Wątek o nieirytującej reklamie bloga i technicznej pomocy blogowej - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-31, 15:02   #31
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna
Dot.: Jak rozreklamować blog w nieirytujący sposób?

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Zachowujesz się jak dziecko weź tego swojego świętego bloga i trzymaj w tym internecie, żeby ci nikt tam nie wlazł
Brakuje mi na Wizażu kliczków "lubię to"

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:00   #32
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-03-29 o 21:09
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:11   #33
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SorbetMalinowy Pokaż wiadomość
Niestety, ale nie ma innego sposobu na zdobycie nowych odwiedzających, jak tylko komentowanie blogów innych osób. Ludzie chętnie będą zaglądać na Twoją stronę i czytać posty, jeśli zobaczą, że Ty robisz to samo
To za duże uproszczenie, bo nie zawsze to tak działa, jeśli mi ktoś zostawi komentarz to ja się odwdzięczam, a jak ja zostawiam pierwsza to rzadko kiedy dostaję od tej osoby, ale nie komentuję by ktoś mi się zrewanżował, tylko dlatego, że realnie mnie coś zainteresuje

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 16:52   #34
GagaFace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Guinea_Peggy Pokaż wiadomość
W tej chwili nie ma specjalnie czego pokazywać, bo serwis zrobił mi "psikusa" i z moich tagów i kategorii zrobiła się jedna sieczka.

Po prostu nie wiem co robić... czy jest sens to ciągnąć i starać się bardziej bez nastawienia komercyjnego.

A tematyka... chaos. Pewnie lepiej byłoby gdybym skupiła się na jednym temacie, ale nie potrafię tak. Póki działały kategorie wszystko było w miarę przejrzyście podzielone na:
- mój pamiętnik,
- zdjęcia z podróży,
- media,
- muzyka/książki,
- przemoc,

To pewnie lepiej wyglądałoby gdyby to było pięć blogów, ale wtedy do byłoby 5-6 rzadko aktualizowanych blogów a nie jeden systematyczny. Nie wiem już co lepsze...
Za duża rozbieżność tematów jak dla mnie . Poza tym jak sama zauważyłaś blogów jest mnóstwo, należało by się czymś wyróżnić.

Dziewczyny dobrze Ci radzą o tym żeby podpiąć link bloga pod podpis konta na wizażu.
Aha. No i posty przede wszystkim. Jak często dodajesz nowe notki ?
Jeśli tak samo jak ja (raz na jakiś czas), to nie dziw się że nie przyciągasz uwagi.

GagaFace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 17:46   #35
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Czy któraś z Was, która o to prosiła dostała na prv adres bloga? Tak pytam z ciekawości, po linka w podpisie dalej ni ma, podobnież jak osoby, która miała zaszczyt tego bloga przeczytać. Czyżby to kolejny element strategii?Na zasadzie, im dłużej będzie "niedostępny", tym więcej Wizażanek będzie chciało z ciekawości zajrzeć?

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 22:55   #36
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was, która o to prosiła dostała na prv adres bloga? Tak pytam z ciekawości, po linka w podpisie dalej ni ma, podobnież jak osoby, która miała zaszczyt tego bloga przeczytać. Czyżby to kolejny element strategii?Na zasadzie, im dłużej będzie "niedostępny", tym więcej Wizażanek będzie chciało z ciekawości zajrzeć?
Alpakowa Koleżanko...nie dostałam żadnego linka . Czuję się olana .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-31, 23:17   #37
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Alpakowa Koleżanko...nie dostałam żadnego linka . Czuję się olana .
Ja też... [brakuje mi emotki obrazującej foch]!

(\__/)
{ ^y^}

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-01, 09:27   #38
GagaFace
Zadomowienie

Cytat:
Schowaj szklaną kulę, albo przestań wróżyć z fusów.
Autorka do niczego się nie zobowiązała. Poza tym mineły dopiero niecałe 2 dni odkąd napisała ostatniego posta. Więc daj spokój z tymi tekstami.

Stary 2013-02-01, 12:02   #39
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GagaFace Pokaż wiadomość
Autorka do niczego się nie zobowiązała. Poza tym mineły dopiero niecałe 2 dni odkąd napisała ostatniego posta. Więc daj spokój z tymi tekstami.
Ale, co jest złego w tej uwadze? Autorka wątku zdaję się, była bardzo zdeterminowana do rozreklamowania bloga. Jeśli by jej ogromnie zależało, udzielałaby się tu, wrzuciła link w podpisie, albo odpowiedziała na prv osobom, które prosiły o udostępnienie adresu bloga.

