|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
![]() Zauważyłam, że ostatnio emocje u nas na wątku sięgają zenitu To już 2gi dzień pod rząd jak ktoś się żre - też chcę się pożreć!![]()
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęz tego co pamiętam: 1. color skarżyła się na warunki pracy męża, że nie do końca wygląda to tak jak mówiono 2. marchewka zastanawiała się nad prezentami dla dzieci brata jej TŻta (jest nowonarodzone, chrzesniak TŻta, 3 dziecko + nowe mieszkanie) 3. nuna mówiła że chciałaby zacząć ćwiczyć 4. była rozmowa kto kiedy poszedł na l4 5. i było o pogodzie u kogo świeciło słońce, a u kogo wiał wiatr 6. i o planowaniu rodziny przy kiepskiej sytuacji finansowej 7. i o pralkach ładowanych od góry a więcej nie pamiętam
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-01-31 o 18:09 |
|
|
|
|
#2073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poczekam, aż skończą się wszystkie aukcje i wysle maila z zapytaniem ile mam w sumie przelac ![]() fajne te spodenki ![]() licytuje jeszcze koszule w kratke NEXT i welurkowy pajacyk
|
||
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
nelkowe lowy - czesc 1
opis do fotek ![]() 1) sliczne czapeczki z "ogonkami", nowe szmaciane kapcioszki z tygrysem, pieeeekne buciki next, niedrapki, kotek grzechotka (wydajacy taki dziwny dzwiek jakby dzwoneczka), sliniaki. 2) zblizenie 3) buciki, mega zblizenie 4) mata. wzielysmy z siostra, bo fajna i duzo szeleszczacych, piszczacych elementow, wlochaty baranek, itd. nie do konca rozumialysmy wystajacy srodek, doszlam do wniosku, ze mama mi to jakos przerobi na zwykla mate. teraz juz wiem - http://allegro.pl/mata-kojec-galt-gn...965711478.html nie mam kolka-opony, ale moze jakies dopasuje. a jesli nie to wymyslimy cos innego szkoda bylo nie wziac za 5zl ![]() http://allegro.pl/galt-toys-mata-edu...983481307.html 5) zblizenie |
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i łączone z witaminą C wchłaniają się bardzo ładnie,a wapniem niestety nie.. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
jak chałka ?
|
||
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię żreć
![]() Cytat:
cudowności fajna mata, podobają mi się takie
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
nelkowe lowy - czesc 2
1) legginsy i polspioszki. rozm. 0-3mies. same firmowki, h&m, next, george itd. 2) rampersik i pajacyki (wiem mialo nie byc rozowego :P) 3) kaftanik, bluzeczka, pajacyk-spioszek i letnie ogrodniczki 4) kolejne spodenkowe wynalazki, te srodkowe 68 5) cieniutkie ogrodniczki, mieciutkie jeansiki, bluzka, tuniczka i dwa cudne sweterki |
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
U mnie od wczoraj humor do ... i nawet wieczorem włączył mi się wyjec Oby jutro było lepiej Na małe pocieszenie witam w 23 tc i Ptyś dzisiaj na dzień dobry pięknie zaczął kopać, nawet Tatuś poczuł --- Skrót nadrabiania z ostatnich kilkunastu stron ![]() Wszystkim mamusiom gratuluję kolejnych zakończonych i rozpoczętych tygodni Wpisałam do kalendarza wszystkie wizyty i ujawnione płcie - mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam ![]() CMV - nie będę robić tego badania, zapytam na kolejnej wizycie gina i zobaczymy co powie. Pasy w aucie zapinam zawsze ![]() Joooasia witaj Can śliczny komplecik ![]() Justi za starcie z glukozą_pola śliczne buciki ![]() Can za 100dniówkęMaarchwka super z okulistą A masz plusy czy minusy ?? Vujka za zakupySzprotka powodzenia z mieszkaniem ![]() Axella trzymam mocno oby wszystko się ułożyło z mieszkaniem i firmą Karolina za kolejny exam, obyś teraz zdała!Vvgh w końcu do nas wróciłaś! Diabli dla TŻ-a za naleśnikiGosiulka za końcówkę sesjiMagiusa oby na połówkowym maleństwo w końcu się ujawniło ![]() Paulina87 śliczne ciuszki ![]() Joooasia gratuluję synka! Pearl śliczny brzuszek ![]() Vujka gdzie chodzisz na SR ?? Sharp za przespaną nockęLady dobrze kojarzysz, babcia mieszka w L-cy ![]() Kinga zdrowiej! |
|
|
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kochane!
Dzisiaj przyszły do mnie ostatnie zakupy dla Wojtusia nie wytrzymałam i zamówiłam także rożek z uszkami jest śliczny mam już całą masę ciuszków i innych akcesoriów łóżeczko stoi złożone w pokoju (wózek też), i jak na nie patrzę, to jeszcze bardziej nie mogę się doczekać ![]() jeszcze 3,5 miecha zostało, a ja już mam wszystkooo, walnięta jestem |
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
nelkowe lowy - czesc 3 ostatnia
![]() 1) dwie sukienki (ta sliwkowa bombka jest rewelacyjna!), dresowe spodnie, dwa sweterki h&m, jeden early days 2) sweterek-kurteczka 6-9mies, spiworek tez rozmiarowo jakos tak wypadal "na jesien/zime" 3) pajacyk-kotek, dosc duzy, ale nie moglam go nie wziac (za te stopki i ogonek!) 4) kotkowy kapturek 5) piekna sukienka/tunika na 1,5 roku...ale zakochalam sie w niej i musialam wziac. dodatkowo pasek (znaleziony w innej czesci lumpka hehe). fotka fatalna, musicie uwierzyc na slowo, ze jest suuuuper. koniec |
|
|
|
#2082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za trafne streszczenie dzisiejszych pogadanek
|
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ![]() Będzie dobrze,nie ma innej opcji ![]() Kto da radę jak nie Ty
|
|
|
|
|
#2084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak gdzie zawsze mam wyniki, czyli na M.C.Skłodowskiej
![]() Cytat:
+ mamy dostać leżaczek-bujaczek z Fishera, bo jest gdzieś do wybrania za punkty i mooooże rodzice dołożą nam się do wózka ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupie jej jakies fajne rybaczki na szelkach |
|
|
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jesteś walnięta ![]() Ja od 3 dni próbuję ogarnąć wyprawkę i dziś się załamałam ile jeszcze $$$ potrzebujemy ![]() ![]() tylko może lepiej, żeby mąż nie widział tych kosztów ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Dzięki
|
||
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki, zapisuje i od jutra wcisnam wszystko naraz plus moj tardyferon fol. kwas foliowy tez jest obowiazkowy przy zelazie.
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za gotową wyprawke ja narazie ciuszków mam troche
|
|
|
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od jutra juz z gorki ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
pochwal sie kacikiem maluszka
|
||
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Laski,jutro potrzebuje turbo-mega wielkich kciuków!
Od 7mej lecę na ZUS, a mam go na końcu świata ![]() A o 16.30 idę oglądać mieszkanko.. A że jest trochę chętnych to boję się,że ktoś mi je zabierze z przed nosa.. A tak bardzo chce by było nasze Moi kochani rodzice stwierdzili,że pożyczą nam na kaucję Boże jak cudnie... Nie wiem za co spotyka mnie tyle szczęścia
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Laski, tesknilyscie za mna
![]() Dobra, nie musicie sciemniac podczytywal Was kiedy moglam, wiec jestem mniej wiecej na biezaco. Szczegolnie pasjonujace byly dyskusje na temat zarabiania za granica i decyzji o dziecku przy malej stabilizacji. Czytalo sie troche jak powiesc sensacyjna ![]() Ja widze duzo racji w wypowiedziach kazdej z Was i po raz kolejny przekonalam sie, ze mozna sie klocic majac w zasadzie to samo zdanie (oj czesto.mi samej sie to zdarza). Jestem w drodze z Lublina do Warszawy, ale przez wypadek pod Lublinem (wlasnie obok niego przyjechalismy - dwie totalnie zmiazdzone osobowki, widac byla czolowka...) Przejechalismy 20km w godzine. Ale juz wracam do Was na dobre ![]() Diabli, cos ostatnio mowilas, ze wolisz allegro od sh, a tu widze tez opanowalas sztuke zakupow do perfekcji! Nie ma na Ciebie rownych, szacun. Ciuszki mega. My co nieco kupilismy w sh w lublinie. Jutro W pofotografuje. I tak sie ciesze, ze juz jutro luty i zaczynam w naszym budzecie nowy miesiac wydatkowy ![]() Chce sobie jutro rozpisac na miesiace kiedy co kupuje i rozpoczniemy szalenstwo
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-01-31 o 18:27 |
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam dzisiaj zalatany dzień... a teraz jestem padnięta i nawet nie mam siły Was nadrabiać
|
|
|
|
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
diabli wielki szacun za takie zakupy
![]() widać masz nosa do zakupów i promocji nietylko na allegro ![]() Ciuszki śliczne, szczególnie sukieneczki, no i mata super i buciki, wogóle wszystko
|
|
|
|
#2094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
ale nakupiłaś Neli ślicznych ciuchów
Cytat:
na lepszy humor, niech cię Ptyś pokopie jeszcze. i za 23t , i za to że tatuś poczuł ruchy
|
|
#2096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jutro czekamy na fotki![]() Też ciesze się,że jutro już luty i wypłatki lada dzień bedą i też planuje naprawde nad wyprwaką budżet rozłożyć co by troszke kupić w tym miesiacu, ale i tak większość zapewne kupimy w marcu i kwietniu bo w lutym znów tyle wydatków jak np. oc i przegląda auta
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za jutro, żeby ci wyjaśnili kwestię macierzyńskiego, i za to żeby wam mieszkanka nikt nie sprzątnął sprzed nosa i żeby było wasze
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidze sklepow gdzie jest duszno, gra glosna muzyka, atakuja mnie sprzedawcy "w czym moge pomoc" (prosze mi torebke przytrzymac ) wkurzaja mnie centra handlowe, chodzenie godzinami od sklepu do sklepu i szukanie czegos...i ceny z kosmosu. po co placic 40zl za mini sweterek, skoro taki sam kupie za 4zl? w metka lub zupelnie nie zniszczony przez innego malucha (pewnie nawet nie zalozony). ciucholandy lubie, ale mam jeden swoj ulubiony, z wieszakami, z przystepnymi cenami. owszem sa i szmaty...ale mozna znalezc cuda.
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i daj jutro znać jak z mieszkaniem
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczy z wyprawki, które planuję kupić w lutym, najpóźniej w marcu:
Podgrzewacz do butelek => http://allegro.pl/happy-family-podgr...941773298.html 1x Butelka TT antykolkowa 150ml (+ może 1x260ml )Pieluchy tetrowe 60x80cm, 15-20 szt. Pieluchy flanelowe 3 szt. Pampers Newborn zielone 1, 43 szt. - 1 opakowanie Pampers Newborn zielone 2, 78 szt. - 1 opakowanie Chusteczki Pampers zielone Linomag A+E Octenisept Maść na pękające brodawki Bepanthen lub Maltan Szczoteczka + grzebień Nosefrida aspirator Nożyczki Wkładki laktacyjne (chyba Lovi) Podkłady poporodowe Absorgyn lub Bella 3 op. po 10 szt. => http://allegro.pl/podklady-higienicz...971264495.htm l Podkład do przewijania Panda 1 op. po 10 szt. => http://allegro.pl/podklad-podklady-d...979014596.html Majtki seni wielorazowe 2 szt. Podkład do szpitala z ceratką 90x60cm, 5 szt. => http://allegro.pl/seni-podklady-podk...989545563.html Przewijak 1-2 szt. Pokrowiec na przewijak 1x Rożek => http://allegro.pl/rozek-becik-niemow...979073026.html 2x smoczek uspokajający Lovi 1x Ręcznik kąpielowy z kapturkiem, chyba 100x100 (mam już kupiony 1, ale nie pamiętam rozmiaru) 1x Kocyk z mikrofibry 76x102 => http://allegro.pl/puszysty-kocyk-koc...932002936.html Zostanie do kupienia: * Leżaczek-bujaczek => Dostaniemy od moich rodziców, bo wybierają gdzieś za punkty * Karuzelka z Fishera => Wybieramy za punkty payback => http://allegro.pl/fisher-price-karuz...974951420.html * Mata edukacyjna, jeszcze nie wiem jaka ![]() * Wózek - nie mam pojęcia jaki ![]() * Laktator, chyba ręczny z TT => http://allegro.pl/zestaw-tommee-tipp...970713226.html * Łóżeczko + materac * Pościel * Prześcieradło 2-3 szt. * Wanienka * Termometr * Kosmetyki dla maluszka (oliwka, mydełko, płyn ale nie wiem z jakiej firmy) * Proszek do prania np. Lowela * 2x Koszula do karmienia * 1x Szlafrok * 2x Stanik do karmienia * Kapcie * Kosmetyki mini dla mnie do szpitala Mam już: * Ubranka * 1x Linomag z tlenkiem cynku * 1x Płatki kosmetyczne duże * 1x Ręcznik z kapturkiem (nie pamiętam rozmiaru) * Latarka na czoło - mąż ma załatwić ![]() * Rogala z motherhood do spania, a potem będzie też do karmienia * Konika morskiego z FP => http://allegro.pl/fisher-price-konik...973989623.html
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-01-31 o 18:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

To już 2gi dzień pod rząd jak ktoś się żre - też chcę się pożreć!
za wizytę

?

... i nawet wieczorem włączył mi się wyjec
Oby jutro było lepiej
Na małe pocieszenie witam w 23 tc
i Ptyś dzisiaj na dzień dobry pięknie zaczął kopać, nawet Tatuś poczuł 

Ślub 27. X. 2012
na lepszy humor, niech cię Ptyś pokopie jeszcze. i za 23t
)