Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-30, 23:20   #3241
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Urwał nać, wystosowałam długiego posta i go zeżarł
W skrócie - homoseksualizm jest powszechny wśrod zwierząt, istnieją pary homoseksualne wychowujące wspólne potomstwo - np. pingwiny i czarne łabędzie. Stosunki analne między samcami występują wśród np. bizonôw amerykańskich i ktôregoś gatunku szympansów. Samice delfin również uprawiają ze sobą seks.
Więc generalnie homoseksualizm jest naturalny, a ludzie nie akceptując go, postępują wbrew naturze.

Orientacja jest ustalana w życiu płodowym, homoseksualuzm istniał od zawsze, choć był nieco inaczej postrzegany.

Nie znam dziecka, które byłoby homofobem samo z siebie - to ZAWSZE jest wpływ rodziców.

Mam koleżankę, która była wychowana po rozwodzie rodziców częściowo przez matkę heteo, a częsciowo przez ojca i jego partnera - jedyne co ją wyróżnia to tolerancyjność i spora wiedza na temat homoseksualuzmu w historii, ulturze, sztuce itp. Od niej dowiedziałam się o orientacji wielu słynnych osób
Związki partnerskie są z definicji związkamo zawieranymi między dwona osobami dowolnej płci. Są jedyną możliwą opcją legalizacji związków homo, więc mam gdzieś czy jakaś para hetero tegho potrzebuje czy nie, bo mogą wziąć ślub.

Generalnie obracam się w środowisku LGBT - kumpel, kuzyn, siostra, ciotka, znajomy rodziców i ww ojciec koleżanki, sama jestem bi.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Nieźle Wiec pewnie Twoi rodzice Ci wytłumaczyli, że pan może kochać pana. Moi chyba nigdy nikogo takie nie znali i są z tych "anty".
I o to chodzi - nie znają, nie rozumieją i pewnie nikt ich w temacvie nie edukowal. Jeśli dziecko nie wychowuje się w otoczeniu LGBT, nie ma z tym kontaktu na co dzień, to powinno być edukowane w teorii - bo z niewiedzy rodzi się strach i nienawiść.
Nikt mi nie wmówi, że dziecku się nie wytłumaczy - mam w domu książke dla dzieci o homoseksualnych pingwinach wychowujących wspólne młode (jakim cudem to w Polsce wydali, to ja nie wiem)
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:23   #3242
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Śmiejecie się z niej, a może ona ma na imię Pszemek?
http://memy.pl/mem_265342_pszemek_to_nie_imie
Cytat:
Lisbeth, ja wiem, ja Cię rozumiem, mnie też to wkurza, ale ona nie zrozumie i jej nie wytłumaczysz.
Oj tam wkurza zaraz, tu na forum mam z niej ubaw. Miło sobie czasem poczytać absurd dla relaksu. Albo poćwiczyć kulturę wypowiedzi. Kiedyś na jednym wątku tak dyskutowałam z dmowa trollami, że oba dostały bana Piękne czasy...

Chociaż smuto się robi na myśl, że tacy ludzie dostają potem prawo wyborcze
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:24   #3243
czarno czarna
Raczkowanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38954530]A co takiego w twoich poglądach jest do telerowania/nietolerowania? One są po prostu śmieszne. Żadnej swojej opinii nie potrafiłaś uzasadnić w oparciu o jakiś fakty, ciągle wymyślasz jakieś pseudonaukowe dyrdymały a to o wyższości gatunku, a to o naturalności i tym podobne. Zdaj sobie sprawę z tego, że to o naturalności brzmi szczególnie groteskowo w wykonaniu osoby, która robi pierdyliard nienaturalnych rzeczy. I jeszcze ta psychoanaliza wizażanki
Pogódź się z tym, że jeśli odwalasz takie rzeczy, nie będziesz traktowana poważnie w żadnej dyskusji.

I jeszcze jedno - dlaczego narzekasz na brak tolerancji dla siebie toleracji, skoro dla homoseksualistów nie masz jej za grosz?[/QUOTE]

Tak, homoseksualizm jest naturalny, a zwierząt zabijać się nie powinno. Związki partnerskie to najlepsze co mogło się pojawić. Mam nadzieję, że posiadając taką samą opinię jestem mile widziana w dyskusji.

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Nie mam wysokiej rangi, więc użyję emotki:
Ja tak nie myślę. Osoba, którą cytowałam zarzuciła mi, że wrzucam głupie uśmieszki, a później napisała, że jestem gorsza. Pewnie coś w tym jest skoro Ona żadnych nie używa
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:24   #3244
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Urwał nać, wystosowałam długiego posta i go zeżarł
W skrócie - homoseksualizm jest powszechny wśrod zwierząt, istnieją pary homoseksualne wychowujące wspólne potomstwo - np. pingwiny i czarne łabędzie. Stosunki analne między samcami występują wśród np. bizonôw amerykańskich i ktôregoś gatunku szympansów. Samice delfin również uprawiają ze sobą seks.
Więc generalnie homoseksualizm jest naturalny, a ludzie nie akceptując go, postępują wbrew naturze.

Orientacja jest ustalana w życiu płodowym, homoseksualuzm istniał od zawsze, choć był nieco inaczej postrzegany.

Nie znam dziecka, które byłoby homofobem samo z siebie - to ZAWSZE jest wpływ rodziców.

Mam koleżankę, która była wychowana po rozwodzie rodziców częściowo przez matkę heteo, a częsciowo przez ojca i jego partnera - jedyne co ją wyróżnia to tolerancyjność i spora wiedza na temat homoseksualuzmu w historii, ulturze, sztuce itp. Od niej dowiedziałam się o orientacji wielu słynnych osób
Związki partnerskie są z definicji związkamo zawieranymi między dwona osobami dowolnej płci. Są jedyną możliwą opcją legalizacji związków homo, więc mam gdzieś czy jakaś para hetero tegho potrzebuje czy nie, bo mogą wziąć ślub.

Generalnie obracam się w środowisku LGBT - kumpel, kuzyn, siostra, ciotka, znajomy rodziców i ww ojciec koleżanki, sama jestem bi.

I o to chodzi - nie znają, nie rozumieją i pewnie nikt ich w temacvie nie edukowal. Jeśli dziecko nie wychowuje się w otoczeniu LGBT, nie ma z tym kontaktu na co dzień, to powinno być edukowane w teorii - bo z niewiedzy rodzi się strach i nienawiść.
Nikt mi nie wmówi, że dziecku się nie wytłumaczy - mam w domu książke dla dzieci o homoseksualnych pingwinach wychowujących wspólne młode (jakim cudem to w Polsce wydali, to ja nie wiem)
Gadać możecie, a ona i tak wie swoje. Bez sensu jest strzępić palce i nerwy. Ja to wiem, Ty to wiesz i jeszcze kilka rozgarniętych osób też.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:28   #3245
201607231707
Konto usunięte

Jeszcze napiszę o debilizmie w pistaci stawiania na równi homoseksualizmu i pedofilii/nekrofilii/zoofilii.

Homoseksualizm oprócz pociągu seksualnego wiąże się z miłością, szacunkiem i innymi elementami KAŻDEGO związku. Pedo-/nekro-/zoofilia polegają na odczuwaniu tylko i wyłacznie popędu seksualnego do dzieci/zwłok/zwierząt.
Homoseksualizm łaczy pożądanie i inne uczucia - dlatego jest orientacją. Pedo-/nekro-/zoofilia to dewiacje czystoseksualne.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Gadać możecie, a ona i tak wie swoje. Bez sensu jest strzępić palce i nerwy. Ja to wiem, Ty to wiesz i jeszcze kilka rozgarniętych osób też.
Wiem, wiem, ale musiałam to z siebie wyrzucić po przeczytaniu takiego natłoku debilizmów :/
Stary 2013-01-30, 23:28   #3246
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Dziękuję

Cytat:
Nie, ale w przypadku braku porozumienia w małżeństwie mamy rozwód a razem z tym ustala się takie sprawy jak opieka nad dziećmi.
W przypadku zw. partnerskiego - nie. Więc ktoś chyba zakłada, że wszyscy się będą rozstawać w zgodzie, będą kwiatki i motylki, tęcza, jednorożce
Tak samo jest w przypadku rozstania nieformalnej pary, która ma dziecko/dzieci. Też przecież sąd od razu nie wkracza do akcji

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Domyślam się do czego zmierzasz. Jeśli powiem, że to nie rodzina, to sama sobie zaprzecze, a jeśli powiem, że jest to czemu nie miałabym uznać homo, którzy też się nie rozmnażają w swoich związkach. To już wybór tej pary, trudno mi się wypowiedzieć na ten temat
Podsumowując:
  • pary homoseksualne nie powinny być formalizowane, bo są nienaturalne, bo nie mogą mieć biologicznych dzieci;
  • niepłodne pary heteroseksualne mogą być formalizowane, są naturalne, mimo że nie mogą mieć biologicznych dzieci;
Niespójne to

Cytat:
Tak, jest.
Dlaczego niby adopcja jest naturalna? Skąd ten pomysł?

Cytat:
Najwidoczniej tak. Ja to traktuje jako rodzaj fetyszu, którego nigdy nie zrozumie, niech sobie jest, ale nie widzę sensu by takie osoby miały prawa. Za niedugo legalny będzie związek 40 latka i 12 letniej dziewczynki oraz człowieka i np psa, bo ktoś sobie nie radzi z popędem seksualnym lub ma problemy psychiczne. No ludzie...
Różnica między normalnym związkiem homoseksualnym a związkiem 40-latka z 12-latką czy człowieka i psa jest taki, że w normalnym homoseksualnym związku żadna ze stron nie jest wykorzystywana.

Cytat:
Wydaje mi się, że codzienne czynności to jednak coś innego niż relacje międzyludzkie
Ale naturalność dotyczy zarówno jednego, jak i drugiego, nieprawdaż?

Cytat:
ja jestem za naturalnym planowaniem rodziny, a hormonalnej nawet bym nie tknęła. Słabo mi się robi na samą myśl, że jakaś tabletka miałaby mi przestawiać wszystko do góry nogami.
A NPR taki naturalny jest? Od kiedy naturalne jest unikanie poczęcia i uprawianie seksu tylko w dni niepłodne?

Od razu zaznaczam– jestem przeciwniczką środków hormonalnych i zwolenniczką NPR-u.

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Niekoniecznie gryzie, ale jeżeli dwoje ludzi postanawia się w zgodzie rozstać i wszystko mają poustalane między sobą to koszty sądowe zaczynające się z tego co się orientuję od 600zł są troszkę bez sensu.
Ano właśnie.

Cytat:
Myślę, że to też kwestia tego, że boimy się tego, co nieznane. Znacie osobiście jakichś homoseksualistów w wieku naszych rodziców? Ja nie. Nie wiem, czy moi rodzice nie znali osób homo, czy takie osoby się nie ujawniły. Ale fakt faktem, pierwszy raz dowiedziałam się, że pewna znajoma osoba jest homo gdy miałam 20 lat.
Moja babcia mi opowiadała, że wieki temu miała sąsiadów homoseksualistów. Nie ukrywali swojej orientacji, ale też nie obnosili się z nią.

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ja mimo wszystko nie chcę wprowadzenia euro i nie chcę próbować z tym żyć
Pozwolisz, że się pod tym podpiszę
Stary 2013-01-30, 23:44   #3247
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
A ja nie.

Cytat:
o to chodzi - nie znają, nie rozumieją i pewnie nikt ich w temacvie nie edukowal. Jeśli dziecko nie wychowuje się w otoczeniu LGBT, nie ma z tym kontaktu na co dzień, to powinno być edukowane w teorii - bo z niewiedzy rodzi się strach i nienawiść.
Wydaje mi się, że to jednak nie jest takie proste. Ty miałaś z tym kontakt od zawsze, niektórzy w domu mają wpajaną nienawiść do osób homo, w telewizji widzą, co widzą(taki poseł Biedroń powiedzmy - nie nastraja do polubienia gejów), w szkole się nie uczy o tym, że nie mamy wpływu na naszą orientację, no i mamy gotowy przepis na to, jak stworzyć społeczeństwo homofobów.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-01-30 o 23:47
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:51   #3248
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
A ja nie.

Wydaje mi się, że to jednak nie jest takie proste. Ty miałaś z tym kontakt od zawsze, niektórzy w domu mają wpajaną nienawiść do osób homo, w telewizji widzą, co widzą(taki poseł Biedroń powiedzmy - nie nastraja do polubienia gejów), w szkole się nie uczy o tym, że nie mamy wpływu na naszą orientację, no i mamy gotowy przepis na to, jak stworzyć społeczeństwo homofobów.
Wiem, czytalam twoje posty, napisałam tylko, ze akurat mnie to wsio rybka

To też wiem, po prostu nie lubię argumentu przeciw wychowywaniu dzieci przez pary homo - "bo dzieci są okrutne". Nie, dzieci same w sobie okrutne nie są - homofobii itp. uczą ich dorośli.
Stary 2013-01-30, 23:53   #3249
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Ja też nie miałam kontaktu, a nie rosłam na homofoba Nie przesadzajmy. Jak rodzice potrafią rozmawiać z dziećmi, to nie ma problemu z podejściem do pewnych spraw. W moim domu wystarczyło spytać. Po prostu powiedzieli mi, że nie tylko kobieta i mężczyzna mogą się kochać, że są ludzie którzy wiążą się z osobami tej samej płci. I tyle, traktowałam to jako najnormalniejsze na świecie, nie potrzebowałam do tego przykładów w najbliższym otoczeniu ani nawet uświadamiających książek, nic z tych rzeczy. Po prostu nikt nie robił z tego halo. To było według mnie najzdrowsze, bo przyjęłam ten temat jako tak samo naturalny jak to, że ludzie miewają w domu psa.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 00:02   #3250
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Ja też nie miałam kontaktu, a nie rosłam na homofoba Nie przesadhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=664476&p age=109zajmy. Jak rodzice potrafią rozmawiać z dziećmi, to nie ma problemu z podejściem do pewnych spraw. W moim domu wystarczyło spytać. Po prostu powiedzieli mi, że nie tylko kobieta i mężczyzna mogą się kochać, że są ludzie którzy wiążą się z osobami tej samej płci. I tyle, traktowałam to jako najnormalniejsze na świecie, nie potrzebowałam do tego przykładów w najbliższym otoczeniu ani nawet uświadamiających książek, nic z tych rzeczy. Po prostu nikt nie robił z tego halo. To było według mnie najzdrowsze, bo przyjęłam ten temat jako tak samo naturalny jak to, że ludzie miewają w domu psa.
No dobra, ale Twoi rodzice to akceptowali tak?
Moi nie i pewnie jakbym nie myślała po swojemu, nie buntowała się przeciw poglądom zwłaszcza mojego taty w wielu kwestiach, to pewnie nigdy bym nie pomyślała, że to naturalne.
Często słyszę jakieś nieprzychylne komentarze na temat gejów z ust mojej młodszej siostry i próbuje jej delikatnie tłumaczyć, że to nie do końca tak.

W największym szoku to była chyba moja mama jak się dowiedziała, że Neil Patrick Harris jest gejem, a dodatkowo ma dzieci

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-01-31 o 00:09
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 00:08   #3251
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Tak, homoseksualizm jest naturalny, a zwierząt zabijać się nie powinno. Związki partnerskie to najlepsze co mogło się pojawić. Mam nadzieję, że posiadając taką samą opinię jestem mile widziana w dyskusji.

Ja tak nie myślę. Osoba, którą cytowałam zarzuciła mi, że wrzucam głupie uśmieszki, a później napisała, że jestem gorsza. Pewnie coś w tym jest skoro Ona żadnych nie używa

umieram
ty możesz być nietolerancyjna wobec innych, ale twoje zdanie trzeba szanować?
woooooooooolne żarty.

jestem tak wysoka rangą. i piszę ładnie brzmiące słowa. ego plus sto
Stary 2013-01-31, 00:09   #3252
Konto usunięte

Cytat:
No dobra, ale Twoi rodzice to akceptowali tak?
Moi nie i pewnie jakbym nie myślała po swojemu, nie buntowała się przeciw poglądom zwłaszcza mojego taty w wieku kwestiach, to pewnie nigdy bym nie pomyślała, że to naturalne.
Często słyszę jakieś nieprzychylne komentarze na temat gejów z ust mojej młodszej siostry i próbuje jej delikatnie tłumaczyć, że to nie do końca tak.
Dziedziczenie poglądów rodziców też nie zawsze się sprawdza. Np. mój (dużo) młody brat często wygłasza jakieś pogardliwe komentarze, które nie mają nic wspólnego z poglądami naszych rodziców.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 00:37   #3253
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie dziwią osoby, które nie potrafią samodzielnie myśleć i kopiują poglądy chociażby swoich rodziców. Mój brat tak ma. Coś nawija, nawija...a ja te słowa, co do jednej głoski, słyszałam parę minut wcześniej od ojca. U mnie na temat seksu w domu niewiele się mówiło, a o homoseksualizmie, to już w ogóle s-f. Może osoby, które oddawały krew do transfuzji, abym przeżyła, były jakimiś buntownikami, bo ja od zawsze miałam swoje zdanie na wszystko, przez co, moja babcia często miała na mnie focha. Potrafiła robić olaboga, bo koleżanki córka nie miała chłopaka, a dziewczynę. Na co ja "i co z tego? ważne, że są szczęśliwe"...wtedy było głupie gadanie, że to nie tak blebleble.

Z kolei...co mnie irytuje obecnie, to...durna poprawność polityczna. Na innym forum nieraz przeczytałam, że w rekrutacji do pracy, chętniej wezmą pod skrzydła geja-singla, niż młodą mężatkę . O młodej mamie, to Kosmos na kółkach. To samo, jeśli chodzi o rasizm. Jak jak czarny pobije białego, to należało się białemu, jak na odwrót, to ojeeej biją czarnych . Co mnie rozwala...że jak jakaś chryja na dzielnicy, to pukają do Polaków . Raz mieliśmy taką sytuację, że na parterze w naszej kamienicy mieszkała jakaś patologia holenderska. Alkohol i narkotyki ganiały się między śmieciami, a pośród tego było jeszcze małe dziecko. Jakieś zakłócanie ciszy tam się musiało odbywać, to przyjechała policja. Jednak nie wiedzieli dokładnie, którego lokalu to dotyczy, to...przyszli do mnie, bo wiekowo dzieci podobne, my też wiekowo podobni, do tych patologicznych rodziców, a że Polacy, to wiadomo. Jak przyszli do mieszkania mundurowi i zobaczyli, że jest normalnie a ja z miną "WTF?" karmię małą, to im się głupio zrobiło i sobie poszli. Jak Turki robili mega imprezę na działce i darli ryja pół nocy, to nawet na sekundę nikt tam nie zajrzał. Takie kwiatki ,
Stary 2013-01-31, 02:21   #3254
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie dziwią osoby, które nie potrafią samodzielnie myśleć i kopiują poglądy chociażby swoich rodziców. Mój brat tak ma. Coś nawija, nawija...a ja te słowa, co do jednej głoski, słyszałam parę minut wcześniej od ojca. U mnie na temat seksu w domu niewiele się mówiło, a o homoseksualizmie, to już w ogóle s-f. Może osoby, które oddawały krew do transfuzji, abym przeżyła, były jakimiś buntownikami, bo ja od zawsze miałam swoje zdanie na wszystko, przez co, moja babcia często miała na mnie focha.
O, a to jest dość ciekawe zagadnienie. Kiedyś o tym myślałam. Co to właściwie znaczy współcześnie mieć swoje poglądy? Przy obecnym obrocie wiedzą i informacją podejrzewam, że każda z Was zna/słyszała o przynajmniej jednej osobie, która ma taki sam pogląd na daną sprawę, z którą sie zgadzacie i pod której słowami możecie się podpisać. No i właśnie - to 'kopiowanie poglądów' czy po prostu podzielanie ich? Jeśli sparafrazować zdanie kogoś innego - to już moje zdanie czy skopiowane zdanie kogoś innego?
Jeśli będę walczyć o prawa zwierząt - nie kopiuję poglądów Singera?
Jeśli stwierdzę, że uważam homoseksualizm za zły - nie kopiuję tego, co twierdzi Kościół?
Jeśli będę twierdziła, że aborcja powinna być legalna zawsze - nie kopiuję poglądów Środy?
Nie da się wg mnie mieć wyłącznie swoich, własnych, wyjątkowych, innych niż wszyscy poglądów.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 02:35   #3255
201604190949
Konto usunięte

Myślę, że można to rozróżnić. Można podzielać poglądy - zastanowić się nad za i przeciw, rozpatrzeć argumenty, przemyśleć sprawę i dojść do własnych wniosków, wyrobić sobie własną opinię, pogląd, postawę. Mogą one pokrywać się częściowo z czyimiś poglądami, mogą pokrywać się całkowicie. Ale są własne. Nie muszą być inne niż wszystkie. Ważne, że własne czyli "wymyślone" samodzielnie.
A można też bezmyślnie, bezrefleksyjnie powtarzać coś po kimś.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:22   #3256
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Zgadzam się.
Na razie jest jak jest. Geje i lesbijki kojarzeni są z tymi, co to półnadzy biegają po ulicach robiąc parady i krzyczą, co i gdzie sobie wkładają. Nikt nie myśli, że być może codziennie mija paru homoseksualistów/pracuje z nimi/spotyka w sklepie, bo niczym nie różnią się od heteroseksualisów.
A niestety tych najgłośniejszych ciężko zignorować i cała reszta kojarzona jest z nimi.
Niestety wszelakie Love parady zrobiły duzo złego w postrzeganu homoseksualistów. Sama znam dobrze dwóch gejów, wyglądają i zachowują się jak każdy inny mężczyzna. Pracują, uczą się, chodzą do kina, na basen, mają znajomych, bawią się.

A co do zwiazków partnerskich to pie...i politycy mogli by chociaż na chwilę przestac myslec o życiu seksualnym osób homo a pomyśleć o większości społeczeństwa czyli osobach hetero.
Dla mnie i dla wielu osób właśnie związek partnerski a nie ślub jest super rozwiązaniem.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 08:55   #3257
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

"Kopiowanie" poglądów, to wg mnie mówienie bez zastanowienia słowo w słowo tego samego, co np. mama, tata, ksiądz, czy inna pani Bożenka.
Stary 2013-01-31, 09:35   #3258
aleksjaaa
Rozeznanie

A wg mnie kopiowanie poglądów, to zmienianie swoich na rzecz cudzych. Dla przykladu, kazdy ma swoje zdanie na temat tego jak powstal swiat. I jezeli grupa osob rozmawia na ten temat i Janina zmieni swoj poglad na tę sprawę dlatego, ze uslyszala 'lepsza wersje", to to jest kopiowanie. (wg mnie oczywiscie)
aleksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 09:43   #3259
IzzieSt
Zakorzenienie

Pozwólcie, że wrócę do tematu
Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Ania i Kasia to chyba najbardziej pospolite imiona dla dziewczynki. Jeszcze Magda, wiecznie miałam w swoim otoczeniu pełno Magd.
Ja jestem Magda, w podstawówce miałam pełno Magdalen, a teraz widziałam listę studentów mojego roku(kierunku) i jestem jedyna

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Moja mama uwielbiała "Krzyżaków" i przez to mialam się nazywać Danusia. Boże, jak to dobrze, że tata wybił jej ten pomysł z głowy :d
Ja miałam być Elżbietą, dobrze, że mama tacie wybiła ten pomysł z głowy
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 11:59   #3260
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksjaaa Pokaż wiadomość
A wg mnie kopiowanie poglądów, to zmienianie swoich na rzecz cudzych. Dla przykladu, kazdy ma swoje zdanie na temat tego jak powstal swiat. I jezeli grupa osob rozmawia na ten temat i Janina zmieni swoj poglad na tę sprawę dlatego, ze uslyszala 'lepsza wersje", to to jest kopiowanie. (wg mnie oczywiscie)
To też .
Stary 2013-01-31, 12:26   #3261
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
A co do zwiazków partnerskich to pie...i politycy mogli by chociaż na chwilę przestac myslec o życiu seksualnym osób homo a pomyśleć o większości społeczeństwa czyli osobach hetero.
Dla mnie i dla wielu osób właśnie związek partnerski a nie ślub jest super rozwiązaniem.
A dla Ciebie związek partnerski jest lepszy też z powodu sądów? Czy masz jeszcze jakieś inne powody? Tak tylko z ciekawości pytam

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:30   #3262
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
A dla Ciebie związek partnerski jest lepszy też z powodu sądów? Czy masz jeszcze jakieś inne powody? Tak tylko z ciekawości pytam
Dlaczego sądu?

Po pierwsze nie robi sie szopki z weselem lub nie tłumaczy sie rodzinie czemu sie szopki z weselem nie robi.
Istnieje mozliwośc dziedziczenia ale bez konieczności łączenie majątków na stałe, jak ma to miejsce w małżeństwie.
Jest pełen dostęp do dokumentacji medycznej oraz mozliwość decydowania o sposobie leczenia.

A nie ma całych obciążeń jakie niesie ze sobą małżeństwo.
No i rozstanie jest łatwiejsze, chociaz tego nie planuje.
Stary 2013-01-31, 12:37   #3263
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlaczego sądu?

Po pierwsze nie robi sie szopki z weselem lub nie tłumaczy sie rodzinie czemu sie szopki z weselem nie robi.
Istnieje mozliwośc dziedziczenia ale bez konieczności łączenie majątków na stałe, jak ma to miejsce w małżeństwie.
Jest pełen dostęp do dokumentacji medycznej oraz mozliwość decydowania o sposobie leczenia.

A nie ma całych obciążeń jakie niesie ze sobą małżeństwo.
No i rozstanie jest łatwiejsze, chociaz tego nie planuje.
Z sądem właśnie o rozstanie mi chodziło. Że nie trzeba się po sądach włóczyć.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 12:52   #3264
Konto usunięte

Cytat:
To akurat ludzie dami sobie mogą zapewnić bez żadnej ustawy
Stary 2013-01-31, 13:11   #3265
dacn
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38962248]To akurat ludzie dami sobie mogą zapewnić bez żadnej ustawy [/QUOTE]

W teorii tak, w praktyce jednak są przejścia z rodziną o brak wesela, niestety
Stary 2013-01-31, 13:25   #3266
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Pozwólcie, że wrócę do tematu

Ja jestem Magda, w podstawówce miałam pełno Magdalen, a teraz widziałam listę studentów mojego roku(kierunku) i jestem jedyna

Ja miałam być Elżbietą, dobrze, że mama tacie wybiła ten pomysł z głowy
Kurde, to ja skrzywdzę moje dziecko, jak nazwę je Elżbieta? A chciałam, tylko dlatego żeby móc jej śpiewać potem pewną piosenkę, w której występuje zdrobnienie tego imienia (Elka)..

Aaaa, swoją drogą! Właśnie sobie przypomniałam, że jedna dziewczyna z mojego roku ma na imię Ela. Nie Elżbieta tylko Ela. A ja zawsze myślałam, że jest tylko Elżbieta, a Ela to zdrobnienie. A tu psikus.

tylko ten jeden raz błagam ciebie, Elka,
najpiękniejsza na świecie całym
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 13:32   #3267
Konto usunięte

Cytat:
W teorii tak, w praktyce jednak są przejścia z rodziną o brak wesela, niestety
Prawdopodobnie (jeśli rodzina jest skora do robienia wyrzutów) w przypadku zawarcia związku parterskiego byłaby histeria, że to nie ślub.
Tak jak czasem bywa histeria, że ślub jest cywilny, a nie kościelny.
Stary 2013-01-31, 13:40   #3268
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38963182]Prawdopodobnie (jeśli rodzina jest skora do robienia wyrzutów) w przypadku zawarcia związku parterskiego byłaby histeria, że to nie ślub.
Tak jak czasem bywa histeria, że ślub jest cywilny, a nie kościelny.[/QUOTE]

Trochę racji w tym jest Choć myślę sobie, że dla wielu par jednak taki związek partnerski byłby ułatwieniem. Para mogłaby zawrzeć związek partnerski dla korzyści, które z niego płyną, ale nie poinformować o tym rodziny. A po jakimś czasie, np. po dorobieniu się, wziąć ślub i zrobić duże wesele dla rodziny.

Swoją drogą, czy przy zawieraniu związku partnerskiego należałoby wypowiedzieć jakąś formułę zaślubin? Jak w przypadku standardowego ślubu? Czy po prostu przychodziłoby się do USC, mówiło urzędnikowi „chcemy zawrzeć związek partnerski, oto nasze dowody osobiste”?
Stary 2013-01-31, 14:32   #3269
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Kurde, to ja skrzywdzę moje dziecko, jak nazwę je Elżbieta? A chciałam, tylko dlatego żeby móc jej śpiewać potem pewną piosenkę, w której występuje zdrobnienie tego imienia (Elka)..

Aaaa, swoją drogą! Właśnie sobie przypomniałam, że jedna dziewczyna z mojego roku ma na imię Ela. Nie Elżbieta tylko Ela. A ja zawsze myślałam, że jest tylko Elżbieta, a Ela to zdrobnienie. A tu psikus.

tylko ten jeden raz błagam ciebie, Elka,
najpiękniejsza na świecie całym
Nie elka tylko L K
Stary 2013-01-31, 14:33   #3270
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Swoją drogą, czy przy zawieraniu związku partnerskiego należałoby wypowiedzieć jakąś formułę zaślubin? Jak w przypadku standardowego ślubu? Czy po prostu przychodziłoby się do USC, mówiło urzędnikowi „chcemy zawrzeć związek partnerski, oto nasze dowody osobiste”?
Dokładnie tak. Z tego co wiem to w niektórych krajach na życzenie można zamówić również uroczystość podobną do ślubu cywilnego, ale według prawa (i to było również zawarte w projektach polskich) dwoje ludzi przychodzi i składa podpisy na wcześniej opracowanym piśmie na zasadzie "kontraktu" (gdzie są zapisane ich obowiązki względem siebie i różne kwestie prawne takie jak zmiana nazwiska).
Z tego co się orientuję to nawet świadkowie nie są potrzebni, wszystko przebiega o wiele szybciej i łatwiej niż przy ślubie cywilnym Ale można byłoby to fajnie połączyć, np. ze ślubem humanistycznym. Wtedy przysięga byłaby bardziej osobista.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-01-31 o 14:34
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości