Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 20:21   #301
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ja tak samo eh
Żeby nie było..... moi teściowie mieszkają jakieś 10 minut piechotą (żółwim tempem) od nas...

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Nie śmiać sie ze mnie
Przecież to wszyzstko z miłości

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Podobno kwas mlekowy zakwasza mleko i dziecko może nie chcieć jeść. Ile w tym prawdy nie wiem, tak słyszałam czy czytałam...
W każdym razie, lepiej nie ryzykować, dzięki za info

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

To jednak wizaż tak zamula, wyłączyłam tż te filmiki i jeszcze bardziej mi wizaż spowolnił
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:22   #302
colds
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Dzisiejsza Melania

rscn9961.jpg

dscn9978ft.jpg

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2013-01-31 o 20:26
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:23   #303
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
przy poceniu niedobór witaminy D3 .. yyyy straszycie ... ? trzeba powiedzieć pediatrze o tym ?
Ja też już rozbita jestem, ale z drugiej strony wiele dziewczyn napisało, że ich maluszki tak mają. Skłaniam się ku temu, co napisała Kraven... wysiłek + nasze ciepło robi swoje. Ja w środę będę u pediatry to jak nie zapomnę, to zapytam dla pewności.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
ha!

znalazłam Was
No! Bo już Cię wyrzucać chcą.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj jestem rozbita. W ogóle się nie mogę wbić w rozmowe, jakaś rozkojarzona jestem. Dobrze, że Jasiu spokojny i niewymagający dużo dzisiaj.

Z poceniem główki to objawem niedoboru wit D3 jest głównie pocenie sie w czasie snu. Bo przy karmieniu to leżac na naszej ręce główka też się grzeje od naszego ciepła

Dziewczyny mam pytanie głównie do Tych ktore mają starsze dzieci. Jak na wiosne czy w lecie gdzieś wyjeżdzałyście to jak podgrzewałyście butelke. Bo mój Jasiu jest z tych jedzących ciepłe i chłodnego sie nie chce chwycić. Dostałam kilka buteleczek NAN gotowych do spożycia po otwarciu ale JAsiu jak isę Mu ich nie podgrzeje to nie chce ich jeść
Kraven mi jedna znajoma sprzedała sposób z termosem, do którego leje niemalże wrzątek. Do tego ma małą butelkę wody źródlanej i miesza ze sobą wodę tak, aby miała właściwą temperaturę. Może nie jest to najprostszy sposób, ale zawsze jakiś. Ja nawet ostatnio kupiłam taki mały termos, więc pewnie spróbuję tej techniki na jakimś dłuższym spacerze wiosną. Wcześniej, jak jechaliśmy np. na tę sesję zdjęciową ( nie wiedziałam jakie warunki tam będą) to targałam ze sobą podgrzewacz, no ale to trzeba mieć dostęp do prądu.
Stary 2013-01-31, 20:36   #304
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość

Przecież to wszyzstko z miłości

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

chyba że tak

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Ale cudnie wcina stópki
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Kraven mi jedna znajoma sprzedała sposób z termosem, do którego leje niemalże wrzątek. Do tego ma małą butelkę wody źródlanej i miesza ze sobą wodę tak, aby miała właściwą temperaturę. Może nie jest to najprostszy sposób, ale zawsze jakiś. Ja nawet ostatnio kupiłam taki mały termos, więc pewnie spróbuję tej techniki na jakimś dłuższym spacerze wiosną. Wcześniej, jak jechaliśmy np. na tę sesję zdjęciową ( nie wiedziałam jakie warunki tam będą) to targałam ze sobą podgrzewacz, no ale to trzeba mieć dostęp do prądu.
Ja mam taki patent z termosem i drugą butelką z chłodną wodą,mieszam i gotowe.

To jednak wizaż tak muli więc chyba pójdę spać.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:37   #305
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna akrobatka. Już nie mogę się doczekać aż nasz Antek będzie potrafił takie cuda.
Stary 2013-01-31, 20:45   #306
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Podobno kwas mlekowy zakwasza mleko i dziecko może nie chcieć jeść. Ile w tym prawdy nie wiem, tak słyszałam czy czytałam...
Też o tym słyszałam

Cytat:
Dzisiejsza Melania
Pięknotka
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:45   #307
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Otóż to

Apropo wakacji - wybieracie się gdzieś z Waszymi Maleństwami???
Chciałabym, ale nie wiem czy się uda może nad jakieś jezioro, bo morze to mamy na codzień

Cytat:
Ja jestem zadowolona
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
po tygodniu użytkowania nadal jestem na tak
To dobrze dziękuję za opinie
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Do tego mam problem, może niewielki ale mnie niepokoi
Zosia prawie po każdym karmieniu płacze tzn. pierwsze ranne karmienie o 5:00 jest ok, drugie koło 8:00 jest ok, a potem je częściej, co 1,5h i te karmienia wyglądają tak że ssie, wygina się, i w płacz. Zmieniam pierś i to samo. Mleko mam bo wystarczy lekko chwycić sutek i płynie
nie wiem o co chodzi
Podnoszę ją wtedy do odbijania, i się rozpogadza ale nie chce potem jeść.
Tak jak Ula napisała, może być refluks. U nas jak było coś takiego to lekarz kazał iść do neurologa, wyginanie i płacz przeszło, neurologicznie w porzadku, chyba był to jakiś foch ale warto wspomnieć o tym lekarzowi
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

o masz, zapomniałam o becikowym
chyba jeszcze nie za późno, co nie?
Rok od urodzenia dziecka
Colds Melcia śliczna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 20:45   #308
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

da radę spokojnie .. my na lovi na większym jesteśmy a smok do butelki podobny do tego pierwszego i jest ok .. za miesiąc smoka zmieniamy już na ten 6-9m

hmmmm , to ja jutro daje większy, a też mamy smoki z lovi

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
hmm Iwoncia ja nie bardzo pomogę bo mój dostał już w szpitalu ten co jest na 6+ i tylko taki duży ma od małego i małego nie chciał od początku już
No to sie przyzwyczaił
Zmieniam na większy od jutra

Moje dziecko mnie rozwaliło
Zmęczony jak diabli, włożyłam go do łóżeczka, przystawiłam pieluszke, ułożyłam na boczku i zasnął
SAM!!!!! Bez huśtania i to na boku!!!
Dwie nowości na raz
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:46   #309
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Laski, pytanie odnośnie smoczków.
Alan ma już prawie skończone 5 m-cy a smoczek ma jeszcze ten najmniejszy bo mi wypluwał ten większy jakiś czas temu
Teraz próbowałam mu dać ten większy to nie wypluł. I tak jakoś sie zastanawiam czy on potem bedzie umiał pić normalnie z butelki bo te smoczki z TT są wszystkie takie same wielkością a smoczek uspokajający jest większy - szerszy i nie wiem czy potem złapie dobrze tego butelkowego??
Może dziwne pytanie ale jakoś tak patrze na to i mnie to zastanawia
Iwoncia, nie mam pojęcia.
moja nadal ciumka smoka przeznaczonego 0-2 (porównywałam je z 2-6 i są identyczne). Kupiłam jej kilka dni temu 6+ ale wypluwa non stop. i za tamtego starego się chwyta a on taki maniuni już.

Mogę Cię wykorzystać i prosić o podesłanie tego tapatalka, bo przejrzałam maila i nie mogę znaleźć
[QUOTE=Konczita;38971257]
ile za pampka wyszło ? ja ostatnio sie połakomiłam i po 60 gr kupiłam w

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

A w ogóle to byłam na filmie "baby blues". Maggie miałaś rację, nie powinnam iść, chciałam się wycofać po tym ja to napisałaś, ale koleżanka mnie wyciągnęła jednak. Poryczałam się oczywiście, i jeszcze w drodze do domu płakałam. Jak patrzyłam na tego maluszka to wydawało mi się, że jest bardzo podobny do mojego Misia. Jedyny plus tego wypadu to to, że jakoś spokorniałam wobec jego humorków. Zobaczymy na jak długo mi wystarczy tych pokładów cierpliwości
No i podczas mojej 4-godzinnej nieobecności dziecko jeść z butli nie chciało, ale podobno aż tak mocno nie marudził. Chyba dorasta czy jak

Idę spać, bo jakaś wymęczona jestem.
a nie mówiłam
też mi się wydawało, że ten chłopczyk podobny do mojej Zuzi. chyba każda mama coś swojego w nim odnalazła.
nie dość, że po filmie ryczałam kilka dni, to jeszcze sobie myślałam, że za nic bym dziecka nie dała do takiego filmu.
Cytat:
jaka Ona CUDNA!!!

ej... moja tak jeszcze nie robi już się nie mogę doczekać kiedy zacznie
widziałam, że Melcia też ma dzień "nic mi nie pasuje".
u nas już 3 dni tak jest i mam serdecznie dość.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:47   #310
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
To jednak wizaż tak muli więc chyba pójdę spać.
Marta ja nie wiem jak Ty to robisz...
masz chyba najbardziej lajtowe dziecko pod słońcem
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:51   #311
colds
Zakorzenienie

Cytat:
ej... moja tak jeszcze nie robi już się nie mogę doczekać kiedy zacznie
widziałam, że Melcia też ma dzień "nic mi nie pasuje".
u nas już 3 dni tak jest i mam serdecznie dość.
Jakoś 15stycznia kupiłam Jej skarpetki z grzechotką. I się chciała do nich dobrać, a potem, nawet jak Jej ich nie ubierałam, to i tak sięgała po stópki. Po jakimś czasie zaczęła wcinać paluchy

Melka też od 3dni!!! Totalny koszmar!!!

Dziękujemy za komplementy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 20:58   #312
anesh_
Zakorzenienie

Byliśmy dzisiaj na usg bioderek - jest ok!

Sandra super,ze koniec z szyną
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:58   #313
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo Ci współczuję. Nie wyobrażam sobie jak ja bym sobie poradziła z takim dzieckiem. Wystarczy że mój pomarudzi jeden dzień i mam już nerwa, ja to z cierpliwością mam problemy..

A w ogóle to byłam na filmie "baby blues". Maggie miałaś rację, nie powinnam iść, chciałam się wycofać po tym ja to napisałaś, ale koleżanka mnie wyciągnęła jednak. Poryczałam się oczywiście, i jeszcze w drodze do domu płakałam. Jak patrzyłam na tego maluszka to wydawało mi się, że jest bardzo podobny do mojego Misia. Jedyny plus tego wypadu to to, że jakoś spokorniałam wobec jego humorków. Zobaczymy na jak długo mi wystarczy tych pokładów cierpliwości
No i podczas mojej 4-godzinnej nieobecności dziecko jeść z butli nie chciało, ale podobno aż tak mocno nie marudził. Chyba dorasta czy jak

Idę spać, bo jakaś wymęczona jestem.
Moj tez raczej z tych malo wymagajacych, ale jak ma focha to wychodze z siebie...chyba z nieprzyzwyczajenia ;-)

Cytat:
Sliczna na Twoja córa!

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 20:59   #314
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Do tego mam problem, może niewielki ale mnie niepokoi
Zosia prawie po każdym karmieniu płacze tzn. pierwsze ranne karmienie o 5:00 jest ok, drugie koło 8:00 jest ok, a potem je częściej, co 1,5h i te karmienia wyglądają tak że ssie, wygina się, i w płacz. Zmieniam pierś i to samo. Mleko mam bo wystarczy lekko chwycić sutek i płynie
nie wiem o co chodzi
Podnoszę ją wtedy do odbijania, i się rozpogadza ale nie chce potem jeść.
Szymon też tak ma, w nocy na spaniu ładnie pije a w dzień robi tak samo jak to opisujesz..ja już myślałam że mu się ciągnąć nei chce bo się do butli przyzwyczaja??

Iwa kwas mlekowy?to są tzw. "zakwasy"?? ;p kurcze o tym nie pomyślałam..ale wiecie co?pisałam ostatnio o tych "drewnianych rolkach-gigantach" masujących i się okazało że jako mamusia karmiąca nie mogę na to chodzić bo to rozbija tłuszcz i toksyny wędrują po organiźmie i się wydalaja i może to niby przejść do mleka

Colds - Melania akrobatka

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Moje dziecko mnie rozwaliło
Zmęczony jak diabli, włożyłam go do łóżeczka, przystawiłam pieluszke, ułożyłam na boczku i zasnął
SAM!!!!! Bez huśtania i to na boku!!!
Dwie nowości na raz
super miłą niespodziankę mamusi zrobił

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

spadam spać dobrej nocki

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:00   #315
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dziękuje w imieniu Igi za wszystkie miłe słowa

my wróciliśmy koło 20.30 z nauk , temat planowanie rodziny

jutro zamawiam grzechotki na stópki, Melania mnie przekonała słodka

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 21:05   #316
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Iwoncia, nie mam pojęcia.
moja nadal ciumka smoka przeznaczonego 0-2 (porównywałam je z 2-6 i są identyczne). Kupiłam jej kilka dni temu 6+ ale wypluwa non stop. i za tamtego starego się chwyta a on taki maniuni już.

Mogę Cię wykorzystać i prosić o podesłanie tego tapatalka, bo przejrzałam maila i nie mogę znaleźć
Prosze, to jakiś nowszy jeszcze nie testowany przeze mnie.
Zaraz go też zainstaluje

http://www6.zippyshare.com/v/37587120/file.html

Cytat:

super miłą niespodziankę mamusi zrobił
Pewnie to jednorazowo zrobił
Stary 2013-01-31, 21:05   #317
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
my wróciliśmy koło 20.30 z nauk , temat planowanie rodziny
Chyba trochę spóźniony temat
Stary 2013-01-31, 21:08   #318
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Marta ja nie wiem jak Ty to robisz...
masz chyba najbardziej lajtowe dziecko pod słońcem
Bielskie dzieci takie są moja śpi od 19
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:13   #319
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba trochę spóźniony temat
troszeńkę
nie powiem jaką minę miała , jak powiedziałam że we wrześniu urodziłam i nie będę robić pomiaru temperatur bo miesiączki nie mam aktualnie bo karmie

IGA

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 21:16   #320
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Sobczi! ja Cię witam z otwartymi ramionami

BTW kiedyś pisałyście o przesyconej erotyzmem książce. To było "50 twarzy Greya"? dobrze pamiętam?
ta o to chopdzi. Ja czytałam nowe oblicze greya, jak dla mnie beznadzieja jak pisała Gda fatalny jezyk tylko ciagle tak pani grey tak panie grey no az mdlilo. Na poczatku sceny seksu fajne a,e potem? ilez mozna czytac jak sie bzykaja i w jakich pozycjach. meczylam ja ponad tydzien majac duzo czasu w czasie drzemek Jasia w szpitalu.
[QUOTE=Dearlie;38961699]Dziewczyny czy Wasze dzieci bardzo się pocą podczas jedzenia?
Mój Antek jak kończy jeść, to dosłownie całą główkę z tyłu ma mokrą, jakby dopiero co miał umytą. Ogólnie cały jest wówczas spocony. Ja rozumiem, że dla maluchów jedzenie to forma wysiłku,ale żeby aż tak? Smoczki używam w tej chwili 2 ( zamówiłam już 3, które dzisiaj do mnie dotarły to może spróbuję zmienić), chociaż nie jestem przekonana czy to ich wina, bo nie je jakoś długo.
tez się poci
Cytat:
Pisałyście że Wasze dzieciaczki robią mostki. Mój właśnie też zaczął, na bujaku je robi, a przy tym miny nieziemskie
slićzny
Cytat:
pokażę Wam moją Igę
ależ ona się zmieniła strasznie!!!
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
my po usg szyna idzie do kosza na smieci-bioderka sa zdrowe.jestem przeszczesliwa: jupi:
no to impreza
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

to tak jak ja

w ogóle dzieci Wam na wakacje pojechaly czy co? jeden dzien na nowym watku i 5 stron!
idę nadrobic...

7? Oszaleje
no ja znowu nadrabialam godzine
Cytat:
Otóż to

nad POLSKIE morze
Cytat:
ale akrobatka

Byłam dzisiaj na zumbie jestem zmeczona ale tak pozytywnie
wrzciłąm na maila zdjecia a tu wrzuce Jasia(do zdjecia go posadzilam tylko)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMzzzG_8388.jpg (39,1 KB, 44 załadowań)
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:16   #321
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Cudo!

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja ten patent z termosem stosuję nawet w domu

Cytat:

Iwa kwas mlekowy?to są tzw. "zakwasy"?? ;p kurcze o tym nie pomyślałam..ale wiecie co?pisałam ostatnio o tych "drewnianych rolkach-gigantach" masujących i się okazało że jako mamusia karmiąca nie mogę na to chodzić bo to rozbija tłuszcz i toksyny wędrują po organiźmie i się wydalaja i może to niby przejść do mleka
zakwasy
Stary 2013-01-31, 21:19   #322
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Aha..... Zielona już dawno temu miałam Ci pisać, wiem, że ciężko jest wyeliminować nabiał z diety, ale jak tylko się chce, to się da. Emilce nie wyszły żadne zmiany na skórze - tylko brzydko powiedziawszy rzygała niemiłosiernie - i co, jak przestałam jeść nabiał to przestała rzygać...... teraz mam dylemat, bo jeden lekarz kazał mi nabiał jeść (jedną porcję dziennie przetworzonego nabiału, a drugi absolutnie, żadnego nabiału) i bądź tu człowieku mądry, co robić..... zjadłam jogutr naturalny i od razu Emilka rzygała więc odpuszczam sobie nabiał całkowicie..... jest dużo produktów np. margaryn do pieczenia czy smarowania które nie zawierają nabiału - wystarczy poszukać, da się
Emilka z 21 października?Dobrze policzyłam?

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Czwarta Są już 3 - u Agnus, u mnie i u madziar_ki

Myślałam o Twojej Alicji i o Agnus. madziar_ki niestety nie udało mi się jeszcze poznać, bo czasem się wyłączam, bo się uczę... Od jtr. znowu muszę neistety.... Bo 9.02. mam kolejny egzamin.
Stary 2013-01-31, 21:20   #323
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Cudo!
ja też

IGA

Maja

Stary 2013-01-31, 21:22   #324
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Myślałam o Twojej Alicji i o Agnus. madziar_ki niestety nie udało mi się jeszcze poznać, bo czasem się wyłączam, bo się uczę... Od jtr. znowu muszę neistety.... Bo 9.02. mam kolejny egzamin.

za egzamin
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:22   #325
gda
Zakorzenienie

Co za dzień... Rano wpadły moje przyjaciółki do mnie na kawkę (której ja nie piję...), potem byłam z koleżanką i Henia rówieśnikiem na spacerze i w knajpie, potem wróciłam do domu, pies szalał, bo chciał na spacer, aż musiałam wyjść z małym na rękach na dwór, a tak wieje przecież... Nic mu się chyba nie stanie, co? Potem moja mama wpadła, no a potem kąpiel i usypianie do teraz! Ech.

Cytat:
Otóż to

Oj my tak W marcu na Dominikanę lecimy, potem w wakacje nad morzem posiedzę z miesiąc, na mazurach na działce miesiąc i pewnie w góry skoczymy na chwilę, potem we wrześniu Sardynia i potem w październiku Brazylia Mam nadzieję, że Henio ma geny podróżnika po rodzinie!

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
i tylko sie przy tym wszystkim utwierdzilam w przekonaniu ze to nasze ostatnie dziecko, nie mam na tyle spokojnych nerwow i cierpliwosci. chyba na smierc bym sie zamartwila przy dwojce.
Wydaje mi się, że jest odwrotnie - troska rozkłada się na dwoje, więc jest mniejsza U mnie mama skupiona 100% na mnie zawsze była, całe dzieciństwo marzyłam o rodzeństwie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
:
depresja moze trwac od kilku miesięcy do kilku nawet lat,baby blues trwa krócej.Poczytaj tutaj:
http://www.depresja-poporodowa.pl/babyblues.php
Dokładnie

Cytat:

18nastka fajna sprawa u nas ta 13nastka już zostanie z nami na zawsze ...
U nas za to 19-stka

Cytat:

gdzie jest Gda ?
Jestem, jestem

Cytat:
Moja może nie płacze, ale zachowuje się całkiem podobnie.... karmię ją jest wiso ok, i zaczyna się wypluwanie sutka łapanie, wypluwanie, łapanie, takie jakieś gorączkowe przebieranie nóżkami, jęczenie, stękanie..... pokarm mam, bo też wystarczy ścisnąć i leci, ale wtedy przystawiam ją do tej samej piersi ale w innej pozycji, np z pod pachy.... no i je więc już w ogóle nie wiem o co jej chodzi..... ale po chwili znów się zaczyna szarpanie, jęczenie, krzyki, to ją podnoszę do odbicia (czasami bardzo dużo uleje, tak, jakby nie połknęła z budzi tego co wyssała) i tak samo jtak Twoja rozgląda się i potem już jej nie przystawiam.
U nas to samo... Dzikuski chcą już jeść może jak dorośli i bardziej im łyżeczka odpowiada
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:23   #326
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Cudo!

Cytat:
ja też
i ja
Stary 2013-01-31, 21:23   #327
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Anesh. 4 i pół miesiąca. Dałam podpis, to już zapamiętasz
A mam pytanie do dziewczyn co mają te słynne krzesełko. Po dłuższym użytkowaniu, jesteście nadal tak zadowolone jak na początku? Te, które wczoraj oglądałam jednak na żywo mi się nie spodobało

Aj bo staram się poznać nowe mamusie, bo z racji sesji (powtarzam się, wiem) mam przerwy i ciężko mi zapamiętać takiego nawału informacji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-31, 21:24   #328
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Grecja...... UWIELBIAM mogłabym co roku jeździć
zabierz sie ze mna w te wakacje, bo moj tz kreci glowa ze on zostaje

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

Kasiam, u nas to samo...
chyba wszystkich specjalistów odwiedzę...

endokrynolog, kardiolog i laryngolog już za nami.
jeszcze mam skierowanie do okulisty, alergologa i pewnie neurolog nas czeka

ehh no dobrze ze mi przypomnialas bo musze ją teraz do kardiologa zapisac na kontrole. musze poszukac najpierw dobrego jakiegos

Cytat:
jak zawsze piekna

Cytat:
troszeńkę
nie powiem jaką minę miała , jak powiedziałam że we wrześniu urodziłam i nie będę robić pomiaru temperatur bo miesiączki nie mam aktualnie bo karmie
jak ja bym chciala zobaczyc ta mine

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj na zumbie jestem zmeczona ale tak pozytywnie
wrzciłąm na maila zdjecia a tu wrzuce Jasia(do zdjecia go posadzilam tylko)
ale duzy juz kawaler

gda nie bylo caly dzien, mam nadzieje, ze ok u nich!!!

edit juz jest

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-31 o 21:27
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 21:29   #329
aga_ton
Wtajemniczenie

Kasiam, podajesz już Małej kleik?
Stary 2013-01-31, 21:29   #330
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Oj my tak W marcu na Dominikanę lecimy, potem w wakacje nad morzem posiedzę z miesiąc, na mazurach na działce miesiąc i pewnie w góry skoczymy na chwilę, potem we wrześniu Sardynia i potem w październiku Brazylia Mam nadzieję, że Henio ma geny podróżnika po rodzinie!
Ale zazdroszcze
Też chceeeeemmmm

Ide spać bo mi wizaż sie ładuje 5 minut
Papulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości