Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 17:43   #3481
honey92
Raczkowanie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III

Hej Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć O bieganiu myślę od dawna. Zaczęłam nawet we wrześniu, ale źle się to skończyło. Biegałam w zwykłych tampeczkach i po kilku treningach, przez tydzień nie mogłam chodzić, kostki mi spuchły..
Teraz długo zwlekałam, bo bałam się powtórzyć ten błąd. Niestety buty do biegania są drogie..

Dzisiaj znalazłam w sh buty Nike, chciałam pokazać, ale nie mogę znaleźć co to za model (podobne do tych http://store.nike.com/pl/en_gb/?l=sh...81/pgid-676577 , miały podeszwę z takimi dziurami). Jeszcze ich nie kupiłam, bo chciałam się poradzić czy byłyby ok. Nie są aż tak zniszczone, podeszwa nie jest zdarta i kosztują 30zł, wydaje mi się że to dobra cena(?) Co myślicie?

Mam też pytanie: czy biegając można wyszczuplić nogi czy właśnie staną się bardziej masywne? Zalezy mi na schudnięciu, ponieważ moje nogi pozostawiają dużo do życzenia szczególnie uda.. Oczywiście dołączam do tego zdrową dietę i ćwiczenia siłowe. Chcę w końcu pozbyć się warstwy tłuszczu, która okrywa moje ciałko
honey92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 17:58   #3482
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez honey92 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć O bieganiu myślę od dawna. Zaczęłam nawet we wrześniu, ale źle się to skończyło. Biegałam w zwykłych tampeczkach i po kilku treningach, przez tydzień nie mogłam chodzić, kostki mi spuchły..
Teraz długo zwlekałam, bo bałam się powtórzyć ten błąd. Niestety buty do biegania są drogie..

Dzisiaj znalazłam w sh buty Nike, chciałam pokazać, ale nie mogę znaleźć co to za model (podobne do tych http://store.nike.com/pl/en_gb/?l=sh...81/pgid-676577 , miały podeszwę z takimi dziurami). Jeszcze ich nie kupiłam, bo chciałam się poradzić czy byłyby ok. Nie są aż tak zniszczone, podeszwa nie jest zdarta i kosztują 30zł, wydaje mi się że to dobra cena(?) Co myślicie?

Mam też pytanie: czy biegając można wyszczuplić nogi czy właśnie staną się bardziej masywne? Zalezy mi na schudnięciu, ponieważ moje nogi pozostawiają dużo do życzenia szczególnie uda.. Oczywiście dołączam do tego zdrową dietę i ćwiczenia siłowe. Chcę w końcu pozbyć się warstwy tłuszczu, która okrywa moje ciałko
Ja bym nie kupiła

Nowa para butów w Decathlonie to koszt 60 zł

http://www.decathlon.pl/ekiden-50-id_8181257.html
Stary 2013-01-30, 18:24   #3483
Paula_95
Wtajemniczenie

Jutro pewnie będę miała ślizgawkę zamiast trasy do biegania i znowu nie pobiegam nie lubię czegoś takiego...tym bardziej, że ostatnio mam wolne (ferie) i się wysypiam do tej 8 rano, a nie do 5. 40, a co za tym idzie, lepiej mi się biega.

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:12   #3484
brazowooka_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Ja bym nie kupiła

patrzę i oczom nie wierzę... wybiorę się do Decathlonu, bo moich stare buty do biegania, już dawno powinnam wyrzucić

Cytat:
Mi zawsze łydki ładnie się rzeźbią i z ud znika tylko cellulit... parę kilogramów też zrzucałam, jak miałam taki zamiar.
W dużej mierze wszystko zależy od diety. Jeśli odpowiednio ją dobierzesz to wątpię, by nogi stały się bardziej masywne - choć ekspertem nie jestem

Ja teraz mam olbrzymi problem z posiłkami przed bieganiem i po. Nie zależy mi na chudnięciu, tylko na zgrabnych łydkach i wyrobieniu formy... a jak na razie waga mi leci po zwykłych ćwiczeniach na siłowni
brazowooka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 19:37   #3485
honey92
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym nie kupiła

A dlaczego nie kupiłabyś?
Były w dobrym stanie, a Nike robi chyba dobre buty.
Jakie masz buty do biegania?

Wybacz tyle pytań, ale jestem zielona w tym temacie. Nie wiem jak powinny wyglądać dobre buty do biegania, a nie chcę mieć problemów ze stawami

Edit: Teraz spojrzałam, że te buty co pokazałaś to męskie i nie ma rozmiaru 38, zaczyna się od 39 Damskie to już ok. 100zł.

Edytowane przez honey92
Czas edycji: 2013-01-30 o 19:49
Stary 2013-01-30, 19:55   #3486
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:

Wybacz tyle pytań, ale jestem zielona w tym temacie. Nie wiem jak powinny wyglądać dobre buty do biegania, a nie chcę mieć problemów ze stawami

W butach biegowych sportowych szybko siada amortyzacja, but z góry wygląda jak nowy,a w środku to wrak.Nie da sie tego niestety zobaczyć gołym okiem.Takie używki mogą być bardzo kontuzjogenne. Ja mam na koncie już dwie pary które wykończyłam w ciągu 7miesięcy ! Po praniu jak nówki ze sklepu, a chodzic w nich nie można, bo zaraz potwornie w nich nogi bola.

Jak chcesz to kupuj, tylko potem nie płacz, że piszczele czy kostki bolą od biegania.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:

Edit: Teraz spojrzałam, że te buty co pokazałaś to męskie i nie ma rozmiaru 38, zaczyna się od 39 Damskie to już ok. 100zł.
Cytat:
Przeznaczony dla kobiet biegających rekreacyjnie po drogach asfaltowych i polnych. stopa neutralna Wygodne i lekkie buty dla początkujących w najlepszej cenie.
i jest 38 rozmiar biegowe powinny byc o rozmiar większe, patrz na 39

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2013-01-30 o 19:59
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 20:34   #3487
honey92
Raczkowanie

Cytat:
W butach biegowych sportowych szybko siada amortyzacja, but z góry wygląda jak nowy,a w środku to wrak.Nie da sie tego niestety zobaczyć gołym okiem.Takie używki mogą być bardzo kontuzjogenne. Ja mam na koncie już dwie pary które wykończyłam w ciągu 7miesięcy ! Po praniu jak nówki ze sklepu, a chodzic w nich nie można, bo zaraz potwornie w nich nogi bola.

Jak chcesz to kupuj, tylko potem nie płacz, że piszczele czy kostki bolą od biegania.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

i jest 38 rozmiar biegowe powinny byc o rozmiar większe, patrz na 39
O! Nie wiedziałam, że tak to wygląda. To sobie daruję te buty, nie chcę później płakać

Faktycznie jest 38, źle spojrzałam. Czyli nawet jakbym czuła że 39 jest za duże to tak ma być?
Stary 2013-01-30, 20:37   #3488
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
O! Nie wiedziałam, że tak to wygląda. To sobie daruję te buty, nie chcę później płakać

Faktycznie jest 38, źle spojrzałam. Czyli nawet jakbym czuła że 39 jest za duże to tak ma być?
tak, kup 39
Stary 2013-01-30, 20:54   #3489
Karo121
Rozeznanie

Dziewczyny mogłybyście sprawdzić cenę wysyłki w Poczcie polskiej z ubezpieczeniem i bez?nie mam jak otworzyć pliku na komórce,a laptop jest zepsuty dowiedziałam się ,że sama muszę wysłać do nich dres i wypełnić formularz na ich stronie ,który po wydrukowaniu dołącze.Spoko te spodnie kalenji ,które mi poleciłyście
Karo121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 21:30   #3490
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Honey mi nogi wyszczuplaly od biegania.pozbylam sie mojej bolaczki czyli otluszczonych kolan przy dosc szczuplej sylwetce.
Co do butow to kup rozmiar wieksze. Przy biegu i stopa puchnie,ale tez sie splaszcza wiec jak wezmiesz takie idealnie dopasowane to bedziesz miala czarne paznokcie.
Z tanszych butow do biegania polecam Asics blackhawk 5 mozesz tanio nowki wyszukac. Ja zaplacilam za moje z przesylka rowne 109zl z normalna gwarancja.

Dzisiaj silownia jutro bieg. U mnie juz w miare suche chodniki. Cieplo bo jutro ma byc +8.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 01:47   #3491
strus2001
Raczkowanie

GG do strus2001

Moje drogie, pytanie z innej beczki.
Sledze was od bardzo dawna, zainspirowalyscie mnie do ruszenia tylka i sama juz biegam, moze nie mega dystance ale 7-10 km daje rade. Jako ze w tygodniu duzo pracuje i wracam do domu ok 7pm, to biegac zaczynam kolo 9pm.
Moj problem polega na tym, ze po takim treningu w ogole nie mam ochoty zjesc cokolwiek. Nie raz czytalam, ze jest to potrzebne do odpowiedniej regeneracji, ale na tak na sile?? A nie wystarczy jak sobie wypije szklanke kefiru/maslanki?
Blagam, podpowiedzcie!
Stary 2013-01-31, 06:54   #3492
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez strus2001 Pokaż wiadomość
Moje drogie, pytanie z innej beczki.
Sledze was od bardzo dawna, zainspirowalyscie mnie do ruszenia tylka i sama juz biegam, moze nie mega dystance ale 7-10 km daje rade. Jako ze w tygodniu duzo pracuje i wracam do domu ok 7pm, to biegac zaczynam kolo 9pm.
Moj problem polega na tym, ze po takim treningu w ogole nie mam ochoty zjesc cokolwiek. Nie raz czytalam, ze jest to potrzebne do odpowiedniej regeneracji, ale na tak na sile?? A nie wystarczy jak sobie wypije szklanke kefiru/maslanki?
Blagam, podpowiedzcie!
Ja właśnie po biegu takim późnym coś wypijam, np kubek mleka z miodem na sen

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:49   #3493
honey92
Raczkowanie

Cytat:
tak, kup 39
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Honey mi nogi wyszczuplaly od biegania.pozbylam sie mojej bolaczki czyli otluszczonych kolan przy dosc szczuplej sylwetce.
Co do butow to kup rozmiar wieksze. Przy biegu i stopa puchnie,ale tez sie splaszcza wiec jak wezmiesz takie idealnie dopasowane to bedziesz miala czarne paznokcie.
Z tanszych butow do biegania polecam Asics blackhawk 5 mozesz tanio nowki wyszukac. Ja zaplacilam za moje z przesylka rowne 109zl z normalna gwarancja.
Dzięki dziewczyny To teraz tylko nabyć buty i ruszyć w trasę

A te buty z Dectahlon (http://www.decathlon.pl/ekiden-50-id...html#avantages) to dobre? Ta firma?
Stary 2013-01-31, 08:54   #3494
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Dobra
Stary 2013-01-31, 08:59   #3495
Agafitness
Wtajemniczenie

Też kupiłam e Decathlonie buty do biegania za 69zł,tylko popełniłam ten błąd,że wzięłam swój rozmiar zamiast o numer większe i teraz cisną i obcierają podczas biegu

Od biegania łydki ani uda raczej nie schudną,bo umięśniają się.Aby zrzuciś co nieco z ud czy łydek trzeba robić tak zwane "aeroby" na siłowni poprzedzone odpowiednio dobranymi ćwiczeniami siłowymi,które odpowiednio wymodeluja nam te partie ciała

Zazdroszczę tym z Was,które piszą,że nie mają apetytu po biegu Ja po biegu mam mega wilczy apetyt,dlatego przed biegiem przygotowuję sobie posiłek aby po treningu w desperacji nie rzucać się na wszystko,co jest w lodówce
Agafitness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:15   #3496
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Dziewczynki przeliczajcie km, robimy zestawienie stycznia

Ja dzis planuje coś dobiegać i powinno być 110 km za ten miesiąc
Stary 2013-01-31, 09:21   #3497
Katiaaa88
Raczkowanie

Ja tez mam wilczy apetyt po bieganiu, ale staram sie go zapic wodą, a zjesc cos malego zeby sie nie opychac na noc bo biegam tez raczej poznym popoludniem lub wieczorem.

Ciekawe jak dzisiaj bedzie mi sie biegac, musze zmienic trase po podejrzewam ze te polne drogi bedą pływac.

I mimo ze to nie bylo do mnie dzieki za linka do bych butków z decathlona, fajne sa i cena tez super. Jak dla takiej poczatkujacej jak ja to idealne. Wybieram sie po nie na dniach.

U mnie lacznie z dzisiejszym zaplanowanym biegiem na liczniku 22km biegam co drugi dzien od polowy miesiaca wiec wynik kiepski ale mam nadzieje ze za miesiac bedzie lepiej

Edytowane przez Katiaaa88
Czas edycji: 2013-01-31 o 09:26
Katiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:26   #3498
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Katiaaa88 Pokaż wiadomość
Ja tez mam wilczy apetyt po bieganiu, ale staram sie go zapic wodą, a zjesc cos malego zeby sie nie opychac na noc bo biegam tez raczej poznym popoludniem lub wieczorem.

Ciekawe jak dzisiaj bedzie mi sie biegac, musze zmienic trase po podejrzewam ze te polne drogi bedą pływac.

I mimo ze to nie bylo do mnie dzieki za linka do bych butków z decathlona, fajne sa i cena tez super. Jak dla takiej poczatkujacej jak ja to idealne. Wybieram sie po nie na dniach.
A mi się wydaje, że jeśli chodzi o uzupełnienie energii po treningu to pora się nie liczy. Nie zaspokajając potrzeb swojego organizmu robisz mu krzywdę, bo nie może się dobrze zregenerować. Poza tym, po treningu istnieje "okno węglowodanowe" które pozwala na szybkie wchłanianie wszelkich węglowodanów na 20-30 min po wysiłku (nie odkładają się nigdzie). Radziłabym zadbać o odpowiedni posiłek po bieganiu, bo możesz sobie zrobić krzywdę.

A mi się udało ostatnio zejść z tempem poniżej 8 min/km! Wiem, że to cholernie wolno, ale powoli akceptuję tą myśl i jej następstwa. Ważne, że najczęściej miewałam 8:30, a wczoraj było 7:48 ;p. We wtorek idę do mojego ortopedy po ostateczną opinię nt mojego biegania i nogi. Staram się być dobrej myśli, ale wiadomo - jakieś czarne się przewijają.

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2013-01-31 o 09:28
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:46   #3499
Katiaaa88
Raczkowanie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;38957447]A mi się wydaje, że jeśli chodzi o uzupełnienie energii po treningu to pora się nie liczy. Nie zaspokajając potrzeb swojego organizmu robisz mu krzywdę, bo nie może się dobrze zregenerować. Poza tym, po treningu istnieje "okno węglowodanowe" które pozwala na szybkie wchłanianie wszelkich węglowodanów na 20-30 min po wysiłku (nie odkładają się nigdzie). Radziłabym zadbać o odpowiedni posiłek po bieganiu, bo możesz sobie zrobić krzywdę.
[/QUOTE]

Tzn wiesz ja jem, nie chodze glodna i nie ide spac glodna tylko mowie poprostu ze staram sie zjesc cos nieduzego zeby sie za bardzo nie opychac kierujac sie wylacznie tym wilczym apetytem. Ogolnie jestem niedoswiadczona wiec wszystkie uwagi a nawet slowa krytyki przyjmuje i bardzo za nie dziekuje.

No i trzymam kciuki za wizytę u ortopedy
Katiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:52   #3500
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Słyszeliscie o tej historii ? mój biegowy idol http://www.darekstrychalski.pl/
Stary 2013-01-31, 09:56   #3501
andzya
Zakorzenienie

ja po ćwiczeniach w ogóle nie jestem głodna, ale jem z rozsądku, bo wiem, że tak trzeba.

u mnie w tym miesiącu tylko 102 km
Stary 2013-01-31, 10:00   #3502
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Katiaaa88 Pokaż wiadomość
Tzn wiesz ja jem, nie chodze glodna i nie ide spac glodna tylko mowie poprostu ze staram sie zjesc cos nieduzego zeby sie za bardzo nie opychac kierujac sie wylacznie tym wilczym apetytem. Ogolnie jestem niedoswiadczona wiec wszystkie uwagi a nawet slowa krytyki przyjmuje i bardzo za nie dziekuje.

No i trzymam kciuki za wizytę u ortopedy
Czasami wilczy głód u zdrowych osób oznacza po prostu "wołanie" organizmu. Myślę, że pomimo wieczorowej pory warto chwycić jakieś jabłko i zjeść potem coś białkowego (unikać tłuszczy). Bo mięśnie bywają bardzo kontuzyjne gdy są narażone na obciążenia bez odpowiedniej regeneracji.

Ismenikusia, UWIELBIAM takich ludzi, będę miała kolejnego cudownego sportowca, na jakiego mogę patrzeć. Ale moim życiowym idolem jest pan Dick Hoyt http://www.youtube.com/watch?v=rPLCaAu_H2U po prostu ryczę za każdym razem jak to oglądam. Polecam zapoznać się z tą historią, bo ktoś kto w wieku średnim zaczyna po prostu biegać a potem kończy kilkukrotnie Ironmana musi mieć w sobie coś z cudu.

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2013-01-31 o 10:01
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 10:21   #3503
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
u mnie w tym miesiącu tylko 102 km
Bez komantarza to Andyza zostawię, naprawdę

Wpiszecie mnie do spisu jako biegającą, ale bez dystansu? Biegam na czas, zawsze równą godzinę. Jak kupię sobie wypasniony telefon z edomondo czy jak to tam się nazywa, to będe podawać dystanse.

Stary 2013-01-31, 11:11   #3504
pannazwanny
Rozeznanie

Ja dziś wskoczyłam na kolejny etap treningu, 3 min biegania na 3 min marszu I mimo obaw nie było żadnego problemu. No może oprócz gołoledzi, która dalej panuje w Krakowie. Ale za to było słońce i czyste powietrze
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:22   #3505
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
Bez komantarza to Andyza zostawię, naprawdę
wiesz dlaczego "tylko" ? Bo to 102 km to jest wyjscie na trening tylko 10 razy w styczniu każde moje bieganie jest po 10 km, więc biegałam tak mało, coś mi nie poszło w tym miesiącu. W grudniu miałam 150 km, ale biegałam regularnie co drugi dzień, więc treningów było znacznie więcej.
Nie jest to kokieteria z mojej strony.
Stary 2013-01-31, 11:33   #3506
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
wiesz dlaczego "tylko" ? Bo to 102 km to jest wyjscie na trening tylko 10 razy w styczniu każde moje bieganie jest po 10 km, więc biegałam tak mało, coś mi nie poszło w tym miesiącu. W grudniu miałam 150 km, ale biegałam regularnie co drugi dzień, więc treningów było znacznie więcej.
Nie jest to kokieteria z mojej strony.
A może zamiast się dręczyć, że to było ''tylko'' tyle, powiesz sobie, że to było AŻ tyle? Czemu umniejszasz swoje osiągnięcia?

Stary 2013-01-31, 11:39   #3507
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
A może zamiast się dręczyć, że to było ''tylko'' tyle, powiesz sobie, że to było AŻ tyle? Czemu umniejszasz swoje osiągnięcia?
bo założyłam sobie, że biegam co drugi dzień i tego nie zrealizowałam i tyle. Owszem, ciesze się, że udaje mi się pobiegać 10 i więcej kilometrów zważywszy na to, że biegam regularnie od dwóch miesięcy (po długiej przerwie), ale jestem niezadowolona z faktu, że nie wyszło mi tym razem tak jak bym chciała. I to na tyle będzie w tej kwestii, w lutym będzie lepiej.
Poza tym ja się nie dręczę.
Stary 2013-01-31, 13:23   #3508
Konto usunięte

A ja od 7.01 zrobiłam 58 km Chyba niezły wynik jak na pierwszy miesiąc po 1,5-rocznej przerwie, co?

Dzisiaj biegało się świetnie, ale tylko pierwszą część biegu. Gdy zawróciłam i musiałam zmierzyć się z wietrzyskiem to już nie było tak miło Ale tempo się zwiększa co trening, co jest dla mnie pewnym zaskoczeniem, bardzo miłym. Obecnie biegam już 40 min cyklem 10 min trucht, 45s marsz i tak 4x w tygodniu

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
Ja dziś wskoczyłam na kolejny etap treningu, 3 min biegania na 3 min marszu I mimo obaw nie było żadnego problemu. No może oprócz gołoledzi, która dalej panuje w Krakowie. Ale za to było słońce i czyste powietrze

To super! Uwielbiam to uczucie podnoszenia poprzeczki, bo doszło się już do tej poprzedniej. I oby tak dalej, tak trzymaj!
Stary 2013-01-31, 13:30   #3509
Monkaaa92
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, powierzchownie przeglądnęłam 2 wcześniejsze wątki, powiem Wam, że jestem pod ogromnym wrażeniem! Mnie też kiedyś marzyło się bieganie o wschodzie słońca dające energię na cały dzień, ale teraz jakoś powątpiewam w to czy w ogóle warto próbować.
Kondycja, takowej nie mam. Mam za to problem z hemoglobiną (która jak wiadomo odpowiada za transport tlenu w organizmie) jest jej mało i boję się czy to nie wpłynie jakoś na moje samopoczucie podczas biegu. Na zajęciach z wychowania fizycznego lubiłam tylko grać w siatkówkę Biegi to była sprawa, przez którą parokrotnie zdarzała się symulacja przeróżnych kontuzji itp. Zawsze kiedy już biegałyśmy z dziewczynami potwornie bolały mnie łydki Na dodatek nie mam żadnego wsparcia ze strony rodziny, zawsze kończy się to wyśmianiu mnie i uwidocznieniem moich słabości.
Chciałabym zacząć biegać, dla zdrowia, bo z wagą problemów nie mam, jestem bardzo szczupła.. Może nawet pewnego dnia się zmobilizuję Tylko niech będzie troszeczkę cieplej
Jestem w szoku, że można realizować tak dalekie dystanse! Gratuluję dziewczyny i trzymam kciuki za kolejne sukcesy!
Monkaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:39   #3510
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monkaaa92 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, powierzchownie przeglądnęłam 2 wcześniejsze wątki, powiem Wam, że jestem pod ogromnym wrażeniem! Mnie też kiedyś marzyło się bieganie o wschodzie słońca dające energię na cały dzień, ale teraz jakoś powątpiewam w to czy w ogóle warto próbować.
Kondycja, takowej nie mam. Mam za to problem z hemoglobiną (która jak wiadomo odpowiada za transport tlenu w organizmie) jest jej mało i boję się czy to nie wpłynie jakoś na moje samopoczucie podczas biegu. Na zajęciach z wychowania fizycznego lubiłam tylko grać w siatkówkę Biegi to była sprawa, przez którą parokrotnie zdarzała się symulacja przeróżnych kontuzji itp. Zawsze kiedy już biegałyśmy z dziewczynami potwornie bolały mnie łydki Na dodatek nie mam żadnego wsparcia ze strony rodziny, zawsze kończy się to wyśmianiu mnie i uwidocznieniem moich słabości.
Chciałabym zacząć biegać, dla zdrowia, bo z wagą problemów nie mam, jestem bardzo szczupła.. Może nawet pewnego dnia się zmobilizuję Tylko niech będzie troszeczkę cieplej
Jestem w szoku, że można realizować tak dalekie dystanse! Gratuluję dziewczyny i trzymam kciuki za kolejne sukcesy!
Witaj Jeśli masz problem z hemoglobiną to niestety my Ci tutaj nie pomożemy Polecam wizytę u dobrego lekarza, tam dowiesz się, czy bieganie nie spowoduje u Ciebie poważniejszych problemów. A co do biegania - najtrudniejszy jest zawsze pierwszy krok. Jak już się "zmusisz" i załapiesz bakcyla to będzie z górki Także wpadaj, zawsze możemy dać energetycznego "kopa" na rozruch
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości