|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2103 | ||
|
Zadomowienie
|
Dosłownie kilka godzin temu oglądałam identyczne na ebayu
![]() Jesteś moim guru zakupowym ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mile plotki przy szperaniu, kilka godzin poza domem, no i efekt ciuszkowy naprawde zadowalajacy ![]() dziekuje ciucholand w bb...zapraszam duuuuzo zostawilam dzieki |
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wsio, ale nie cytuję, nie mam siły. Zmęczona jestem i padam...
Diabli super ciuszki ![]() Pogrzeb o ile może być piękny - był piękny... Dziadek jednak wyglądał bardzo dobrze, pełno ludzi, kwiatów, nawet ksiądz i grabarze byli zdziwieni ilością. Jak to mój dziadek mówił "dla takiego pogrzebu warto żyć". Ale jestem taka zła i wściekła, że się w głowie nie mieści. Od poniedziałku, miał mnie przejąć ZUS i powinnam donieść zwolnienie. Co się okazało? Pracodawca zgubił zwolnienie moje od 21.01 do 18.02?! I co? I nie wiem kuźwa co?! Dostanę odpis jakiś u lekarza? Któraś coś wie w tym temacie?
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam szykować kolację - spaghetti
, bo mąż za ok 1-1,5h powinien wrócić z pracy. Postaram odezwać się później W wolnej chwili zobaczcie mój spis i dajcie znać czy czegoś jeszcze brakuje/co wywalić, bo niepotrzebne => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2100
|
|
|
|
#2109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to co juz masz i za zakupowe plany dalsze- oby się udało wszystko kupić jak planujesz |
|
|
|
|
#2110 | ||
|
Wtajemniczenie
|
heja
ale dzisiaj ciekawe tematy ![]() Mam pytanie, kto mnie tu zainspirował do codziennego mierzenia brzucha ? mierzę od 3 dni- codziennie o tej samej porze i w tym samym miejscu- na wysokości pępka i codziennie mam centymetr mniej Cytat:
Cytat:
Ale to nic.. mam koleżankę, która ma 3 dzieci i ciągnie 2 etaty plus dodatkowo dyżury nocne ( jest pielęgniarką). Color mam nadzieję, że uda Wam się utrzymać z pracy męża i będziesz mogła się spokojnie zająć wychowaniem juniora, a nie jak moja znajoma zapylać do pracy, bo w PL z trójką dzieci to ciężko z 1 wypłaty. Pisałyście o wlaściwym momencie na dziecko. Ja na ten moment czekałam 5 lat bo tyle czasu minęło od urodzenia mojego pierwszego syna. Wiecie instynkt macierzyński to jedno, ale strata dziecka i tęsknota, która temu towarzyszy to drugie. Ukoić ją można tylko w jeden sposób- zajść ponownie w ciążę. Mogłam to zrobic kilka lat temu i ratować swoją psychikę, ale powiedziałam sobie nie. Poczekałam.. zrobiłam w między czasie 2 szkoły, znalazłam dobrą pracę, podpisałam umowę na czas nieokreślony, wprowadziliśmy się do swojego domu ( na który zarobiliśmy sami, ciężka pracą i wieloma wyrzeczeniami). I nadszedł ten moment. Mam gdzieś to, że nie będę najmłodszą mamą Macie rację, to każdego indywidualna sprawa.. tylko jeśli ktoś podejmuje takie decyzje na podstawie "jakoś to będzie" to niech potem nie płacze.
