|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Jeśli chodzi o mnie to w tamtym roku po zabiegu praktycznie nie staraliśmy się i kochaliśmy się i w tym miesiącu mogę powiedzieć,że 8 cykl jest ale nie liczę jakoś,że szybko zajdę bo jeszcze mam terapię w innej dziedzinie i jakoś się nie nastawiam,że się uda a teraz po prostu to zaakceptowałam i chce się cieszyć mężem.Powoli do mnie to dociera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Wtajemniczenie
|
Ja robiłam badanie TSH wczoraj, a to był mój 21 dc. Dzwoniłam i pytałam w laboratorium i powiedzieli mi że badanie TSH można zrobić w obojętnie którym dc i obojętnie o której porze, ja byłam po 17 bo dopiero po pracy.
#1023 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
hej dziewczyny nie bierz żadnych leków takie początki są niebezpieczne i lepiej dmuchac na zimne, zrób sobie syrip z cebuli, herbata z sokiem malinowym( ja mam swojski moja teściowa robiła mniam i codziennie go piję jakoś mnie nic nie łapie) miód, imbir,dużo owoców jakoś powoli przejdzie. Iżyczę powodzenia w pracy. I żebyście rodził razem ![]() a ja dziś obudziłąm się z bólem głowy... ![]() czeka mnie generalne sprzątanie i gotowanie, jutro jadę na te pierwsz badania hormonów i jakoś tak myslę że dobre to one mi nie wyjdą, aż się boję. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() tzn zawsze sobie mówię że sobie nie wkręcam, nie organizuję przytulania specjalnie ale nici z tego ![]()
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
Hej, można się do was jeszcze dopisać??
![]() To mój czwarty cykl starań. Ostatnia miesiączka była 09.01.2012r. A i mam 24 lata. Staramy się o pierwsze dziecko ![]() Myślę, że taki wątek daje dziewczynom jakieś pozytywne wibracje. Jak do tej pory to tylko podczytywałam. A więc. Potrzebuje rady. W tym cyklu jestem pod kontrolą ginekologa. Miała być to rutynowa wizyta w 7 dc. Niestety okazało się podczas tej wizyty, że mam zbyt duży pęcherzyk. Ginekolog zaprosił mnie ponownie w 14 dc. I podczas tej wizyty było już wszystko ok. Mam przyjść jeszcze raz w przyszłym cyklu. Lekarz nic mi nie powiedział ani nie przepisał. Po prostu monitoruje. Od kilku cykli nie mam śluzu płodnego więc kupiłam Oeparol (czytałam , że pomaga), ale czekam do następnego cyklu by zacząć go brać. A teraz do rzeczy. Od jakiegoś tygodnia pobolewa (czasem tak, że nie mogę siedzieć, ani chodzić) mnie dół pleców i podbrzusze (tak po lewej lub prawej). Ciągle chce mi się pić i chodzę siusiu (ale przed okresem też tak mam). Często zbiera mi się na płacz. Ale płakałam tylko raz na razie:P Wczoraj prawie rozpłakałam się w autobusie bo jechałam na egzamin ![]() ![]() No więc jak myślicie to na ciąże czy raczej jakieś zaburzenie? Okres mam dostać dopiero 6.02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak jak mówisz takie objawy mogą byc i na @ i jakieś wczesne objawy ciąży , także ja Ci nic nie powiem, w tym miesiącu po owu parę dni też miałam jakieś dolegliwości ból w podbrzuszu i takie tam a właśnie siedzę na podpaskach ![]() ![]() ![]() ja właśnie skończyłam porażką 4 cs, ale Wam może się uda trzymam kciuki.
![]() |
#1026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madziusia nowy cykl nowa szansa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zadomowienie
|
jak nie masz śluzu tego płodnego to wiesiołek Ci pomoże mi pomógł , ale już odstawiam wszytskie te specyfiki, tylko folik i termometr i badania hormonalne w tym cyklu, a nóż widelec coś wykażą.
#1028 | ||
Rozeznanie
|
Witam się z pracy.
PPPatinka - trzymaj się... ![]() badzia987 - dużo zdrówka! ![]() Co do umowy - jeżeli zmieniają Ci umowę na gorszą to masz dwa wyjścia, albo podpisujesz i przyjmujesz nowe warunki, które będą obowiązywać dopiero po okresie wypowiedzenia (chyba, że będzie to za porozumieniem stron - wtedy od razu), albo nie podpisujesz i wtedy niestety oznacza to, że doszło do wypowiedzenia umowy przez pracodawcę... Jeżeli jednak dasz im zaświadczenie, że jesteś w ciąży to nie mogą Ci zmienić warunków pracy i zostaną dotychczasowe... przynajmniej do końca macierzyńskiego. Musisz jednak donieść zaświadczenie. Cytat:
A co do przytulanek, mam tak samo. Niby sobie mówię, że w ogóle mnie nie obchodzi kiedy i jakie są szanse, ale jak przychodzi co do czego to cały czas o tym myślę.... że właśnie może robimy naszego dzidziusa ![]() ag9, Eleo765 - kiedy zamierzacie testować? ja coś przeczuwam, że w nici... ale mam jakąś tam nadzieję... nie wiem tylko kiedy ewentualnie zrobić test... dzisiaj mam 28 dc, normalnie to tak około 30 - 31 dni...ale ostatni cykl miałam 33... jak myślicie, kiedy ewentualnie powinnam? ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Ja też tak od połowy cyklu mam bóle podbrzusza.... ale nie wiem co to może oznaczać. Przynajmniej staram sie nie myśleć za dużo o tym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale te bóle dają mi nadzieję, a potem przychodzi zdziwko , że znowu skucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Z tym też mam problem.. to nasz 1cs dopiero.. i niby wiem, że jest ciężko i często się nie udaje, to jednak z tyłu głowy mam nadzieję, że może u nas będzie inaczej, że się uda od razu itp.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc Cię rozumiem. Kiedy testujesz? Czy czekasz na tą wredną dziadówę @ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najgorzej, że w sobotę idziemy na imprezę no i nie wiem co robić. Na pewno będzie jakiś alkohol. Chyba nie powinnam nic pić, tak na wszelki wypadek, z drugiej strony nie chcę wzbudzać żadnych podejrzeń. Jak myślicie?
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-02-01 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też dziś idę na urodziny kumpeli i wypiję troszkę. Tzn słabego drinka czy szklankę piwa. Na co dzień o siebie dbam ale w paranoje nie wpadam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Wtajemniczenie
|
Gegee myślę że troszkę przesadzasz, to wasz 1 cs i pewnie dlatego wiem bo sama też przez to przechodziłam, uważam tak samo jak koziemleko, nie upijaj się nie wiadomo jak bardzo ale słaby drink nie zaszkodzi, zwłaszcza że nie wiesz czy jesteś w ciąży, czy nie, a takie chuchanie i dmuchanie na siebie na pewno Ci nie pomoże i tylko Cię będzie nakręcać.
#1036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1037 |
Rozeznanie
|
Też mi się to wydaje najbardziej rozsądne... ale mój TŻ coś tam marudzi, że jak to, przecież nie można... no i sama zgłupiałam. Ale rzeczywiście, chuchanie i dmuchanie teraz cały czas mogłoby doprowadzić do szaleństwa
![]() ![]()
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
Uf! A byłam przygotowana na krytykę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zadomowienie
|
ja tak miałam słuchajcie, od kiedy przestliśmy się zabezpieczac no to pewnie jak każda z was myślałam że za pierwszym razem się uda( bo czemuż by nie) i od razu zaczęłam odmawiac alkoholu u osób u których np. wypiliśmy sobie piwo czy winko, i od razu wszyscy zaczęli się podejrzanie uśmiechac
![]() ![]() ![]() albo później "to nieźle się przygotowujesz do nowej roli skoro nie pijesz już" no i miałam dośc wyluzowałam, co ma byc to będzie. czekam na męża, obiad się gotuje już prawie wsio posprzątałam, jakiś lepszy humor mnie dopadł niewiedziec czemu ![]()
![]() |
#1040 |
Zadomowienie
|
cześć Koziemleko!
![]() ![]() co do alkoholu- wybaczcie, ale ja jednak jestem trochę przewrażliwona po tym wszystkim co przeszłam, że wypowiadać się nie będę ![]() ![]() ![]() miłego weekendu! ![]()
#1041 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
![]() Podczytuję wizaż już od jakiegoś czasu, zawsze mnie fascynowała ta atmosfera i wsparcie, więc postanowiłam dołączyć ![]() Wątek wybrany nie przez przypadek - właśnie rozpoczęliśmy starania o pierwszą dzidzię. Po ślubie jesteśmy ponad 2 lata, ale do tego czasu życie samo pisało scenariusz i byliśmy trochę rozdzieleni. Teraz już razem, ale na obczyźnie ![]() Jestem w środku (tak myślę?) cyklu, więc robota wre Do testowania jeszcze niezły kawałek, a ja cicho marzę o zafasolkowaniu. Niestety jestem w tym bardzo ostrożna, bo z moją historią zmagań z własnym ciałem i cyklem może być ciężko. Jest to mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty, liczę na owulkę z odbicia. Brałam tabletki przez 4 lata raz ze względu na metodę antykoncepcji, ale tak naprawdę to zgodnie z zaleceniem gina - miałam podejrzenie PCO, a organizm nie chciał pozytywnie reagować na żadną stymulację. Teraz od razu jestem uzbrojona w luteinę na regulowanie cyklu (od 16 do 25 dnia), bo ostatnio jak odtstawiłam to 90 dni czekałam na @, a i tak była wywoływana :-( także staram się być ostrożna ze skrajnym optymizmem ;-) Teraz niby wszystko wygląda pięknie, badania w normie, USG pokazuje piękny obraz, więc jest zielone światło. Przyznam, że nie mierzę tempki, jedynie obserwuję co nieco co się ze mną dzieje, bo szczerze się zastanawiam co to będzie z tym cyklem. Zaczęło się dość ciekawie, 9dc złapał mnie solidny ból podbrzusza i jajników, takie rozciąganie jakby, i pojawił się mokry śluz, a tak mnie ćmiło, że zagoniłam TŻta do roboty ;-) Przeszło Od 14dc znów ból i takie ćmienie podbrzusza plus czułam krzyż, śluzu mało taki bardziej mętny, białawy, mało rozciągliwy. Dziś 16dc znowu podbrzusze pobolewa i takie uczucie ciągnięcia, znów wilgotno, ale śluz mało rozciągliwy i mętny. Zachodzę w głowę coż to wszystko znaczy, podczytuję mądre strony i głupieję ![]() I tu pytanie do Was, czy takie objawy jakie mam teraz to może być owulacja? Powiedzcie kobiecie, która nigdy czegoś takiego nie czuła Wiem, że to kwestia poznania siebie i swojego organizmu, ale wychodzi na to, że jestem ciekawska i niecierpliwa ;-) Przed tabsami miałam krótkie cykle, takie 23-25 dni i bardzo skąpe krwawienia. No, to się rozpisałam na powitanie ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zadomowienie
|
Gegee, to może zatestujemy razem w niedzielę rano
![]() a co do alko: czerwone winko, mały kieliszek - nawet wskazane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||
Zakorzenienie
|
Wiele kobiet nie wie, że jest w ciąży i przez to prowadzi normalne życie, spożywa alkohol, bawi się i nie dmucha i chucha na siebie. Ja uważam, że wszytko jest dla ludzi i każdy ma swój rozum. Nie można fiksować od razu po nocy, że już jestem w ciąży. Trzeba żyć normalnie, a wtedy ciąża przyjdzie szybciej niż tego się spodziewamy. Nastawianie się prowadzi do bariery psychicznej i wtedy dopiero pojawia się problem z którym wiele kobiet nie może sobie poradzić.
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moja znajoma w ciąży miała wyjątkowe zachcianki na piwo i jak widziała piwo w sklepie to dostawała ślinotoku. Lekarz powiedział, że to normalne i że mała szklaneczka piwa z podwójnym sokiem nie zaszkodzi, a jedynie pomoże w zachciankach ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() Tak to mogą być objawy owu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Witam nową staraczkę ![]() Czemu od razu krytyka? Przecież trzeba normalnie żyć i funkcjonować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Jesli chodzi o Twoje objawy to ja mialam tak : bol brzucha w 16dc i 17dc pozniej zgaga i suchosc w ustach duzo pilam powiekszyl mi sie biust co nawet TZ zauwazyl ale niestety ciaza pozamaciczna i czekam na @ aby przyszla po lekach i chyba nigdy tak nie czekalam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do umowy to wydaje mi się ze jest tak jak odpisała Ci Gegee Fajnie się z bratową zgrałyście Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez nigdy nie czułam owulacji a i już chyba po 3 cyklach obserwacji organizmu nie potrafię nadal stwierdzić kiedy jest ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Wtajemniczenie
|
Na początku witam nową staraczkę
![]() Ja odebrałam wyniki po pracy i jest dobrze, mieszczę się w normie nawet do jej połowy wynik nie doszedł, także moje zmęczenie bierze się z czegoś innego najwyraźniej. Wczoraj zasnęłam o 20:30!!!! wstałam o 6 i powiem szczerze że gdybym mogła to pospałabym jeszcze, ta senność mnie dobija chociaż dzisiaj jest lepiej niż wczoraj.
#1047 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No to jestem spokojniejsza... Znajomi co mieszkają we Włoszech mówili kiedyś, że im lekarz powiedział, żeby nie przesadzać z alkoholem, co oznaczało "najwyżej pół butelki wina dziennie" ![]() ![]() Zamierzam się zatem nie przejmować za bardzo ![]() Fajnie, że można z Wami popisać, bo inaczej to człowiek mógłby zwariować ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Witam nowe staraczki ![]() Szkoda, że lista nie jest aktualizowana bo część dziewczyn jest aktywnych, część przyczajonych (ale trzymam kciuki, że jak cosik napiszą to tylko dobre wiadomości ![]() No ja przyznam się do 2 lampeczek wina na swoim koncie w czasie jak już tam się coś zaczynało dziać. Ja bym chciała mamie powiedzieć po wizycie u ginekologa. Wstyd przyznać ale nie mam swojego ginekologa. 2 razy w życiu byłam. Nawet nie wiem gdzie mam iść. Dziewczyny-nastraszyłyście mnie tymi ciążami biochemicznymi, poronieniami. Chodzę do kibelka i boję się, żeby coś tam się na podcierce nie znalazło. Ale to pewnie przez tą moją chorobę podatna jestem. Cycki też chyba jakby normalniejsze się zrobiły. Trzymam kciukasy za teściorki niedzielne ![]()
#1049 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() witam kolejne staraczki ![]() ![]() ![]() dzieki za podpowiedzi z tymi badaniami - wychodzi na to że zdąrze jeszcze w tym cyklu sobie zrobić ![]() ![]() ![]() Co do alkoholu to też słyszałam że to nie szkodzi i ja sama bym nie wydziwiała póki nie mam pewności że w ciąży jestem - jakbym miała tak podchodzić to od maja byłabym abstynentem heheheh jutro wybieram sie na imprezkę karnawałową i mam nadzieje że sie zresetuję a jak nie to za tydzień poprawka z ludźmi z pracy a wtedy to już na pewno będzie reset ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mam 28 dc, a cykle miewam 28-29 dniowe, ostatni cykl miałam 28-dniowy, przedostatni 29-dniowy a chyba z 6 wcześniejszych 28-dniowych. Także zobaczymy, dam Wam znać oczywiście jak się dowiem zaraz ![]() Gegee - ja też bym nie piła na Twoim miejscu, na sylwestra ani w święta też nic nie piłam, generalnie od 1,5 miesiąca alkoholu nie miałam w ustach - tak na wszelki wypadek ![]() Eleo765 - ja też, ja też w niedziele rano ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-02-01 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.