|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Widze, ze poruszylyscie temat odwiedzin
![]() No ja przede wszystkim w szpitalu nie mam ochoty na odwiedziny, zycze sobie tylko meza ![]() a w domu juz chyba inaczej.. moj maz mnie rozumie i wie, ze jezeli bede sie zle czula to rodzina na odwiedziny musi poczekac (ale wlasnie wsparcie meza jest najwazniejsze .. i kazdy rozsadny czlowiek powinien to zaakceptowac.. a gosci bez zapowiedzi to sobie nie wyobrazam, mam nadzieje, ze nam sie to nie przytrafi (choc na pewno nikogo za drzwi nie wyrzuce )
|
|
#4742 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No ale ewidntnie jakiś problem z nietolerancją glukozy jest, choć pewnie nie uznają tego za cukrzycę ciążową, zdrowi ludzie nie mają takich poziomów ile by słodkiego nie zjedli / robiłam testy na Mężu więc wiem ) więc myślę że rozsądnie byłoby przyglądać się jednak temu co się je
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 - dziecko zgłasza ojciec zaraz po narodzinach do przychodni do której jesteście zapisani, chyba idzie z jakimś dokumentem ze szpitala (tu pewna nie jestem), w każdym razie dopiero po narodzinach, ale jak najszybciej, bo jak wrócicie do domu ma obowiązek odwiedzić was położna środowiskowa kilka razy (w praktyce różnie bywa). |
|
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli jak pielegniarka mi mowi, ze ok.. to chiba ok
|
|
|
#4745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4746 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#4747 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie pytałam, skoro jeszcze mi jej nie przypisała. Ale w domu z ciekawości w google wrzuciłam i to niby działa na rozrzedzenie krwi i przeciwzakrzepowo. Więc domyślam się, że jeśli będzie kazała mi to brać, to pewnie będzie to miało zmniejszyć te opory w przepływach z macicy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze nikogo nie pominełam a ja mam dola i ide zaraz do sklepu po 2 l koli! a co! i mam wszystko w :dupa:
|
|
|
#4749 |
|
Rozeznanie
|
mam jeszcze jeden dylemat, zastanawiam się nad trzema karuzelami do łóżeczka...
1. h t t p : / / w w w . 3 k r o p k i .p l /p/8/8/0/fisher_price_karuzela_osm iorniczka_t4265.php 2. h t t p : / / a l e j k a . p l / fisher-price-karuzela-rainforest-z-listkami-od-0-m-ca.html 3. h t t p : / / b o b a s . b i z . p l /fisher-price-karuzela-plywajace-rybki.html |
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
lekarza wybierasz zapisując/zgłaszając dziecko do przychodni po urodzeniu, ale on nie przychodzi do domu. tylko położna środowiskowa (z danej przychodni albo nie).
|
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że teraz i na stopach coś sie montuje.... nie wiem
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszukalam troche tych norm i u mnie wychodzi, ze jest faktycznie ok.. tylko na czczo chyba troche niskie.. podobno zdrowy czlowiek (poza ciaza) po godzinie ma wyniki 70-160 (dla ciezarnej wyniki sa zwiekszone do 180).. hmm... Czyli chodzi o to, ze po godzinie powinny byc troche nizsze? a na czczo 60 to malo?
|
|
|
#4753 |
|
Rozeznanie
|
u mnie z odwiedzinami to sięokaze, ale raczej nie chce zeby tłumy od razu przychodizły a już na pewno nie do szpitala, a w domu to ewentualnie mama , siora, któremogą cośpomóc na początku,a gości na posiedzenia to o nieee dziekuje. I tak najwiecej tu zalezy od tego jak sie bede czuła , jaki bedzie poród i jak sobie bedziemy radzic ze wszystkim.
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Hej qrde mialam nic koe kupowac juz ale jak to zobaczylam takiego slodkiego misia ze nie umilam sie powstrzymac
Ale foto dam wieczorem jak wroce tej bieganiny Buziaki i milego dalszego dnia |
|
|
|
|
#4755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do przychodni, to podajesz adres tej do której będzie należeć dziecko jeszcze w szpitalu. No i raczej zapisujesz do pediatry. Gratuluję synka ![]() tak słyszałam |
|
|
|
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
Za mna kolejna okropna noc ....
![]() ide czytać. |
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też bym się bardziej komfortowo w skarpetkach czuła, ale nie wiem czy np. nie będę korzystać z prysznica więc będę musiała je zdjąć. Skoro możesz mieć swoją koszulkę, to myślę, że nic nie mają do skarpet. No chyba, że masz problem z potliwością, a położna będzie blisko stóp Zresztą, dziś zapytam w SR ![]() Wydaje mi się, że u stóp można mieć pomalowane. Do niczego nie są nam one potrzebne. Na rękach zawsze sprawdzają czy sinieją lub podłączają sprzęt do pomiaru ciśnienia. Nie przesadzajmy. Bo zaraz wyjdzie, że trzeba mieć kucyk, a nie rozpuszczone włosy
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-02-01 o 11:50 |
|
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstyd sie rpzyznac, ale ja mam takie stopy zaniedbane....zima i brzuch mi przeszkadzają;p Alewiecie co? Doczytałam gdzies, ze na zrogowaciały naskórek dobre sa kremy do pupy na odparzenia i serio posmarowałam bepanthem i zrobiły się gładziutkie Jeszcze porzadny pediciure mnie czeka, spotkanie z pumeksem i ewentualnie naturalny lakier Może dziś pozwole sobie na taki luksus...![]() Pzrejrzalam watek mam I-II i tam sporo przed terminem urodziło, nawet miesiąc, nie wiecie czy z dziemi wszystko ok? Niby 36tydziem to już bezpieczny, ale z ciekawości pytam. |
|
|
|
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
alliw thx
![]() nie wyobrażam sobie rodzić bez skarpetek.Odnośnie odwiedzin to ja takiego wielkiego problemu nie mam, bo rodzice i jedni i drudzy daleko, wiec jak już to raz na jakiś czas wpadną i to jest zaleta. Gorzej, jak będę potrzebować pomocy w domu lub żeby zostawić z kimś małego, to już nie takie proste. Jak zapatrujecie się na taką pomoc mamy czy teściowej? Nie bardzo chcę, ale nie wiem czy nie będę potrzebować.
|
|
|
#4761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
60 na czczo niskie, bo od 55 grozi hipoglikemia, która ogólnie za dobra nie jest, zagrożenie zapaściami etc. A ogólnie to naprawdę spory rozrzut tych cukrów masz
|
|
|
#4762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi kosmetyczka powiedziała, że na pewno nie mogą być na żaden ciemny (chciałam czerwony) kolor pomalowane. może na SR podpytaj, bo ja mam dopiero za tydzieńCytat:
![]() z bloga styczniówki: http://www.dzieciologia.blogspot.com...lna-torba.html |
||
|
|
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
Paznokcie paznokciami.... Ja nie noszę kapci, a do szpitala chcą bym wzięła
Nie lubię kapci, nie nosze w domu ani u nikogo. Nienawidzę zwyczaju wciskania ludziom kapci na siłę gdy tylko przekraczają próg domu. Nie wiem jak zniosę je w szpitalu.... ![]() Przerażający widok- szafa pełna kapci (oczywiście rozmiary za małe, bo ja noszę 41-42), nie wiadomo kto je nosił, a wpychają na siłę.... Brrrrr.....
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Nam połóżna tez kazała do porodu skarpety wziac, bo podobno nogi marzną;p Że z czoła pot spływa, człowiekowi goraco a w stopy zimno jest. Więc chyba można
|
|
|
|
|
#4766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4767 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
nadrobiłam od wczorajszego południaCytat:
Cytat:
Cytat:
narazie jestem zielona w temacie, jedni znajomi chcieli ale ich przerosło ale mam jeszcze 2 pary co uzywały - wiec musze ich przesłuchac w tej kwestii. Albo kupię nosidełko - sama nie wiem. Cytat:
Cytat:
![]() może głupio porównywać do kota ale mój sierściuch rzygał cały dzień jak miał ksiądz przyjść po kolędzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja w każdym razie będę miała niepomalowane, bo i tak nie mogę się do nich dostać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-02-01 o 12:17 Powód: literówka |
||
|
|
|
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie skoro można miec skarpety to pzreciez nikt nie bedzie ich nam zdzierał zeby zobaczyc czy mamy pomalowane paznokcie hhaahaa
chyba ze sie myle
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

)

ale ten czas pędzi..

..
Haha...
W każdym razie ginka coś mówiła, że nadal obserwacja - wizyta za tydzień no i wspominała o heparynie ale poki co jeszcze ten tydzień czekamy i zobaczymy jak mały przybrał 8 lutego. Teraz waży 1763g (w skonczonym 33 tyg)... Tak jak sie bałam jeszcze niedawno żeby nie był za duży, tak teraz strasznie bym chciała żeby magiczne 2kg w końcu przekroczył

mi kosmetyczka powiedziała, że na pewno nie mogą być na żaden ciemny (chciałam czerwony) kolor pomalowane. może na SR podpytaj, bo ja mam dopiero za tydzień
źle się czuje w takich kolorach bez charakteru i spotykanych wszędzie wkoło.