|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko na temat BB Cream'ów cz. III
Cytat:
goją się ale chcialabym im troche pomoc.
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#1262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ups nie ten link :P o to mi chodziło: http://www.ebay.co.uk/itm/Bio-Essenc...item3cc5d1bda9
Rozczarowania trzeba palić, nie balsamować... Edytowane przez sheepka Czas edycji: 2013-02-01 o 15:13 |
|
|
|
|
#1263 |
|
Wtajemniczenie
|
możecie podpowiedzieć który z kremów jest ciepło żółty,często używam podkłady w tonacji medium warm.Znajdzie się coś dla mnie?
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już pisałam, Azjatycki Cukier jak na Polkę nie jest blada, więc raczej nie polegałabym na jej opisach, poza tym ma cerę raczej suchą bez problemów trądzikowo-zaskórnikowych. Ja próbuję ostatnio skin79 pomarańczowego i miał być ponoć jasny i oliwkowy... wg mnie jest raczej ciepły i ciemny I to by było tyle w kwestii subiektywnych ocen.
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
nie wchodze na ten watek, nie wchodze na ten watek
a juz przynajmniej nie klikam w linki, ktore podajecie kupilam dzis krem z arbutiną, zobaczymy ![]() ale mam jedna gulę na buzi i nie chce zejsc ani wyjsc!!
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#1266 |
|
Rozeznanie
|
a krem CC mizona ktoś testował?
chodzi mi o ten: http://agathblog.blogspot.com/search/label/Mizon skład wygląda przyjemnie
Edytowane przez Sissi_W Czas edycji: 2013-02-01 o 18:07 |
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Rozeznanie
|
edytowałam a Ty mnie cytujesz
![]() skład jest długi ma dużo ekstraktów ale pewnie wszystkie są w śladowych ilosciach a ogólnie o kremach CC coś możecie napisać? |
|
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
krem BB marki Tony Moly ten ze ślimaka ma ciepły, żółtawy kolor.
Edytowane przez jennifer2006 Czas edycji: 2013-02-01 o 18:09 |
|
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam, że pod jednym z filmików Azjatyckiego Cukru ktoś pytał się o kremy CC i ona stwierdziła coś w stylu, ze to chwyt marketingowy i niczym nie różnią się od kremów BB. |
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://2.bp.blogspot.com/-IWLsKq05n7...dafternoon.jpg
|
|
#1273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Ja bardzo chętnie przygarnę. Jeszcze nie brałam udziału w rozbiórkach i nie za bardzo wiem na czym to polega ale chyba mnie jakos poprowadzicie, prawda ?
|
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby coś to pytaj, postaram się rozwiać wszelkie wątpliwości
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, czy możecie powiedzieć mi pare słów o Missha signature real bb cream? Używam teraz Missha PC ale niestety robi mi kataklizm na buzi, słyszałam że signature nie zapycha <podobno>. Problemem jest też to że niewiele jest bebeszków w tak jasnym kolorze (13. milky beige) i wyboru dużego nie mam ;(
|
|
|
|
#1276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję |
|
|
|
|
#1277 | ||||||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Nic więcej nie trzeba, tylko odpowiednie stęzenie. Nalepie robić małe porcje, bo est podobno niestabilny. Ja dodaję jeszcze arbutynę, żeby bardziej kosiło ![]() Cytat:
Serum mogę Ci ukręcić Nie wiem, czy wszystkie składniki mam w odpowiednie ilości, ale to bez większego znaczenia, najwyżej będzie czegoś nie 2 a 1%. Powiem od siebie, że działa. Nie wybieli wszystkiego, ale zmniejszy i rozjaśni.Brzozka też testowała ten mój wynalazek i pisała mi, że u Niej też się zaczęło zmieniać na plus ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Warto testować.Kosmetyki organiczne często są konserwowane alkoholem [wysoko] a nie powodują niepożądanych skutków. Jasny, żółty. Taki naprawdę jasny, odcina się na tle innych BB. Jak nie zapomnę, to może pstryknę jutro foto porównawcze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Signature jest bardziej płynna, nieźle kryje i co ważne, jest lżejsza od PC. Ta ostatnia zaczęła mi coś niedobrego robić ze skórą swego czasu ,a po Signature wszystko było ok. Znajdziesz na blogu recenzje obu kremów, zdaje się
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Estelle jak mi dorzucisz do paczki acne derm to kiedy ja sleeping packi wypróbuje
|
|
|
#1280 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rewelacja Z wieku okolotradzikowego wyroslam juz jakis czas temu, mam sucha i hiperwrazliwa skore i dla mnie jest ciut za mocny i potrafi mnie podrazniac, wysuszyc. Wiec w moim przypadku to takie love-hate (mam 3/4 opakowania jakby ktos reflektowal). Cytat:
u mnie on jest jasniutki (jeden z jasniejszych jakie testowalam) i żółciutki
|
||
|
|
|
#1281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Estelko jakbyś tylko mogła to bardzo bym prosiła o to serum, tak z 10ml na próbę, oczywiście koszty dopisz mi do rachunku ![]() z tym wybielaniem to na szczęście nie mam starych przebarwień, natomiast w ostatnim roku miałam straszny wysyp, jak nigdy, i teraz mam na twarzy mnóstwo czerwonisinych śladów po tych okropnych gulach, wiem, że z czasem one znikną ale trwa to zwykle kilka miesięcy więc chciałabym im trochę pomóc i ten proces przyspieszyć Edytowane przez Sissi_W Czas edycji: 2013-02-02 o 14:47 |
|
|
|
|
#1282 | |||
|
我相信我可以
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tez mam ten Skin79 pomaranczowy ale jak dla mnie on jest jasny, a nie oliwkowy bo ja mam jasna cere i pasuje idealnie, jak zaden inny krem bb :P Cytat:
|
|||
|
|
|
#1283 |
|
Raczkowanie
|
Mnie Signature zapchal tak samo, jak PC. Oba sa 'ciezkie' i 'oleiste', daja efekt wilgotnej cery. Nie polecalabym do tlustych cer. Ale krycie swietne.[/QUOTE]
hmmm skoro obie Misshy zapychają to może powinnam zostać przy Elemongu, czy ma któraś z Was niepotrzebny i mogłaby mi odlewkę odsprzedać? nie chcę całego kupować bo jest za duży i blokowałby mi kolejne zakupy...
|
|
|
|
#1284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakby rokował, to w razie rozbiórki też się piszę. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Pewnie ma średnią karnację. A imho większość Polek ma jasną, tylko się maluje na ciemniej. Oliwkowy znaczy żółtawy chłodny, nie ciemny. Próbuję jeszcze Missha M Signature Real Complete #13 i ten faktycznie jest jasny, ale ma zły odcień (chyba za chłodny, wręcz szarawy) i niezbyt pasuje konsystencją do mojej tłustej skóry. Podkreśla jakieś linie, których bez makijażu i przy innych BB i podkładach nie widać
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, Dziewczyny
Czytam dzielnie Wasz wątek, ale chciałabym Wam zadać szybkie dwa pytania: Czy kosmetyki z ebaya od sing sing girl są oryginalne? Czy jak jestem blada, jest szansa, że Lioele Dollish BB cream będzie mi pasował? Czytam, że generalnie jest ciemnym kremem, ale na buziach w internecie wygląda naprawdę jasno i "dollish". Używam Elemonga, który jest kolorystycznie trafiony, miałam też Lioele Beyond Solution, który był za zdecydowanie ciemny. EDIT: Znalazłam odpowiedź na pierwsze pytanie, będę zamawiać u sing sing girl
Edytowane przez Maqua Czas edycji: 2013-02-02 o 21:19 |
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do lioele dollish to nie uwazam zeby byl dla bladziochow
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczę, no to już sama nie wiem... Możesz go porównać z jakimś popularnym podkładem?
Edytowane przez Maqua Czas edycji: 2013-02-02 o 22:50 |
|
|
|
#1288 |
|
Rozeznanie
|
nie jestem Estelle ale jako zainteresowana tym serum mogę Ci pomóc
![]() recepturę znajdziesz tutaj http://sanctuaryofbeauty.blogspot.co...receptura.html na blogu Estellki |
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elemong jest przy nim bardzo jasny przynajmniej na mojej buzi krycie bardzo dobre elemong większe
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Fioletowy Dollish? Dobrze się wtapia? Na mnie Elemong też wygląda szaro.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

A Ty masz przebarwienia posloneczne? Sklad bylby w miare ok, gdyby nie triethanolamine, ktory jest dosyc toksyczny.... ale co innego zuzyc jedno opakowanie kosmetyku w ramach kuracji a co innego uzywac go codziennie przez lata... wiec w sumie sprobowac nie zaszkodzi 

I to by było tyle w kwestii subiektywnych ocen.

?