Off-top.... masz piękny kolor włosów i ślicznie rysujesz
Stary 2013-02-01, 13:37   #40
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GagaFace Pokaż wiadomość
A Ty schowaj przecinek przed "albo". Pani Adwokat nie wyczuła chyba żartobliwego tonu wypowiedzi, szkoda.

(\__/)
{ ^y^}

Stary 2013-02-01, 14:14   #41
ewkaes
Przyczajenie

Ja też od jakiegoś czasu piszę bloga. Staram się link wrzucać w temacie podobnym do tematyki bloga i coś o nim opisać. Jeśli kogoś interesuje tematyka to zajrzy. No i oczywiście podpis.
Jeśli interesuje Was blog o ciąży, próbkach i konkursach dla dzieci, testach produktów to zapraszam www.me-and-baby.blogspot.com

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-01, 14:19   #42
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewkaes Pokaż wiadomość
Ja też od jakiegoś czasu piszę bloga. Staram się link wrzucać w temacie podobnym do tematyki bloga i coś o nim opisać. Jeśli kogoś interesuje tematyka to zajrzy. No i oczywiście podpis.
Jeśli interesuje Was blog o ciąży, próbkach i konkursach dla dzieci, testach produktów to zapraszam www.me-and-baby.blogspot.com
I pewnie dzięki temu postowi będziesz miała więcej wejść dzisiaj niż autorka tematu w ciągu ostatniego miesiąca Kto wie, może nawet ktoś zostanie z Tobą na dłużej
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 15:14   #43
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;38985812]I pewnie dzięki temu postowi będziesz miała więcej wejść dzisiaj niż autorka tematu w ciągu ostatniego miesiąca Kto wie, może nawet ktoś zostanie z Tobą na dłużej[/QUOTE]

Twój blog byłby ciekawszy, gdyby zamiast stosu reklam, było coś jeszcze. Reklamy to ja mam wszędzie, w Internecie, TV, radiu, na ulicy .
Stary 2013-02-01, 16:20   #44
GagaFace
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Ci kochana bardzo .

Cytat:
A Ty schowaj przecinek przed "albo". Pani Adwokat nie wyczuła chyba żartobliwego tonu wypowiedzi, szkoda.
Jesteś polonistką z zawodu ? Jeśli nie, to bardzo Ci współczuję musiałaś minąć się z powołaniem.

Niczego nie muszę, licz się z tym że na forum różnie można interpretować Twoje posty. Zwłaszcza te które nie są napisane wprost.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Okropny morelowy kolor ...
Z małe zdjęcia i tekst którego w ogóle nie ma.
Czym chcesz przyciągnąć czytelnika ?

Edytowane przez GagaFace
Czas edycji: 2013-02-01 o 16:23
Stary 2013-02-01, 16:35   #45
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Twój blog byłby ciekawszy, gdyby zamiast stosu reklam, było coś jeszcze. Reklamy to ja mam wszędzie, w Internecie, TV, radiu, na ulicy .
Chyba źle zacytowałaś bo to nie mój blog Na dzieciach niestety niezbyt się znam, ani na produktach dla nich
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 07:29   #46
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale, co jest złego w tej uwadze? Autorka wątku zdaję się, była bardzo zdeterminowana do rozreklamowania bloga. Jeśli by jej ogromnie zależało, udzielałaby się tu, wrzuciła link w podpisie, albo odpowiedziała na prv osobom, które prosiły o udostępnienie adresu bloga.

O, to się nazywa reklama, bo dzięki Monice weszłam na tego bloga

Monika, swoją drogą, czemuś usunęła bloga z podpisu? Czasami tam wchodziłam po cichutku

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 09:33   #47
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
O, to się nazywa reklama, bo dzięki Monice weszłam na tego bloga

Monika, swoją drogą, czemuś usunęła bloga z podpisu? Czasami tam wchodziłam po cichutku
Blog dalej jest w podpisie , tam gdzie "internet i kawa" .

Przepraszam za złe cytowanie. Chodziło mi o wpis
Cytat:
Napisane przez ewkaes
Nuda nuda, reklamy, reklamy, nuda, nuda. Jako matka poczułam się zaatakowana produktami. Wolę czytać o czyichś przygodach związanych z wychowywaniem dzieci, o pomysłach na zabawy, o własnych przemyśleniach co do macierzyństwa etc. reklamy to ja mam w gazetkach od listonosza, albo w telewizji.
Stary 2013-02-02, 09:57   #48
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie.
Wygląda to tak, jakbyś miała zerowe doświadczenie w byciu mamą i tylko reklamowała cudze produkty, nie dając nic od siebie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 10:03   #49
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38995158]Dokładnie.
Wygląda to tak, jakbyś miała zerowe doświadczenie w byciu mamą i tylko reklamowała cudze produkty, nie dając nic od siebie.[/QUOTE]

Ale masz prześliczną kruszynkę
Stary 2013-02-02, 11:36   #50
SorbetMalinowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
To za duże uproszczenie, bo nie zawsze to tak działa, jeśli mi ktoś zostawi komentarz to ja się odwdzięczam, a jak ja zostawiam pierwsza to rzadko kiedy dostaję od tej osoby, ale nie komentuję by ktoś mi się zrewanżował, tylko dlatego, że realnie mnie coś zainteresuje
Najważniejsze, że w ogóle się komentuje (i oczywiście mówię tu o sensownych komentarzach a nie: super blog, wpadnij do mnie). Ja wielokrotnie znajdowałam czyjś blog, właśnie dlatego, że przeczytałam jego komentarz pod postem kogoś innego
SorbetMalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:46   #51
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Ale masz prześliczną kruszynkę
Którą? ale dziękuję

Cytat:
Napisane przez SorbetMalinowy Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że w ogóle się komentuje (i oczywiście mówię tu o sensownych komentarzach a nie: super blog, wpadnij do mnie). Ja wielokrotnie znajdowałam czyjś blog, właśnie dlatego, że przeczytałam jego komentarz pod postem kogoś innego
Dokładnie. Wchodzę w profil osoby i trafiam nieraz na ciekawy blog.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:51   #52
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39002639]Którą? ale dziękuję

Dokładnie. Wchodzę w profil osoby i trafiam nieraz na ciekawy blog.[/QUOTE]

W sumie to obie...ale mi chodziło o tą mniejszą, bo mi się pierwsza rzuciła w oczy .
Stary 2013-02-03, 00:14   #53
JanePanzram
Zakorzenienie

Autorko, wszystko to piszesz właśnie tak jak trzeba: szczerze. Szczerze piszesz i o zazdrości którą czujesz i o swoich przemyśleniach... które to rzeczy mogłyby się wydać rzeczą zbyt intymną, zbytnim uzewnętrznianiem się - ale TO jest właśnie ciekawe, taka szczerość. Nie ułagadzanie, zaokrąglanie "żeby sie podobało", tylko szczerość pisania

Jakbym sama bloga pisała (a na blogach to ja się znam bardzo słabo, bo jak wchodzę, to na tematyczne, po konkretne informacje), to zapewne bym siebie pytała "czy ja takie coś właśnie chciałabym czytać na innym blogu? Czy to w ogóle by mnie zaciekawiło?"

Chodzi o to, żeby nie robić takiego gadania o niczym, o zupełnych i nudnych bzdurach typu "ja to lubię Francję bo lubię, bo tam ładnie jest" czy "mój ulubiony kształt deski to jest taki wykręcony w prawo i zbity z trzech warstw, a gwóźdź jest w środku", albo "byłam w H&M i przymierzałam bluzkę w kwiatki, mówię wam, jakie te kfiatki som uadne!" czy inne takie pierdoły, które zabijają człowieka nudą i nasuwa się czytelnikowi przy tym pytanie w stylu Ferdka Kiepskiego: "ale co mnie to gówno obchodzi"
tylko pisanie szczere, a z jakąś ciekawostką gdzieniegdzie dodaną.

-------------------------
kiedyś trafiłam na blog pisany przez schizofrenika: tam, czytając jego wyznania, oraz jawne różnorakie opisy omamów i przywidzeń - tam zdałam sobie w trakcie czytania z niesamowitej wręcz wyobraźni schizofrenika. Te wrażenie powstawało w trakcie czytania, wychodziło mimochód.

Ludzi, jak mi się zdaje, przyciąga prawdziwość blogów, ale też i przydatność.
Te wielkie blogi stają się coraz bardziej jak instytucje - ale jak po drodze stracą szczerość wypowiedzi, to tracą właściwość najbardziej wartościową. I taki brak szczerości (bo autor coraz bardziej lokuje przedmiot, reklamuje, przypodobuje się jak największej masie, a nie odnosi się do spraw krytycznie) takiego bloga szybko "uwali".
Jak będziesz więc szczera - to odbiorca się znajdzie. Bo odnajdzie w twoim pisaniu część siebie, coś, co mu do serca trafi.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-02-03 o 00:28
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 00:44   #54
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
Autorko, wszystko to piszesz właśnie tak jak trzeba: szczerze. Szczerze piszesz i o zazdrości którą czujesz i o swoich przemyśleniach... które to rzeczy mogłyby się wydać rzeczą zbyt intymną, zbytnim uzewnętrznianiem się - ale TO jest właśnie ciekawe, taka szczerość. Nie ułagadzanie, zaokrąglanie "żeby sie podobało", tylko szczerość pisania

Jakbym sama bloga pisała (a na blogach to ja się znam bardzo słabo, bo jak wchodzę, to na tematyczne, po konkretne informacje), to zapewne bym siebie pytała "czy ja takie coś właśnie chciałabym czytać na innym blogu? Czy to w ogóle by mnie zaciekawiło?"

Chodzi o to, żeby nie robić takiego gadania o niczym, o zupełnych i nudnych bzdurach typu "ja to lubię Francję bo lubię, bo tam ładnie jest" czy "mój ulubiony kształt deski to jest taki wykręcony w prawo i zbity z trzech warstw, a gwóźdź jest w środku", albo "byłam w H&M i przymierzałam bluzkę w kwiatki, mówię wam, jakie te kfiatki som uadne!" czy inne takie pierdoły, które zabijają człowieka nudą i nasuwa się czytelnikowi przy tym pytanie w stylu Ferdka Kiepskiego: "ale co mnie to gówno obchodzi"
tylko pisanie szczere, a z jakąś ciekawostką gdzieniegdzie dodaną.

-------------------------
kiedyś trafiłam na blog pisany przez schizofrenika: tam, czytając jego wyznania, oraz jawne różnorakie opisy omamów i przywidzeń - tam zdałam sobie w trakcie czytania z niesamowitej wręcz wyobraźni schizofrenika. Te wrażenie powstawało w trakcie czytania, wychodziło mimochód.

Ludzi, jak mi się zdaje, przyciąga prawdziwość blogów, ale też i przydatność.
Te wielkie blogi stają się coraz bardziej jak instytucje - ale jak po drodze stracą szczerość wypowiedzi, to tracą właściwość najbardziej wartościową. I taki brak szczerości (bo autor coraz bardziej lokuje przedmiot, reklamuje, przypodobuje się jak największej masie, a nie odnosi się do spraw krytycznie) takiego bloga szybko "uwali".
Jak będziesz więc szczera - to odbiorca się znajdzie. Bo odnajdzie w twoim pisaniu część siebie, coś, co mu do serca trafi.
A odpamiętałabyś jakieś namiary na tego bloga?

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 01:51   #55
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość
A odpamiętałabyś jakieś namiary na tego bloga?
Ja tez bym poprosila o namiary na tego bloga pisanego przez schizofrenika
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 07:40   #56
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Blog dalej jest w podpisie , tam gdzie "internet i kawa" .
Przez chwilkę nie miałaś oO

Dzięki.

Stary 2013-02-03, 08:07   #57
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Przez chwilkę nie miałaś oO

Dzięki.
a to psikus... no, ale już jest
Stary 2013-02-08, 23:24   #58
MissSeptaria
Raczkowanie

Dokladnie Cię rozumiem też pisze bloga o makijazach i też pisze w pustkę;/ mam malutkie 5 miesięczne dziecko napisanie fajnego (tak mi sie przynajmniej wydaje) posta kosztuje mnie siedzenie po nocach i co z tego;/ brak jakiegokolwiek zainteresowania...i po co sie produkować? Kurcze człowiek sie zastanawia czy może te makijaze które robi są zwyczajnie do bani a nie ze brak reklamy;/

http://missseptaria.blogspot.com/

a tam między innymi: makijaże, opisy kosmetyków, dokładne zdjęcia produktów i stosowanych pędzli, makijaże krok po kroku oraz wiele innych
MissSeptaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 23:45   #59
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
reklamy konkursy ogłoszenie zero treści i mało odkrywcze produkty plus słaba szata graficzna

jestem na nie, przykro mi
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 06:49   #60
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissSeptaria Pokaż wiadomość
Dokladnie Cię rozumiem też pisze bloga o makijazach i też pisze w pustkę;/ mam malutkie 5 miesięczne dziecko napisanie fajnego (tak mi sie przynajmniej wydaje) posta kosztuje mnie siedzenie po nocach i co z tego;/ brak jakiegokolwiek zainteresowania...i po co sie produkować? Kurcze człowiek sie zastanawia czy może te makijaze które robi są zwyczajnie do bani a nie ze brak reklamy;/
To piszesz dla kogoś czy dla siebie?
Zabrzmiało to jakbyś była jakąś wyrocznią i nikt Cię nie chciał słuchać. Nawet moi wykładowcy na uczelniach nigdy nie prezentowali takiej postawy.

Jak piszesz dla siebie to pisz, jak piszesz dla kogoś - widocznie albo makijaże kiepskie, albo brak zainteresowania - odpuść po prostu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości