|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
|
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj zmywarka to marzenie moje, na razie mamy w kuchnio za mało miejsca więc marzeniem pozostaje, ale kiedyś....
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
tak długo jęczałam mężowi że w końcu spełnił to marzenie i kupił nam zmywarkę
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
, dlatego kupiliśmy tą mniejszą zmywarkę
|
|
#1654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę wam zmywarki, ja odliczam kiedy nam się skończy lokata i też kupujemy zmywarkę i szuszarkę do prania już się doczekać nie mogę
![]() U nam w domu kuchnią zajmuję się ja mąż jest noga i leniuch i potrafi jedynie jajecznicę zrobić
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkła zawsze zamawiam plastikowe z najlepszą powłoką anty refleksyjną i z najcieńszym soczewką dlatego taka cena szkieł wychodzi. Ja do ślubu miałam szkła zakupione i też były zamawiane :/ bo mam inny rozstaw osi w jednym oku i drugim i cena szkieł jednodniowych wyniosła mnie 300 zl:/ więc moja wada należy do tych droższych :/, oprawki mam w tych zabudowanych grubych, ale dostałam od TZ w prezencie kolejne oprawki, które chyba teraz wykorzystam przy zmianie szkieł
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny się rozpisały aż szkoda Was zostawic na chwilkę
my też mamy zmywarkę, ale czasem nie opłąca jej się włączac bo we dwoje tyle brudzimy co kot napłakał a co do sprzatania ja jestem małym bałaganiarzem a tż pedant na sto dwa własnie skończyliśmy wspólne sprzątanie i będziemy jedli frytasy![]() ![]() hehe
|
#1659 |
|
Raczkowanie
|
to ja jakaś dziwna jestem bo mąż namawia mnie już od dłuższego czasu na zmywarkę a ja upieram się, że nie (żałuję likwidować cały rząd szuflad na miejsce zmywarki)
![]() a co do gotowania, to robię to najczęściej ja. Kończę pracę o 13 więc głupio byłoby czekać do wieczora na męza żeby on jeszcze obiad szykował ![]() a tak serio to nie gotuję codziennie. 2 razy w tyg gotuje duży gar zupy, bo to podstawa dla męża. A drugie danie raz jest, raz nie ma. Jak już robię np jakis gulasz to robię duuużą porcję, połowę zamrażam i mam za 2 tyg gotowca
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja za to uwielbiam i gotuje malutko tylko dla siebie
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
A Ja nie gotuję bo nie lubię, a nie będę robić czegoś na siłę, a po za tym nie będę odbierać TŻ przyjemności z gotowania
|
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Ja z kolei prawie wcale zup nie gotuję, chyba że mnie najdzie ochota na barszyk albo pomidorówkę. Ale tak to obiad zazwyczaj jakieś mięsko/rybka warzywka i ryż,kasza albo ziemniaki. No i czasami dania mączne w tym moje ukochane pierogi
![]() Jak przygotowuję obiad to też zazwyczaj od razu na dwa dni żeby codziennie nie siedzieć przy garach, chociaż gotować i piec lubię.
|
#1664 | ||
|
Zadomowienie
|
och dziewczyny zazdroszczę Wam takich mężów kucharzy! Mojego chyba mamusia rozpuściła za młodu, czasami tylko mi pomaga jak coś większego robimy. Obiady gotuję ja i zmywam też normalne jak ja siedzę w domu a mąż pracuje. Ale jak znajdę pracę to napewno mi pomoże
a swoją drogą - chory jest i to jak katar ma! ![]() słuchajcie co Wam powiem czy Wasi mężczyźni jak zachorują nawet minimalnie to też się zachowują jakby mięli zjeśc z tego świata zaraz??? ![]() Mój wrócił z pracy taki umierający ma katar i trochę go głowa boli dałam mu obiad, jakąś tabletkę i się położył a ja mówię że jadę do sklepu , a mąż do mnie "kup mi coś dobrego" no i mu kupiłam, i jeszcze jakieś specyfiki w aptece i budyń malinowy ugotowałam zaraz idę do niego obudzic go i dac prezenty. Swpoją drogą czekoladę kupiłam wielką bo i mi smutno że znów się nie udało idę do męża będziemy razem smutki zajadac a co!!! ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- widzę że rozszalałyśmy się z kolorem butów na swoje śluby justii o pomarańczowych jeszcze nie słyszałam ale napewno fajnie musiały wyglądac ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
każdy teścik to taka niewiadoma adrenalina stressss ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
tylko roboty sporo
|
|
#1665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1666 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki! Dopiero mam chwilkę usiąść żeby z Wami popisać
![]() Do godz 12 w szpitalu z moim młodszym bratem pomimo różnicy prawie 8 lat mamy super kontakt . Biedny ma problemy krążeniem i operacja go czeka. Ja nie wiem czy to ta 13 w dacie mi takiego pecha przynosi . Wczoraj praca dzisiaj brat ehhhh. Cytat:
Cytat:
![]() Ja również nie lubię gotować , za to mój TŻ jest w tym mistrzem i nie tylko bo jak gotuję to ja się dziwię jak można tyle garów pobrudzić robiąc kotlecika z ziemniakami haaa . Ale wybaczam mu bo wolę już sprzątać! Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- bądź dobrej myśli Zawsze pod wiatr dziękuję bardzo za pocieszenie . ja też mieszkam w bloku , więc nie jesteś sama [/QUOTE]Ja też blokerką jestem Planujemy w tym roku działeczkę kupić, żeby można było z dzidzią na weekend wypadzik zrobić !Całe życie mieszkałam w domku, więc ciężko jest się przeprowadzić do bloku. Ale ciasne bo ciasne, ale własne
Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-01-31 o 17:46 |
||||
|
|
|
#1667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak samo śniadanie czy kolacja, kanapki z dżemikiem czy serkiem ale już się do tego przyzwyczaiłam ale na początku było śmiesznie, przypomniała mi się sytuacja jak zaczynaliśmy się spotykać i zaprosiłam go do mnie na stancję na obiad i przyrządziłam zupę krem z pomidorów i biedak nic się nie najadł ale cicho siedział ![]()
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U mnie Mąż dzisiaj miał wolne więc zrobił zupkę pomidorową, kotlety mielone, frytki i surówkę ![]() Mniam mniam
|
#1669 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi smaka zrobiłyście na placki ziemniaczane
![]() obiecałam ostatnio mężulkowi placek po węgiersku, a że we wtorek ma urodziny to zaplanowałam wziąć urlop i zrobię mu niespodziankę na obiad ![]() Jeżeli chodzi o gotowanie to my się dzielimy obowiązkami, mój mężuś świetnie gotuje i takie potrawy cudaczne i pyszne zazwyczaj on jest szybciej z pracy więc często on gotuje, a ja wracam na gotowe![]() Zmywarki też zazdroszczę za jakiś czas na bank przerobimy kuchnię i kupimy zmywarkę, to świetna sprawa na razie jednak mamy dyżury na zmywaku tzn. raz myję ja raz on
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój TŻ wyjechał, sama sobie muszę kolacyjkę zrobić. A właśnie z pracy wróciłam i nic mi się nie chce
Meduzka ale Ci zazdroszczę, pewnie u Mnie dzisiaj będzie kanapka |
|
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż uwielbia gotować ...robi to częściej ode mnie ![]() I on też sprząta
|
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też bardzo lubi gotować, tylko ostatnio coś czasu nie ma. Praca i praca, a jeszcze dzisiaj wyjechał na parę dni.
Oj to Anioł ten twój TŻ, mój jak gotuję to się dziwię, że ja mam tyle garnków w kuchni ;-) Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-01-31 o 20:04 |
|
|
|
#1673 | |||
|
Zakorzenienie
|
madziusia - Pomarańczowe bo mam rude włosy i tylko taki kolor mi pasował
do tego mój TŻ miał pomarańczową muchę i pas, a ja pomarańczową kwiaty![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
hehe to ugościłaś TŻ na pierwszej randce ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
8 lat nie chorować , aż dziwne
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-01-31 o 20:13 |
|||
|
|
|
#1674 |
|
Rozeznanie
|
meduzka88
dziękuję za poprawkę na pierwszej stronie
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma za co
![]() Jestem zawsze do usług ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Dzisiaj kupiłam sobie witaminki dla kobiet starających się o dziecko ![]() Femibion Natal 1 Od jutra zaczynam je brać
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Już zaczynasz brać witaminki?? Aż do czerwca?
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny macie mężów aniołów! mój choc chory właśnie poszedł mi robic kanapkę -bo poprosiłam ![]() kolorowe buty rządziły na naszych ślubach widzę żółte, pomarańczowe czerone fioletowe, białe z fuksjową kokardą super! ja miałam czerwone dodatki i buty właśnie.
|
|
#1678 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ufff myślałam, że was nie nadrobię... a więc uwaga będzie dłuuuuuugoooo
![]() ucięło mi kilka postów na które chciałam jeszcze odpowiedzieć... ale ja je znajdę! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38961702]Tak bardzo jesteśmy zżyci, niby kłócimy się okropnie a co do czego to jedno za drugim by w ogień wskoczyło Brat jest młodszy ode mnie o 5 lat i na zawsze już chyba zostanie moim malutkim braciszkiem, którym muszę się opiekować, mimo że ma prawie 2metry i wchodzę mu pod pachę Małgoś ale miałaś świetnie zgrane dodatki i ten kolor żółty dziękuję dziewczynki za miłe słowa, cieszę się, że nie tylko mnie się podobało ![]() mój brat jest ode mnie młodszy o 8 lat, ale jesteśmy starymi dobrymi kumplami i też zawsze będzie moim młodszym braciszkiem - w sumie długo go wychowywałam, bo rodzice pracowali cały czas na pełne etaty więc wiele czasu spędzaliśmy razem Cytat:
![]() o tak, ja bez zmywarki chyba bym nie umiała żyć... przez prawie rok zużyłam może jeden płyn do mycia naczyń hahah |
|||||||
|
|
|
#1679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja jakiś czas temu oglądałam o nastoletnich mamuśkach - takie 16-nastki - oczywiście w USA [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;38953435]Minimini ty chorowałaś czy twój tż? to musi być straszne przeżycie dla rodziców i dziecka. Dobrze, że wszystko ok. Ja kiedyś miałam praktyki w Centrum Zdrowia Dziecka i odział onkologiczny był dla mnie strasznie dołujący, bardzo często musiałam powstrzymywać łzy gdy rozmawiałam z tymi dzieciakami.[/QUOTE] mam nadzieję, że rodzice tż-ta minimini wspierali go jak mogli, bo mojego przyjaciela rodzice w ogóle... nawet do niego nie przyjechali (był tutaj w IE); nie dzwonili bo to ich dużo kosztuje (chodziło o kasę -ale nie to że mieli mało)... ach szkoda nawet mówić, mogłabym tak wymieniać, że normalnie byście nie uwierzyły... Cytat:
a najlepszy jest mój tato( ma 56 lat, kiedyś (nie tak dawno źle się czuł) i tak przypadkowo zmierzył sobie temp i miał 39 stopni, oczywiście cały czas chodził do pracy bo on tylko troszkę gorzej się czuł... oczywiście żadnych leków nie bierze - choć mama go namawia - bo na pewno chce go otruć hahah - zawsze się tak śmieje brata też kiedyś wysłali ze szkoły, bo dość on wolał do szkoły iść niż siedzieć w domu i aż zaczął krwią pluć (od anginy) więc nauczyciel kazał mu do domu iść, bo sam nie chciał ja raczej mam takich terminatorów wokół siebie
|
||||
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos - mam coś dla Ciebie
- http://finanse.wp.pl/kat,104126,titl...l?ticaid=1ffbe chyba, że u Was są tańsze przeloty??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

. Śmieję się do TŻ, że ja nie wiem jak ja mogłam żyć tyle lat bez tego cudownego wynalazku

, dlatego kupiliśmy tą mniejszą zmywarkę 

Ślub 25.08.2012 

a jak mi zabraknie (haha) to w rossmanie albo w aptece. Juz jakiś czas temu miałam zamówić większą ilość na allegro ale naiwnie myślałam, że mi się mogą już nie przydać przez dłuższy czas .... 
wczoraj posprzątałam, zupkę ugotowaną mam, koleżanki pracują do późna więc na kawkę nie ma szans. Tylko położyć się i spać