|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Przeczytałam, że pierścionek jest z kolekcji inspirowanej baśniami Disney'a - ten jest ze Śpiącej Królewny
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38970908]No to się chwalę ![]() http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid =49477434 [/QUOTE] Ale śliczny!!!!!! Brawa dla męza!! |
|
|
|
|
#3183 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38970908]No to się chwalę
![]() http://www.polyvore.com/cgi/img-thin...l&tid=49477434[/QUOTE] naprawdę piękny!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38970908]No to się chwalę ![]() http://www.polyvore.com/cgi/img-thin...l&tid=49477434[/QUOTE]wow wow wow!!! Cytat:
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
hej wiadomości od Measi ( sms wysłała mi koło 18 dopiero zobaczyłam ). Została w szpitalu, miała masaż szyjki jak nie ruszy to jutro będzie wywoływanie.
|
|
|
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajne imię!
![]() Cytat:
średnio już w to wierzę.Cytat:
będzie dzieć
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
measia- kciuki trzymam i modlę się-może już jutro będziesz tulić Marysię (biorąc pod uwagę upartość Marysi obstawiam sobotę
)Cytat:
i konserwacje podwozia czy jakieś tam inne czary związane z remontem autana gwiazdkę pod choinką nic nie znalazłam ale Tz-et wszelkie materiały budowlane kupował na bieżąco wiec przyjmijmy, że dostało mi się wiadro akrylu ![]() nie mam kiedy pojechać na plac boju ale widziałam dzisiaj zdjęcia kuchni- mam piękny częściowo podwieszany sufit maksi- ja we wtorek idę do fryzjera bo też w następną niedzielę idziemy na chrzciny
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-01-31 o 22:11 |
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
cisza na forum- czekamy na Marysię
![]() idę modlić, dopijam winko i kładę się spać bo jutro do pracy Tz-et śpi - a miało być tak miło wolne ma to nadrabia spanie....a widzimy się znowu dopiero w niedzielę....---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- co do tego romantyzmu i czekania na prezenty to ja czasem czekam z nadzieją, że będzie pamiętał, że zaskoczy....a tu z reguły wiec wolę uruchamiać opcję pt.:- "Kochanie zbliża się Dzien Kobiet" w tesco obok działu z książkami są storczyki po 20 zł- chciałabym taki dostać" rok temu zadbałam o to aby dostać i właśnie pięknie kwitnie---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- amilcia- co u Was?
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38965429]Ufff wyniki dobre, wszystko w normach, nawet lepsze niż za 1. i za 2. razem ![]() Teraz mam pytanie do znawczyń raczej, więc zwrócę się do Alfy, ale jeśli ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie, to prosiłabym o podzielenie się ![]() Alfa czy znasz jakiś sposób oprócz tabletek na rozrzedzenie krwi? Chodzi mi oczywiście o dietę, czy są jakieś potrawy, które poprawiają pod tym względem krew?[/QUOTE] Perse ja wiem że orzechy i wino, a wyczytałam jeszcze że są wina bezalkoholowe więc może by takie pić? Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Marysiu -jesteś już po drugiej str brzuszka? Czekamy
Dzień Dobry! coś nam forum coraz mniej dynamicznie się rozwija....
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() musi być dobry!!! Nie dość że dzisiaj piątek to jeszcze 1 luty - więc już z każdym dniem coraz bliżej koniec zimy No i może dzisiaj się Marysia Measi pojawi Measia trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!!!Chyba że czeka na swoje imieniny a jutro jest Marii ![]() Jak ja bym chciała doczekać takiej chwili kiedyś... ![]() Cytat:
![]() Maksi to czekamy na efekty Znów jesteś umówiona na 7 rano?[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38970908] No to się chwalę ![]() [/QUOTE] Perse Twój tż jest uroczy Mój tż stwierdził że już mi nie kupi pierścionka bo zaręczynowego i tak nic nie pobije on normalnie pęka z dumy i zachwytów nad dokonanym przez niego pierścionkiem - świr ![]() Pani a chciałabyś ??? bo ja nie wiem czy Twój konkubinat to wynika z Waszego światopoglądu czy raczej na zasadzie że na razie jeszcze się nie złożyło na ślub Oczywiście jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj To miłego dnia kobietki |
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38972642]Przeczytałam, że pierścionek jest z kolekcji inspirowanej baśniami Disney'a - ten jest ze Śpiącej Królewny
[/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Witam Dziewczyny dzis mam 20 dc chcialam zrobic badanie progesteronu,wyjdzie wiarygodny?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry....
Measia trzymam Maryśka wyłaź!! Panika uparty ten Twój konkubent ;/ Anitka a jak u Was sprawy starankowe się mają?? Iza no ja nie wiem czy warto robić teraz już progesteron....tzn jeśli owu była to potwierdzi to wynik progesteronu ale skoro to dopiero 20dc....z drugiej str Ty masz zakręcone te ostatnie cykle....
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
Aktualnie się nie maja
Agatko a jak u Was?? Wczoraj czytał wiersze ks.Twardowskiego"Śpieszmy się kochać.." uwielbiam go za prawdziwość każdego zdania a wczoraj wyjątkowo uderzyło mnie: "Nie bądź pewny że czas masz bo pewność niepewna.." I mam pytanie z innej beczki: co można kupić teściowej na imieniny? Zaznaczam że mam z nią bardzo dobre relacje Moje Teściowa to prosta i skromna kobieta dlatego nie bardzo mam pomysł co by mogło jej sprawić przyjemność Kosmetyki i bibeloty odpadają.. Macie jakiś pomysł ?
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
anitax- może ręczniczki i pachnące mydełka ładnie zapakowane w folię
lub tradycyjnie zestaw kaw (fusiata, rozpuszczalna, capuccino) do tego adwokacik, czekoladki - zapakować w koszyk i ładnie przyozdobić a może obrus? ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- czy któraś z Was kupowała kiedyś ciuch z bon prix? jakie macie doświadczenia w tym zakresie ?---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- kedyś też widziałam fajne metalowe pudełko z Prymat-u i w nim przyprawy w tradycyjnych torebkach- tez fajne na praktyczny prezent o ile używa różnych przypraw
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-02-01 o 09:54 |
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38970908]No to się chwalę
![]() [/QUOTE] wow piękny Cytat:
![]() Fiol czy Ty pamiętasz ile zjadał Staś, jak go zaczęłaś dokarmiać? Bo ja mojemu daję pierś, a później mm i tak razem wychodzi gdzieś 100-120ml. Obym go nie przekarmiła, ale on ciągle taki głodny jest
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Kasia jak została na samym mm to zjadała 60-90ml co 3-4 godziny, z naciskiem na 60
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
_____________ mąż mi dziś obiecał śniadanie, bo szedł na 10 dopiero. ale stwierdził, że nie będzie nas budzić, żebym sobie pospała póki Młody nie rzuca się. i tym sposobem znowu jem sama. ostatnio ciężko się zgrać, nawet kolację jemy osobno bo albo ja jestem głodna albo TŻ |
||
|
|
|
#3200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Małżonek na to: "O to fajnie, to kupisz sobie na urodziny/imieniny ode mnie" ![]() ale raz zapytałam co on by chciał, to zażyczył sobie jakiś olej samochodowy - nawet na allegro go znalazł Cytat:
czyli Marysia czekała na miesiąc luty ![]() doczekasz, doczekasz Cytat:
nie bój się chodzenia po morzu nieudanego życia wszystkiego najlepszego dokładnej sumy niedokładnych danych miłości nie dla ciebie czekania na nikogo przytul w ten czas nieludzki swe ucho do poduszki bo to co nas spotyka przychodzi spoza nas i jeszcze fragment optymistyczny, który towarzyszy mi od zawsze i który pewnie wszystkie znacie ![]() "Nie płacz (....)nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia kiedy Bóg drzwi zamyka to otwiera okno" i tego otwartego okna zawsze trzeba szukać
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-02-01 o 10:46 |
||||
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
mój na różne okazje typu urodziny/imieniny/dzień kobiet, itp po prostu zabiera mnie do restauracji na obiad. sam z siebie prezentów nie robi. jak już to jest to na zasadzie: "kończą mi się perfumy" - "napisz mi nazwę to kupię ci na ... ", albo jak mi się coś spodoba w sklepie, tak jak przed mikołajkami zawieszka wózeczek do bransoletki to mi kupił, ale nie, że w jakiejś tajemnicy, tylko tak przy mnie. kiedyś był bardziej romantyczny.
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam ehh.....życie weryfikuje Nasze plany....My ostatnio bylismy u teściów i teśc mówi do Nas....szukajcie wczasów to polecimy razem wszyscy na co mój Tż odpowiada hmm....my nic nie kupujemy tak szybko bo jak A. będzie w ciąży to nigdzie nie lecimy na co teść sie mocno zdziwił w czym jest przeszkoda będąc w ciąży??? U nas....no....hmmmm.....cz ekam obecnie na @ i cholera jasna znów mnie w konia robi jak szanowna się w końcu zjawi to stymulujemy a czas pokaże co z tego będzie...jeśli się nie uda przez 2-3cykle to laparo mnie czeka ![]() Cytat:
Ja normalnie od wczoraj szykuję wszystko....wrrr....mam dosc a jeszcze tyle roboty przedemną ;/
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
- też lubięt ten wiersz![]() monika- nam udało się w tym tygodniu raz zjeść razem z posiłek - wczoraj śniadanie- kolejna perspektywa wspólnego posiłku- kolacja w niedzielę korcą mnie te ciuch z bon prix ale nie mam przewidzianych ekstra wydatków na ten miesiąc...już sama wizyta u fryzjera nie była uwzględniona a jednak sie umówiłam... ![]() (jak ja bym chciała mieć juz wszysko wyremontowane......) ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- co do posiłów to dopiero przeprowadzka może coś zmienić (no chyba, ze jak sie skończy sezon grzewczy to Tz-et będzie przed pracą nocował w domu) oprócz perspektywy wspólnych posiłków pojawia sie też wizja, że pan zebra będzie gotował - chyba się mu kuchnia bardz podoba bo ostatnio coraz częściej słyszę, ze jak będę w pracy a on zostanie z Kasią to będa gotować obiad- często pojawia sie słowo "rosół" ( zawsze sie zaklinał, że mu to takie umiejętności niepotrzebne )agatko- Twój spokój i zdecydowanie bardzo mnie cieszy miałam bardzo koszmarne sny najpierw śniło mi sie, że pracowałam z młodzieżą niedostosowaną społecznie (czasami mam wrażenie, ze tak jest) a później, ze pogubiły mi sie obcasy z moich jedynych zimowych butów....to chyba nic dobrego nie wróży... może te sny same w sobie nie były takie koszmarne ale obudziłam sie po nich niezwykle zmęczona może te sny po tym winie co go na wieczór degustowałam? Cytat:
jakaś imprezka sie szykuje (imieninowa? )
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-02-01 o 11:10 |
|
|
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zeberka ja tez jeszcze sie dokonca nie wyremonotowalam - bylo kilka zmian decyzji a mianowicie odnosnie oswietlenia w kuchni, korytrzau i wc - mialy byc tradycyjne oswietlenia a bedzie sufit podwieszany - i to najpredzej na wiosne - wiec czeka nas mieszkanie po tym w kurzu, bede musiala z Mala na spacery w tym czasie chodzic jak beda trwaly roboty. Dodatkowo nie mam jeszcze dwoch gl szaf i zadnych mebli w salonie
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
kunia- nam z "brudnych" robót została łazienka- reszta to domeblowanie ale chcielibyśmy się przeprowadzić jak już wszystko będzie umeblowane i firanki w oknach zawieszone...
teoretycznie została łazienka, umeblowanie salonu i garderoba w przedpokoju ale chyba będziemy chcieli zrobic też remont klatki schodowej nim sie przeprowadzimy aby nie wnosić potem "dziadostwa" z remontu do mieszkania ja mam bardzo dużą rodzinę, Tz-et też, mamy troszkę znajomych i wszyscy dopytują kiedy się przeprowadzamy i chcą przyjechać zobaczyć nasze mieszkanie - żeby ich zaprosić i ugościć muszę umeblować salon bo tylko tam mam przestrzeń i miejsce aby usiąść, chcemy wielki stół na 3-,35 m i 12 krzeseł - a to już wydatek minimum 3 tyś, do tego meble do salonu a wcześniej łazienka... coraz częściej obstawiam, że przeprowadzka latem się nie uda.... ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- dobrze, ze mój Tz-et jest optymistą, jak ja wpadam w panikę, że jeszcze to i to i to i jak nam się uda to zrealizować wtedy on mi mówi:"Spokojnie, na razie cały czas się coś dzieje i dajemy radę" ![]() a tak naprawdę to pokrzepia mnie fakt, że cały ogrom pracy już za nami jeżeli chodzi o mieszkanie na piętrze i okna i ogrzewanie w całym domu ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-02-01 o 14:32 |
|
|
|
#3207 |
|
Konto usunięte
|
Hej...
U mnie kiepski poranek. Wstaliśmy przed 8, TŻ poszedł o 8.30, a ja się kręciłam w łóżku do 10, zasnęłam na godzinkę, ale to była taka pół-drzemka tylko. Już czekam na ból głowy z tego powodu ![]() Dziękuję za wszystkie komplementy odnośnie pierścionka, miałam niemałą niespodziankę wczoraj z nim Ale nie powiem, bardzo mnie ucieszył Dziękuję też za rady odnośnie krwi, będę się starała więcej pić, niestety nie znam żadnych bezalkoholowych win, więc chyba pozostaje tylko picie. Measia - czekamy na Małą! Oby szybko poszło!! Anita, myślę, że dziewczyny Ci dały fajne pomysły na prezent, ręczniki, kawy, mydełka, może jakiś obrus ładny? Ja kupiłam kiedyś swojej skrzynkę na wino, ale nie wiem, czy Twojej by się to spodobało. |
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Maga Stas na początku jadł po 30-40, a potem mu systematycznie zwiększałam jak nie chciał się na pierś tylko rzucić. Gdybym mu wogóle nie dawała mm to może byłoby inaczej. Nie dawaj mu za dużo bo piersi same muszą zacząć produkować pokarmu. A próbujesz odciągać, żeby pobudzać laktację
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Perse śliczny pierścionek i zazdroszczę romantyzmu tż-ta No i brawa za wyniki Measia czekamy pani kiedy idziesz (klikasz) na zakupy? Anita może być jeszcze zestaw dobrych herbat (są takie stoiska w marketach często) można kupić naprawdę dobrą herbatę i do tego ładne pudełka na nią Maksi ładnie Ci będzie w takiej fryzurze Byłam wczoraj na zakupach (polowałam na przecenki z mamą) i oczywiście dla siebie nic nie kupiłam, za to Julka obkupiłam konkretnie nawet buty (już chodzące mu kupiłam - mama się uparła, chociaż boję się, że nie trafię w rozmiar bo są wiosenno/jesienne). A jurto chyba kolejna tura. Bo tata dostał premię pracy i powiedział że nam odpala część i chyba skuszę się na Julkową kurtkę na zimę przyszłą, bo widziałam jedną, która mi się baardzo spodobała ![]() ![]() ![]() Fiol, Zebra jak odchudzanie? Ja szczerze mówiąc zastanawiam się nad wizytą u dietetyka. Od dwóch miesięcy ćwiczę 3 razy w tygodniu. Dość intensywnie. bardzo staram się jeść regularnie, nie jem wieczorem, praktycznie nie jem fast-foodów (co mi się zdarzało często), od 3 tygodni nie wypiłam łyka coli. A waga stoi jak stała. nawet kg nie spadł. I zastanawiam się dlaczego :/ |
|
|
|
#3210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

będzie dzieć 

Measia trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!!!
Oczywiście jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj 
jak szanowna się w końcu zjawi to stymulujemy a czas pokaże co z tego będzie...jeśli się nie uda przez 2-3cykle to laparo mnie czeka

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)