Niech zima mija i wiosna nastanie, kolejna z nas mężatką zostanie! PM 2013 cz. 39 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 22:20   #1741
missbennet
Zakorzenienie

Dot.: Niech zima mija i wiosna nastanie, kolejna z nas mężatką zostanie! PM 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez blue_eyed Pokaż wiadomość
wiem że niektóre z Was są przeciwne wierszykom na zaproszeniach, ale znalazłam coś takiego i jestem ciekawa co sądzicie....

Drogi Gościu Weselniku!
Jeśli w serca swego darze
prezent chcesz dać Młodej Parze
my podpowiedź małą mamy:
Pani Młoda i Pan Młody
dla Gości i własnej wygody
proszą prezentów nie kupować,
lecz pieniążkiem obdarować
od złotówki do miliona,
każda kwota dozwolona.
Tyle ile każdy może
za co z góry Szczęść Wam Boże!!

Kwiatki choć piękne
szybko usychają,
misie pluszowe kurzem osiadają.
W zamian o butelkę wina chcemy prosić,
którym zdrowie gości
wieczorami będziemy wznosić
mi się podoba
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:22   #1742
gosius91
Zakorzenienie

Dot.: Niech zima mija i wiosna nastanie, kolejna z nas mężatką zostanie! PM 2013 cz.

Dobranoc

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:29   #1743
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
Jestem padnięta!

Byłam dziś z mamą w Bellissimie i mierzyłam kilka sukien, lecz nie wszystkie pamiętam
Zaczęłam od http://emmimariage.pl/kolekcja2013diamond-19/22.html
Bardzo chciałam ją przymierzyć oglądając ją w internecie i tak się stało, tyle, że w śmietankowej bieli. Góra sukni bardzo fajna, ale gorset był za krótki przez co miałam tiul odstający przy biodrach niczym baleroniki. Pani (z deczko sztywna) stwierdziła, że można stan obniżyć o 3 cm, doszyć (wspomniane przeze mnie) wcinające się w tiul koronki i będzie ok.
Poza tym kiedy pani założyła mi welon to poczułam, że naprawdę wychodzę za mąż i się lekko zaczerwieniłam

Następna była chyba ta http://emmimariage.pl/kolekcja2013exclusive-31.html
Falbany mnie przytłoczyły przez co czułam się jak morska piana. Bleh

Trzecia suknia miała gorset z milionami kryształków co całkowicie przyćmiło czysty dół.

Kolejna miała poziomy pas w talii, co zamiast mnie wydłużyć sprawiło, że mnie optycznie odcięło. Nie mogę zidentyfikować jej zdjęć

Wróciłam więc do pierwszej uznając, że z tych wszystkich najlepszy był nr 1.
Oczywiście usłyszałam, że do kupionej sukni jest 7-dniowy pobyt w górach lub nad morzem gratis (ale podczas ferii)

Oczywiście żadnych zdjęć

Poszłyśmy więc do kilku innych salonów, w których tylko oglądałam.

Drugim salonem, w którym przymierzałam suknie też nie wpadłam w zachwyt. Starałam się szukać księżniczek, ale na pierwszy rzut oka nie było nic ciekawego. Kiedy chciałam wychodzić pani zapytała co mnie interesuje. W odpowiedzi "lekko obniżony stan" usłyszałam, że nie zaszkodzi przymierzyć suknie, które zaproponuje. Miałam dużo czasu do wizyty w kolejnym miejscu, więc stwierdziłam że mogę poprzymierzać.
Przymierzyłam kilka sukien ale nic szczególnie nie wpadło mi w oko. Porównałam kolory i okazało się, że w śmietankowej bieli stapiam się z suknią, przez co trafioną okazała się biała-biel.
Pod koniec mierzenia dostałam suknię bez kryształków, z koronkowym gorsetem i tiulem u dołu. Po założeniu mordka mi się uśmiechnęła. Było lekkie wow (lekkie ponieważ boję się szytych sukien). Gdy stanęłam przed moją mamą stwierdziła: "Wyglądasz jak anioł" Wiedziałam już, że mam dylemat. Priscilla (pierwsza suknia) czy ta.
Priscilla - 3010zł - po rabacie 2710zł z halką i ramiączkami
"TA" - 2300zł - po rabacie - 1400zł z halką

Chciałam iść pooglądać jeszcze, ale weszła dziewczyna, która zawiesiła oko na sukniach podobnych do mojego typu, w tym tej, która mnie zainteresowała i moja mama dała mi do zrozumienia, że musiałabym być głupia żeby nie kupić sukni, która mi się strasznie podoba od razu.

Okazało się, że w tym salonie szyją pojedyncze modele sukni, które po przymierzeniu i dokonaniu wyboru stają się Twoją własnością znikając z wystawy.
Miałam chwilę wahania, ale po kolejnym założeniu tej sukni stwierdziłam, że jest cudna (czego nie mogła powiedzieć widząc ją na manekinie) i kosztuje połowę tego co przeznaczyłam. No i ... KUPIŁAM JĄ!
Zamienię dekolt na serduszko, które próbowałam stworzyć paluchami , doszyję ewentualnie trochę kryształków Swarovskiego i ... obetnę dolną koronkę
Wszyscy mi odradzają odcinanie i nie wiem, czy jej nie zostawię, bo właściwie mi nie przeszkadza. Co Wy na to?
Trzeba będzie też poszerzyć lekko przy biodrach, bo z ciasnoty marszczył się tył i dopiąć zamek na dupsku, ponieważ przez to zrobił się kuperek

Na zdjęciach suknia nie wygląda tak pięknie jak w rzeczywistości

Jestem happy, bo i suknia i cena są idealne!

1 zdjęcie tu, reszta w klubie Zapraszam
śliczna już się martwiłam, że nie ma zdjęcia

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
nooooo! Kupiłam suknię
Wiem, że macie mnie już dość, ale cieszę się jak dziecko
znalazłam już, rewelacyjnie wyglądasz
Stary 2013-01-31, 22:34   #1744
ila87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
Pięknie szybka decyzja

jestem wykończona...
Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
śliczna już się martwiłam, że nie ma zdjęcia

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

znalazłam już, rewelacyjnie wyglądasz
Dziękuję
Stary 2013-01-31, 22:36   #1745
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Już wiadomo o co chodziło z obrączkami: jubiler się zmarwił, że oksydowane srebro jednak nie jest wystarczająco trwałe (to nie wiedział tego wcześniej ) i stwierdził, że lepiej nie oksydować, tylko czekać aż srebro samo zczernieje. Tak właśnie, po to chodzilismy po jubilerach szukając takiego, który nam zrobi dokładnie takie obrączki jakie chcemy, żeby teraz skończyć z taka wyglądającą jak najprostsza z białego złota.
Kazaliśmy oksydować, jutro odbieramy. Najwyżej będziemy oksydować na nowo jak się zetrze, no trudno.
Zdecydowanie trafił na mój zły dzień, bo miałam ochotę go udusić.

Poza tym: kolejni goście zaproszeni, przyszła narzutka - nawet nie jest tak ciemna jak na zdjęciach, jutro zobacze ją z sukienką, jestem umowiona z makijażystką na próbny tuż po nartach, załatwiłam hotel dla psów.

Mam tyle rzeczy do załatwienia jeszcze na już albo na wczoraj nawet, że chce mi się tylko siąść i płakać.
Wybraliście obrączki ze srebra?
Stary 2013-01-31, 22:39   #1746
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
ja mam plan w marcu znaleźć moją suknię, ale obawiam się, że będzie ciężko...
Stary 2013-01-31, 22:41   #1747
jjulkaaa
Zadomowienie

Oksydowane srebro na obrączki - ciekawa wizja! Pierwsze słyszę o tym. Nawet nie wiedziałam jak oksydowane srebro wygląda.

BBlondyneczka - model sukni Papa Michel Irun
jjulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:41   #1748
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
Wybraliście obrączki ze srebra?
Nie, są z białego złota, tylko mają po pasku: mój jest z różowego złota, a TZtowy ze srebra właśnie, bo wydawało się to najlepszą metodą, żeby był czarne.
Mają być takie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod132_0_m.jpg (11,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod205_0_m.jpg (10,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-01-31, 22:42   #1749
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam zamiar to zrobić w lutym dlatego skrupulatnie podczytuje Wasze relacje, żeby się odpowiednio nastawić i nie zamęczyć koleżanek chodzeniem po całym mieście (zwłaszcza jednej ciężarnej, która obiecała mi towarzyszyć)
Stary 2013-01-31, 22:47   #1750
ila87
Zakorzenienie

Cytat:
też się tego bałam, ale kiedy kobitka mnie ścisnęła pomyślałam, że to będzie TA

dziewczyny, czy któraś z Was kupuje welon w innym salonie niż suknię?
Stary 2013-01-31, 22:48   #1751
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam zamiar to zrobić w lutym dlatego skrupulatnie podczytuje Wasze relacje, żeby się odpowiednio nastawić i nie zamęczyć koleżanek chodzeniem po całym mieście (zwłaszcza jednej ciężarnej, która obiecała mi towarzyszyć)

Oj to chyba zależy bardzo. Ja byłam niemal we wszystkich sklepach w mieście i już się zaczynałam martwić. Tym bardziej że nastawiałam się na księżniczkę i choć były ładne - na zdj podobały mi się bardziej.
I chyba to jest główny problem zanim zacznie się mierzyć - zobaczyć w czym dobrze się wygląda.

Ale trzymam kciuki, żebyście szybko znalazły tą jedyną!

Ja na pewno kupuję welon gdzie indziej
jjulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:50   #1752
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Nie, są z białego złota, tylko mają po pasku: mój jest z różowego złota, a TZtowy ze srebra właśnie, bo wydawało się to najlepszą metodą, żeby był czarne.
Mają być takie:
Bardzo ładne ciekawy pomysł z tym oksydowaniem my myślimy nad klasycznymi z żółtego złota i przynajmniej ja byłam przekonana, ale muszę przyznać, że zasiałaś ziarnko niepokoju
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (26,4 KB, 13 załadowań)
Stary 2013-01-31, 22:51   #1753
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne ciekawy pomysł z tym oksydowaniem my myślimy nad klasycznymi z żółtego złota i przynajmniej ja byłam przekonana, ale muszę przyznać, że zasiałaś ziarnko niepokoju
Poczekaj aż odbiorę jutro Obym nie rzucala przekleństwami.
Stary 2013-01-31, 22:54   #1754
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jjulkaaa Pokaż wiadomość
Oj to chyba zależy bardzo. Ja byłam niemal we wszystkich sklepach w mieście i już się zaczynałam martwić. Tym bardziej że nastawiałam się na księżniczkę i choć były ładne - na zdj podobały mi się bardziej.
I chyba to jest główny problem zanim zacznie się mierzyć - zobaczyć w czym dobrze się wygląda.

Ale trzymam kciuki, żebyście szybko znalazły tą jedyną!

Ja na pewno kupuję welon gdzie indziej
Ty masz zgrabna figurę, ja aż tak ładnej figury nie mam więc też pewnie nie każdy model mi będzie pasował, chociaż mi się marzy delikatna księżniczka i strasznie się boje, że się okaże modelem nie dla mnie
Stary 2013-01-31, 22:57   #1755
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Mają być takie:
Podobają mi się będziemy szukać czegoś podobnego, biale złoto i jakis drobny element zółtego albo różowego

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 23:03   #1756
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Poczekaj aż odbiorę jutro Obym nie rzucala przekleństwami.
Poczekam, a jak mi się spodobają to będę molestowała TŻta o renegocjacje w sprawie obrączek a jak cenowo?
Stary 2013-01-31, 23:10   #1757
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
też się tego bałam, ale kiedy kobitka mnie ścisnęła pomyślałam, że to będzie TA
ja też tak miałam, ale jak na razie tylko w jednym salonie mierzyłam i do tego tak na luzie... zobaczymy co będzie dalej
Stary 2013-01-31, 23:13   #1758
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

a mi się z obrączek podoba wzór Cartiera

i Apart http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,3,7156
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cartier.jpg (34,7 KB, 43 załadowań)
Do końca świata i po końcu świata.
(A. Mickiewicz)
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 23:17   #1759
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość

Trinity Mam zaręczynowy w tym stylu

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 23:45   #1760
missbennet
Zakorzenienie

dobranoc dziewczyny, rano trzeba wstać...
Stary 2013-01-31, 23:47   #1761
ila87
Zakorzenienie

dobranoc, czas na spanko
Stary 2013-02-01, 00:03   #1762
fioletowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
o kurczaczek, zupełnie jak choinka

7 miesięcy, zleci szybko

aaaaaa ostatnia 100 ! Zupełnie jak przed maturą Wielkie odliczanie czas zacząć !
Powiem wam że jak stuknęła ta 100 to jakiś stresik poczułam ;p

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
ehh nie żałuj w naszym kraju nie robią połówek a szkoda
Ha ;p ja ostanio kupiłam 38,5 w PL nowy sklepik z butami u nas otworzyli i tez sie zdziwałam ale były połówki _

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Kilka dni przed ślubem narzeczony przychodzi do księdza, wręcza mu 200 złotych i mówi: - Proszę księdza, mam prośbę. Proszę podczas dyktowania mi przysięgi małżeńskiej opuścić słowa: Ślubuję ci wierność, miłość i uczciwość małżeńską oraz że cię nie opuszczę aż do śmierci. Dziękuję z góry... Przyszedł dzień ślubu. Pan młody pewny siebie stanął przed ołtarzem i wszystko szło dobrze do momentu składania przysięgi małżeńskiej. Ksiądz zapytał bowiem: - Czy ślubujesz bezgraniczne oddanie swojej żonie, posłuszeństwo wobec każdego jej rozkazu, przynoszenie jej śniadania do łóżka do końca życia? Czy klniesz się na Boga, że nigdy nie spojrzysz na inna kobietę i nawet nie przyjdzie ci do głowy, że inne kobiety żyją na świecie? Pan młody, ciężko przestraszony i zaszokowany, wybąkał: - Ta... ta... tak... Po ceremonii wściekły przybiegł do księdza i pyta, co to miało znaczyć. Ksiądz oddaje mu 200 złotych i odpowiada spokojnie: - Po prostu przebiła twoją ofertę.

Cytat:
Napisane przez Chryzia Pokaż wiadomość
To przyznam sie że wczoraj zrobiłam sama ze swoich kosmetyków- same oczy. Też rozświetlony, ale z odrobiną fioletu, kreskami i dobrze wytuszowanymi rzęsami i byłam zadowolona, nawet Tż stwierdził że jest mega lepiej Więc albo mi zrobi kumpela po mojemu albo już zaryzykuję i pomaluję się sama.
Ja też sama się maluje
Ślub: 11.05.2013
fioletowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 00:15   #1763
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fioletowa Pokaż wiadomość
Powiem wam że jak stuknęła ta 100 to jakiś stresik poczułam ;p

Ha ;p ja ostanio kupiłam 38,5 w PL nowy sklepik z butami u nas otworzyli i tez sie zdziwałam ale były połówki _

Ja też sama się maluje
co to za sklepik?
dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 00:27   #1764
fioletowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
co to za sklepik?
Nazywa się CENTRO
Stary 2013-02-01, 00:33   #1765
cowie
Zakorzenienie

Wybaczcie, że Was nie nadrobię. Wpadłam na chwilę, bo TŻ śpi.
Ogólnie mieliśmy jedną z naszych gorszych kłótni. Ja wyszłam z domu, traskania drzwiami. Potem się uspokoiłam, wróciłam,a TŻ mnie odpychał od siebie.
W końcu widząc moje załamanie, mu przeszło. I w końcu ten obiad razem ugotowaliśmy, ale niesmak pozostał. Jednak zły dzień miał i się skumulowało...

Biibi, dzięki za butki, dopiero teraz zauważyłam
Ale już je znam, nie mają mojego numeru. A poza tym niestety po doliczeniu cła cena się robi 2 razy większa

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 00:39   #1766
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość

moja teściowa ma pierścionek w tym stylu bardzo fajnie na palcu wygląda.

Mam nadzieję, że uda mi się wrócić na wątek, choć trochę

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 00:50   #1767
fioletowa
Raczkowanie

Podsumowanie 100 DNI DO WESELA

Załatwione:
1. Suknia kupiona
2. Bryczka zarezerwowana
3. DJ
4. Fotograf
5. Kucharz
6. 3 kelnerów (brakuje jednego)
7. 1 pomoc kuchenna (brakuje 1)
8. Dekoracje sali
9. Zaproszenia rozdane
10. Karton na koperty
11.Kosmetyki do makijażu
12. Sukienka na poprawiny
13. Buty na poprawiny
14. Buty do ślubu
15. Biżuteria do ślubu
16.Buty na zmianę
17. Krawat na ślub
18.Krawat na poprawiny
19. wódka (50%)
20.fryzjer zarezerwowany
21.menu ustalone
22. uSC zarezerwowany ;p

Do wykonania w najbliższym czasie:
1. 16.02.2013 dopasowanie sukni
2. zlecenie obrączek
3. odwiedzić w końcu florystkę
4. dokonczyć prezentację dla rodziców
5. Dokończyć księgę gości
6. umówić się na tipsy
7. poszukac podziękowania dla świadków
8. Znaleźć brakującą obsadę wesela
9. Wypersfadować bratowej TŻ że nie będzie jechała z nami bryczką ;p
Stary 2013-02-01, 06:57   #1768
malwiska
Zakorzenienie

witam się z rana przy kawce i uciekam na siłownie
Stary 2013-02-01, 07:44   #1769
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fioletowa Pokaż wiadomość
Podsumowanie 100 DNI DO WESELA

Załatwione:
1. Suknia kupiona
2. Bryczka zarezerwowana
3. DJ
4. Fotograf
5. Kucharz
6. 3 kelnerów (brakuje jednego)
7. 1 pomoc kuchenna (brakuje 1)
8. Dekoracje sali
9. Zaproszenia rozdane
10. Karton na koperty
11.Kosmetyki do makijażu
12. Sukienka na poprawiny
13. Buty na poprawiny
14. Buty do ślubu
15. Biżuteria do ślubu
16.Buty na zmianę
17. Krawat na ślub
18.Krawat na poprawiny
19. wódka (50%)
20.fryzjer zarezerwowany
21.menu ustalone
22. uSC zarezerwowany ;p

Do wykonania w najbliższym czasie:
1. 16.02.2013 dopasowanie sukni
2. zlecenie obrączek
3. odwiedzić w końcu florystkę
4. dokonczyć prezentację dla rodziców
5. Dokończyć księgę gości
6. umówić się na tipsy
7. poszukac podziękowania dla świadków
8. Znaleźć brakującą obsadę wesela
9. Wypersfadować bratowej TŻ że nie będzie jechała z nami bryczką ;p
Wow, niewiele Wam już zostało i tak blisko do ślubu
A Ona czego chce w bryczce Państwa Młodych?
Stary 2013-02-01, 07:58   #1770
madziaczek:*
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem padnięta!

Byłam dziś z mamą w Bellissimie i mierzyłam kilka sukien, lecz nie wszystkie pamiętam
Zaczęłam od http://emmimariage.pl/kolekcja2013diamond-19/22.html
Bardzo chciałam ją przymierzyć oglądając ją w internecie i tak się stało, tyle, że w śmietankowej bieli. Góra sukni bardzo fajna, ale gorset był za krótki przez co miałam tiul odstający przy biodrach niczym baleroniki. Pani (z deczko sztywna) stwierdziła, że można stan obniżyć o 3 cm, doszyć (wspomniane przeze mnie) wcinające się w tiul koronki i będzie ok.
Poza tym kiedy pani założyła mi welon to poczułam, że naprawdę wychodzę za mąż i się lekko zaczerwieniłam

Następna była chyba ta http://emmimariage.pl/kolekcja2013exclusive-31.html
Falbany mnie przytłoczyły przez co czułam się jak morska piana. Bleh

Trzecia suknia miała gorset z milionami kryształków co całkowicie przyćmiło czysty dół.

