|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
tusia, jeszcze raz, bo jakoś dziwnie to napisałam:
nie pisałam o Tobie, absolutnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zadomowienie
|
Przecież niedawno pisałaś, że nie robisz nic. Dziwi mnie takie podejście, dopiero zaczęłaś ten staż i już negatywnie się nastawiłaś. Ja bym się poważnie zastanowiła nad zrezygnowaniem. Zdobywasz doświadczenie, dostajesz jakąś kasę, tak jak ktoś wyżej napisał, jeśli nie podasz poważnego powodu potem z dostaniem stażu możesz mieć problem, a wierz mi, że jest wiele osób, które na niego czekają.
#1773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jednak poza biedą i brakiem pracy w młodym pokoleniu dodałabym jeszcze po prostu mieszkanie z rodzicami po to by im pomagać. Kurcze moi rodzice mają po 50 lat. To jeszcze nie tak dużo ale w wielu sprawach już się gubią. Często nie są w stanie odczytać drobnego druczku, nie potrafią załatwić nic przez internet- czasem jest to jedyna możliwa droga(np. zgłoszenie szkody u ubezpieczyciela) itd. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Konto usunięte
|
Nie wiem jak w innych pupa-ch. Ale u mnie jesli samemu się rezygnuje to traci sie status bezrob.na kilka miesięcy. To dopiero kilka dni więc może warto poczekać i zobaczyć jak będzie dalej.Jeśli beznadziejnie to szkoda zdrowia...no ale może tylko początki są beznadziejne a pozniej bedzie lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sonne ja nie nadążam za Twoim avatarem ![]()
![]() |
#1776 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wiem, wiem... ale niestety kościołom się w d*** poprzewracało i generalnie moja koleżanka hajtała się w 2009 roku to jej odmówili bo ona miała tylko..500 zł na ceremonię odłożone ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- dobre podejście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Konto usunięte
|
Trzeba sobie jakoś urozmaicić życie więc padło na avki hih zartuje sobie
![]() A co do ślubów u mnie jest tak: niby co łaska ale np od 700 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu czuje, ze to nie to, kompletnie nie kręci mnie to co mam tam robic, robie coraz wiecej...generalnie tematyka, ktorej zawsze chcialam uniknąć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Rozeznanie
|
Ale przecież nie będziesz tam pracować do śmierci, a lepiej miec jakiś grosz niż żaden. Ja też teraz robię mega nudne rzeczy, ale latwiej się tak szuka pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Daj znać jaką podjęłaś decyzję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
Princesska22
Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale w moim przypadku początek stażu /pierwsze dwa tygodnie, a zwłaszcza pierwszy/ też nie napawał optymizmem - przenoszono mnie z jednego działu do drugiego, nie miał się mną za bardzo kto zająć, ale po burzliwym początku przez kolejne miesiące pracowało mi się już super. Wiesz, jak mówią - początki są najgorsze. Zrezygnowałabym z tego stażu w ostateczności. Z tym, że tylko Ty wiesz jak to naprawdę wygląda, i ile jesteś w stanie wytrzymać. Zapytaj się w PUP jak wygląda rezygnacja ze stażu, czy poniesiesz jakieś konsekwencje np. w postaci wyrejestrowania na jakieś okres czasu z rejestru bezrobotnych. Daj sobie szanse na spokojne przeanalizowanie sytuacji, bo emocje to zazwyczaj zły doradca. Nie chcę Cię też martwić, ale rezygnacja ze stażu nie wygląda zbyt dobrze w papierach i możesz mieć trudności z załapaniem się na inny staż z PUP. Rozumiem też jednak to, że nie ma sensu męczyć się na siłę, ale przynajmniej jesteś w tej dobrej sytuacji, że możesz już odliczać dni do zakończenia stażu. To naprawdę plus w Twojej sytuacji. Inna sprawa, po jaką cholerę przyjmować stażystów jeżeli nie ma się dla nich czasu, zajęcia ani miejsca. ![]()
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-01-31 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Rozeznanie
|
Dobre miałam przeczucie
![]() ![]() ![]()
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie nie ma czegoś takiego tzn. giełd pracy.
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Rozeznanie
|
U nas właśnie jest. I stoi pod drzwiami mnóstwo osób, żeby wejść na chwilę podpisać się, ewentualnie powiedzieć coś o sobie i wyjść
![]() Ale nie powiem, raz po takiej giełdzie dostałam propozycję kolejnej (właściwej?) rozmowy kwalifikacyjnej, już na terenie danej firmy ![]() Ale kurde jak to na te stanowiska co pisałam wczoraj, to jest szansa ![]() ![]()
#1788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma dla mnie tam stanowiska pracy i w ogole nie wiadomo czy będzie, nic nie wiadomo...w momencie kiedy nie mam nic do zrobienia, nie mogę sobie chociazby wyciągnąc notatek i sie pouczyc, ale gdzies sie pelętac bez celu po budynku, owszem...:/ Sprawa wygląda tak, ze wiadomo..była rozmowa i generalnie wszystko się dzieje w ciemno, nie wiesz gdzie trafisz...trafiłam w dział, ktory zajmuje sie sprawami, ktore mnie wręcz odpychają - juz nie chce tu pisać o co chodzi w kazdym razie naprawdę męcze sie tam...spotykam inne dziewczyny i one sa bardzo zadowolone, mają swoje stanowiska, a te ktore jeszcze nie mają, wiedza co maja codziennie robić i mają zajecie na 8h. Nie od razu wpadlam na pomysl by rezygnować...moje podejscie do tego stazu jest poważne, poprosilam o przeniesienie w jakies inne miejsce - niestety oni na sile chcą mnie trzymac tam. Wiem, ze początki w kazdej pracy są cięzkie, trzeba sie przyzwyczaić, tylko ja wiem ze nagle trmatyka ktora mialabym sie zajmowac nie zacznie mnie jarać...nie wiem moze to glupie...ale chcialabym robic w zyciu cos co chociaz troche bedzie mi sie podobac, a nie calkiem odpychać...czuje, że powinnam szukac czegos innego... Na studiach bardzo lubilam prawo podatkowe...wspomnialam, ze moze tam bym poszla...nie chcą mi isc na reke, mimo ze to jest w tym samym budynku...za to oddelegowali tam inne dziewczyny... ![]() Wiecie...to tylko staż, więc uwazam ze co to za roznica czy jest tu czy pare pokoi dalej, ale robiąc cos co lubie i sprawia mi satysfakcje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Konto usunięte
|
dubel wizaż coś mi szaleje.
Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2013-01-31 o 09:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli masz dobrą sytuację finansową i nie potrzebujesz $ to rezygnuj.. ale weź pod uwagę, że możesz czekać na następną okazję pracy dosyć długo... studiujesz zaocznie? na którym jesteś roku? pytam, bo chcę zrozumieć Twoją sytuację i coś doradzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do czerwca, pieniądze mam - miesięcznie więcej niz za ten staż. Studiuje zaocznie, 5 rok, więc juz koncówka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To tym bardziej nie rozumiem, kończysz studia przy okazji łapiesz doświadczenie, łapiesz obycie z pracą, dostajesz kasę, przecież nie będziesz tego robić całe życie to tylko staż. Zobaczysz po skończeniu studiów jak to jest, wtedy bardzo się zmienia jak zobaczysz, ze to co chcesz robić niekoniecznie jest osiągalne i to nie jest zależne od Ciebie. Początki są trudne, ja pamiętam jak było ze mna, na początku tez się nudziłam, a jak już się wkręciłam w pracę to kończył mi ise staż. Ty i tak masz szczęście, bo dostałaś na 6 miesięcy, wierz mi, że chciałabym być na Twoim miejscu.
![]() |
#1796 |
Zadomowienie
|
Znalazłam fajną ofertę pracy, ale nie zaglądałam wcześniej na ten portal, i oferta jest sprzed 24 dni. Opłaca się wysyłać CV?
![]() Princesska22, jakby nie patrzeć zdobywasz na tym stażu doświadczenie a nie masz w zanadrzu innej pracy. Stypendium będzie do czerwca a później co zrobisz? Lepiej mieć wpisany w CV półroczny staż i zdobyć doświadczenie niż nie mieć. Zastanów się jeszcze ![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-01-31 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-31 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem po studiach i było mi trudno gdzieś się zaczepić.. sytuacja się zmienia po ukończeniu studiów.. pamiętam te czasy studenckie - czułam się wyjątkowa, mądra i myślałam, że pracodawcy będą się o mnie bili ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
BAN stały
|
Nie sprawdzałam wczoraj poczty wieczorem, dopiero teraz a tam taki mail.
"Dziękuje za złożone CV Proszę o informację gdzie obecnie Pani mieszka , nasza oferta dotyczy Rzeszowa . Możemy się spotkać na rozmowie jutro w Iwoniczu Zdroju w Pensjonacie Amelia ok godziny 13.00 Rozmowa dotyczyłaby Rzeszowa Prowadzimy tam rekrutację dla innej spółki Proszę do ewentualnej korespondencji zamieszczać tego e-mail oraz CV Pozdrawiam Krzysztof " Pracodawców teraz na telefony nie stać. Po drugie aplikowałam na stanowisko specjalista ds. zamówień publicznych, szkoleń miasto Rzeszów. Więc czemu rozmowa jest w pensjonacie w Iwoniczu Zdroju, podejrzane to wszystko. CV moje ma , wiec na co drugi raz mam CV wysyłać. Po drugie ode mnie nawet jak sprawdzałam teraz stronie PKS, nie jadą autobusy w kierunku Iwonicza. Nie miałabym nawet na rozmowę czym dojechać. Jak praca ma być Rzeszowie, to nie rozumiem, czemu rozmowa w tak odległym miejscu jak Iwonicz, w kierunku całkiem przeciwnym jak Rzeszów. Iwonicz nie jest nawet po drodze jak na Rzeszów. No i podpis w mailu Krzysztof, brak nazwy firmy. W ogłoszeniu na pracuj.pl , które wczoraj się pojawiło pisało dla naszego klienta poszukujemy specjalisty ds. zamówień publicznych i tyle. Nie było nazwy firmy podanej. I ta odp tak szybko, już dziś, a dopiero wczoraj wysłałam CV. Martwi mnie miejsce spotkania pensjonat. Sama chyba bałabym się pojechać. Czemu na takie stanowisko jak ds. zamówień publicznych, szkoleń rozmowa jest w Iwoniczu w pensjonacie. Rozumiem, gdyby rozmowa była w jakiejś firmie w Iwoniczu, która otwiera oddział w Rzeszowie. Ale pensjonat. Wyśle , tylko może odp , gdzie mieszkam i tyle. CV drugi raz wysyłać nie będę. Co wy o tym sądzicie. ? Po drugie do Iwonicza nie miałabym jak się na rozmowę bezpośrednio dostać. Chyba, że bym z przesiadkami jechała kilkoma autobusami. Najpierw do jednego miasta, a potem z tego jak by było połączenie dopiero do Iwonicza. Tylko czemu pensjonat. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-31 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.