|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Urwał nać, wystosowałam długiego posta i go zeżarł
![]() W skrócie - homoseksualizm jest powszechny wśrod zwierząt, istnieją pary homoseksualne wychowujące wspólne potomstwo - np. pingwiny i czarne łabędzie. Stosunki analne między samcami występują wśród np. bizonôw amerykańskich i ktôregoś gatunku szympansów. Samice delfin również uprawiają ze sobą seks. Więc generalnie homoseksualizm jest naturalny, a ludzie nie akceptując go, postępują wbrew naturze. Orientacja jest ustalana w życiu płodowym, homoseksualuzm istniał od zawsze, choć był nieco inaczej postrzegany. Nie znam dziecka, które byłoby homofobem samo z siebie - to ZAWSZE jest wpływ rodziców. Mam koleżankę, która była wychowana po rozwodzie rodziców częściowo przez matkę heteo, a częsciowo przez ojca i jego partnera - jedyne co ją wyróżnia to tolerancyjność i spora wiedza na temat homoseksualuzmu w historii, ulturze, sztuce itp. Od niej dowiedziałam się o orientacji wielu słynnych osób Związki partnerskie są z definicji związkamo zawieranymi między dwona osobami dowolnej płci. Są jedyną możliwą opcją legalizacji związków homo, więc mam gdzieś czy jakaś para hetero tegho potrzebuje czy nie, bo mogą wziąć ślub. Generalnie obracam się w środowisku LGBT - kumpel, kuzyn, siostra, ciotka, znajomy rodziców i ww ojciec koleżanki, sama jestem bi. Cytat:
Nikt mi nie wmówi, że dziecku się nie wytłumaczy - mam w domu książke dla dzieci o homoseksualnych pingwinach wychowujących wspólne młode (jakim cudem to w Polsce wydali, to ja nie wiem)
|
|
|
|
|
#3242 | |
|
Konto usunięte
|
http://memy.pl/mem_265342_pszemek_to_nie_imie
Cytat:
Piękne czasy...Chociaż smuto się robi na myśl, że tacy ludzie dostają potem prawo wyborcze
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38954530]A co takiego w twoich poglądach jest do telerowania/nietolerowania? One są po prostu śmieszne. Żadnej swojej opinii nie potrafiłaś uzasadnić w oparciu o jakiś fakty, ciągle wymyślasz jakieś pseudonaukowe dyrdymały a to o wyższości gatunku, a to o naturalności i tym podobne. Zdaj sobie sprawę z tego, że to o naturalności brzmi szczególnie groteskowo w wykonaniu osoby, która robi pierdyliard nienaturalnych rzeczy. I jeszcze ta psychoanaliza wizażanki
![]() Pogódź się z tym, że jeśli odwalasz takie rzeczy, nie będziesz traktowana poważnie w żadnej dyskusji. I jeszcze jedno - dlaczego narzekasz na brak tolerancji dla siebie toleracji, skoro dla homoseksualistów nie masz jej za grosz?[/QUOTE] Tak, homoseksualizm jest naturalny, a zwierząt zabijać się nie powinno. Związki partnerskie to najlepsze co mogło się pojawić. Mam nadzieję, że posiadając taką samą opinię jestem mile widziana w dyskusji. Ja tak nie myślę. Osoba, którą cytowałam zarzuciła mi, że wrzucam głupie uśmieszki, a później napisała, że jestem gorsza. Pewnie coś w tym jest skoro Ona żadnych nie używa
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze napiszę o debilizmie w pistaci stawiania na równi homoseksualizmu i pedofilii/nekrofilii/zoofilii.
Homoseksualizm oprócz pociągu seksualnego wiąże się z miłością, szacunkiem i innymi elementami KAŻDEGO związku. Pedo-/nekro-/zoofilia polegają na odczuwaniu tylko i wyłacznie popędu seksualnego do dzieci/zwłok/zwierząt. Homoseksualizm łaczy pożądanie i inne uczucia - dlatego jest orientacją. Pedo-/nekro-/zoofilia to dewiacje czystoseksualne. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Wiem, wiem, ale musiałam to z siebie wyrzucić po przeczytaniu takiego natłoku debilizmów :/ |
|
|
|
#3246 | ||||||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od razu zaznaczam– jestem przeciwniczką środków hormonalnych i zwolenniczką NPR-u. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3247 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-01-30 o 23:47 |
||
|
|
|
#3248 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To też wiem, po prostu nie lubię argumentu przeciw wychowywaniu dzieci przez pary homo - "bo dzieci są okrutne". Nie, dzieci same w sobie okrutne nie są - homofobii itp. uczą ich dorośli. |
|
|
|
|
#3249 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Nie przesadzajmy. Jak rodzice potrafią rozmawiać z dziećmi, to nie ma problemu z podejściem do pewnych spraw. W moim domu wystarczyło spytać. Po prostu powiedzieli mi, że nie tylko kobieta i mężczyzna mogą się kochać, że są ludzie którzy wiążą się z osobami tej samej płci. I tyle, traktowałam to jako najnormalniejsze na świecie, nie potrzebowałam do tego przykładów w najbliższym otoczeniu ani nawet uświadamiających książek, nic z tych rzeczy. Po prostu nikt nie robił z tego halo. To było według mnie najzdrowsze, bo przyjęłam ten temat jako tak samo naturalny jak to, że ludzie miewają w domu psa.
|
|
|
#3250 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Moi nie i pewnie jakbym nie myślała po swojemu, nie buntowała się przeciw poglądom zwłaszcza mojego taty w wielu kwestiach, to pewnie nigdy bym nie pomyślała, że to naturalne. Często słyszę jakieś nieprzychylne komentarze na temat gejów z ust mojej młodszej siostry i próbuje jej delikatnie tłumaczyć, że to nie do końca tak. W największym szoku to była chyba moja mama jak się dowiedziała, że Neil Patrick Harris jest gejem, a dodatkowo ma dzieci
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-01-31 o 00:09 |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
umieram ty możesz być nietolerancyjna wobec innych, ale twoje zdanie trzeba szanować? woooooooooolne żarty. jestem tak wysoka rangą. i piszę ładnie brzmiące słowa. ego plus sto
|
|
#3252 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwią osoby, które nie potrafią samodzielnie myśleć i kopiują poglądy chociażby swoich rodziców. Mój brat tak ma. Coś nawija, nawija...a ja te słowa, co do jednej głoski, słyszałam parę minut wcześniej od ojca. U mnie na temat seksu w domu niewiele się mówiło, a o homoseksualizmie, to już w ogóle s-f. Może osoby, które oddawały krew do transfuzji, abym przeżyła, były jakimiś buntownikami, bo ja od zawsze miałam swoje zdanie na wszystko, przez co, moja babcia często miała na mnie focha. Potrafiła robić olaboga, bo koleżanki córka nie miała chłopaka, a dziewczynę. Na co ja "i co z tego? ważne, że są szczęśliwe"...wtedy było głupie gadanie, że to nie tak blebleble.
Z kolei...co mnie irytuje obecnie, to...durna poprawność polityczna. Na innym forum nieraz przeczytałam, że w rekrutacji do pracy, chętniej wezmą pod skrzydła geja-singla, niż młodą mężatkę . Co mnie rozwala...że jak jakaś chryja na dzielnicy, to pukają do Polaków |
|
|
|
#3254 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Jeśli będę walczyć o prawa zwierząt - nie kopiuję poglądów Singera? Jeśli stwierdzę, że uważam homoseksualizm za zły - nie kopiuję tego, co twierdzi Kościół? Jeśli będę twierdziła, że aborcja powinna być legalna zawsze - nie kopiuję poglądów Środy? Nie da się wg mnie mieć wyłącznie swoich, własnych, wyjątkowych, innych niż wszyscy poglądów. |
|
|
|
|
#3255 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że można to rozróżnić. Można podzielać poglądy - zastanowić się nad za i przeciw, rozpatrzeć argumenty, przemyśleć sprawę i dojść do własnych wniosków, wyrobić sobie własną opinię, pogląd, postawę. Mogą one pokrywać się częściowo z czyimiś poglądami, mogą pokrywać się całkowicie. Ale są własne. Nie muszą być inne niż wszystkie. Ważne, że własne czyli "wymyślone" samodzielnie.
A można też bezmyślnie, bezrefleksyjnie powtarzać coś po kimś. |
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zwiazków partnerskich to pie...i politycy mogli by chociaż na chwilę przestac myslec o życiu seksualnym osób homo a pomyśleć o większości społeczeństwa czyli osobach hetero. Dla mnie i dla wielu osób właśnie związek partnerski a nie ślub jest super rozwiązaniem. |
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
"Kopiowanie" poglądów, to wg mnie mówienie bez zastanowienia słowo w słowo tego samego, co np. mama, tata, ksiądz, czy inna pani Bożenka.
|
|
|
|
#3258 |
|
Rozeznanie
|
A wg mnie kopiowanie poglądów, to zmienianie swoich na rzecz cudzych. Dla przykladu, kazdy ma swoje zdanie na temat tego jak powstal swiat. I jezeli grupa osob rozmawia na ten temat i Janina zmieni swoj poglad na tę sprawę dlatego, ze uslyszala 'lepsza wersje", to to jest kopiowanie. (wg mnie oczywiscie)
|
|
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pozwólcie, że wrócę do tematu
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak tylko z ciekawości pytam
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze nie robi sie szopki z weselem lub nie tłumaczy sie rodzinie czemu sie szopki z weselem nie robi. Istnieje mozliwośc dziedziczenia ale bez konieczności łączenie majątków na stałe, jak ma to miejsce w małżeństwie. Jest pełen dostęp do dokumentacji medycznej oraz mozliwość decydowania o sposobie leczenia. A nie ma całych obciążeń jakie niesie ze sobą małżeństwo. No i rozstanie jest łatwiejsze, chociaz tego nie planuje. |
|
|
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3264 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38962248]To akurat ludzie dami sobie mogą zapewnić bez żadnej ustawy
[/QUOTE]W teorii tak, w praktyce jednak są przejścia z rodziną o brak wesela, niestety |
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chciałam, tylko dlatego żeby móc jej śpiewać potem pewną piosenkę, w której występuje zdrobnienie tego imienia (Elka)..Aaaa, swoją drogą! Właśnie sobie przypomniałam, że jedna dziewczyna z mojego roku ma na imię Ela. Nie Elżbieta tylko Ela. A ja zawsze myślałam, że jest tylko Elżbieta, a Ela to zdrobnienie. A tu psikus. tylko ten jeden raz błagam ciebie, Elka, najpiękniejsza na świecie całym |
|
|
|
|
#3267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak jak czasem bywa histeria, że ślub jest cywilny, a nie kościelny. |
|
|
|
|
#3268 |
|
ma zielone pojęcie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38963182]Prawdopodobnie (jeśli rodzina jest skora do robienia wyrzutów) w przypadku zawarcia związku parterskiego byłaby histeria, że to nie ślub.
Tak jak czasem bywa histeria, że ślub jest cywilny, a nie kościelny.[/QUOTE] Trochę racji w tym jest Swoją drogą, czy przy zawieraniu związku partnerskiego należałoby wypowiedzieć jakąś formułę zaślubin? Jak w przypadku standardowego ślubu? Czy po prostu przychodziłoby się do USC, mówiło urzędnikowi „chcemy zawrzeć związek partnerski, oto nasze dowody osobiste”?
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3270 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Z tego co się orientuję to nawet świadkowie nie są potrzebni, wszystko przebiega o wiele szybciej i łatwiej niż przy ślubie cywilnym Ale można byłoby to fajnie połączyć, np. ze ślubem humanistycznym. Wtedy przysięga byłaby bardziej osobista.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-01-31 o 14:34 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

Wiec pewnie Twoi rodzice Ci wytłumaczyli, że pan może kochać pana. Moi chyba nigdy nikogo takie nie znali i są z tych "anty".
(jakim cudem to w Polsce wydali, to ja nie wiem)

. Co mnie rozwala...że jak jakaś chryja na dzielnicy, to pukają do Polaków