Kolejna miała poziomy pas w talii, co zamiast mnie wydłużyć sprawiło, że mnie optycznie odcięło. Nie mogę zidentyfikować jej zdjęć

Wróciłam więc do pierwszej uznając, że z tych wszystkich najlepszy był nr 1.
Oczywiście usłyszałam, że do kupionej sukni jest 7-dniowy pobyt w górach lub nad morzem gratis (ale podczas ferii)

Oczywiście żadnych zdjęć

Poszłyśmy więc do kilku innych salonów, w których tylko oglądałam.

Drugim salonem, w którym przymierzałam suknie też nie wpadłam w zachwyt. Starałam się szukać księżniczek, ale na pierwszy rzut oka nie było nic ciekawego. Kiedy chciałam wychodzić pani zapytała co mnie interesuje. W odpowiedzi "lekko obniżony stan" usłyszałam, że nie zaszkodzi przymierzyć suknie, które zaproponuje. Miałam dużo czasu do wizyty w kolejnym miejscu, więc stwierdziłam że mogę poprzymierzać.
Przymierzyłam kilka sukien ale nic szczególnie nie wpadło mi w oko. Porównałam kolory i okazało się, że w śmietankowej bieli stapiam się z suknią, przez co trafioną okazała się biała-biel.
Pod koniec mierzenia dostałam suknię bez kryształków, z koronkowym gorsetem i tiulem u dołu. Po założeniu mordka mi się uśmiechnęła. Było lekkie wow (lekkie ponieważ boję się szytych sukien). Gdy stanęłam przed moją mamą stwierdziła: "Wyglądasz jak anioł" Wiedziałam już, że mam dylemat. Priscilla (pierwsza suknia) czy ta.
Priscilla - 3010zł - po rabacie 2710zł z halką i ramiączkami
"TA" - 2300zł - po rabacie - 1400zł z halką

Chciałam iść pooglądać jeszcze, ale weszła dziewczyna, która zawiesiła oko na sukniach podobnych do mojego typu, w tym tej, która mnie zainteresowała i moja mama dała mi do zrozumienia, że musiałabym być głupia żeby nie kupić sukni, która mi się strasznie podoba od razu.

Okazało się, że w tym salonie szyją pojedyncze modele sukni, które po przymierzeniu i dokonaniu wyboru stają się Twoją własnością znikając z wystawy.
Miałam chwilę wahania, ale po kolejnym założeniu tej sukni stwierdziłam, że jest cudna (czego nie mogła powiedzieć widząc ją na manekinie) i kosztuje połowę tego co przeznaczyłam. No i ... KUPIŁAM JĄ!
Zamienię dekolt na serduszko, które próbowałam stworzyć paluchami , doszyję ewentualnie trochę kryształków Swarovskiego i ... obetnę dolną koronkę
Wszyscy mi odradzają odcinanie i nie wiem, czy jej nie zostawię, bo właściwie mi nie przeszkadza. Co Wy na to?
Trzeba będzie też poszerzyć lekko przy biodrach, bo z ciasnoty marszczył się tył i dopiąć zamek na dupsku, ponieważ przez to zrobił się kuperek

Na zdjęciach suknia nie wygląda tak pięknie jak w rzeczywistości

Jestem happy, bo i suknia i cena są idealne!

1 zdjęcie tu, reszta w klubie Zapraszam
piękna suknia
widzę, że w salonie na Sokolniczej
ja też w którymś z tamtejszych zamówiłam a pamiętasz nazwę salonu?

nowy post

03.08.2013

madziaczek:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości