|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
gratulacje!!!
|
|
|
|
#4442 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też wkrótcę się pochwalę swoją aranżacją pokoju, tylko jeszcze jakiś tydzień i myśle że juz będzie co pokazywać.. Cytat:
Cytat:
za skończony 34tc ![]() Mój maluch przez kilka ostatnich dni jakiś mało aktywny się zrobił. Chyba mu już ciasno na większe wygibasy.. Cytat:
Piękne Po obejrzeniu tych fotek marzy mi się poród w wodzie...ale to nie możliwe w szpitalu w którym rodzę..niestety ![]() Wkońcu przyszedł mi bok do łóżeczka (po reklamacji). Także teraz czekam aż Tż znajdzie czas żeby je poskładać...
|
|
|
#4443 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
użeranie się całymi dniami z ludźmi którzy nie wiedzą co to węglowodan, brzmi jak koszmar zresztą i na dodatek słabo płatny ![]() co do marzenia o kakao to jak rozumiem, ma być słodkie ? czy mleko i samo kakao byłoby ok ? Cytat:
![]() Cytat:
a przetestowane kilkanaście wariantów Więc polecam
|
|
|
#4444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
sama grafika wektorowa
|
|
|
|
#4446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście, że słodkie Swoją drogą nie piłam nigdy bez cukru. A jak masz się do teorii, że ruch obniża cukier? Mi kazano spacerować po głównych posiłkach ale coraz mniej mi się chce
|
|
|
|
|
|
#4447 |
|
Raczkowanie
|
A właśnie...
Chwilę temu któraś z Was pisała o jakimś programie o piersiach który jest dostępny na platformie tvn player. Możecie mi przypomnieć jak ten program się nazywał?? I jak go znaleźć?
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zawodowo![]() ![]() a ja nigdy z cukrem ![]()
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
nooo duża niunia
czarnulka się urodziła Cytat:
|
|
|
|
#4450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://tvnplayer.pl/programy-online/...0E00,5351.html ale nadrukowałyście ![]() mnie się jednak humor poprawił: zjadłam pyszną pizzę którą przywiózł pan wydałam trochę pieniedzy (wypłata jednak się pojawiła) na dzidzia: przewijak, ręcznik, smoczki, spodenki,body rozebrałam choinkę chyba mi było najbardziej przykro. mloda i tż przestali się nią cieszyć jak się tylko skończyły na niej cukierki
|
|
|
#4451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przymierzam się do większych zakupów na allegro i powiedzcie mi czy aspirator do nosa warto już zamawiać, czy może to okazać się zbędny zakup. Myślę nad tym: http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...968182033.html Co sądzicie?? I to samo z kremem do brodawek?? Kupować wcześniej czy dopiero jak będzie faktycznie potrzebny?? A co lepsze cążki czy nożyczki do paznokci?? Pilniczek jest potrzebny?? I ostatnie. Etui na smoczek? Kupować? Przepraszam, jeżeli moje pytania są głupie, ale nie chcę kupować czegoś co potem się wogóle nie przyda. Czekam na odpowiedzi. A tymczasem ja zabieram się za prasowanie pierwszej tury prania...
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2013-01-30 o 21:22 |
|
|
|
|
|
#4452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cukrzyca: Cytat:
na przyszły tłusty czwartek, kup sobie syrop z agawy i zrób kakao ( tylko nie żaden mix tylko prawdziwe kakao), z mlekiem, syropem z agawy i wypij koło 17. Wd mnie nic się nie stanie. A syrop nie podnosi cukru a jest słodki jak cholera i nie tak szkodliwy jak aspartam, nie mówiąc o fruktozie. Polecał mój wujek lekarz mojej cioci cukrzycowej, ja ostatnio miałam okazję przetestować, moja mama zrobiła jakieś jedno oszukane ciasto na urodziny swojego chłopa dla mnie właśnie z tym (oczywiście bez białej mąki ), zjadłam i nic się z cukrem nie działo - a mierzyłam chyba z 5 razy po, bo byłam ciekawa co i jak - więc w ramach rozsądnego odstępstwa może być lepsze niż zjeść coś z cukrem, wada - drogi on jest, no i na dłuższą metę nie wchodziłabym na tą ścieżkę, bo to może nie być takie dobre, u nas babka w poradni mówiła, że nawet raz na czas można coś ze słodzikiem, ale rzadko, bo niezbadany wpływ na płód, więc jest to wd mnie mniejsze zło.. smacznego ![]() A co do wysiłku to na pewno obniża, no bo wynika to z samej biochemii naszych organizmów, mi ciężko stwierdzić konkretnie, bo nie mam żadnych przekroczeń po posiłkowych i codziennie niezależnie od pogody minimum przez godzinę spaceruję kilka km więc nie wiem o ile, ale obniża na pewno. A dziś byłam na kontroli u lekarza, dalej bez insuliny, kontrola za 2 tyg.
|
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ten syrop używam od 3lat prawie - jako zdrowszą alternatywę cukru (i niestety droższą). a ostatnio zastanawiałam sie nad stewią ,co o tym sądzisz??? za dalsze życie bez insuliny !
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-01-30 o 21:37 |
|
|
|
|
|
#4455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może ci coś to pomoże
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4456 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4457 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w poprzedniej ciąży nie bolało mnie nic, ani razu skurczu nie miałam, nie wiedziałam nawet jak rozpoznam.. w dniu terminu wywoływali mi poród i dopiero wtedy się dowiedziałam co to skurcz.. ![]() więc może jednak coś to zwiastuje? skoro w 1c nie miałam a w dniu terminu też nic się nie zapowiadało na poród.. oby bo ja chcę wcześniej teraz urodzić.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
posikałam się prawie.. ![]() Cytat:
![]() stąd dziś te muffinki z batonikami.. i w takiej formie poszły wszystkie..
|
|
|
#4458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem ze jeżeli chodzi o etui to moje koleżanki sobie chwaliły i widze dużo u nas jak mają powieszone na wózkach wiec na spacerach napewno fajnie to mieć a nie smok wala sie gdzieś ubrudzony. Ale to tylko moje zdanie.
|
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
eeee mam glupie pytanie tlusty czwartek jest jutro czy za tydzen ... bo wlasnie probuje rozkminic temat z siostra
![]() eh no ja bym sie najadla takich pysznych paczkow z rozanym nadzieniem obficie polane lukrem eh marzenie ... w Norge takich smakolykow nie ma no nic uciekam sie prysznicowac i legne na lozku ciekawe czy od razu usne
|
|
|
|
|
#4460 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki kochana Cytat:
Co poradnia to inaczej ![]() Ja "słodka dupka" zrezygnowałam ze słodzenia herbaty w ogóle. Ciekawe czy po porodzie do cukru wrócę ![]() Cytat:
Gratki |
||
|
|
|
|
#4461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tego aspiratora nie znam, miałam fride i zakupiłam ją znowu (ale to tylko tż tym da rady cos wyciagnac bo ja nie mam siły), ja uzywałam gruszki, to na normalne gile, na katar polecam te podłaczane do odkurzacza bo tym się zajedziecie, dobrze psiknąc wodą morską najpierw i w czasie kataru i bez też - to mi sie wydaje ważne jak nie mieszkasz nie jakims totalnym zadupiu to reszta wydaje mi sie zbedna chyba ze naprawde nie masz na co wydawac kaski co do paznokci wszyscy uzywamy gilotynek i malej tez tym obcinamy bo nam wygodniej. Jak ty czegoś uzywasz to ci bedzie łatwiej tym operowac. pilniczek sie moze przydac, sama mysle o takim papierowym młoda nie uzywała praktycznie smoka, po przejsciu na cyca w wieku 2 miesiecy nie miała ochoty na nic gumowego w buzi, butelke, smoczek nic - taki ezgemplarz
|
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(http://www.pswbp.pl/index.php/pl/o-u...C4%85trobowej/) No więc w mojej ocenie takie "zabawy" z fruktozą/ agawą na dłuższą metę są szkodliwe, a już na pewno w ciąży przy naszym schorzeniu bym nie ryzykowała, a poza w większych ilościach i w perspektywie 20 lat wd mnie więcej strat niż zysków, ok w danym momencie nie tyjesz od tego, no ale co się dzieje w Twojej wątróbce i co się będzie działo z Twoim metabolizmem potem to inna sprawa. Co do innych wymienników, to nie mam zdania stewia, ksylitol, musiałabym pogrzebać w zagranicznych źródłach, bo na razie my w sumie jesteśmy bardziej mięsożerni/ wytrawnie/warzywa , więc wypieki u nas to była kwestia praktycznie kilku razy do roku - ale niebawem będę się musiała zmierzyć z tematem, bo pewnie raz na czas dla dziecka będziemy częściej coś piekli, bo już wole domowe niż kupne syfy. Jak coś znajdę ciekawego, to podeślę info.
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-01-30 o 22:20 |
|
|
|
|
|
#4464 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
||
|
|
|
|
#4465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie słodzę już od wielu wielu lat więc tu mi problem odpadł, ja bym jednak z tym słodzeniem herbat nie przeszkadzała, a jak coś dawkę cukru zostawiła na jakiś miły grzech w stylu kakao tak że aż się nogi ugną i będzie można wrócić do kieratu, zaznaczam, że łatwo mi mówić bo zawsze nad tabliczkę czekolady, stawiałam pizze, a nad każdy batonik ser
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślałam ,że skoro syrop z agawy czyli kaktusa niby to jest to zdrowe wyjście a jednak wszystko ma swoje + i - .... w sumie i tak dla mnie obojętne bo ja używam do wypieków a piekę raz na tydzień ,do niczego innego cukru itp.nie używam.... A niby stewia nie ma - .... no ale nie wiem ,jak na razie natknęłam się na same zachwalające opisy....
|
|
|
#4467 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój kot śpi na poduszce i po części na moim biodrze ![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio taksiarz wiózł mnie do przychodni i jak się dowiedział że ja w ciąży, to tak się ucieszył i szczęścia życzył i powiedział, że nie ma na świecie chyba nic piękniejszego niż narodziny dziecka...no coś w tym jest ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za takie podejście do sprawy ![]() Cytat:
ja uwielbiam Cię czytać ![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i tradycyjnie, zamiast żyć w słodkiej - zresztą nieświadomości, musiałam sobie zepsuć wszystko bo zaczęłam grzebać po jakiś brytolskich portalach, a te odsyłały do badań naukowych no i masz babo placek... no a w zasadzie to nie masz ![]() ale raz na czas wiadomo, wszystko z umiarem ok, byle by właśnie nie zacząć tego wrzucać do wszystkiego, no ale wiadomo Wam to nie grozi, a dodatkowo nie jecie przetworzonej żywności, więc tam dodawany syrop też Wam nie grozi. Więc jest OK !
|
|
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
Slodkie, nie?
http://allegro.pl/literki-imie-dziec...964938495.html
|
|
#4470 | ||||
|
Zadomowienie
|
córa mojego kolegi chciał jeść kabasony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja bym chciała taką z FP z projektorem i pilotem, misie albo rybki ![]() ![]() dlaczego się tak nade mną znęcacie je chce mieloneeeee ![]() Cytat:
![]() Uff, nadrobiłam ![]() Ja po ktg, lekarz stwierdził, ze jeszcze rodzić nie będę mam się stawić na wizytę za dwa tyg. Ale załatwiłam już papierologię w szpitalu, więc jak się coś zacznie to już odejdzie wypełnianie druczków, i położna pobrała wymaz na paciora, więc też odfajkowany przy okazji liczyliśmy czas dojazdu do szpitala, wyszło tempem żółwim niecałe 40 min, więc luzik ![]() Odebrałam też wyniki krwi i moczu i w szoku jestem bo wyszły mi lepsze niż ostatnio, a witamin jem mało (jak mi się przypomni) no i mięcho sporadycznie, także fajowo to tyle u mnie ![]() Dobranoc
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

gratulacje!!!

za skończony 34tc 

chyba mi było najbardziej przykro. mloda i tż przestali się nią cieszyć jak się tylko skończyły na niej cukierki

eh marzenie ... w Norge takich smakolykow nie ma