|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie nie lubię dawać takich porad przez neta, bo nie jestem lekarzem i nie jestem kompetentna w tym zakresie. Wiem tyle, co sama gdzieś w necie wyszperałam.Luśka też miała taki etap, robiliśmy wszystko, żeby próbować jej te ramionka troszkę zluzować, czyli głównie trzymanie jej tak, żeby ramionka szły do przodu, to co Mandi podała niżej poza tym chodzicie na basen, więc to też powinno pomóc Cytat:
U Lu po cebionie nic się nie dzieje
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-01 o 09:07 |
||
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to że Lu nic nie jest, to nie znaczy że F. może nie być. Tak jak jeden jest uczulony na powiedzmy jabłko a drugi nie. |
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to że każdy może reagować inaczej to wiem, jasna sprawa mnie farmaceutka uczulała, że te krople muszą stać w lodówce. Skoro tak pisze producent, to ma ku temu jakieś powody, więc ja bym te krople wywaliła, jakby stały dzień-dwa to co innego, ale nie cały tydzień...
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieci się buntują przy jedzeniu? Miki odkąd mu wyrosły dolne jedynki uwielbia zaciskać usta i zagryzać wargę - zwłaszcza przy jedzeniu
czasem je ładnie a ostatnio mamy ciągle bunt i muszę stawać na uszach żeby wciskać mu kolejne łyżeczki obiadku czy kaszki![]() A jak mu się coś nie podoba to łapie się rączkami za uszy i napina... Wygląda dziwnie aż się z mężem zaczęliśmy zastanawiać czy może go przypadkiem uszy nie bolą... ale jakby bolały to pewnie by płakał, więc uszy chyba zdrowe...? Czy Wasze dzieci też tak mają?
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
hej, przyszlam powiedziec ze mam jelitowke. Od rana mam biegunke.... masakra, W zoladku to mam taka orkiestre ze szok
|
#3248 | ||
|
Rozeznanie
|
To ja jednak jestem z tych co cieplej ubierają
po domu: bodziak z długim rękawem, bluzka z długim rękawem, spodnie dresowe, skarpety frotte... Na spacer jak zimno to kamizelka na bluzkę, kombinezon, golfik (taki na samą szyję zamiast szalika), czapka i sruuu dzieciaka do śpiworka Jeździmy już w spacerówce więc nie mamy przykrycia z gondolki Miniek po spacerze jest cieplutki ale nie spocony![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Zrobi się koreczek to się zatkasz![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() Nie no żartuję oczywiście - KURUJ SIĘ
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak powazie dzis jestem ega osłabiona i jak mialam 39 przez 2 poprzednie dni tak dzis mam 35 poki co. Ale ogolnie chyba czuje sie troche leoiej mimo ze ta buegunka. Czasem mam tylko wrazenie ze nie zdaze do kibelka
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Bardzo dobry
![]() Mała obudziła sie 20 minut temu, przespala jednym ciągiem 11 godzin |
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- dziewczyny co lepsze samsung galaxy s3 czy iphone 5? |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mogę się pochwalić czymś innym - dziś Miki spał po raz pierwszy sam, całą noc w swoim pokoju
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym samsunga brała
jak dla mnie iphony są mocno przereklamowane i za drogie w stosunku do tego, co tak naprawdę oferują.Ciastuś dobrze, że już lepiej, oby szybko przeszło Mamka u nas też nocka taka sobie, mała się często budziła i do tego zarządziła mi pobudkę o 7, a miałam pospać jeszcze pół godzinki... ![]() nie wiem co jej wczoraj było, czy brzuszek bolał czy co (i nie wiem od czego, bo wczoraj nie dostawała do jedzenia nic oprócz mleka), bo po basenie, jak ją wycierałam i przebierałam, urządziła mi taki ryk, że nie wiedziałam już co mam robić. W tym wielkim ryku uwaliła kupę i dopiero się uspokoiła. Ale po powrocie do domu powtórka z rozrywki - chciałam ją nakarmić a ona w ryk, poszły dwa pierdy i dopiero się wyciszyła (chociaż zaraz po wejściu do domu jeszcze się chichrała). Nie wiem, może to przez to, że wody się opiła? Plus zmęczenie doszło, bo była już mega śpiąca?
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
masz możliwość pomacania w jakimś sklepie jednego i drugiego?
Ja miałam w rękach (fakt - tylko na chwilę) oba i chyba bym brała iphone'a. ![]() Ale nie umiem do końca powiedzieć, dlaczego. Chyba dlatego, dlaczego obejrzawszy Kindle Fire i ipada zdecydowałam się (choć był 2 razy droższy) na tego drugiego. Po prostu przyjemność użytkowania była nieporównywalna ![]() Cytat:
![]() A odnośnie ubierania - na zewnątrz mała jest ubrana podobnie, jak większość. Ale w domu - jednak ciut cieplej. Nigdy nie śmiga w body z krótkim czy z gołymi stópkami. Jaką wy macie temperaturę w mieszkaniu? bo wydaje mi się, że to może być po prostu kwestia dogrzania pomieszczeń. Ja kiedyś byłam bardzo ciepłolubna, sama uwielbiałam jesienią czy zimą móc po domu chodzić w bluzce z krótkim rękawem. Dlatego w mieszkaniu miałam nahajcowane jak w akademiku Teraz - wręcz przeciwnie. Wolę się cieplej ubrać, ale mieć "świeżo" (niektórzy twierdzą, że po prostu zimno jak w psiarni ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- aha, jak już się tak chwalę nowymi nabytkami, to jeszcze pokażę pajacyk, jaki kupiliśmy. Znów "na zaś", ale przecież nie mogłam nie wziąć! Bo nie dość, że brązowy, to jeszcze na tej wczorajszej promocji wszystkie ubranka było 50% tańszehttp://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p |
|
|
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
jakoś humor dziś lepszy wczoraj Małż pół dnia szukał powodu mojego bezhumorza, ale wyjaśniłam mu, że to brak słońca ![]() depoison-dzięki Mam krzesełko do karmienia z tej samej firmy i ten sam model, tylko zdaje się starszy i w kolorach granatowych, ale jest jeszcze w PL, kupiony na giełdzie na 50zł tylko, że teraz byliśmy już zapakowani jak tabor cygański, więc został, ale na Wielkanoc musimy zabrać, bo jak się orientowałam ile kosztuje przesyłka DHL, to mi włosy dęba stanęły....u nas dziś pobudka po 6, ale potem znów usnęłyśmy i zeszło nam do 9.45 ![]() pogoda dziś za to do nieczego-mokro, choć dość ciepło.... wczoraj przyszła nam nowa mata piankowa, mała może sobie pośmigusiać i mi się podoba, choć trochę różowa jest ![]() :br zydal:
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Wpadam sie tylko przywitac, dzis mamy poerwszy dzien z Opiekunka
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie, Lu mi nockę odsypia, ostatnio jadła o 7, o 8.30 poszła spać i śpi do teraz... A ja kiedy odeśpię?
|
#3260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciastek włóż korek żarcik![]() hej. u nas mimo całej nocy przespanej mam humor z poopy, mamy możliwość jechać dziś na weekend na Słowację do znajomych-mają tam dom-a nie pojedziemy Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2013-02-01 o 11:02 |
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
tz ma biegunke
a mi krew z nosa leci juz pol godziny, Chcialam sie zarejestrowac do lekarza to juz nie przyjmuje
|
#3262 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem wyspana ale tylko dlatego że spałyśmy z małą do 10, bo urządziła mi milion pobudek od miesiąca to trwa - budzi się wiele razy w nocy, a wcześniej była jedna pobudka i koniec jeśli to skok to chyba jest taki mega wielki, że po nim powinna już rozwiązywać zadania matematyczne ![]() Cytat:
Co do uszu, to ciągnie sie za nie, jak jest zmęczona. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam tak samo jak Ty wolę się cieplej ubrać a powietrze mieć "rześkie" ale 20 -21 stopni to dla mnie optymalnie, do spania 19
|
||||
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak czy inaczej pokaż się jakiemuś lekarzowi, bo to nie brzmi dobrze
|
|
#3265 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy pomimo tego, że Lilka dopiero 7 kończy 6 miesięcy, mogę już teraz zacząć jej mieszać mleko 1 z 2??bo kończy mi się akurat 1 i nie wiem, czy kupić kolejną i potem zacząć mieszać, czy mogę już kupić 2 i mixować??nie za wcześnie??to mieszanie mam być pół na pół??
|
#3266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i zazdroszczę![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej
U nas polepszylo sie z nocnymi pobudkami, tylko 2, a bylo ich kilkanascie!!! Dziecie teraz spi juz od 1,5h a ja sie kuruje w lozku. Jak dobrze miec urlop. Co do ubierania dzieci - wczesniej byl to dlugi rekaw spodenki skarpety, potem krotki rekaw getry i brak skarpet a teraz znowu cieplej. Odpukac jeszcze nie bylo nawet kataru. |
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesz sie ze spalas do 7 b u nas o 6 pobudke zarzadzila na mleko pozniej kupa i juz bylo po spaniu... i tak nie spi do teraz! ehh w nocy pobudki srednio co 1.5godz, ja nie wiem jak to bedzie :/ |
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Z małym już dzisiaj lepiej, choć musiałam mu jeszcze w nocy podać paracetamol, bo gorączkował. Póki co (odpukać), temperatury nie ma i mimo iż dalej jest marudny, to więcej się uśmiecha. Niestety, każda próba zajrzenia do buzi kończy się płaczem, więc nie wiem, czy coś się wykluło Miłego dnia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

strasznie nie lubię dawać takich porad przez neta, bo nie jestem lekarzem i nie jestem kompetentna w tym zakresie. Wiem tyle, co sama gdzieś w necie wyszperałam.
czasem je ładnie a ostatnio mamy ciągle bunt i muszę stawać na uszach żeby wciskać mu kolejne łyżeczki obiadku czy kaszki
w sumie to już jestem

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)