Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-01, 10:06   #3331
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Aneczka wiedzialam ze o czyms zapomnialam , zdrowka dla malego ,może do lekarza sie przejdź , współczuje chorobska

Madzia no odjechany tekst małego .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 10:14   #3332
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No wkopalam sie. Juz od dluzszego czasu wie, ze do nas moze przyjsc jak jest jasno. Aktualnie nie ma nawet rolet. Na lato sprobuje chyba z budzikiem ale jakims delikatnym. Bo gorzej jak jeszcze bedzie spac i ja obudzi taki glosny dzwonek

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 10:22   #3333
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia rolety albo inne zasłonięcie okien jest obowiązkowe
U nas nawet zimą być muszą bo oświetlenie uliczne przeszkadza no i oczywiście parkujące samochody.
Stary 2013-02-01, 10:29   #3334
nataszka25
Zakorzenienie

Moje dziecko cały czas chce wesela oglądać, siedzi i patrzy, albo tańczy, ale rano wstanie i sobie włącza wesele, znam na pamięć te kilka co mam
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 10:55   #3335
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Asia rolety albo inne zasłonięcie okien jest obowiązkowe
U nas nawet zimą być muszą bo oświetlenie uliczne przeszkadza no i oczywiście parkujące samochody.
Jej brak rolet nie przeszkadza wręcz teraz śpi dłużej niż jak je posiadała Także myślę, że ich posiadanie czy brak nie wpływa na jej sen. Ona bez problemu zasypia, śpi całe noce tylko czasem za szybko się budzi (około 6.30) wtedy wie, ze musi leżeć u siebie ( albo z nami ale spokojnie musi leżeć i nic nie mówić) bo jest ciemno i ludzie jeszcze śpią... zastanawiam się co będzie latem. Musze już zacząć jej tłumaczyć chyba, że jak jest ciepło to ludzie śpią nawet jak jest jasno To dopiero dziecku w głowie namącę W marcu planujemy kupić rolety. Może zakupimy te co nie przepuszczają światła??

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Moje dziecko cały czas chce wesela oglądać, siedzi i patrzy, albo tańczy, ale rano wstanie i sobie włącza wesele, znam na pamięć te kilka co mam
Moja w zyciu wesela nie oglądała bo i my nie lubimy oglądać W ogóle staramy się by jak najmniej oglądała tv. Ja jak z nią siedzę to tv cały dzien wyłączony. Czasem jej włączę na mini mini ale ma przydział 2-3 bajki i koniec. tak ze 2-3 razy maksymalnie. Z tż więcej ogląda tv (mniej bajki) bo on to musi mieć wlączony telewizor, byle grał (ma to po swoich rodzicach- tam jak tylko się wstaje jest włączany telewizor i wyłącza się przed snem ) choć go naprostowuję i nawet sa rezultaty

Moje dziecko kazało zamknąć sobie drzwi do pokoju "zamknij mi drzwi" ja "a sama nie umiesz"? ona: "umiem ale siedzę" no iwec w końcu zamkneła sama i od 20 minut układa sobie puzzle mój aniołek

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-01, 11:33   #3336
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Jej brak rolet nie przeszkadza wręcz teraz śpi dłużej niż jak je posiadała Także myślę, że ich posiadanie czy brak nie wpływa na jej sen. Ona bez problemu zasypia, śpi całe noce tylko czasem za szybko się budzi (około 6.30) wtedy wie, ze musi leżeć u siebie ( albo z nami ale spokojnie musi leżeć i nic nie mówić) bo jest ciemno i ludzie jeszcze śpią... zastanawiam się co będzie latem. Musze już zacząć jej tłumaczyć chyba, że jak jest ciepło to ludzie śpią nawet jak jest jasno To dopiero dziecku w głowie namącę W marcu planujemy kupić rolety. Może zakupimy te co nie przepuszczają światła??

Moja w zyciu wesela nie oglądała bo i my nie lubimy oglądać W ogóle staramy się by jak najmniej oglądała tv. Ja jak z nią siedzę to tv cały dzien wyłączony. Czasem jej włączę na mini mini ale ma przydział 2-3 bajki i koniec. tak ze 2-3 razy maksymalnie. Z tż więcej ogląda tv (mniej bajki) bo on to musi mieć wlączony telewizor, byle grał (ma to po swoich rodzicach- tam jak tylko się wstaje jest włączany telewizor i wyłącza się przed snem ) choć go naprostowuję i nawet sa rezultaty

Moje dziecko kazało zamknąć sobie drzwi do pokoju "zamknij mi drzwi" ja "a sama nie umiesz"? ona: "umiem ale siedzę" no iwec w końcu zamkneła sama i od 20 minut układa sobie puzzle mój aniołek
a moja sobie karze sukienki zmieniać...
Stary 2013-02-01, 11:37   #3337
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
a moja sobie karze sukienki zmieniać...
oj, to nie dla mnie zabawa nie lubię przebierania mała modnisia Ci rośnie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-01, 11:58   #3338
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
oj, to nie dla mnie zabawa nie lubię przebierania mała modnisia Ci rośnie
ale wcale się z tego nie cieszę, ciągle temu przeciwdziałam,
te rolety nie przepuszczalne światła są fajne ale tak, po spuszczeniu do końca (jakkolwiek to brzmi)
jest ciemno na maksa, a jak chcesz ochronić się od słońca a przy tym coś zrobić to już kociec bo ciemno jak w dupce u murzyna
Stary 2013-02-01, 12:05   #3339
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
ale wcale się z tego nie cieszę, ciągle temu przeciwdziałam,
te rolety nie przepuszczalne światła są fajne ale tak, po spuszczeniu do końca (jakkolwiek to brzmi)
jest ciemno na maksa, a jak chcesz ochronić się od słońca a przy tym coś zrobić to już kociec bo ciemno jak w dupce u murzyna
hmmm... chodzi właściwie o spanie bo tam słońce mało dochodzi do jej pokoju. Ale jesli faktycznie jest tak jak mówisz, to chyba podziękuję bo chciałabym czasem zasłonić choćby do połowy w dzień. Mała ma zasłonki w pokoiku z tych firan makaronowych, tż się wkurza i zawsze zasłania bo twierdzi, że to nie Big brother chciałam rolety żeby zostawil te firanki w spokoju i sobie ewentualnie troszke opuścił te rolety. Ale jak ma być ciemnica to dziękuje. Chyba jednak zwyklaki mi wystarczą... ona jest jednam nauczona, że jak się budzi w nocy to cosik tam widzi, nie ma zupelnej ciemności.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-01, 12:09   #3340
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
A ja myślałam że obawiasz się że będzie chciała wstawać w okolicach 4 . Chodzi o to żeby, jak się przebudzi o 6.30 to nie wyskakiwała z łóżka z radością tylko sobie poleżała, tym samym dając Wam poleżeć ?
Po co Ci takie nieprzepuszczające, podgumowane ?
Już kiedyś pisałam że mam niefajne doświadczenia z podgumowanymi - śmierdzi w domu jak u wulkanizatora jak tylko słońce mocniej operuje. Może teraz robią jakieś lepsze.
Stary 2013-02-01, 12:12   #3341
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm... chodzi właściwie o spanie bo tam słońce mało dochodzi do jej pokoju. Ale jesli faktycznie jest tak jak mówisz, to chyba podziękuję bo chciałabym czasem zasłonić choćby do połowy w dzień. Mała ma zasłonki w pokoiku z tych firan makaronowych, tż się wkurza i zawsze zasłania bo twierdzi, że to nie Big brother chciałam rolety żeby zostawil te firanki w spokoju i sobie ewentualnie troszke opuścił te rolety. Ale jak ma być ciemnica to dziękuje. Chyba jednak zwyklaki mi wystarczą... ona jest jednam nauczona, że jak się budzi w nocy to cosik tam widzi, nie ma zupelnej ciemności.
u Mamy są, to jak się zasłoni to ciemno i chłodno latem, fajnie. Ale jak musisz odsłonić to potem przez pół okna ci słońce się dobija strasznie.
Ja mam te zwykłe i zasłonięte całe latem i nie jest ciemno ale też nikt nas nie widzi,
wiadomo że nie jest tak fajnie chłodno jak od tych grubszych ale mi wystarcza
Stary 2013-02-01, 12:18   #3342
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Asia wystarczą Ci zwykłe. Czemu Tż się denerwuje ? Przecież w ciągu dnia nie ma żadnego BB . Mieszkacie jakoś u góry więc kto Wam zagląda co się w domu dzieje. Wieczorem owszem, widać ale w dzień
Ty te rolety chcesz do Waszego pokoju czy Werci a może tu i tu ?
Stary 2013-02-01, 12:19   #3343
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Madzia dzięki , a sprawdzalas na nim swoje parametry ? Czy zgadza sie z tym z tele , a ten w tele to jakaś aplikacja do ściągnięcia ?
Tak samo wychodzi. O dziwo w necie znalazłam też kalkulator gdzie moja idealna waga wynosi 60 kg przy moim wzroście 178, ja przy wadze 64 to miałabym obawy przejś przy głodnym psie, a oni piszą że 60 kg. Kiedyś miałam właśnie 64 ale to juz tak anorektycznie wyglądałamPotem jakaś młode dziewczyna na takie kalkulator wejdzie i się dietuje...

Lind , Evi, Iza byłam w Aldim i kupiłam ostatnie prześcieradło. Z racji że Lind była pierwsza to jej wyślę Może jeszcze jakaś z dziewczyn zastanie te prześcieradło-podkłady w Aldi

W Lidlu dzisiaj jak robiłam zakupy
u pani w kasie dostałam Haribo misie, bo przy zakupach za 50 zł dołanczają te co im zostały z misiem w czapce mikołaja, dostałam kilka paczek bo pani schodziła z kasy a pan przedemną zapłacił 500 zł za zakupy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 12:21   #3344
mloda1989
Zakorzenienie

ja u malego mam gumowane slonce tam swieci zaraz z ranca bo tam wschodzi i prosto po oknoach - zwykla nie wystarczala... zadnej gumy nie czuje - nic kompletnie.... w duzym mam nomalne -dosc jasny kolor... tlumia slonce...ale jak chce sobie dluzej pospac to niestety mimo wsyztsko robi sie dosc jasno w pokoju... a w dzien u mlodego nic nie ma... roletwa podciagnieta i nie mam tez firamki... jakos mi nie przeszkadza... choc wizualnie wrzucialabym tam cos...

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2013-02-01 o 12:23
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 12:27   #3345
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

zobacz jak Ty masz fajnie...nacierpiałaś się z młodą jak niemowlakiem była, a teraz: sama zasypia, w swoim pokoju, drzwi sobie karze zamknąć, je ładnie, sama sie bawi, wygadana jest...ehhh nic tylko pomysleć nad drugim serio to Ci zazdroszczę moje dziecko się strasznie popsuło z dobrych rzeczy to od kilku dni sam chodzi sikać i kupę, sika już na stojaka "jak tatuś", sam się wyciera i sam myje ręce

Cytat:
Bao za postawę nauczycielską
Cytat:
Bao no zapomniałabym, więcej takich nauczycieli
do ideału to mi daleko, ale nigdy żadnego dziecka nie obraziłam, nie postawiłam głupiej uwagi, nie pojechałam po pkt z zachowania oczywiście są elementy, które działają na mnie strasznie drażniąco, ale jakoś daję radę z ujarzmianiem i źle nie jest. No i tak jak wam już kiedyś pisałam:wiele bym chciałą zrobić, ale ciężko jest, bo każdy wilkiem patrzy, ze sie wyrywam od września zaczynam awans, więc będę mogła sobie coś fajnego z dzieciakami organizować, bo będę mieć uzasadnienie
Iza śpi, kubuś czeka aż krupnik wystygnie, moze uda sie go powalić

darusia widzę nadal sie nie odzywa

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 12:32   #3346
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Lind , Evi, Iza byłam w Aldim i kupiłam ostatnie prześcieradło. Z racji że Lind była pierwsza to jej wyślę Może jeszcze jakaś z dziewczyn zastanie te prześcieradło-podkłady w Aldi
W porządku. Ja jednak już mam jedno

Młoda a tę podgumowaną gdzie kupowałaś ?

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Muszę krupnik ugotować którego dzionka. Bardzo lubię
Stary 2013-02-01, 12:41   #3347
nataszka25
Zakorzenienie

nie wiem czemu nie wsadze tej zupy do buzi, a jak wsadzę to odruch .....
no smacznego.
Stary 2013-02-01, 12:49   #3348
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Asia wystarczą Ci zwykłe. Czemu Tż się denerwuje ? Przecież w ciągu dnia nie ma żadnego BB . Mieszkacie jakoś u góry więc kto Wam zagląda co się w domu dzieje. Wieczorem owszem, widać ale w dzień
Ja nie wiem kto tam zagląda do Werci pokoju, bo chyba ptaszki jakieś Spod bloku nic nie widać a dalej są ogródki działkowe tylko i raczej po ciemku nikt nie zagląda Jak ja bym chciała nie mieć firanek ale z każdej strony mi ktoś przez okno zagląda

Cytat:
Dziękuję

Zdrówka dla chorych dzieciaczków

Megi zgrabny brzusio... zupełnie inny niż z Twoich opisów Iguś przystojniak... napatrzeć się nie mogę

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:00   #3349
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:

Młoda a tę podgumowaną gdzie kupowałaś ?[COLOR="Silver"]

[
w sumie to nie wiem jakiej firmy, znajomy wpadł wymierzył a za tydzień przyniosl, nawet nie pamietam ile placilam chyba jakies 50zl za to okno
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:04   #3350
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Wasze dzieci powtórzą imie KLAUDIA? moja od paru godzin mówi KLAJDŁA
ani razu dobrze nie powiedziała
to chyba trudne?
moja powie, ale np na telefon mówiła teletefon, po kilu dniach nauki, gdzie uczyłam ją dzieląć wyraz na po sylaby mówi dobrze

Cytat:
Biedne dziecko Może to jakaś alergia stąd obrzęk w nosie a wydzieliny brak
tak mi się wydaje że to może być alergia

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
no świetnie się bawią hihi artystki

Maciej obudził się z potwornym kaszlem kuuurr...a od wtorku był w przedszkolu, 3 dni i znowu będzie chory (a było już tak dobrze)
skąd ja to znam;/ mam tak dosyć chorób

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
zdrówka dla chorowitków

a ja od mojego dziecka usłyszałam wczoraj"mamo!jesteś głupia jak....jak...jak tata!!"

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Sara jak pączki wyszły , z jakiego przepisu robiłaś z neta czy jakiś domowy?
pączki jak zawsze pyszne robiłam z Twojego przepisu,co kiedyś wstawiłaś dwa linki

Cytat:
Tekst mojego dziecka sprzed chwili...
Wchodzi do swojego pokoju, ja mówię "Weroniczko, nie wchodź tam na razie bo okno jest otwarte", Werka: "No to zamknij je, widzisz problem"? zamknęłam...

dziewczyny dajce linka do tego prześcieradła

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:13   #3351
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
A ja myślałam że obawiasz się że będzie chciała wstawać w okolicach 4 . Chodzi o to żeby, jak się przebudzi o 6.30 to nie wyskakiwała z łóżka z radością tylko sobie poleżała, tym samym dając Wam poleżeć ?
Po co Ci takie nieprzepuszczające, podgumowane ?
Już kiedyś pisałam że mam niefajne doświadczenia z podgumowanymi - śmierdzi w domu jak u wulkanizatora jak tylko słońce mocniej operuje. Może teraz robią jakieś lepsze.
Tak, dokladnie o to chodzi. Ona teraz wie, ze nawet jak się obudzi wcześniej to może przyjśc do nas jak jest jasno lub jak któreś z nas wstanie (np. do pracy o 7). czasem oczywiście robi podchody i wola, że chce siusiu a wcale nie chce ale jak jej powiem, ze my jeszcze z tatusiem pośpimy i ona tez musi to leży, czasem ja tam slysze jak gada do lelek i maskotek z ktorymi śpi boję się, ze jak będzie szybko jasno to nie bedzie już tak dobrze i o 6 juz nam przybiegnie do wyrka

Chcialam z myslą o tym, że mże jak by było bardzo ciemno to przy pobudce myślałaby, że to noc i spałaby dalej... dłużej... marzenia chyba zrezygnuję bo u niej słonce dochodzi jak zachodzi więc malusio. u nas by sie bardziej przydaly bo okna na całą scianę (5m) i cały dzień wali słonce. Ale nie wiem czy chcę taką ciemnicę latem w domu
Chyba odpuszczę i zapodam zwyklaki.

Cytat:
Przetłumacz mu to?? Ja odsłaniam- on zasłania. Ostatnio się śmiałam, że podejrzane, co on w tym pokoju wyprawia, że zasłania firanki Ja tylko na noc to robię choć wiele nie dają

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
zobacz jak Ty masz fajnie...nacierpiałaś się z młodą jak niemowlakiem była, a teraz: sama zasypia, w swoim pokoju, drzwi sobie karze zamknąć, je ładnie, sama sie bawi, wygadana jest...ehhh nic tylko pomysleć nad drugim serio to Ci zazdroszczę moje dziecko się strasznie popsuło z dobrych rzeczy to od kilku dni sam chodzi sikać i kupę, sika już na stojaka "jak tatuś", sam się wyciera i sam myje ręce
Co do pogrubionego to niestety nie od dłuższego czasu reszta- faktycznie chyba mi sie odwdzięcza za to co "przeszłam". Aczkolwiek kolorowo nie mam, nie, nie żeby nie bylo, tez potrafi byc malym wstręciuchem

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ja nie wiem kto tam zagląda do Werci pokoju, bo chyba ptaszki jakieś Spod bloku nic nie widać a dalej są ogródki działkowe tylko i raczej po ciemku nikt nie zagląda Jak ja bym chciała nie mieć firanek ale z każdej strony mi ktoś przez okno zagląda
Przyjdź i powiedz to mojemu tż. Nic do niego nie trafia. nawet mu kiedyś pokazywałam z dołu, że przecież nic w dzień nie widać, a wieczorem to niech sobie zasłania. Nie dociera... jak grochem o ścianę... on ma to po swoich rodzicach- firana, rzecz święta

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-01, 14:54   #3352
monka23
Zakorzenienie

+
Cytat:
Tak samo wychodzi. O dziwo w necie znalazłam też kalkulator gdzie moja idealna waga wynosi 60 kg przy moim wzroście 178, ja przy wadze 64 to miałabym obawy przejś przy głodnym psie, a oni piszą że 60 kg. Kiedyś miałam właśnie 64 ale to juz tak anorektycznie wyglądałamPotem jakaś młode dziewczyna na takie kalkulator wejdzie i się dietuje...
ejjj no pogielo ich totalnie, zeby takie glupie kalkulatory instalowac

Ide dopiero syf ogarne, a wczoraj wieczorem na blysk bylo , a dzis jakby tornado przeszlo u was tez tak ? konca nie widac. Dalam malemu odkurzacz , bo zwariuje, niech sprzata, a on do mnie TY SIATAJ .

Libra jutro jade do miasta plytki znowu dac do przegrania , mam nadzieje ze tym razem chlop sie spisze, ale az dziwne zeby informatyk taki wal odwalil . Za tydz bede jechala po odbior bo to nie u mnie na wiosce
Stary 2013-02-01, 16:31   #3353
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
w sumie to nie wiem jakiej firmy, znajomy wpadł wymierzył a za tydzień przyniosl, nawet nie pamietam ile placilam chyba jakies 50zl za to okno
No niestety to mi nie pomoże ale spokojnie bo chyba nie mam potrzeby mieć podgumowane. Fajnie by było ale bez konieczności

Cytat:
Tak, dokladnie o to chodzi. Ona teraz wie, ze nawet jak się obudzi wcześniej to może przyjśc do nas jak jest jasno lub jak któreś z nas wstanie (np. do pracy o 7). czasem oczywiście robi podchody i wola, że chce siusiu a wcale nie chce ale jak jej powiem, ze my jeszcze z tatusiem pośpimy i ona tez musi to leży, czasem ja tam slysze jak gada do lelek i maskotek z ktorymi śpi boję się, ze jak będzie szybko jasno to nie bedzie już tak dobrze i o 6 juz nam przybiegnie do wyrka

Chcialam z myslą o tym, że mże jak by było bardzo ciemno to przy pobudce myślałaby, że to noc i spałaby dalej... dłużej... marzenia chyba zrezygnuję bo u niej słonce dochodzi jak zachodzi więc malusio. u nas by sie bardziej przydaly bo okna na całą scianę (5m) i cały dzień wali słonce. Ale nie wiem czy chcę taką ciemnicę latem w domu
Chyba odpuszczę i zapodam zwyklaki.

Przetłumacz mu to?? Ja odsłaniam- on zasłania. Ostatnio się śmiałam, że podejrzane, co on w tym pokoju wyprawia, że zasłania firanki Ja tylko na noc to robię choć wiele nie dają

Przyjdź i powiedz to mojemu tż. Nic do niego nie trafia. nawet mu kiedyś pokazywałam z dołu, że przecież nic w dzień nie widać, a wieczorem to niech sobie zasłania. Nie dociera... jak grochem o ścianę... on ma to po swoich rodzicach- firana, rzecz święta
Nie po to czekam na lato żeby słońce później zasłaniać Owszem zasłaniam jak są upały żeby bezpośrednio nie świeciło i nie nagrzewało. My mamy żółte, w kuchni ecru a u Wojtka jasną zieleń. Ciemno nie jest nigdy.

Co do zasłaniania to nie lubię jak np. mi ludzie zaglądają ale w dzień nic nie widać co kto w domu robi. Na wieczór zaciągam rolety i dalej nie widać.
Jak już nie raz pisałam uwielbiam oglądać okna, firany i kwiaty.

Twój Tż zasłania firany czy zasłony ? Może najbardziej to by mu odpowiadały rolety zewnętrzne albo okiennice .
Kiedyś słyszałam w jakimś programie jak w Holandii w którymś wieku był zakaz zasłaniania okien. To chyba o uprawianie czarów chodziło Nie pamiętam dokładnie. Do dziś tam ludzie rzadko firany wieszają i zasłaniają się przed światem.
Mój siostrzeniec od kilku miesięcy pracuje w Hadze i specjalnie go prosiłam o zwrócenie uwagi na okna. Potwierdził że okna tam są łyse i wszystko można zobaczyć co się u kogo dzieje. Czasem jest tak że przez te okna pozdrawiają przechodniów . Cóż co kultura to kultura. Aż tak bym się nie odsłoniła

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Libra na jak długo starczyły Ci barwniki do ciasta? Oczywiście przy Twoim pieczeniu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-01, 16:59   #3354
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Machaj - ja na razie Pandorę omijam łukiem , ale jedna już prawie skończona . Druga bransoletka sobie czeka więc ale mam już na nią plan
a wiesz że ja też chciałam sobie kupić 2gą bransoletkę... i jakiś czas temu była promocja że kupując za 300zł bransoletka gratis... uradowana poszłam do YESa i pani mi powiedziała że u nich promocja nie obowiązuje... zła byłam bo na fb napisali że we wszystkich saloanch pandory i Yes obowiązuje promocja... nawet napisałam do pandory na fb pani tylko spytała w którym to było salonie i nic więcej mi nie odpisała... od tego czasu zauważyłam że promocje sa tylko w salonach pandory i wybranych salonach Yes...
a kupujesz tylko w pandorze? bo kiedyś wspominałaś że w Aparcie oglądałaś... ja mam większość z aparta.. tylko srebrne nie pasują na bransoletkę pandory... te z aparta teraz kosztują ok 50 zl jak jest promocja... i mam mniejsze wyrzuty sumienia że tyle kasy wydaje

jakoś mnie nastraszyłyście tymi ocenami z zachowania... co będzie jak nasze dzieci pójdą do szkoły??;/ za moich czasów ocenę z zachowania wystawiał wychowawca...

dziewczyny jak w najbliższym czasie będą w wiadomościach mówili że synowa zamknęła teściową w piwnicy albo coś gorszego to będzie o mnie... normalnie psychicznie wysiadam przy tej babie...;/ parę dni temu pojechaliśmy bez małej na zakupy bo teściowa się upierała żeby Kala została u niej... a wieczorem po kąpieli kala zaczęła opowiadać że opiekowała się babcia, bo 'babci za niedługo nie będzie, bo będzie biegała po niebie z dziadziem gabim kto pierwszy dobiegnie do lekarza'... powiedzcie mi jest to normalne żeby 3 letniemu dziecku takie rzeczy opowiadać? baba która pewnie jeszcze z co najmniej 10 lat pożyje... (o ile jej tego żywotu nie ukrócę) ona co chwile rzuca do Kali tekst w tylu ' a bo babci za niedługo nie będzie, bo babcia nie będzie widzieć twoich ... (podaje których) urodzin' itp!
wczoraj siedziała u nas i kala do niej z tekstem 'idz sobie'... ja od razu do niej że ma babcie przeprosić itp... a teściowa do mnie ' daj jej spokój niech mówi co chce'... a jak jej dziś kala powiedziała 'idź do swojego domu' to teściowa do niej 'ty... a spróbuj do mnie przyjść'...
a porównania kali do kacpra (8letni wnuk) są codziennie... już tego słuchać nie można...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 17:03   #3355
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Izz-tz zaslania firano- zaslony mam makarony, przecielam na pol i rozkladam jako zaslonki a jak zlacze to jak firanka w calosci wyglada

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-02-01, 17:09   #3356
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
a wiesz że ja też chciałam sobie kupić 2gą bransoletkę... i jakiś czas temu była promocja że kupując za 300zł bransoletka gratis... uradowana poszłam do YESa i pani mi powiedziała że u nich promocja nie obowiązuje... zła byłam bo na fb napisali że we wszystkich saloanch pandory i Yes obowiązuje promocja... nawet napisałam do pandory na fb pani tylko spytała w którym to było salonie i nic więcej mi nie odpisała... od tego czasu zauważyłam że promocje sa tylko w salonach pandory i wybranych salonach Yes...
a kupujesz tylko w pandorze? bo kiedyś wspominałaś że w Aparcie oglądałaś... ja mam większość z aparta.. tylko srebrne nie pasują na bransoletkę pandory... te z aparta teraz kosztują ok 50 zl jak jest promocja... i mam mniejsze wyrzuty sumienia że tyle kasy wydaje

jakoś mnie nastraszyłyście tymi ocenami z zachowania... co będzie jak nasze dzieci pójdą do szkoły??;/ za moich czasów ocenę z zachowania wystawiał wychowawca...

dziewczyny jak w najbliższym czasie będą w wiadomościach mówili że synowa zamknęła teściową w piwnicy albo coś gorszego to będzie o mnie... normalnie psychicznie wysiadam przy tej babie...;/ parę dni temu pojechaliśmy bez małej na zakupy bo teściowa się upierała żeby Kala została u niej... a wieczorem po kąpieli kala zaczęła opowiadać że opiekowała się babcia, bo 'babci za niedługo nie będzie, bo będzie biegała po niebie z dziadziem gabim kto pierwszy dobiegnie do lekarza'... powiedzcie mi jest to normalne żeby 3 letniemu dziecku takie rzeczy opowiadać? baba która pewnie jeszcze z co najmniej 10 lat pożyje... (o ile jej tego żywotu nie ukrócę) ona co chwile rzuca do Kali tekst w tylu ' a bo babci za niedługo nie będzie, bo babcia nie będzie widzieć twoich ... (podaje których) urodzin' itp!
wczoraj siedziała u nas i kala do niej z tekstem 'idz sobie'... ja od razu do niej że ma babcie przeprosić itp... a teściowa do mnie ' daj jej spokój niech mówi co chce'... a jak jej dziś kala powiedziała 'idź do swojego domu' to teściowa do niej 'ty... a spróbuj do mnie przyjść'...
a porównania kali do kacpra (8letni wnuk) są codziennie... już tego słuchać nie można...
Machaj niektóre srebrne wchodzą z aparatu,wiem,bo sama jednego takiego mam

no to teraz mała jazda na fejsie wyszła,bo się wkurzyłam jak obdzwoniłam cały szczecin i nigdzie(nawet w pandorze) nie obejmowała ta promo - 50% na wycofywane korale.Dostałam dopiero w warszawie,ale po mojej interwencji i oburzeniu innych fanek pandory ruszyli dupska i podobno można już było dostać te korale w szczecinie-ale nie sprawdzałam,bo już mam

teraz też będzie promo walentynkowe(po wydaniu 400zł koral limitowany gratis) oczywiście zamierzam się bujnąć na szczecin,ale muszę się najpierw upewnić,że w balona nie zrobią i że się nie okaże,że szczecin znowu promo ominięty.Irytuje mnie takie podejście strasznie
zresztą cuda na kiju się dzieją porównując ich podejście do nas polek,a do zachodnich fanek

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 17:35   #3357
monka23
Zakorzenienie

Moj znowu śpi, cos mu sie przedstawiło i zalicza drzemki popołudniami , nie zeby mi to przeszkadzało , ale dawno juz tak nie miał .

Machaj śmieszne te gadki teściowej , oczywiście z boku , niezły ma bałagan w głowie ze tak do dziecka gada. Tyle dobrze ze ci małej nie wystraszyla tym gadaniem .Ewidentnie mota sie i to bardzo bo jedno drugiemu zaprzecza i tylko dziecku w głowie miesza , najpierw ze niech gada co chce a jak juz mała powie to jej "grozi " . Takie nie potrzebne puste gadki , nie wnaszace nic .
A może poprostu na starość jej tak odbija niektórzy ludzie tak maja ze w pewnym etapie życia , mówią o śmierci . Moja babcia czasem do mnie cos mówiła ze juz stara , juz niedługo umrze ale ja mam z nią git kontakt to jej w żartach cos głupiego mówiłam , no ale w sumie to nie śmieszne bo serce mi pęknie jak to sie w końcu stanie .
Ja olewam takie gadki zawsze cos swojego dopowiem ,ze albo w piety pójdzie albo jest polewka zależy czy kogoś lubię czy nie .
No każdy jest inny .

Madzia może zaczniemy remont w tym samym czasie , czekam na odpowiedz od wujka czy bedzie w poniedziałek , piątek albo za tydz . Ja juz sie tego syfu doczekać nie mogę , czasem "pokulwuje"ale i tak sie cieszę .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-02-01 o 17:38
Stary 2013-02-01, 18:27   #3358
P0P70
Zakorzenienie

Machaj - a ile lat ma Twoja teściowa ze jeszcze tylko 10 lat życia jej dajesz?
Co do tekstów to moja teściowa podobnie mowi do Oliwki. Właśnie dzisiaj pojechała do siebie po 2 tygodniach.
Mialysmy ze dwa większe sciecia ale trzeba przyznać ze koch te moje dziewczynki. Mam wiec takie mieszane uczucia do niej.

Dziewczyny a taka pełna Pandora w złocie to ile kosztuje? I czy to dobra inwestycja? Ja uwielbiam diamenty wiec mnie by trochę wyniosła taka impreza.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 18:46   #3359
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Machaj - a ile lat ma Twoja teściowa ze jeszcze tylko 10 lat życia jej dajesz?
Co do tekstów to moja teściowa podobnie mowi do Oliwki. Właśnie dzisiaj pojechała do siebie po 2 tygodniach.
Mialysmy ze dwa większe sciecia ale trzeba przyznać ze koch te moje dziewczynki. Mam wiec takie mieszane uczucia do niej.

Dziewczyny a taka pełna Pandora w złocie to ile kosztuje? I czy to dobra inwestycja? Ja uwielbiam diamenty wiec mnie by trochę wyniosła taka impreza.
około 20 tysiaków cała by wyszła,chociaż jak się postarasz to i do 30 dociągniesz.Średnio koral(mówię o całości złotej)od tysiaka od 2-3,500
guzik nie inwestycja,bo moja już kilka tysięcy przekroczyła,a jakby ją zanieść do jubilera to pewno za bezcen by poszła
nie oszukujmy się,ale korale są tragicznie drogie i nie warte tych pieniędzy jakie za nie płacimy

no i tak jak ja kocham złoto,tak pandora cała złota jest...nieładna,natomiast mieszana

a diamenty w koralach również są

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 18:49   #3360
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Machaj moja mama to samo gada. Sluchac ciezko. Kiedys Eryk powiedzial do niej ze jak umrze to cos tam a ona do mnie oburzona ze dziecko ja na drugi swiat wysyla,powiedzialam zeby przestala codziennie mu mowic ze umierajaca jest bo on jeszcze maly i bierze to na serio,ale sie obrazila
Z porownywaniem to pewnie ten wnuk od corki ,,bo corki dzieci najmadrzejsze a synowej zawsze slabsze bo zle inna kobieta je wychowuje

Iza ja mieszkam na 8pietrze to przy oknach bez firan moglam bym nago chodzic,tylko w sypialni niebardzo bo z 50mdalej inny wiezowiec to by ubaw mieli jak ja czasem mam jak wieczorem popatrze :P w sypialni mam rolety ciemny bordo to w poludnie ciemno,niestety latem jak ten ciemny kolor sie nagrzeje to jak goracy grzejnik dziala

Monka to zaczynaj remont. Bedziemy razem sie meczyc. Mnie to ratuje niedaleko mam prywatny szpital to moge tam na szybkie siusiu skoczyc .

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości