My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-01, 12:48   #2311
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam w 28 tc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 12:54   #2312
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak znajomy to faktycznie może będzie lepsze traktowanie. Czasami w niedużych miejscowościach są super porodówki, słyszałam o takiej w Tarnowie, czy koło Tarnowa. Może u Ciebie też coś takiego będzie?
muszę się nad tym jeszcze zastanowić

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A może szpital w Legnicy albo Lubinie, na pewno mielibyście bliżej niż do Wrocławia ? Widziałam o porodówce w L-cy wątek tutaj na wizażu, zaraz poszukam => https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post38547177
mimo wszystko do L-cy też mamy kawałek..
słyszałam że w Nowej Soli jest przyzwoita porodówka.. Tż nalega żebym rodziła tutaj, bo skoro zna ordynatora to dobrze się mną zajmą.. Ale ogólnie warunki i stan sal porodowych nie jest najlepszy.. choć personel niczego sobie
będziemy musieli pomyśleć

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 12:56   #2313
nuna2
Zakorzenienie

sharp gratuluje 28 tyg
Stary 2013-02-01, 13:01   #2314
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
mimo wszystko do L-cy też mamy kawałek..
słyszałam że w Nowej Soli jest przyzwoita porodówka.. Tż nalega żebym rodziła tutaj, bo skoro zna ordynatora to dobrze się mną zajmą.. Ale ogólnie warunki i stan sal porodowych nie jest najlepszy.. choć personel niczego sobie
będziemy musieli pomyśleć
Tak sobie myślę, że jeśli personel ok i stan higieniczny też to może być i stary sprzęt bo będzie bezpiecznie dla dziecka. A mają w tym szpitalu oddział neonatologii, czy jak to się nazywa, tak "w razie co" dla dzidziusia?
Troszkę mnie martwi to co napisałaś o bakteriach ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:07   #2315
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
I apel o nie ruszaniu się z domu jak najbardziej popieram
ja ma dość siedzenia po ostatniej infekcji i dziś idę na miasto, umówiłam się z koleżankami na ploty

Mysia zdjęcie z sesji cudne czekamy na więcej

szprotka za synka
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:07   #2316
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie myślę, że jeśli personel ok i stan higieniczny też to może być i stary sprzęt bo będzie bezpiecznie dla dziecka. A mają w tym szpitalu oddział neonatologii, czy jak to się nazywa, tak "w razie co" dla dzidziusia?
Troszkę mnie martwi to co napisałaś o bakteriach ...
Nawet nie wiedziałam, ale już sprawdziłam w necie- tak jest Neonatologia
Ogólnie opinie są kiepskie o tym szpitalu, ale wiele osób chwali właśnie personel z ginekologiczno-położniczego. Te bakterie też mnie martwią, mają jakieś dwie i nie mogę się ich pozbyć.. mimo długotrwałej walki
w zeszłym roku w maju kuzynka mojego Tż rodziła tam i akurat ją zarazili tą bakterią po porodzie miała gorączkę.. leżała osłabiona.. długo nie mogła karmić małej, aż w końcu straciła pokarm. Ale szczegółów nie znam, musiałabym dopytać..

Stary 2013-02-01, 13:12   #2317
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Myślę,że w ciągu max miesiąca wszystko wróci do normy i bedzie tak jak powinno.
i tego Ci życzę z całego serca

diabli ciuszki boskie i te buciki

Jenny duże masz plany na luty ja osobiście wole wszelakie kosmetyki/maści kupić jakiś miesiac przed porodem co by to wszystko było "świeższe".

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
to ja tylko tak się pospieszyłam
nie tylko Ty

loney mi na ciemieniuchę wszyscy polecają olejuszkę (jeszcze nie wiem co to )
Stary 2013-02-01, 13:13   #2318
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Witamy sie w skończonym 20 tyg ciązy więc połowa za nami i zaczynamy 21!!

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
dzień dobry
mnie też czeka dziś mini-wyprawa: do pracy - oby dyrektorka dobrze to wszystko przyjęła pewnie tam trochę będę musiała posiedzieć, żeby poprzekazywać wszystko, no nic - prysznic, śniadanko i w drogę
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
My dzisiaj zaczynamy 26 tc

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
za 23 tc
Nie smutaj, jutro będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobry zasnęłam po raz pierwszy od dawien dawna przed północą

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
btw - od jakiegoś tygodnia coś mi się z buzią dzieje. co chwila robią mi się strasznie czerwone policzki - wygląda to śmiesznie bo jestem blada jak ściana, a policzki czerwoniutkie ... nie ma to związku z temperaturą, bo w domu nic się nie zmieniło, gorączki nie mam, myślałam za pierwszym razem że to alergia na maseczkę, ale nie ... macie jakiś pomysł? ;>
Mi tylko do głowy przychodzi jeden objaw, który przeczytałam w "W oczekiwaniu na dziecko" czyli Zmiana pigmentacji skóry na brzuchu i/lub na twarzy.

No ale żeby aż tak Z bladej cery tylko czerwone policzki

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Właśnie wyczytałam na fb o diecie obrotowej!

...gdzie się nie obrócisz, to wpie.rdalasz!

To chyba jakaś specjalnie stworzona dieta dla ciężarnych.
Dobre

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
WAZNE!!!!
dziewczyny!!! w zwiazku z ta durna pogoda bedzie zapewne kolejna fala grypy i grypopodobnych. uwazajcie na siebie! juz teraz przypominamy sobie mikstury z cytryna imbirem miodem czosnkiem itd.
odpusccie sobie markety, kina, koscioly i inne skupiska ludzi - dla swietego spokoju lepiej posiedziec w domu. te wirusy sa naprawde coraz bardziej zmutowane i bez antybiotykow moze byc ciezko. nikomu nie zycze takich powiklan jak mojego tz. prosze dbac o siebie i malenstwa!
koniec apelu :P

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
a moje dziecię właśnie dostało czkawki tak śmiesznie mi brzuch podskakuje
Fajne uczucie

Cytat:
Miałam wrzucić tort z pampersów.
Dodałam posta na 1 stronę

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Jenny duże masz plany na luty ja osobiście wole wszelakie kosmetyki/maści kupić jakiś miesiac przed porodem co by to wszystko było "świeższe".
Byle tylko na planach się nie skończyło

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-01, 13:14   #2319
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kupiłam sobie trochę rzeczy i trochę dla malucha, pochwalę się jak się ogarnę, bo musiałam dzisiaj iść do pracy poprowadzić szkolenie :/

najlepszy zakup to niańka w mothercare
http://allegro.pl/angelcare-ac401-mo...977860240.html

na allegro stoją od 430, a ja kupiłam za 67 funtów, czyli niecałe 350 zł

chwalę się też jedną fotką z sesji ślubnej, całość powinnam mieć niedługo
czekam na fotki pewnie same male cudenka. nianki zazdroszcze, a jeszcze bardziej monitora oddechu. angelcare byl jedna z lepszych polecanych w programie "pani gadzet"

sliczne zdjecie slubne, tylko meza brak
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:17   #2320
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja mam minusy, około- 6 dp w każdym oku
Dzięki za info
Ja mam mniejszą wadę, bo chyba -2,5 czy -3 (nie pamiętam ), ale jestem ciekawa czy mi coś nie podskoczyło i co powie okulistka

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witam się w III trymestrze

Cytat:
1) Dla mnie też właśnie połowa, ale ktoś tu to ostatnio tłumaczył, że nie i dlaczego. I tak nie zrozumiałam. Ja liczę wg OM. A jeśli chodzi o USG, to termin od dwóch wizyt waha się między 21-22.06, tak więc trzyma się terminu OM. Tylko raz z pomiarów wyszedł tp na 13.06, ale gin i tak wpisał wtedy na wizycie, że wyszło na 20.06.
Mi z om i usg wychodzi 1 dzień różnicy, czyli tp na 4-5.06.2013

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-01, 13:17   #2321
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
"Uważany jest niekiedy za szkodnika, jednak nie ma większego znaczenia ani gospodarczego, ani dla zdrowia człowieka. Naturalnym wrogiem rybika cukrowego jest skorek pospolity"

wychodujmy sobie skorki!
skorek jest jeszcze brzydszy ciekawe czy chomik tez poluje na rybiki musze jej zrobic calonocny wybieg i niech wciaga naturalne bialko
jak sie tu wprowadzilismy to kazdej nocy siedzac na kibelku wypatrywalam jednego, zanim doszlam do siebie to zdazyl zwiac no i rozpoczelo sie polowanie...wstawalam w nocy siku i siedzac na kibelku cwiczylam miesnie kegla (ooo to jest pozytyw u rybikow!!!), bo jak zobaczylam malego drania to musialam wstrzymac mocz i pedzic go zabic obecnie rybikow nie ma - az szkoda, hehe. chyba adoptuje od sasiadow jakas parke
Stary 2013-02-01, 13:20   #2322
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
co do golenia, to ja też jestem zmuszona uskuteczniać różnego rodzaju kombinacje.. Ogólnie, czuję się ograniczona ruchowo.. nawet pedicure sprawia mi kłopot... co to będzie w 30tygodniu
Na razie daję jakoś radę, ale chyba następnym razem poproszę męża o pomoc

Cytat:
Dzień dobry
Ja już po badaniach tych wszystkich cudownych na tarczycę, zawartość magnezu, potasu itp, toxo i resztę. W sumie 9 badań.
Tyle krwi mi zabrali, że nie wiem jak wróciłam do domu o własnych siłach

Mam okropny katar. I apel o nie ruszaniu się z domu jak najbardziej popieram
We wtorek wizyta
Oby katar szybko przeszedł i wyniki były ok

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
halo

wróciłam z Londynu cała i zdrowa

padnięta jestem strasznie, powiem Wam, ze wstawanie o 2 i zakupy do wieczora to już nie dla mnie do końca ciąży, mam zakwasy chyba wszędzie

kupiłam sobie trochę rzeczy i trochę dla malucha, pochwalę się jak się ogarnę, bo musiałam dzisiaj iść do pracy poprowadzić szkolenie :/

najlepszy zakup to niańka w mothercare
http://allegro.pl/angelcare-ac401-mo...977860240.html

na allegro stoją od 430, a ja kupiłam za 67 funtów, czyli niecałe 350 zł

chwalę się też jedną fotką z sesji ślubnej, całość powinnam mieć niedługo
Cześć
Wyśpij się i odpocznij, a potem wpadaj do nas z fotkami

My monitora oddechu nie będziemy kupować.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jako, że siedzimy wszyscy u nas w domu to po pogrzebie brat nie poszedł do szkoły i dziś tak leżę z gołym brzuchem, a on tak patrzy
"Jezuuuu dziewczyno, ale Ci się brzuch trzęsie jak galareta. Sam z siebie? Tyle tłuszczu masz, że zaczyna sam się zwalczac ???"

No i nie wytrzymałam ze śmiechu A to moja Matylda dziś tak wojowała z brzuchem, że skakał w kilku miejscach, a on bidny nie zajarzył
Padłam

Cytat:
Rozmawiałam..
Musze rozszerzyć historę, żeby można było zrozumieć

To, że ide w lutym powiedziałam mu jakoś w listopadzie albo w grudniu.. Na zasadzie - najbardziej prawdopodobnym miesiącem będzie luty. Potem w styczniu na cotygodniowym spotkaniu jego nie było i ja wtedy powiedziałam, że szukam osoby która mnie zastąpi w takiej urodzinowej rzeczy (mało ważne) bo mnie już niedługo nie będzie, pewnie gdzieś za 4 tygodnie... I na tym spotkaniu nie było bezpośredniego szefa bo był na urlopie, ale była jego żona, która też tu pracuje (nie wiem jak oni to wytrzymują, ale to inna historia). Potem byłam na L4 i potem po tygodniu w koncu mialam rozmowę z szefem..

Powiedział tylko, że się zdziwił, że on się tego od swojej żony dowiaduje bo on nie do konca zrozumiał, że ja już od lutego, ale jakoś już wszystko ogarnął i będzie dobrze i żebym się nie stresowała..Ja powiedziałam, że mówiłam o lutym ale widocznie musieliśmy się nei zrozumieć..
I w sumie tyle tej rozmowy było..

A wczoraj podszedł do mnie szef szefów i się pytał do kiedy jestem.. To ja ze do jutro.. A - ok.. i tyle.. Chyba się mnie pytał bo ktoś nowy ma przyjść i chyba kompa dla niego nie mają i wezmą mój..
Najważniejsze, że już po rozmowie i nie robią problemów

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-01, 13:25   #2323
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
No już już.
Otóż wszystko ok. Mój 435 g czorcik ma siusiaka (na 99%, ale ja tam nic nie widziałam przez te Jego wygibasy) i jest zdrowy i baaardzo ruchliwy (nawet lekarz stwierdził, że to mały szatan). Nie dał się dokładnie pomierzyć i zrobić ładnego zdjęcia, ale to nic. Najważniejsze parametry w normie.
Ze mną też wszystko ok, łożysko nisko, ale wyżej niż ostatnio , Duphaston tylko do skończenia opakowania i to 1x1, dalej L4, wyniki CMV ok (nie mam się czym martwić). Pytałam o te kłucia w szyjce co miałam, więc kłuciami szyjki mam się na razie nie przejmować, o ile są sporadyczne i towarzyszą temu np nerwy (a fakt, że wtedy trochę pokrzyczałam na Męża i zaczęło mnie kłuć), ale w razie czego oczywiście mam dzwonić.

Tak więc Jenny- proszę o zostawienie na liście SYNKA, ale usunięcie imienia, bo zapowiada się długaaaa przeprawa z moim Mężem... Ja chcę Kubusia, Mąż Michała
(Michał mi się podoba, ale mój chrześniak to Michał, więc już jeden jest w rodzinie, i o ile mi i rodzicom tamtego to nie przeszkadza, o tyle wszyscy w rodzinie kręcą nosem i nie wiem co z tym zrobić...)

Uciekam zanieść zwolnienie i może do lumpa wskoczę- teraz już przynajmniej wiem czego szukać
za synka , wizyte wyniki i wszystko inne!

imiona podobaja mi sie oba, moze zrobcie kompromis, odrzuccie obie propozycje i wymyslcie 3 wspolnie u nas to sie sprawdzilo.

powodzenia w lumpku! (poszlabym z Toba hehe)
Stary 2013-02-01, 13:26   #2324
sharpnowaja
Zakorzenienie

katherine przykre jaką masz sytuację z mamą
nie wiem dlaczego tak jest, ale znam na prawdę wiele rodzin gdzie młodzi mieszkają z rodzicami i oni są be a reszta jest cacy. Nie rozumie dlaczego rodzice traktują gorzej dzieci/wnuczki z którymi mieszkają. Przecież właśnie w nich mają największe oparcie.

Cytat:
Jesli chodzi o pieluchy jednorazowe to wszystko zalezyod pupy dziecka. Moją Z. papmersy uczulały - wyskakiwały jej po nich krostki.
Mogła używać tylko Happy.
to samo mi wczoraj znajoma mówiła. Pampersy nie przeszły, wielorazowe też były złe (i tu teraz mam mętlik w głowie). A sprawdzały się właśnie pieluszki dada i te happy

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

pola za 26 tc
Stary 2013-02-01, 13:29   #2325
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia Witamy
ślicznie wyszłaś na tej fotce
Mój Tż też się uparł i chciał koniecznie monitor oddechu, ale dyskutujemy jeszcze o tym... bo to spory wydatek
my tez planujemy zakup, dla swietego spokoju, bo znajac mnie to bede stac nad spiacym maluchem i zwariuje ale nastawiamy sie na uzywany, bardzo potanialy i na allegro mozna kupic za fajne pieniadze. nowe faktycznie sa bardzo drogie.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Ale temat robakowy rozpoczęłam
dzwoniłam do tej firmy powiedzieli, że nie jest szkodliwe ani dla kobiet w ciąży, ani dla małych dzieci ani zwierząt.. Oni tam jakieś bezwonne feromony będą rozpytać, więc mam nadzieje, że to będzie bezpieczne. Dają gwarancję na 12 miesięcy.. A ja już tych prusaków nie moge.. Nienawidzę mieszkać w bloku.. W domku nigdy takiego syfu nie miałam...
jak te feromony zaczna dzialac na Ciebie i meza to fiu fiu groszek dorobi sie rodzenstwa

uroki bloku, ale to przez zsypy...teraz w zwiazku z obowiazkowa segregacja smieci wiekszosc spoldzielni zamyka zsypy i buduje na osiedlach zewnetrzne kontenery. moze cholerstwo uda sie wyplenic? tylko wszyscy sasiedzi musza wpuscic ekipe do mieszkan, bo inaczej to nie ma sensu
Stary 2013-02-01, 13:31   #2326
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Dzięki za info
Ja mam mniejszą wadę, bo chyba -2,5 czy -3 (nie pamiętam ), ale jestem ciekawa czy mi coś nie podskoczyło i co powie okulistka

Mi z om i usg wychodzi 1 dzień różnicy, czyli tp na 4-5.06.2013
z tego co zrozumiałam, to przeciwskazania przy porodzie nie odnoszą się do wady wzroku (chyba, że jest już -20 dp) tylko o stan siatkówki.. Trzeba zobaczyć czy się nie odkleja, robiąc badanie dna oka..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:32   #2327
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
szprocia gratuluje synusia Ja chciałam Kubusia U nas jest sytuacja, że są dwaj bracia w jednym domu tzn ,,dom bliźniak" oboje mają córeczki i oboje Basie.... szczerze to mi to nie podchodzi... ludzie też się śmieją czy innego imienia nie było Chyba, że nie widujecie sie prawie wcale. Ja chciałam Julke bratowa była wcześniej w ciązy i mówiła, że jak bedzie dziewczynka to wtedy bedzie Julia. Ja bym sobie wtedy odpuściła, bo widujemy sie raz w tyg i tak dziwnie Ale jeśli wam to nie przeszkadza to no problemos

My się z Nimi widzimy w Święta no i oprócz tego przyjeżdżają z 2-3 razy w roku na Mazury. Tak więc nie tak często. Nam i tamtym rodzicom to nie przeszkadza, nawet wczoraj jak zadzwoniła do mnie Patra to rozmowę zaczęła od "Tańcowały dwa Michały..."

Cytat:
Czekam na relację stanika
A zamawiałaś taki miękki czy z jakimiś wkładkami w środku? Napisz koniecznie czy dobrze trzyma większy biust, bo mój niestety nadal rośnie
Ja mam ten staniczek z tymi wkładkami i jestem zadowolona. Wcześniej miałam B teraz pewnie D albo i E (doje jak u krowy) i trzyma ok.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Co do wczorajszej wizyty, to wszystko OK. Miałam porządnie sprawdzoną szyjkę - tak, że pierwszy raz bolało to badanie. Jest długa, twarda i jak to powiedział gin "dobrze trzyma". Usg będzie dopiero w 32 tc. Od ostatniej wizyty przytyłam 3 kg, więc 1 kg tygodniowo. W sumie w 12 tc ważyłam 53, teraz 61,5 , jakieś 8,5 na +, chyba nie jest źle jak na początek III trym . Ciśnienie 109/69, tętno małej (+) 151, wyniki badań dobre. Pytałam o Cytomegalie - mówił, że nie ma potrzeby tego robienia, bo tak czy siak nie ma na to żadnej szczepionki ani leku, więc robienie badania tylko dla własnej info i żeby się tym nie przejmować. Jeśli chodzi o badanie przeciwciał na żółtaczkę, to dopiero dostanę skierowanie bo wg jakiegoś tam rozporządzenia powinno się chyba robić między 32 a 35 tc. Przyzwolenie na przytulanki jest, następna wizyta 21.02.
za wizytę

Cytat:
Ciągle piszecie o tych szyjkach...
dla mnie to jakaś wielka niewiadoma..
ani razu gin mi nic nie mówił o mojej szyjce,
nie wiem jakiej jest długości i czy w ogóle gin ją badał...
hmm.. może zapytam na kolejnej wizycie
Mi wsadza paluchy, maca i mówi, że wszystko ok. Żadnych cm nie podaje ani nic, ale jak ok, to ok

Cytat:

Wiem, że na porodówce pewnie będzie mi juz wszytsko obojętne,ale tak się stresuję że pojadę tam zarośnięta, nie zdążę się ładnie ogolić i wszyscy będą na mnie dziwnie patrzyli
Ja też się tym martwię. I wiem, że na Męża nie mam co liczyć- już mi zapowiedział, że nie zamierza do mnie podchodzić z maszynką do golenia, bo się boi, że mnie tam pozacina.

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:32   #2328
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w 28 tc

nuna gratulację połowy ciąży

marchewka dla Ciebie torcik.

Ja od rana sprzątam. Ale zostawaiam trochę na jutro. W niedzielę prawdopodobnie będziemy mieli gości, więc mieszkanie musi błyszczeć bo oni to lubią nawet do szafek zaglądać

oj przeszło najlepsze jest to że zawsze mi wychodziły
za 28 tc
co za goscie
Cytat:
Znalazłam fazy porodu naturalnego, ostatnio była o tym dyskusja
Dla tych zielonych w temacie porodu ( tak jak ja ) :

Fazy porodu naturalnego
I faza
Zaczyna się, gdy kobieta ma regularne skurcze powodujące rozwarcie. Trwa najdłużej, nawet 14 godzin przy pierwszym dziecku i mniej więcej połowę krócej przy kolejnym dziecku. Krytyczny jest moment, gdy rozwarcie osiąga 7 cm. Wielu kobietom wydaje się wtedy, że nie da rady. Warto wiedzieć, że taki kryzys przeżywa niemal każda rodząca i że on mija.
II faza
Zaczyna się od pełnego rozwarcia, gdy kobieta zaczyna przeć. W tej fazie dziecko wydawane jest na świat, a kobieta wspomaga skurcze macicy siłą swojego parcia. Ból powoduje rozszerzanie się miednicy, pochwy i krocza. Ten okres trwa krótko – od 10 do 90 minut.
III faza
W ciągu kilku kolejnych skurczów rodzi się łożysko. Trwa to najwyżej 30 minut.
ehhe jak ta teoria ładnie wyglada

ja sie za obiad zabierammmm ale mam juz dosc siezenia w domu a jescze przyszly tydzien sie zapowiada bleee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:33   #2329
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

loney mi na ciemieniuchę wszyscy polecają olejuszkę (jeszcze nie wiem co to )
też słyszałam o tym magicznym specyfiku
podejrzewam że to jakiś olejek z apteki na bazie naturalnych ziół

edit:
tak jak myślałam, już znalazłam
http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-...0-ml-7015.html

Cytat:
my tez planujemy zakup, dla swietego spokoju, bo znajac mnie to bede stac nad spiacym maluchem i zwariuje ale nastawiamy sie na uzywany, bardzo potanialy i na allegro mozna kupic za fajne pieniadze. nowe faktycznie sa bardzo drogie
jeśli znajdziemy okazyjnie jakiś fajny używany to pewnie kupimy, dla komfortu psychicznego. Jeśli nie to możliwe, że będę czuwała nad łóżeczkiem dzień i noc, na zmianę z Tż

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-02-01 o 13:36
Stary 2013-02-01, 13:33   #2330
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
hm,a to konieczne?
ja bym chyba się zestresowała..
jak z tym detektorem..

i z tego co czytałam to dla wcześniagów/ tych poniżej 1500g/ poniżej 6pkt apgar
nie konieczne, ale polecane. sporo maluchow niestety cierpi na bezdechy. znajoma miala dwa razy wyjca (z monitora), a corka nie byla wczesniakiem. alarm ja wybudzal i bylo ok...
Stary 2013-02-01, 13:36   #2331
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dziękujemy z moim Szkrabikiem za wszystkie gratulacje!

Wróciłam z miasta i padam. No, ale nic, muszę się dzisiaj nieźle wymęczyć żeby normalnie spać w nocy. A przynajmniej postarać się normalnie przespać noc...

Wrzucam Wam moje dzisiejsze łowy dla Małego. No i sobie kupiłam gacie do spania jak mi jeszcze brzuchola wywali
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0703.jpg (34,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0704.jpg (36,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0705.jpg (30,2 KB, 16 załadowań)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:37   #2332
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś tu pisał ostatnio, że skończony 20tc, to jeszcze nie połowa.
ja wczoraj tak pisałam ale to ktoś pisał że zaczyna 20 tc a nie kończy
nuna kończy 20 tc a zaczyna 21 więc połowa

Cytat:
Pytanko do L4.. Przez pierwsze 30 dni płaci pracodawca, potem ZUS. Teraz czy ja mam pilnować do kogo mam te zwolnienia zanosić czy zawsze noszę do pracodawcy? Umowa o pracę na czas nieokreślony..
to zależy ile pracodawca ma zatrudnionych pracowników.

pawie oczko za III trymestr. Kurcze ja też już III
Stary 2013-02-01, 13:38   #2333
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
super informacje
Podoba mi się i Kubuś i Michaś
(kurde wychodzi na to że Ci Wasi Antosie, Kubusie, Michasie, Piotrusie, Bartusie itp. podobają mi się bardziej niż Wiktor no ale Mężulek się uparł, więc niech dalej chodzi dumny )

Wiktoś tez pieknie!

Cytat:
pewnie, że to nie konieczne.. Ja ogólnie uważam, że to nabijanie kasy i żerowanie na bojaźni rodziców o swoje dzieci..
Oczywiście nie potępiam, bo to bardzo mądre urządzenie i jeśli ktoś cierpi ktoś ma nadmiar pieniędzy to jak najbardziej warto zakupić.
Lonely, rozne sa dzieci. Czasem wyjscia nie ma i trzeba kupic
na pewno nie jest to rzecz jak pieluchy bez ktorej obejsc sie nie da. ale tak jak piszesz to madre urzadzenie i jesli ktos moze sobie pozwolic na komfort posiadania to dlaczego nie ale nie uwazam, ze to nabijanie kasy i zerowanie na rodzicach - bo reklamy tych urzadzen nie atakuja w mediach "musisz to kupic bo cos tam", tak jak bylo ze szczepionka na rota i pneumokoki.
Stary 2013-02-01, 13:39   #2334
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
:
Ja też się tym martwię. I wiem, że na Męża nie mam co liczyć- już mi zapowiedział, że nie zamierza do mnie podchodzić z maszynką do golenia, bo się boi, że mnie tam pozacina.
mój to tylko czeka na pozwolenie żeby mnie ogolić
ale póki dam radę wolę sama

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ehhe jak ta teoria ładnie wyglada
oj tam ojj tam

Stary 2013-02-01, 13:39   #2335
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

poczytałam znów jednym okiem dosuszę włosy i spadam nie klepać za dużo

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:40   #2336
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętacie jak kiedyś nabijałyśmy się śląsk-zagłębie?
http://demotywatory.pl/4032278/Nojle...ec-we-Sosnowcu
Aż się popłakałam ze śmiechu czytając komentarze
Tego nie znałam "przychodz koles z katowic przychodzi do koscioła wyspowiadac sie mowi do ksiedza ze ma straszny grzech i niewie czy Pan Bog mu to wybaczy ksiadz mowi suny Pan Bog wszystko wybacza powiedz co to za grzech, no wiec mieszkam w katowicach na to ksiadz odpowiada nie synu to nie jest grzech to jest WSTYD!!"
we Sosnowcu
Stary 2013-02-01, 13:44   #2337
Magiusa
Zakorzenienie

Dostałam worki próżniowe i ogarnął mnie szał pakowania
Zaleta jest taka, że jestem tak zajęta, że nawet przez sekunde twardniejący brzuch o sobie nie przypomniał

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 13:49   #2338
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam Wam moje dzisiejsze łowy dla Małego. No i sobie kupiłam gacie do spania jak mi jeszcze brzuchola wywali
super też muszę kupić takie rozpinane body, pajace.. bo na razie mam same wkłądane przez główkę. Fajne gatki

Cytat:
Wiktoś tez pieknie!

Lonely, rozne sa dzieci. Czasem wyjscia nie ma i trzeba kupic
na pewno nie jest to rzecz jak pieluchy bez ktorej obejsc sie nie da. ale tak jak piszesz to madre urzadzenie i jesli ktos moze sobie pozwolic na komfort posiadania to dlaczego nie ale nie uwazam, ze to nabijanie kasy i zerowanie na rodzicach - bo reklamy tych urzadzen nie atakuja w mediach "musisz to kupic bo cos tam", tak jak bylo ze szczepionka na rota i pneumokoki.
masz rację może zbyt drastycznie się wyraziłam z tym nabijaniem kasy. Sami rozważamy opcję kupna tego urządzenia (zwłaszcza Tż) ale tylko jeśli znajdziemy mega okazję.. na razie nie stać nas na takie wydatki. No chyba, że będzie to konieczne..

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

kurde.. coś mi się telefon spierdylił od ponad godziny nie mogę złapać sieci.. mimo, że już go zresetowałam.. a jak złapał na chwilkę sieć i szybko chciałąm zadzwonić to nawet mnie nie połączyło i zaraz zasięg znowu znikł
nie mam pojęcia o co kaman

Stary 2013-02-01, 13:49   #2339
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ciągle piszecie o tych szyjkach...
dla mnie to jakaś wielka niewiadoma..
ani razu gin mi nic nie mówił o mojej szyjce,
nie wiem jakiej jest długości i czy w ogóle gin ją badał...
hmm.. może zapytam na kolejnej wizycie
moj tez nic nie mowil, ale on jest typem, ze nie mowi jak sie nic nie dzieje pytalam tu nawet dziewczyn jak to jest, bo ja na fotel tez nie zawsze wskakuje, ale podczas usg podobno tez moze szyjke obejrzec i zmierzyc...zapytam podczas kolejnej wizyty
Stary 2013-02-01, 13:53   #2340
sharpnowaja
Zakorzenienie

Mysia piękne zdjęcie
za zakupy, czekamy an foto

pawie oczko za wizytę

szprotka piękne ciuszki

to ja wam też napiszę co już mam. O ile to ogarnę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości