki mydlane itp.)
  • ustalić ostatecznie menu i wybrać tort
  • ustalić z barmanami listę alkoholi i je kupić
  • wybrać dekoracje
  • rozsadzić gości - zamówić/zrobić plan stołów?
  • ustalić co z podróżą poślubną

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
Hej!
Nadrobione

Jutro jadę do Wrocławia mierzyć suknie... z mamą
Chyba wyrzuty sumienia nie pozwoliły mnie osamotnić

Trzymajcie proszę kciuki, bo strasznie się boję, że będzie ciężki orzech do zgryzienia
trzymam
Cytat:
Napisane przez 19izka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale lecicie... nie było mnie 3 dni tylko, ale już nie drobię.

Pochwalę się, że wygrałam pakiet za 950zł na targach
„Piękna Panna Młoda”
- trwała koloryzacja
- strzyżenie thermo cut (luksusowa regeneracja zniszczonych włosów)
- regeneracja aktywatorem ultradźwiękowym na bazie ampułki dobranej do kondycji włosów
- zagęszczanie włosów metodą pasemkową (20 gram)
-oczyszczanie manualne twarzy z darsonwalizacją i maską
- mikrodermabrazja diamentowa dłoni (wygładzenie skóry dłoni, wyrównanie kolorytu)
- manicure i pedicure tradycyjny
-pielęgnacyjna oprawa oka (henna brwi i rzęs oraz regulacja brwi)

Dodatkowo 20% zniżki na fryzurę i makijaż ślubny
„Przystojny Pan Młody”
- strzyżenie
- mikrodermabrazja diamentowa twarzy
-manicure tradycyjny
- Spa dla dłoni (kuracja odżywcza skóry dłoni)

Bardzo się cieszę

I jeszcze z nowości - wybraliśmy wódkę! Ozone - otwiera się w fajny sposób (przez korek przebija się dozownik), ma ładną butelkę, nie śmierdzi wódą, nawet nie trzeba popijać Jak ja nie lubię wódki i wszystkie dla mnie smakowały tak samo, to ta jest zupełnie inna. Jak macie okazję to przekonajcie się same
gratuluję i zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez Dzindzej Pokaż wiadomość
Bardzo ładne. Naprawdę. A te wierszyki są przepiękne.

Ja dzisiaj kupiłam sukienkę!!!!!

Załatwiliśmy kościół i godzinę ślubu - 17.00.
za suknię i godzinę

Ale mi się nudzi
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości