|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Witam się porannie.. Wyników dalej brak..
Dzisiaj mi się śniło, że weszłam na ten system, który pokazuje wyniki.. I było zaznaczone co jest w normie a co w normie nie jest.. I był jeden dziwny wynik zaznaczony wielką krechą na czerwono, że nie jest w normie.. A jak zobaczyłam co to jest to się okazało, że za mało mam badań
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1863 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za egzamin!U nas już od 2 miesięcy nie ma tej oliwki w Rossmannie, same balsamy stoją A powoli mi się kończy...Cytat:
Może coś Ci zostało na dzisiaj i chcesz się podzielić? ![]() Cytat:
za zdrowego maluszka...Ja bym z "przywiązaniem" się do płci poczekała do połówkowego. Albo śmigaj do innego gina na podejrzenie płci ![]() Cytat:
Moja mama uwielbia pieczenie. Ciasta, ciasteczka, bułeczki itp. Wystarczy, że powiemy, że mamy na coś ochotę, a Ona jak ma składniki i czas to od razu bierze się do roboty, a jak nie ma to się umawiamy, że np jutro ![]() Cytat:
za wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę, i zdrowego synka!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też ZAWSZE śmigam w pasach i dopóki nie będą mnie mocno uwierały to mam zamiar tak jeździć. Kiedyś w DDTVN była o tym mowa i lekarz mówił, że częściej pasy ratują życie niż zdarza się żeby zaszkodziły brzuszkowi i tego się trzymam! ---- Dzień dobry! Witam się już po śniadanku. Powiem Wam, że już nie wyrabiam z tym moim "spaniem", a raczej jego brakiem. W nocy się wiercę, przewalam z boku na bok, masa jakiś durnych realistycznych myśli-snów na temat dnia codziennego, Mężu wychodząc po 4 daje mi buziaka i przytula, więc automatycznie się rozbudzam całkowicie, ciężko mi zasnąć, a jak już zasnę, to jestem budzona przez panów ścinających krzaki i drzewa, albo przez sąsiadów. Grrr! A później jak zombie wyglądam ![]() No nic, trzeba dopić herbatkę i wziąć się do roboty.
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę zadzwonić na infolinię, ale już kiedyś dzwoniłam to mi powiedzieli, że wyniki są, ale musi lekarz odkliknać, więc na pewno niedługo to zrobi.. |
|
|
|
|
#1865 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie to ciulato, bo dopiero od listopada jestem na normalnym zusie, więc zapewne grosze mi wyliczą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak Was tylko przeleciałam ![]() Powinnam się powoli zbierać, bo dziś mam dość napięty grafik Pogoda jest dzisiaj piekna Cieplutko, słonecznie, zostały tylko resztki śniegu, chodniki suche oby tak już zostało ![]() Jak byłam z psem to uświadomiłam sobie, że im dłużej taka pogoda będzie się utrzymywała, tym bliżej poród
|
||||||||
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
witam. U mnie też słonecznie. Może się wybiorę na spacerek
Już po śniadanku... myślę, czy by nie zaliczyć kawy z kuzynką.
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale może lekarzowi wyleciało to z głowy, żeby odkliknąć zresztą jak do tej pory tego nie zrobił, to kiedy zamierza?
|
|
#1868 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was w ten ostatni styczniowy poranek.
axella dziękuje za przepis na kokosanki, na pewno wypróbuję, bo bardzo lubię kokosa ![]() A Wy dziewczynki nadal pracujecie czy już na L4 siedzicie? Ja jestem teraz w 19 miesiącu, i się zastanawiam kiedy na zwolnienie (nie chcę do końca pracować, bo mam dość stresującą pracę). W pracy powiedziałam ze dam wcześniej znać, aby mogli sobie kogoś znaleźć na zastępstwo. Narazie się dobrze czuję, ale juz zaczyna mnie trochę kręgosłup boleć od siedzenia w robocie. To napiszcie kiedy Wy poszłyście na zwolnienie?
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde nie wiem czy z tym ZUSem mogę napisac maila do księgowego? czy to na przypał trochę? |
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zakupy Ci sie udaly , superr i cenaaa fajnaWitam z rana dzisij pierwsza noc po tych nie przespanych - przespana heheheh
|
|
#1872 |
|
Raczkowanie
|
Hej
wstałam właśnie jaka piękna pogoda![]() Chyba wybiorę się na spacer , ale najpierw kawa i ciacho ktoś chętny? - zapraszam do katowic![]() ja od początku ciąży jestem na L4 i tak już zostanie do porodu, chociaż moje muchomorki ciągle pytają kiedy do niech wrócę
|
|
|
|
#1873 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=potterka;38957538]chyba tygodniu
![]() hehe..tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
A czemu od początku jesteś na zwolnieniu? Nie chciało Ci się do pracy chodzić, czy charakter pracy uniemożliwiał Ci prace? Możesz teraz odpocząć i po wylegiwać się za wszystkie czasy
|
|
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spaceruj dla zdrowia ja oglądam słoneczko za oknem, i mam nadzieję że pogoda utrzyma się do weekendu ![]() Cytat:
|
|
#1875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Fizycznie mogłabym dłużej pracować, ale mi się nie chce i kręgosłup mnie też coraz bardziej boli więc muszę coś z nim zrobic, zanim mi się rozpierdzieli zupełnie.. |
||
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
U nas dla odmiany 8 stopni na plusie,ale pochmurno bardzo i wiatr okropny wieje:/ Wczoraj porozmawiałam z mężem i po tym co się dowiedziałam to opadło mi wszystko. Ja wiem,że wyjścia nie było,że w naszej sytuacji każdy grosz był i jest ważny,dlatego wyjechał, ale tam to jest kołchoz a nie praca! Pracują od 7 do 18 czyli 11 godzin , ale liczone mają tylko 8 , a płacone tylko za 7! bo ta jedna godzina to zsumowane przerwy , za które nie mają płacone. Praca na godziny,płacone częściowo jak wyszło,a traktują ludzi jakby na akord robili. Nie mają czasu piernąć. Mąż jako nowy nie ma szans dostać się na zapisy do pracy na soboty ![]() A więc praca od pon do piąt. za niecałe 50 euro dniówki to w lutym zarobi w sumie niecały 1000 euro.Z tego firma zabierze mu 240 euro za mieszkanie( 60 e tyg) i on musi sobie zostawić na cały miesiąc też nie wiem 200e? Wyszło na to ,że przesyłać będzie póki co jak dobrze pójdzie 550euro...Na święta też nie zjedzie bo już wie,że nie ma urlopu. Może uda się po świętach.. Ale nie ma uja. szukamy czegoś innego za granicą,ale za godziwe pieniądze i z normalnymi zjazdami bo tam to porażka jakaś,ale wyjścia nie ma to narazie siedzi. Jak się uda coś innego załatwić to zjeżdża 5 kwietnia jak weźmie 2 wypłate i już tam nie wróci.
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba się jakoś zgadać i razem wejść
Potterka dołączysz? Która jeszcze?Jenny wczoraj mi napisała, że musi iść dzisiaj do dentysty i nie wie czy będzie na seminarium ... Jenny jak będziesz to napisz, poszukamy Cię, albo Ty nas
|
#1878 | ||||
|
Raczkowanie
|
dzień dobry, mamuśki
ja już po ineczce, grzankach z nutellą i kanapkach z metką i ogórkiem kiszonym a na obiad będą tortille z kurczaczkiem i sosem czosnkowym Cytat:
chyba bym zapobiegawczo poprosiła lekarza na następnej wizycie o numer telefonu - mi było jakoś dziwnie głupio (nfz itd.), ale już mi się przydało jeden ważny razCytat:
Ze spaniem, to nie wiem, kurczę, mam podobnie jakieś "inne niż zwykle" sny, chodzenie siusiu, cierpnące kończyny a niby teraz mamy sobie na zapas pospać ![]() Cytat:
idę karmić kury zaraz (szlak mnie trafi, jak to będzie dłużej trwało ), to może też troszkę po ogrodzie się poprzechadzam do pracy z L4 pojadę jednak jutro, nie zebrałam się rano, a muszę jeszcze parę dokumentów przygotować do oddaniaCytat:
w każdym razie ja się koniec końców zdałam na opinię lekarza bo sama, to pewnie bym znów wylądowała na pato trudno mi było zostawić wszystko, ale to już nie będę się powtarzać z wczoraj ![]() i zapomniałam wczoraj - Jenny, proszę Cię pięknie o dopisanie mojej wizyty na 20.02
|
||||
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj w pracy mam cotygodniowe spotkanie działu na którym każdy mówi co robił w ostatnim tygodniu.. Nie wiem co mam powiedzieć-- czytałm głównie forum.. naskrobałam masę postów.. szukałam ciuszków na allegro.. zrobiłam kilka lekcji hiszpańskiego.. no i przeczytałam 300 stronicową książkę w pdfie..
|
|
|
|
#1881 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak zaczęliśmy się starać o dziecko to odstawiłam leki i jak na razie jakoś się trzymam , ale ryzyko wynikające z powrotu do pracy jest zbyt duże. No, ale nie ma co narzekać. Cieszę się, że Paweł dobrze się rozwija i że nie muszę wracać do leków, które mogłby mu zaszkodzić. Po pierwszym trymestrze, ktory był pełen obaw teraz nadrabiam i cieszę się ciążą i wszytskim dookoła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez vujka Czas edycji: 2013-01-31 o 10:11 |
|||
|
|
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz.. 2 tysiące złotych za pracę za granicą po 11 godzin to troszkę nie halo co?:/ Oni zapierdzielają po 11 godzin a płaci im się za 7..przecież to wyzysk. ale nie odezwiesz się bo ci podziękują. albo robisz i siedzisz cicho,albo dowidzenia:/ I do tego brak urlopów i zjazdy do domu jak dobrze pójdzie raz na 3 miesiące na 5 dni. A ja tu w ciąży z 2 dzieci z noszeniem węgla i całym tym majdanem... My chcemy,żeby on robił za granicą bo jak tu ciężko z pracą, ale no sorki nie za takie pieniążki:/ Ale póki co siedzi tam i pracuje bo i tak wyjścia nie ma i tak. Mimo wszystko szukam dalej i modle się ,żeby udało się załatwić
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego, że mu zabierają to to jest akurat normalne jakby sam mieszkał to sam by musiał się opłacić niestety ale dobre czasy dla Polaków się skończyły za granicą ![]() Ma wg mnie bardzo dobre godziny pracy, mój ojczym walił po 15-17 godzin jak był za granicą za podobne pieniądze ale nie było wyjścia i tam siedział!! Aż się wkurzyłam, naprawdę Cześć dziewczyny
|
|
|
|
|
#1886 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A przypomnij mi gdzie jest Twój Mąż- w Holandii?!? Bo w wakacje mój brat był w Holandii, pojechał z kolegami na własną rękę samochodem, z namiotem (ale po 2 chyba dniach znaleźli jakieś lokum) i przez cały pobyt mieli pracę. Nie jakoś super hiper płatną, ale na pewno lekką i był bardzo zadowolony. --- Nie wiem gdzie Wy kochane mieszkacie, że u Was słoneczko U nas dodatnia temperatura, prawie cały śnieg (a było go dużo) się stopił, wszystko pływa, i do tego deszcz pada ![]() Zapomniałam- witam się z moją kruszynką w 22 tc! ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam już na wstępie,że to dla nas obecnie bardzo dużo i ciesze się,że tyle dostane bo tak nie miałam nic i PÓKI NIC INNEGO NIE ZNAJDZIE to będzie tam pracował. Jeśli znajdzie to wtedy zjedzie i pojedzie gdzie indziej ![]() No i napisałam też ,że kasa jest jaka jest i dobrze,że wogóle jest, ale że wyzyskują ludzi bo oni robią po 11 godzin a płacone mają tylko za 7. I to jest nie fer. Bo jakby normalnie im płacili to by zarabiał naprawdę fajne pieniądze. Nie bulwersuj się tylko przeczytaj dokładniej cały post
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, zawsze to lepiej niż nie mieć nic .... może mu się uda w międzyczasie znaleźć coś lepszego, tylko najpierw lepiej poszukać a później dopiero rezygnować, żeby nie zostac z niczym. A, no i jeszcze najlepiej rezygnować po wypłacie bo jak na czarno, to może być niefajnie.
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, jeszcze pytanie-prośba:
Czy któraś z Was może polecić dobrą pralkę ładowaną od góry?!?
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój teściu i szwagier pracują w Polsce w takich samych godzinach i nie mają nawet tych 2 tysi.. a z tego jeszcze trzeba opłacić mieszkanie + wyżywienie, więc w sumie wielkie G mu zostaje.. Zupełnie nie rozumiem Twojego podejścia.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

za egzamin!
A powoli mi się kończy...
już ma apartamenty na dwa centymetry powyżej pępka, stąd te zadyszki (płuca mi zaczęła ściskać powoli ), szyjka długa, serduszko bije zdrowo. Tylko morfo do d.., więc dalej prócz prenatalu mam brać żelazo i zobaczymy z trzy tygodnie. Za dwa tygodnie 75 mg glukozy z pomiarem przed i po dwóch godzinach SIEDZENIA (zabronił mi jechać do domu, why?
). Z tej morfologii i ciśnienia bardzo niskiego pewnie mam te zawroty głowy częste - więc koniec z pracą (dojeżdżam sama autem 20 km).. jutro pojadę z L4 i ostatecznym werdyktem do dyrektorki. I mam się nie denerwować, że się mało rusza, bo na tym etapie ciąży ma jeszcze dość miejsca, żeby przy niektórych ułożeniach hasać bez wiedzy mamy. I zobaczymy, czy tycie 1kg/tydzień zostanie - bo trzeba będzie pomyśleć co dalej z tym, na razie jest jeszcze ok.

a rano 58....