|
|
|
#2111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam Cię i zazdroszczę, że masz już wyprawkę ![]() Powrzucaj fotki, bo na razie kojarzę chyba tylko chustę ![]() Cytat:
przytulam na poprawę humoru przykro mi z powodu zęba.. ja aż się boję iść do dentysty ![]() dla Ptysia za kopniaczki, niech Cię pociesza jak najczęściej Cytat:
no dzisiaj zaszalałam, aż trzy rzeczy zalicytowałam ![]() Ale Twoje łowy w lumpku ![]() Cytat:
i daj koniecznie znać
|
||||
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście, że tęskniłyśmy. Wracajcie ostrożnie..a jutro czekamy na fotki
|
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tu w kielcach niemam nikoga, a jedyna koleżanka to zawesz pracuje w godzinach jak sh są otwarte, a po galerii to z Tż latam, ale to już nieto samo jak przyjaciółka przyjeżdża raz na pół roku to czas spedzamy na kawie i ciachu i pogaduchach a nie na zakupach bo twierdzi ,że wówczas się na rozmowie skupić niemoże ![]() dobra laseczki mykam robic kolacyjke, bo niedługo tż z pracy wróci- dziś sałatka z pomidorkiem, ogóreczkiem, papryką, cebulka, z mozarella i sosiek włoskim ![]() miłej nocki |
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
normalnie chyba powiem mężowi, że na walentynki chcę żeby mnie zabrał do bielska-białej na zakupy w ciucholandzie
Cytat:
i następnym razem kseruj sobie l4, bo jak ZUSowi/pracodawcy ginie, to problem zrzucają na ciebie
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z bucikami to bylo dosc smiesznie, bo lezaly w koszyczku na ladzie. siostra zaczela tam grzebac, bo widziala te z tygryskiem (za 2zl). bylo duzo takich malenkich miekkich ocieplanych kozaczkow, mini-emu itd. zachwycalysmy sie kazda para, ale latem i tak nie udaloby sie ich zalozyc. na samym dnie znalazlam jednego bucika, no i juz nie moglam nie znalezc drugiego (byly luzem, nie jak inne zlaczone). zeby bylo jeszcze smieszniej bez ceny, wiec pani stwierdzila "a to 4zl" ![]() buraki moge jesc i baaaarszczyk! |
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny - pozwolisz ze sie troche zasugeruje Twoim spisem
ach, czeka mnie jutro pracowity dzien. A zacznie sie mega busy bo ide z wlascicielka mieszkania do UM zameldowac sie tymczasowo i bede mogla sie zapisac wreszcie na z SR. Potem jesli bede sie dobrze czula skocze na chwile na ciuszki. A w juz domu bede opracowywac plan zakupow ![]() Motylku, wyobraz sobie, ze moj pracodawca tez zapodzial jedno z moich zwolnien i to z listopada. Dowiedzialam sie o tym przypadkiem jak przy okazji wizyty w pracy ostatnio zobaczylam w systemie "awaiting authorisation" przy kilku dniach. Pytalam w HR co sie stalo i.co teraz. Oni nir bardzo wiedza, ale kase dostalam normalnie, wiec olalam. W koncu ja im to dostarczylam. Ale wtedy jeszcze mi pracodawca placil, a nie zus, wiec nie wiem jak to u Ciebie bedzie wygladac. Od tamtej pory zawsze robie kopie zwolnien bo juz im.nie ufam. |
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
to tak jak ja - buraki, pomidory i czekolada
moje ulubione trio
|
#2118 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
a jednak zbytnio zachwaliłam mój brzuch, bo niestety znowu twardy kamień, w południe myślałam że czuję się ok i poszłam pierwszy raz od 3 tyg do sklepu, dosłownie pare kroków od domu i co? brzuch kamień i w dodatku boli jakbym miała zakwasy, wziełam 2 nospy i zadzwoniłam do gienia, bo to nie jest normalne. Jutro mam się mu pokazać w szpitalu bo ma dyżur i mam mieć ze soba badanie moczu które jutro będzie do odbioru, prawdopodobnie przez ten cewnik co mam założony skurcze się robią. Zobaczymy co on jutro wymyśli, dobrze że zadzwoniłam bo bym osiwiała w tym domu z nerwów. |
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesto robimy sobie babskie wyprawy, takie wlasnie kilkugodzinne, zeby mozna na spokojnie cala hale przegladnac ale te dzieciaczkowe sa duzo lepsze a allegro ucz sie ucz bo tez jest wielka skarbnica - ksiazek, plyt, uzywanych gier, zabawek...
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
lonely_lady- tak ,wiem... nie wrzucałam fotek (jedyne co to chusta, bo bardzo chciałyście;p) , ponieważ musimy się jeszcze dorobić aparatu z TŻ-tem
![]() jedyne co to mamy kiepski aparat w komórce ale może faktycznie porobię jakieś fotki, z tym że wszystko już mam ładnie upakowane w szafie :PJenny- troszkę Ci jeszcze zostało do kupienia,ale czasu do porodu jeszcze dużo (to ja tylko tak się pospieszyłam ) -ja np. karuzelki, leżaczka, maty nie kupuję (liczę, że może ktoś nam kupi na prezent, a jak nie to trudno) -ręczników z kapturkiem też nie kupiłam (tylko zwykłe ) bo jak dla mnie to naprawdę zbędny wydatek-podgrzewacza, laktatora i butelek nie musiałam kupować, bo dostałam ![]() -kupiłam też więcej flanelkowych pieluszek, bo planuję np. nimi przykrywać przewijak , dlatego też nie kupiłam pokrowców. -termometr do wanienki według mnie totalnie niepotrzebny, i tak będziemy temperaturę wody oceniały ręką ![]() - a termometr to mam taki zwykły elektroniczny, żadnych na podczerwień itp ![]() - kupiłam też majtki z siateczki Hartmana (bo podobno najlepsze) - a wkładki laktacyjne J&J (też mają dobre opinie) - nie mam jeszcze maści na brodawki i chusteczek nawilżanych(ale to dokupię po porodzie może, albo TŻ-a wyślę) Kupiłam też album "Odcisk Bobasa" i jest naprawdę super, już się nie mogę doczekać aż zacznę go wypełniać ![]() zawsze będzie jakaś pamiątka dla dziecka |
