|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
i wszystkie 3 sztuki (wujki i mama) zdrowi jak konie sama pewnie łyknę raz drugi winka skoro moja prywatna położna zaleca z drugiej strony mówicie nie chuchać nie dmuchać. fakt, ciąża nie choroba ale zdażają się różne przypadki (których żadnej z Was nie życzę Kochane Cytat:
|
|
#1052 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie owulacja (chyba owulacja o nie miałam nigdy monitoringu) to ból w podbrzuszu a raczej ból jajnika taki że czasami jak szybko usiądę lub się zerwę to boję się że coś mi się tam urwie , no i mokro czuję, od tego cyklu będę mierzyc tempkę. ból okołoowulacyjny mam różnie jeden dzień dwa ostatnio nawet trzy dni, i raz w tym czasie wyszedł mi pozytywny test owu więc jest coś na rzeczy. Musisz się baczenie obserwowac skoro t oTwój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, a dośc długo je brałaś.---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Twoje zmęczenie hmmm... ta pogoda może ma wpływ, stres praca dużo jest czynników ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
oho, no to we trzy testujemy w niedzielę. zresztą bez tego to ja bym pewnie do niedzieli nie wytrzymała
zresztą, jak już pisałam, albo test, albo tampony
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym nie jestem jakąś fanką alkoholu. ot raz na jakiś czas winko.
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio pilam na urodzinach mamy , i to tak jak na mnie wyjatkowo duzo , w babskim gronie , pogadalysmy o # , poplakalam - one sie nade mna pouzalaly a teraz sie okazuje ze cos juz mi tam kielkowalo
Swoja droga chcialam Wam powiedziec ze wlasnie dostalam papiery ze szpitala - pierwszy skan 19.03 !! wyobrazacie to sobie , jak ja niby mialabym doczekac do tego momentu bez prywatnej wizyty ??
|
#1056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny jak zatestujecie w niedziele prosze szybko sie meldowac bo czekamy z niecierpliwoscia na kolejne 2 kreski a ja czekam na okres i modle sie zeby przyszedl i tak sobie czasem mysle " ze to kurcze nie sprawiedliwe jestem w ciazy i nie moge sie nia cieszyc bo za chwile jej nie bedzie" a swiadomosc coraz wieksze bo i powoli kolejne symptomy sie pojawiaja ze tam jest
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, ze bez polskich znaków, ale na szybko pisze z telefonu.
Tak wiec ja juz nie ma co testować. W nocy dostałam takich boli i skurczów ze myślałam, ze się przekrece. A teraz zaczęło się juz plamienie zaczynam zatem 2c....ehhh...a tak milo było pomarzyć ![]() Trzymam mocno kciuki za pozostałe dziewczyny. Mam nadzieje ze Wam się udalo
|
|
#1058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także 2 cs czas start! dzoker, gdzie ty się podziewasz? czas uzupełnić listę mam nadzieję, że wszystko OK.
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Dziewczyny, ale się rozpisałyście.. Jakoś pod koniec roku, też robiłam TSH z powodu zmęczenia i ogólnego osłabienia organizmu, trochę mi się przytyło itd.. ale wyniki miałam dobre, lekarz zalecił kontrolę 2 razy w roku w razie "w". Więc skoro nie tarczyca to lekarz wysłał mnie na badania pod kątem anemii ( kiedyś miałam dość poważną, potem było lepiej) i wyszło, że mam duże niedobory witamin np. magnez, żelazo, wapno,potas b1 i coś tam jeszcze.. no i że niby to jest powodem tego zmęczenia i ogólnie złego samopoczucia.. Zaczęłam brać witaminy, przez tydzień chodziłam na kroplówki z potasem i po miesiącu czułam się lepiej, a po 2 miesiącach wyniki były ok, choć nie najlepsze i dlatego dopiero po poprawieniu wyników zaczęliśmy się starać o dzidzię a od jakiś dwóch tygodni jestem z powrotem osłabiona, myślę, że to przez pogodę, zmianę diety i nawał obowiązków w pracy (od dwóch tygodni jestem w 5/7 razy w pracy po 12 godzin! ) i chyba znów zacznę "brać" jakieś witaminy tym razem w postaci owoców i warzyw. ![]() Ja @ powinnam mieć 7/8 . 02 czyli niebawem ..tym razem mam większą nadzieję, że jej nie będzie .. W niedzielę za tydzień idę na chrzest..wiecie dziewczyny co pasuje kupić? Idziemy do siostrzenicy męża ) ma 2 miesiace PPPatinka
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-02-02 o 10:57 |
|
|
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
Eleo765 i Gegge - przykro mi z powodu @
![]() U mnie narazie nie przyszła, nadal więc czekam do jutra. |
|
|
|
#1061 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
następny cykl MUSI być udany ! i patrząc na plusy ( bo takie są o dziwo! ). jak tylko zaczęłam starania (właśnie ten 1cs) wszystko mi wskazywało na ciąże- nawet kreski na testach widziałam ag9 niecierpliwie czekam na wiadomość od Ciebie. i trzymam kciuki baaardzo mocno!
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Rano było mi trochę smutno, ale jest juz ok
trzymam się dewizy luz przede wszystkim.Masz racje Patrycjjja ze teraz będzie juz lżej no i są plusy - zero wyrzutów sumienia dzisiaj wieczorem. Idę na imprezę i zamierzam się nieźle wybawić do samego rana ![]() Eleo765 - ten cykl będzie nasz przykro mi ze Tobie też nie wyszło ale przynajmniej razem zaczynamy będzie weselej ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i życzę przemiłej soboty ![]() ag9, ryba91 - cały czas trzymam kciuki ![]() PPPatinka - trzymaj się ciepło ! Trele_Morele - wytrzymasz i na pewno wszystko będzie ok
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-02-02 o 13:37 |
|
|
|
#1063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wskazuje na to, że ja... że się tak wyrażę, przez chyba dwa tygodnie non stop łaziłam z eghm eghm nasionkami w środku, bo baraszkowaliśmy co dwa dni i popatrzcie co za cholera. ja jestem niewierząca, więc w tym momencie nie powiem, że niezbadane są wyroki boskie chodzi mi za to po głowie myśl - ciekawe w którym cyklu się uda ale gdyby takie rzeczy człowiek wiedział...dziś można napić się wina tydzień temu znajomi przynieśli mi najpyszniejsze wino świata, potem znajdę butelczynę w szafce i pokażę wam, które to. SMAKUJE POZIOMKAMI!
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Zadomowienie
|
witajcie dziewczyny!
ja byłam dziś na badaniu ale wyniki dopiero nakjwcześniej we wtorek. Bylismy dzis na zakupach, upatrzyłam sobie kiedyś w mohito torebkę i jej nie było już ale jestem zła! też mam zamier pic dziś wino ,jestem zwolenniczką czerwonego mam jeszcze spory wybór bo sporo butelek dostalismy na ślub. Pokaż nam to wino eleo. A i kciuki z atesty, nie martwcie się dziewczynki @ to były dopiero Wasze 1cs. buziaki miłej soboty. Wczoraj późno wogóle tu nioe mogłam wejśc <na wizaż> czy Wy też miałyście problem czy tylko ja.?
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro mi, że wasze @ was nawiedziły. Mnie też to czeka najpóźniej w środę. W ogóle miałam cały czas piersi napięte a dziś mam już miękkie i nie bolą
Zwariować idzie. I jak tu zachować dystans?
|
|
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
laski, to jest to wino http://www.euro-wino.pl/mogen-david-concord-p-2772.html
|
|
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z winka polecam Mogen David z granatem półsłodkie, przepyszne!!!!!!!
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena jest ok więc nawet jak nie zasmakuje to nie bedzie szkoda ( ostatnio siostra kupila wino za niecałe 50 zlotych i smakowalo jak zwykła wisienka z biedronki za 3 złote ) dlatego od tego czasu uważam co kupuję i jeżeli jest przystępna cena to można sie pokusić, jeżeli wyższa albo coś to tylko sprawdzone/posmakowane ![]() Jeszcze tylko 5 godzin i do domku eh.. a mój biedny mężuś pojechał do mamuśki przetłumaczyć jej do rozsądku, żeby zaczęła się zachowywać jak normalna kobieta i jakoś nie dzwoni.. aż boję się co to będzie..
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
rybko, w Netto to winko jest, mój mężuś właśnie się po nie udał
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Halo , halo jest tu ktos ? Ja wlasnie wrocilam z zakupow
i mi sie nudzi ..
|
#1071 |
|
Rozeznanie
|
U mnie już po owulacji i niestety była z lewego jajnika czyli niestety nie dobrze bo nie mam lewego jajowodu więc szanse na ciążę równają się zeru ale nie załamuję się i dalej korzystam z uroków małżeńskich
![]() ![]()
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
jutro wyślę po nie męza, bo mam jutro 10h w pracy
i ani przed ani po nie zdążę po niego jechać
|
#1073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz siedzę, czytam gazetę i kątem oka oglądam "Dumę i uprzedzenie", oczywiście w oczekiwaniu na owulację. |
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czytalam kiedys o takim czyms jak przekazywanie jajeczka przez jajniki , wiec moze to nie jest tak ze w 100% cykl stracony ? Ja w sumie dzis sie obudzilam ze za 10 dni jade na wakacje , przez te zamieszanie z groszkiem totalnie o tym zapomnialam dobrze ze tu w miare szybko wchodza letnie ciuchy to udalo mi sie kupic jakies sandalki i dwie spodnice w River Island po 7£ jescze z wyprzedazy
|
|
#1075 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Trele_Morele;390059 83]A z kad wiesz z ktorego jajnika masz owulacje w danym cyklu ?
Ja czytalam kiedys o takim czyms jak przekazywanie jajeczka przez jajniki , wiec moze to nie jest tak ze w 100% cykl stracony ? Bo czuję wyraźnie i w tamtym miesiącu czułam po prawej stronie a teraz po lewej ból jajnika i to jestem pewna,że po tej stronie.Właśnie nie wierzę w takie wychwytywanie bo w ogóle pierwsze słyszę a zresztą żaden lekarz mi nigdy nie mówił o czymś takim. |
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Mozliwe ze prawdy w tym nie ma , ale z pewnoscia czytalam kiedys gdzies takie cos ..
|
#1077 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o wina to ciekawe można tafić w Biedronce, z różnych stron świata.
Trele_morele zazdroszczę wakacji ![]() A test naszykowany, czeka na rano... |
|
|
|
#1078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też chcieliśmy książki albo wino zamiast kwiatów. wiadomo, co większość po łatwiźnie kupiła. książki dostaliśmy tylko od najbliższych koleżanek, bo wiedziały w jakie tematy iść ![]() aa i jeszcze - polecę wam mojego faworyta- ELSOLl california - różowe jak gówniary, ale - chociaż nie mogę na razie na winko spojrzeć (od października![]() przyszła sobota wieczór a my w domu ale w piekarniku robi się zapiekanka, zaraz skołuję jakieś świeczki i może zaaranżuję jakiś romantyczny wieczór oczywiście bez wina![]() ![]()
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
ja zazdroszcze takich kolezanek ..
W Polsce mialam ich mnostwo , ze szkoly sredniej , z dziecinstwa , ze studiow i z pracy . Jak jednych mialam chwilowo dosc , byly inne . Tu taj mam tylko jedna kolezanke , przytargana w sumie z polski - ale pracujemy roznie , mamy w inne dni wolne , zadko sie widujemy a jak sie juz widujemy to nasi Tzt nie przepadaja za soba wiec dlugo to nie trwa . No i tak w sumie sama tu sobie jestem , mam kolezanki w pracy ale przy takim trybie zycia, praca na dwie zmiany i dwojka dzieci , ciezko im znalesc jeszcze chwile na plotki . Ciezko jest sie z tym pogodzic szczegolnie kiedy w Polsce bylo o niebo inaczej ..
|
#1080 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mamy wszędzie poupychane % w łóżkach po szafach i w piwnicach . Ja z win najbardziej lubię różowe Carlo Rossi - szampana też mają rewelacyjnego. Ogólnie Ja lubuję się w słodkich trunkach. Uwielbiam szampana Martini ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
Ja też mam swoje psiapsiółki z którymi zawsze się imprezowało i do tej pory możemy na siebie liczyć Wszystkie były u Nas na weselu Fajnie jest mieć zawsze blisko siebie kumpelki od "kieliszka" tak na siebie mówimy ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
na których można wynaleźć perełki za niezłą sumkę ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

i wszystkie 3 sztuki (wujki i mama) zdrowi jak konie
sama pewnie łyknę raz drugi winka
skoro moja prywatna położna zaleca

) i chyba znów zacznę "brać" jakieś witaminy tym razem w postaci owoców i warzyw.
Zwariować idzie.
) dlatego od tego czasu uważam co kupuję i jeżeli jest przystępna cena to można sie pokusić, jeżeli wyższa albo coś to tylko sprawdzone/posmakowane 

jak gówniary, ale - chociaż nie mogę na razie na winko spojrzeć (od października