|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
![]() Typowe, typowe.
![]() |
#3332 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Konto usunięte
|
Raz pożyczyłam koleżance kilka książek Agaty Christie, nie dość, że musiałam się potem o nie dopominać (przecież ci oddam, co taka niecierpliwa!!) to jeszcze jednej brakowało (no wiesz, wszystkie ci oddałam, czepiasz się!). Od tej pory na wszelkie prośby o wypożyczenie reaguję alergicznie albo jak gollum(moje ssskarby, nie dam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Konto usunięte
|
Też mam specjalną szafkę, w której kitram słodycze - jak ktoś pyta, to dzielę się bez problemu, ale bez pytania mnie wkurza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje przyjaciółki dbały o książki, które im pożyczyłam lepiej niż ja sama, więc z tej strony nie mam się czego obawiać. ![]()
![]() |
#3337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() PS. Dziwi mnie też to, że kot który jadł godzinę temu, siedzi teraz nad pustą miską z wyrazem pyska sugerującym, że go głodzę i powinnam go natychmiast nakarmić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Raczkowanie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38990066]Norma
![]() A to też norma. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Konto usunięte
|
Koty to takie worki bez dna - zje i dalej umiera z głodu o.O
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak właściwie to też tak mam przed okresem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Raczkowanie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38990526]Kotka mojego brata to też straszny żarłok, za każdym razem jak dają nam ją do pilnowania to nie wyrabiamy z żarciem, z tym, że ona woli suche a mój woli mokre.
Tak właściwie to też tak mam przed okresem ![]() Moja kotencja, jako prawdziwa dama, byle czego nie jada ![]() ![]() Swoją drogą pamiętam zdziwienie paru osób, które się dowiedziały, że nie karmię kotów whiskasem albo resztkami z obiadu. O ile jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że nie wiedziały, że whiskas nie jest wartościowy, to nie wiem, jak komuś może się wydawać, że ludzkie jedzenie jest odpowiednie dla kota. |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Konto usunięte
|
Nie ogarniam ludzi karmiących koty czy psy swoim obiadem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja tam nie wiem, rodzina na wsi koty i psy ma, karmią resztkami z obiadu, zwierzęta żyją po wiele lat i dobrze się mają.
#3345 |
Konto usunięte
|
Wracając do domu spotkałam kumpla. Zapaliliśmy, pogadaliśmy, poszliśmy kawałek razem i spotkałam koleżankę. Koleżanka i kumpel się nie znają. Przedstawiłam ich sobie itd. i kumpel zaczął ją podrywać. Zaproponował jej pójście na kawę. Dziewczyna odpowiedziała, że to chyba nie jest najlepszy pomysł. Moim zdaniem ładnie odpowiedziała, delikatnie dała do zrozumienia, że nie i mi osobiście by to wystarczyło. Ale nie kumplowi... Zaczął naciskać, dopytywać "A co? Masz chłopaka?", ona zaprzeczyła ale on się upierał jak debil, że na pewno ma chłopaka i dlatego nie może z nim iść. Ona w końcu się zirytowała i powiedziała, że jak najbardziej może ale nie chce, pożegnała się ze mną i poszła.
Kumpel odprowadził mnie do domu i cały czas mi tłumaczył, że ona NA PEWNO ma chłopaka, normalnie wmawianie dziecka w brzuch. Zapytałam go czy nie bierze pod uwagę tego, że może się jej zwyczajnie nie podobać i spotkałam się z tak szczerym szokiem i niedowierzaniem, że opadły mi ręce z siatami. Rozumiem, że było mu głupio, dostał kosza przy mnie, niefajnie. Chociaż ja też nie raz dostałam kosza przy ludziach i przeżyłam, ba, zachowałam klasę. Rozumiem, że musiał mi koniecznie wmówić (i sobie pewnie też), że to nie z powodu jego aparycji czy zachowania. Ale to nie było to. On na prawdę święcie wierzył, że ona MUSI na niego lecieć, nie ma innej opcji. Skąd się tacy biorą? |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Konto usunięte
|
Też nie, pierwszą rzeczą jaką zrobiłam, po tym jak dostałam zgodę na kota, to było sprawdzenie w necie co powinno a czego nie powinno dawać się zwierzakowi. Potem tłukłam wszystkim do głów żeby nie dawać przyprawionego żarcia kotu. Ale i tak mój tato czasami rzuci kawałek kiełbaski swojemu "futrzanemu synkowi"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Konto usunięte
|
Do koleżanki wysłałam już smsa z przeprosinami
![]() A mi się Choco "wcięłaś", posty miały się połączyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
Mój kot ma teraz karmę zmniejszającą apetyt. Mam wrażenie, że ostatnio troszkę schudł, nie szoruje podłogi tłuszczem z brzucha przynajmniej.
![]()
#3349 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Chciałabym być tak pewna siebie jak ten chłopak ![]()
![]() |
#3350 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zaraz wątek zamieni się w wielki offtop o kotach ale muszę zapytać: jaka to karma? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38991112]Też nie, pierwszą rzeczą jaką zrobiłam, po tym jak dostałam zgodę na kota, to było sprawdzenie w necie co powinno a czego nie powinno dawać się zwierzakowi. Potem tłukłam wszystkim do głów żeby nie dawać przyprawionego żarcia kotu. Ale i tak mój tato czasami rzuci kawałek kiełbaski swojemu "futrzanemu synkowi"
![]() Dokładnie. Ja czasem częstuję mojego kota okruszkiem tego, co jem, jak bardzobardzobardzo chce spróbować, ale nie przyszłoby mi do głowy rzucać mu kawałek kiełbasy albo dawać miskę mleka od krowy. ![]()
#3352 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Mój drugi pies nigdy nie miał w pysku czekolady. Ostatnio gadam z koleżanką, która twierdzi, że niektórzy ludzie przeginają z dbaniem o to, by ich zwierzęta nie jadły tego i tamtego, bo im nie wolno. Jej pies np. wpieprza czekoladę aż miło. Mnie zmroziło jak to usłyszałam, bo czytałam, że dla psa to trucizna. Ale co ją będę przekonywać? Skoro on już jadł i mu nic nie jest.
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta, tylko problem ze zwierzętami jest taki, że nie mówią, ba, nawet rzadko jakkolwiek dają do zrozumienia, że ich brzuchole bolą i nawalają od złego żywienia. Koty to już zwłaszcza, bo większość ma system: "coś mnie boli, czuje się słabszy - ukrywam to, najlepiej chowam się po kątach/ znikam z otoczenia" (ostatnie w przypadku kotów przebywających głównie na zewnątrz). Często ludzie na wsi mówią, że "mieli kota, ale nagle zniknął". A no zniknął bo: albo trzasnął go samochód albo poszedł chory zdychać daleko od domu, bo koty właśnie tak mają. Sąsiedzi siostry też nie widzą niczego złego w karmieniu kotów mlekiem i chlebem, szkoda że nie wiedzą, że kociaki sr**ją po polach, bo mają biegunkę.... I też nie wiedzą, że średnia życia kota/psa to nie jest kilka lat, tylko na bidę kilkanaście... A nie łudźmy się - ile żyje burek na wsi? Krótko. Ciekawe czemu, czyżby zła dieta? Sorry, ale autentycznie mi się agresor włącza na myśl o o zwierzętach domowych karmionych obsmażonym mięskiem i ziemniaczkami z obiadu I tak z dzisiaj- dziwią mnie pracodawcy (i to baaardzo dochodowi), którzy szukają osłów do tyrania u nich, oczywiście bez żadnego wynagrodzenia. Na naszym forum wydziałowym co rusz się jakiś ogłasza - poszukujemy studenta IV/V roku, ze swietną znajomością tego i tego, i jeszcze tego, i jeszcze tego, i teeeego. Składajcie osiołki podania, wybierzemy najlepszego kandydata... na praktyki, bezpłatne, na tyranie po 8 godzin dziennie za pana mecenasa. Nosz jasny...
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-02-01 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38991278]Ups, pardon
![]() Zaraz wątek zamieni się w wielki offtop o kotach ale muszę zapytać: jaka to karma?[/QUOTE] Royal Canin dla kotów ,,with tendency to beg for food''. ![]()
#3356 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez PanTuNieStal Czas edycji: 2013-02-01 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Ostatni pies wspomnianej koleżanki żył właśnie kilkanaście lat
![]() A to ile pies żyje to nie tylko od diety zależy przecież, od wielkości rasy, obciążeń genetycznych m.in. również. Jak u człowieka. Podobno cukier to też trucizna dla nas ![]()
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-02-01 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie nie podkreślać cytatów ołówkiem i nie zaznaczać ulubionych fragmentów kolorowymi karteczkami-nalepkami (wulwa wie jak to się nazywa) - bez tego nie czuję, że ksiązka jest MOJA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pies też jest w stanie zjeść każdą ilość i czuje się skrzywdzony za każdym razem, jak się żarcie w misce skończy, patrzy z wyrzutem, jak coś z talerza ląduje w koszu a nie w jej brzuchu, ale to nie oznacza, że możemy zapaść psa, bo tyle je...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.