|
|
|
#2122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do wózka, ja też mam mętlik i ciągle zmieniam zdanie... nie mam pojęcia jaki model zwycięży ostatecznie. jeśli chodzi o butelki to wyaje mi się że na sam początek lepiej kupić mniejszą taką 150 a nawet 125ml ![]() do kąpieli chciałam oliatum, ale teraz mam już wątpliwości. Oliwki chyba też nie będę kupowała, ewentulnie do główki na ciemieniuchę mój Tż mi opowiadał jak kiedyś jego koleżanka z bb przywiozła od swojej kuzynki która prowadzi ciucholand ze dwie torby ciuszków dla dzieci. Same firmowówki, D&G, armanni, CK ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Jenny, dzieki za Twoja liste zakupowa
odgapie co nieco Cytat:
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
diabli ależ się dziś rozszalałaś - a tunika w groszki, ta na 1,5 roku piękna!. Ja za to dziś wracając z mamą od fryzjera byłam w galerii - przy okazji zajrzałam do smyka gdzie nie znalazłyśmy nic, do 5-10-15 gdzie znów nic, to jeszcze do h&m na dział dziecięcy i tam już troszkę kupiłyśmy. W każdym razie ciuszków dla Stasia już mam. Teraz będę kompletować resztę wyprawki powolutku.. chociaż babci tak się spodobały dziecięce ciuszki, że pewnie jeszcze coś tam dogrzebiemy
|
|
|
|
#2125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyjela druga z mleczkiem i byla cisza. przekonalo mnie to, ze trzeba kupic dwie butelki, hehe. Cytat:
dopiero w domu okazalo sie, ze wiekszosc to ang. firmowki.
|
||
|
|
|
#2126 |
|
Wtajemniczenie
|
hej! Witam się wiczorowo. :hej:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Chcę małego milutkiego myszowatego Jurka..............
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do jasnych (no dobra, nawet rozowych!) rajstop, jakiejs jasnej czapeczce i np. apaszce bedzie super. nie moglam jej zostawic ![]() ja tez najchetniej kupowalabym nadal ciuszki...ale rozsadek jednak mowi, ze czas na wyprawke szpitalowa. ps. tz zgodzil sie na malowanie lozeczka
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
oto moja wyprawkowa lista
![]() żeby mi się nie zgubiła ![]() MAM JUŻ: pampersy newborn z wycięciem na pępol-1opak mokre chusteczki Pampers 1opak mydło bobini 3szt płyn i szampon dla niemowląt Nivea 1szt tetrowe pieluchy 10szt pieluchy flanelowe 3szt niedrapki x2 Linomag A+E 1opak aspirator do nosa 1szt obcinaczka do paznokci 1szt butelka mała TT 1szt butelka antykolkowa avent 1szt czapeczki po kąpieli 3szt z ciuszków już nie liczę, ale mnóstwo pajaców, body, bluzinek,sukienek,szlafro ki itd, niby starczy ale na bank przybędzie DO ODBIORU MAM: łóżeczko leżaczek nosidełko-bujak wanienkę przewijak DO PORODU MAM: majtki wielorazowe poporodowe 6szt majtki poporodowe jednorazowe 6szt pomadka ochronna koszula do porodu 1szt koszula do karmienia 2szt podkłady poporodowe DO DOKUPIENIA: podpaski xxl oscenisept bepanten posciele/obijacze/poszewki do łóżeczka proszek do prania stanik do karmienia wózek ręczniki z kapturkiem smoczek becik prześcieradła wkłady laktacyjne laktator ceratka poporodowa chyba wszystko? niewiem..gubię się.. sporo zostalo
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Twoja liste tez sobie zapisze
![]() a mam takie glupie pytanie, po czym poznac, ze pampersiki maja wyciecie na pepek? wszystkie 1 to maja? |
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej, hej van gogu, i hej, hej Jureczku
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

) .
nienawidze sklepow gdzie jest duszno, gra glosna muzyka, atakuja mnie sprzedawcy "w czym moge pomoc" (prosze mi torebke przytrzymac
Ślub 27. X. 2012
i Ptyś dzisiaj na dzień dobry pięknie zaczął kopać, nawet Tatuś poczuł

, bo mąż za ok 1-1,5h powinien wrócić z pracy. Postaram odezwać się później
i dajcie znać czy czegoś jeszcze brakuje/co wywalić, bo niepotrzebne
)

mierzę od 3 dni- codziennie o tej samej porze i w tym samym miejscu- na wysokości pępka i codziennie mam centymetr mniej 
Ale to nic.. mam koleżankę, która ma 3 dzieci i ciągnie 2 etaty plus dodatkowo dyżury nocne ( jest pielęgniarką).
... i nawet wieczorem włączył mi się wyjec
Oby jutro było lepiej
przykro mi z powodu zęba.. ja aż się boję iść do dentysty 
i daj koniecznie znać