|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
dziewczyny nie normalny, robiony taki, przepis wrzucam:
Składniki: 180 ml wody – podzielonej na 100 ml, 40 ml i 40 ml żółtko jaja kurzego 6 miarek mleka modyfikowanego płaska łyżka mąki ziemniaczanej opcjonalnie łyżka soku -np. malinowego, z czarnej porzeczki, gruszkowego Wykonanie: 100 ml wody gotujemy w rondelku. W 40 ml wody roztrzepujemy mąkę ziemniaczaną i żółtko. Jeżeli decydujemy się na sok dodajemy go do zawiesiny mączno – jajczanej. wlewany cały czas mieszając do gotującej się wody. Gdy zacznie gęstnieć wyłączamy i odstawiamy do przestygnięcia. Dobrze, by „budyń” nie był zbyt gęsty – zmieni on konsystencję po pewnym czasie, na razie jednak nie przejmujmy się tym. Gdy całość nieco przestygnie dodajemy mleko modyfikowane (6 miarek) roztrzepane w 40 ml wody. Całość mieszany i gotowe. Wersja z sokiem ma mniej wyczuwalne mleko, stąd dziecko bardziej chętnie zje takie danie. Mleko zaś zachowuje swoje wartości odżywcze, więc problem rozwiązany. Cytat:
![]() Kochana ja wiem że Zosia ostatnio wsuwa jak jamochłon, ale u mnie wciaż grymasy wiec jestem w szoku |
|
|
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli na środku czoła, to teraz ma 37.9 i śpi u małża na rękach, cichutko jęcząc. Ogólnie dużo dzisiaj spał, widać że osłabiony i "obolały" jest, ciągle chce być blisko mnie. Apetyt ma, ale zasysa cyca dopiero po posmarowaniu dziąsełek, stąd moje założenie że to ząbki. No i rączki cały czas ma w buzi, delikatny, wodnisty katarek i luźne kupki. A! i ślini się niemiłosiernie, nie nadąża ślinki przełykać i aż się krztusi
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
podoba ale mothercare nie ma go w ofercie a na amazonie kosztuje majatek :/
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3215 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Wyrwałam się dziś do Krakowa i od razu humorek lepszy Mały został z moją mamą. Kupiłam mu kilka książeczek, obejrzeliśmy z małżem foteliki i spacerówki i uznaliśmy, że z wyborem zaczekamy do wiosny, bo teraz kompletnie nie mamy pojęcia co kupić![]() Aaa i mam idealne wyniki moczu, więc te nieszczęsne kamienie mi chyba nie szkodzą Cytat:
Jestem w trakcie nadrabiania, więc nie wiem, jak wygląda u Ciebie sytuacja w tej chwili, ale mam nadzieję, że jest lepiej...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja mama też mówi, że jak byłam mała dawała mi to czy tamto, ale w kwestii diety Leosia mnie słucha i podaje to, co jej przygotuję
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię już śpi, ciekawe jaka będzie nocka bo na ogół mała zasypia później
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Trochę za wysoko. Oby mu to szybko przeszło. Jeśli nie jesteś pewna pomiaru temperatury to tak jak radzą dziewczyny hv lub emergency. O tak, zdecydowanie jestem za. Chociaż szczerze to niezbyt często widzę, aby ktoś sprzątał po psach. Inna sprawa, że za osobami z psami niezbyt się rozglądam... Cytat:
Dokładnie takie samo krzesełko oglądaliśmy w sklepie. I jeszcze spacerówkę z tej firmy. Bardzo nam się spodobała Super zakupy
|
|
|
|
|
#3217 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Cytat:
![]() pojęcia nie mam. W tej chwili zabieramy Małego do ogrodu na rękach. Wózka nie chce nam się znosić. Jest ubrany w kombinezon, czapkę i szalik i jest git. Oczywiście w dni z umiarkowanym wiatrem (mieszkamy nad Wisłą). Jeśli wieje, nie wychodzimy z Leosiem. Chyba, ze do teściów lub do samochodu, a to kilka kroków tylko W marcu pewnie będzie podobnie, tylko kombinezon zastąpimy kurteczką.Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla MarysiCytat:
a może termometr źle wskazuje Szczerze mówić nie bardzo ufam tym dotykowym. Nawet elektronicznemu nie do końca wierzę...ja również
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajesz mu calpol? Powinno zadziałać przeciwbólowo i przeciwgorączkowo. |
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Ech mam wolny wieczór, znaczy mała śpi a małż poszedł na trening. Zaraz zrobię sobie herbatę i będę miała jeszcze dużo czasu na poczytanie jakiejś książki
Miłego wieczoru kobietki |
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Tak, podałam mu teraz na noc, żeby się nie męczył... Serce mi pęka jak na niego patrzę, takiego zbolałego
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
w zasadzie jest to jedyny kolor ktory podoba mi sie w tym modelu...
|
|
|
|
#3222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby szybko przeszło.Dziewczyny, w Rossmannie dania 125g Hipp po 2,49. Idę spać. Dobrej nocy |
||
|
|
|
#3223 |
|
Rozeznanie
|
Pokażę Wam jak moja córcia chwali się ząbkami
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na marginesie to znam dziecko które bylo hartowane właśnie: latem wiecznie na bosaka (na własnym podwórku oczywiscie) kąpiele w zimnej wodzie w basanie, lekki ubiór i niestety baaardzo dużo chorował ten chłopczyk. Różnie to bywa, ale najlepiej nie przesadzać w żadną ze ston. Ja sama ubieram małą tak jak siebie po prostu, no i nigdy nie miała nawet kataru, ba, nawet gila w nosie, nie mówiąc o czym poważniejszym, odpukać!!!
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Aga jakie witaminy podajesz teraz Lu?
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
D3 i cebionmulti. Czemu pytasz?
|
#3228 |
|
Zadomowienie
|
ja noestety tylko na chwilke...
jutro wracam do pracy a maz ma rozyczke pewnie Hania sie juz zdazyla zarazic tym sposobem mam dwoje dzieci w domu, Hania jest marudna a ja po dzisoejszym dniu jestem wykonczona... spokojnej nocy |
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi dotyczące ubierania maluszków.
Dep - bardzo ładne krzesełko. Mam nadzieję, że kojec pokażesz jutro, a już teraz jestem pewna, że starsza córeczka będzie nim zachwycona. |
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3232 | ||
|
Zadomowienie
|
Oooo jaaa
Cytat:
Cytat:
Dobranoc |
||
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze kojarzyłam z tym Cebionem
A ile kropelek podajesz? Nam pediatra kazała skończyć opakowanie D3 i sam Cebion Multi dawać. Na opakowaniu niby napisali, że 3-5 kropel i w sumie nie wiem ile mam ich dać
|
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
3 krople
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ale Wy jeszcze macie D3 normalnie... Jak myślisz, 3 wystarczą?
Bo ciemiączko mamy dalej duże, 1,5x1,5
|
|
|
|
#3236 | ||
|
Zadomowienie
|
no zwykłą taką, jaglaną. Wlewam 60 ml wody, wsypuję 2 miarki kaszki, mieszam. Dodaję pół słoiczka owoców. Koniec
![]() Cytat:
Przecież jej koty jedzą i żyją ![]() wycałowałaś? ![]() (problem trochę znam - u nas z kolei kupy za twarde i za małe. Chyba rozszerzanie diety się kłania Więc jak mała zrobi normalną, to też aż mi się chce żyć! Cytat:
Taki http://www.amazon.de/gp/product/B003...F8&me=&seller=Szału wyglądem nie robi, tym bardziej, że ta sama firma produkuje ciemnobrązowe z białym podłożem w brązowe maziaje. Piękne! Niestety na stanie w sklepie już nie było, a nam się już nie chciało szukać w innych SpieleMaxach. Bo właśnie w tym sklepie chcieliśmy kupić - z kartą stałego klienta dziś (tylko dziś) dawano 20% zniżki. Czyli za te dwie rzeczy zamiast 180 zapłaciliśmy 140 €, zawsze coś Będzie na książeczki Jakoś ten wzór przeboleję, wszak kojec nie będzie kwitł u nas w nieskończoność ![]() Starsza córeczka na razie zachwycona jest kartonem po kojcu ![]() Kupiliśmy też małej (już siłą rozpędu, skoro wszystko taniej ) takiego motyla. Rewelacja! - zajęta nim była cały wieczór i ani nie spojrzała w moją stronę! (nie mówiąc o wyciu, gdy tylko odwracam się plecami).Niestety też ma (jak kojec) jedną wadę - śpiewa po niemiecku
|
||
|
|
|
#3237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Od godziny nie śpię i to nie przez córę, a przez teściową. Zadzwoniła po 6, aby powiedzieć, że ktoś tam z rodziny zmarł. Była bardzo zdziwiona, że śpimy W każdym bądź razie zrobiłam małżowi śniadanko - jestem dobrą żonką, od czasu do czasu. Miałam wrócić spać do małej, ale stwierdziłam, że mogę zrobić sobie kawę i powizażować ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Śliczniocha Cytat:
![]() To ja się jeszcze wypowiem odnoście ubierania. Ciągle mam wrażenie, że ubieram ją za lekko. Wiecie jak zaglądam w inne wózki to dzieciaki wiecznie opatulone, że ledwo co oczka widać, a moja córa nie. No więc w domu jest ubrana zawsze w jedną warstwę czyli body z długim rękawem, spodenki i skarpetki. Jak wychodzę na dwór to zakładam na to kombinezon,czapka, bandanka, rękawiczki. A w wózku przykrywam ją cienkim kocykiem i gondolkę zakrywam tym ochraniaczem. Jak na dworze jest zimno tak -7 czy -10 to zakładałam jeszcze jedną warstwę ciuchów. Jak wracam z nią ze spaceru to zawsze jest przyjemnie ciepła Małż sprawdza. Wiadomo ja nie sprawdzę, jak mam zimne ręce.Śpiworka nie posiadamy i nie czuję potrzeby posiadania. To na chwilę obecną, a co w marcu? Pewnie bez kocyka i ochraniacza na nogi ![]() Cytat:
Wasza córa jest silna, pokazał to tak dzielnie walcząc Cytat:
Też mi się nie wydaje, że to od witaminek. Ale jest tu dziwna prawidłowość. Może jednak je odstaw. |
|||
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja na sekundkę przed pracą Cytat:
My mamy jeszcze zwiększoną dawkę D3
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kąpiele w zimnej wodzie? brrr nawet ja bym nie chciała a co dopiero dziecia wkładać.... Agunia, Emil robi non stop "samolocik" leżąc na brzuszku, strasznie ma sztywne te ramionka - co robić?
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Link do tych ćwiczeń z pierwszej strony: http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...aca_zycia.html Pozycja 7
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-02-01 o 08:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

Mały został z moją mamą. Kupiłam mu kilka książeczek, obejrzeliśmy z małżem foteliki i spacerówki i uznaliśmy, że z wyborem zaczekamy do wiosny, bo teraz kompletnie nie mamy pojęcia co kupić

Przecież jej koty jedzą i żyją
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)