Zimowe wyprzedaże 2012/2013 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 17:55   #1891
Olcia
Zakorzenienie

Dot.: Zimowe wyprzedaże 2012/2013

Cytat:
Napisane przez millicano Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zamawiałyście coś może z Mango z dostawą do sklepu? Ile to mniej więcej może potrwać? Zaczynam się troszkę martwić - zamówienie złożyłam 24 stycznia i cały czas wyświetla mi się status "in preparation".
jak Twoje zamówienie?
wciąż w przygotowaniu?
trochę przegięcie by było, niepotrzebnie blokują środki na koncie, skoro tak się ociągają
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 18:06   #1892
Ylaa
Rozeznanie

GG do Ylaa

Cytat:
Napisane przez shadow483 Pokaż wiadomość
A jak tam ze sweterkami, koszulami co w zeszły czwartek po 44,90zł były?? Bo na spodnie w moim rozmiarze to już nie liczę :p
Jeżeli już to radzę jechać do Blue City. W Arkadii było mniej wieszaków ze swetrami i koszulami i były dość przebrane.
Nie przyglądałam się cenom koszul i swetrów. Z tego co zauważyłam koszule wisiały na ścianie podpisanej "od 29 zł". Co do swetrów i bluz, wydawało mi się, że niektóre kosztowały ok 35 zł, a były także takie które kosztowały 49. Jednak nie dam sobie łapki uciąć.
Co do rozmiarów spodni to naprawdę było tego sporo i dość różnorodnie. Na pewno nie było samych 32 i 34.
Ylaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 18:38   #1893
shadow483
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ylaa Pokaż wiadomość
Jeżeli już to radzę jechać do Blue City. W Arkadii było mniej wieszaków ze swetrami i koszulami i były dość przebrane.
Nie przyglądałam się cenom koszul i swetrów. Z tego co zauważyłam koszule wisiały na ścianie podpisanej "od 29 zł". Co do swetrów i bluz, wydawało mi się, że niektóre kosztowały ok 35 zł, a były także takie które kosztowały 49. Jednak nie dam sobie łapki uciąć.
Co do rozmiarów spodni to naprawdę było tego sporo i dość różnorodnie. Na pewno nie było samych 32 i 34.
Ok, dziękuję za wskazówki W takim razie pojadę do Arkadii tylko po jakąś sukieneczkę, a po drodze mam Wileński, ostatnio było tam sporo sweterków i koszul także rozejrzę się i dam znać. Spodnie sobie odpuszczę, bo po moim ostatnim wypadzie na zakupy dużo nerwów się przy nich najadłam. Chyba, że jakieś nieoczekiwanie się do mnie uśmiechną :p
shadow483 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 19:19   #1894
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emka_Cafe Pokaż wiadomość
Buuu na stronie Bershki już nie ma wyprzedaży;(
dlaczego tak szybko skończyli;(
No właśnie A ja od kilku dni trzymałam w koszyku 2 pary jeansów i 2 marynarki i nadal je tam mam Oczywiście ze zmniejszonymi cenami Szkoda tylko, że nie mogę sobie obejrzeć innych rzeczy

A od dzisiaj kolejne przeceny - jeansy po 35 zł, wszystkie bluzki - 15 zł, marynarki, kurtki - 45 zł.

I jestem w szoku, ale byłam świadkiem, jak kolesiowi udało się kupić w Bershce kurtkę skórzaną za 79 zł, kiedy naprawdę kosztowała 189 zł! Była przyklejona zła cena, a prawo mówi, że sklep ma obowiązek sprzedać towar z ceną jaka jest na metce (chociaż w sklepach Inditexu to nigdy nie przechodziło, bo oni naliczają ceny z metek wewnętrznych). Niewykluczone, że sam cwaniak sobie taką cenę przykleił. Wykłócał się z kierownikiem sklepu, aż ten ustąpił. Czyli jednak da się

Cytat:
Dziewczyny, zamawiałyście coś może z Mango z dostawą do sklepu? Ile to mniej więcej może potrwać? Zaczynam się troszkę martwić - zamówienie złożyłam 24 stycznia i cały czas wyświetla mi się status "in preparation".
Sprawdź w sklepie, ja też nie otrzymałam żadnego powiadomienia, a okazało się, że leży i czeka na mnie

Wiecie może, gdzie dostanę ładne czarne torby ze skóry naturalnej typu shopper, hobo w jakiś przystępnych cenach?
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 19:46   #1895
Bozena84
Przyczajenie

Cytat:
Zamawiałam już z Mango w grudniu i dostawa do sklepu trwała 2 tygodnie... zadzwonili do mnie ze sklepu gdy przesyłka była do odbioru. Teraz zamówiłam 23 stycznia i też nadal czekam... ;>
Na stronie Mango jest podane, że przesyłka trwa 3-6 dni roboczych ale przy dostawie do domu, niestety przy dostawie do sklepu może trwać 5-15 dni roboczych czyli nawet 3 tygodnie ;/;/ Także niestety musimy uzbroić się w cierpliwość ;-)
Bozena84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 19:59   #1896
pawcio4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
I jestem w szoku, ale byłam świadkiem, jak kolesiowi udało się kupić w Bershce kurtkę skórzaną za 79 zł, kiedy naprawdę kosztowała 189 zł! Była przyklejona zła cena, a prawo mówi, że sklep ma obowiązek sprzedać towar z ceną jaka jest na metce (chociaż w sklepach Inditexu to nigdy nie przechodziło, bo oni naliczają ceny z metek wewnętrznych). Niewykluczone, że sam cwaniak sobie taką cenę przykleił. Wykłócał się z kierownikiem sklepu, aż ten ustąpił. Czyli jednak da się
Inditex wiedział, jak się zabezpieczyć przed właśnie takimi "kombinatorstwami". Wszystko ładnie mają wpisane w system i zawsze nabijają towar przez kod kreskowy z wewnętrznej metki. Także w tym przypadku koleś musiał zrobić taką awanturę, że kierownik zgodził się na sprzedasz w niższej cenie.
pawcio4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 20:04   #1897
millicano
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość

Sprawdź w sklepie, ja też nie otrzymałam żadnego powiadomienia, a okazało się, że leży i czeka na mnie
Dziękuję, ale chyba po prostu muszę jeszcze trochę poczekać - dzisiaj właśnie zmienił się status mojego zamówienia - jest już w drodze do sklepu Chociaż i tak szkoda, że trwa to tak długo...
millicano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 20:09   #1898
SkinVision
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pawcio4 Pokaż wiadomość
Inditex wiedział, jak się zabezpieczyć przed właśnie takimi "kombinatorstwami". Wszystko ładnie mają wpisane w system i zawsze nabijają towar przez kod kreskowy z wewnętrznej metki. Także w tym przypadku koleś musiał zrobić taką awanturę, że kierownik zgodził się na sprzedasz w niższej cenie.
to zależy, w BSK jak przy kasie okazało się, że to co chce kupić ma wyższą cenę niż na metce to kiero przyszedł i skorygował na moją korzyść, bez żadnych awantur czy wykłócania się, w Zarze z kolei nie chcieli mi sprzedać takiej rzeczy ... a ceny nie da się przekleić, zobacz sobie na swoich metkach .. cena się po prostu niszczy przy odklejaniu i widać jak ktoś coś majstrował przy tym

p.s.
faje są te nowe kolekcje w Inditexie ale skąd oni biorą te ceny z kosmosu ... trzeba będzie poczekać do kolejnych wyprzedaży
SkinVision jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 20:11   #1899
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
skorzystał po prostu ze swojego prawa, kierownik nie powinien się nawet wykłócać tylko od razu sprzedać po niższej kwocie
Cytat:
Dziękuję, ale chyba po prostu muszę jeszcze trochę poczekać - dzisiaj właśnie zmienił się status mojego zamówienia - jest już w drodze do sklepu Chociaż i tak szkoda, że trwa to tak długo...
o, właśnie wyżej Cię o to pytałam, w każdym razie dobrze wiedzieć
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 20:15   #1900
millicano
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość

o, właśnie wyżej Cię o to pytałam, w każdym razie dobrze wiedzieć
Faktycznie, przepraszam, jakoś umknął mi Twój post
Stary 2013-01-31, 23:25   #1901
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Cytat:
Napisane przez klaudia2314 Pokaż wiadomość
a gdzie są najlepsze okazje na kupno biżuterii ?
W H&M przeceniona biżuteria 2 za 1. Płacisz za droższą rzecz. Może coś wybierzesz
Kontroluje.
Prezes Kuli Ziemskiej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 23:57   #1902
Luna83
Zadomowienie

Polecam też Parfois, od dziś 70%, byłam w Galerii Malta w Poznaniu, wybór bardzo duży
Oprócz biżuterii fajne kominy, kapelusiki już od 5,90 zł

Mój blog modowy - zapraszam

http://ana-collection.blogspot.com

Mój instagram: https://instagram.com/anacollection83/

Luna83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 00:26   #1903
brzoskwiniowa
Raczkowanie

Ja dziś trafiłam na świetne łupy w new yorkerze!
Czarne militarne botki za 29,95
Shopper bag ze sztucznej skorki, z boku imitacja skory weza i zamki 19,95
Druga torebka mniejsza, polowa pikowana z blaszka amisu rownie taka sama cena
I kominy ale z materialu takiego jak chusty 3,95!
polecaaaam!

Czas spełnienia marzeń. Czas uczestniczenia wraz z innymi w cudach wszechświata. Czas samoświadomości i świadomości wszystkiego, co Cię otacza.
brzoskwiniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 08:40   #1904
gozia
Zakorzenienie

ide dzis do New Yorkera wiec
Stary 2013-02-01, 09:14   #1905
dominika4896
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brzoskwiniowa Pokaż wiadomość
polecaaaam!
Jakie okazje

Chyba sama się wybiorę. Ktoś poleci jakiegoś dobrze zaopatrzonego New Yorkera w Warszawie ?
dominika4896 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 09:22   #1906
southern comfort
Zadomowienie

czy obniżki w venezii to już ostateczne, czy jeszcze przecenią? buty fajne znalazłam, ale przecenione ledwo o połowę;/
southern comfort jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 09:28   #1907
rpatzzz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominika4896 Pokaż wiadomość
Jakie okazje

Chyba sama się wybiorę. Ktoś poleci jakiegoś dobrze zaopatrzonego New Yorkera w Warszawie ?
W Arkadii i ZT już pustki,może w M1 albo CH Wileńska?
rpatzzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 10:48   #1908
barbieee
Raczkowanie

Cytat:
wstaw zdjecie plisss

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

dziś teoretycznie powinno cos w stradim przecenic ale nic kompletnie nie poszlo w dół;/ i do tego pisze ostatnie dni..
barbieee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 14:07   #1909
Oktawiaaa
Zakorzenienie

A jak tam dziewczyny w Zarze? Sweterki w jakich cenach? Rok temu kupiłam świetny sweter przeceniony z 169 na 49 zł, wełniany, dobry materiał i w tym roku chętnie kupiłabym coś podobnego
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 14:24   #1910
millicano
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
A jak tam dziewczyny w Zarze? Sweterki w jakich cenach? Rok temu kupiłam świetny sweter przeceniony z 169 na 49 zł, wełniany, dobry materiał i w tym roku chętnie kupiłabym coś podobnego
Ja widziałam w Zarze dużo ładnych sweterków w cenie 49, 59 zł oczywiście są też drogie, np za 99zł
Stary 2013-02-01, 15:25   #1911
barbieee
Raczkowanie

ja w krakowie widzilam swetry wszystkie po 59,99 myśle ze ogólnie w zarze juz ceny nie spadna.. udalo mi sie kupic ze 199,99 wlasnie na 59,99 ten na zdjeciach

Edytowane przez barbieee
Czas edycji: 2013-02-01 o 15:33
barbieee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 16:05   #1912
Paulinaaa_
Zakorzenienie

GG do Paulinaaa_

Cytat:
polecaaaam!
u mnie byly nawet buty za 9,90 czarne botki przecenili tez adidasy na koturnie na 29,90 zastanawialam sie nad torba o ktorej piszesz, szkoda ze jest zapinana na zatrzask ale cena kusi

bylam tez w croppie, promocja 2 rzecz za pol ceny zostala przedluzona

w stradivariusie, poinformowano mnie ze wiecej obnizek nie bedzie, z tamtego tyg byla ostatnia
Stary 2013-02-01, 16:43   #1913
Justine1989
Zakorzenienie

moja relacja:
new yorker-kupiłam sweterek rozpinany za 19,95, były wszystkie rozmiary i duży wybór kolorów, kupiłam też 2 chustki za 3,95 przecenione z 54,95 (chyba musiały leżeć długo w magazynie że tak je przecenili) , widziałam też te buty taniutkie, kozaczki na suchą zimę za 39,95-polecam

zara- udało mi się kupić płaszczyk wiosenno-jesienny, czarny i naprawdę elegancki przeceniony z 369 na 99,90 , dobry materiałowo z fajną podszewką i na guziczki.
uważam, że teraz ceny w zarze są naprawdę przystępne, u mnie duży wybór wszystkiego, widziałam skórzaną kurteczkę za 99 zł ale mojego rozmiaru nie było

a wiecie może kiedy będzie w h&m promocja 2 za 1 i w reserved druga z rzeczy za pół ceny?
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 16:54   #1914
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że robię off, ale aż nuż się sam w kieszeni otwiera jak czytam co piszecie
Prawo handlowe mówi, że jeśli produkt jest źle ometkowany, na korzyść klienta, to klient ma absolutne prawo do kupienia rzeczy po niższej cenie i nie ma, że w systemie jest inaczej, a sklep broni się przed "kombinatorstwami", bo to nie jest kombinatorstwo, a zwykła pomyłka ze strony sklepu, za którą sam musi teraz zapłacić (właściwie kombinatorstwem nazwałabym raczej tłumaczenie, że w systemie jest inaczej i trzeba zapłacić tyle co komputer pokaże)
A to, że kierownik się wykłócał oznacza tylko, że jest mega burakiem, sorry

Napisałam, bo takie rzeczy trzeba wiedzieć
Wybaczcie off

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
skorzystał po prostu ze swojego prawa, kierownik nie powinien się nawet wykłócać tylko od razu sprzedać po niższej kwocie
dokładnie

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 18:28   #1915
jola4311
Raczkowanie

Jak wygląda sytuacja w SCC? Głównie chodzi mi o Bershkę, New Yorker, Diverse, Stradivarius i Pull & Bear. Czy znajdę w PUll&Bear jakieś skórzane kurtki?
Stary 2013-02-01, 20:09   #1916
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Wiem, że robię off, ale aż nuż się sam w kieszeni otwiera jak czytam co piszecie
Prawo handlowe mówi, że jeśli produkt jest źle ometkowany, na korzyść klienta, to klient ma absolutne prawo do kupienia rzeczy po niższej cenie i nie ma, że w systemie jest inaczej, a sklep broni się przed "kombinatorstwami", bo to nie jest kombinatorstwo, a zwykła pomyłka ze strony sklepu, za którą sam musi teraz zapłacić (właściwie kombinatorstwem nazwałabym raczej tłumaczenie, że w systemie jest inaczej i trzeba zapłacić tyle co komputer pokaże)
A to, że kierownik się wykłócał oznacza tylko, że jest mega burakiem, sorry
A czy jest jakiś paragraf o tym w prawach konsumenta?
Bo jeśli tak, to można w sklepie się powołać na niego.
Byłoby to bez sensu, bo każdy zamieniałby metki

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 20:28   #1917
xDOMINIKAx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Burza_1994 Pokaż wiadomość
A czy jest jakiś paragraf o tym w prawach konsumenta?
Bo jeśli tak, to można w sklepie się powołać na niego.
Byłoby to bez sensu, bo każdy zamieniałby metki
Ale metki muszą być na wszystkich sztukach danej sukienki.. Jeśli np tylko jedna jest źle przemetkowana to to nic nie daje, obowiązuje taka cena jaka jest na wszystkich..
Stary 2013-02-01, 20:33   #1918
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xDOMINIKAx Pokaż wiadomość
Ale metki muszą być na wszystkich sztukach danej sukienki.. Jeśli np tylko jedna jest źle przemetkowana to to nic nie daje, obowiązuje taka cena jaka jest na wszystkich..
Oczywiście, że nie. Ten towar, z którym idziesz do kasy mają obowiązek Ci sprzedać w takiej cenie, jaka widnieje na nim (na jego metce). Akurat Inditex działa tak, że sprzedawcy będą się upierać, że nie mogą towaru sprzedać "bo im w systemie pokazuje, że..." dopóki klient nie wspomni o swoich prawach. Słowo "prawo" natychmiast sprawia, że system zaczyna działać na naszą korzyść
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 20:36   #1919
xDOMINIKAx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Oczywiście, że nie. Ten towar, z którym idziesz do kasy mają obowiązek Ci sprzedać w takiej cenie, jaka widnieje na nim (na jego metce). Akurat Inditex działa tak, że sprzedawcy będą się upierać, że nie mogą towaru sprzedać "bo im w systemie pokazuje, że..." dopóki klient nie wspomni o swoich prawach. Słowo "prawo" natychmiast sprawia, że system zaczyna działać na naszą korzyść
Nie chcę się kłócić, ale nie tak dawno to sprawdzałam bo byłam ciekawa jak to jest i było napisane, że jeśli tylko jedna sztuka danego produktu jest w innej cenie obowiązuje ta cena, która jest na większości produktów.
Stary 2013-02-01, 20:46   #1920
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xDOMINIKAx Pokaż wiadomość
Nie chcę się kłócić, ale nie tak dawno to sprawdzałam bo byłam ciekawa jak to jest i było napisane, że jeśli tylko jedna sztuka danego produktu jest w innej cenie obowiązuje ta cena, która jest na większości produktów.
W którym artykule jest tak napisane?

W Rozporządzeniu Ministra Finansów w sprawie szczegółowych zasad uwidaczniania cen
towarów i usług oraz sposobu oznaczania ceną towarów przeznaczonych do sprzedaży jest mowa tylko o produktach, na których cena się nie zmieści lub nie da się jej przyczepić (np. sadzonki i żywe zwierzęta).

A do ubrań zastosowanie ma punkt 2. Na wywieszkach podaje się ceny aktualne w momencie oferowania towarów.
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości