Wrześniówki cz. II - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-01, 12:03   #3091
staffka
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki cz. II

Cytat:
Napisane przez madziocha Pokaż wiadomość
Przyszły dziś moje zielone buty ale zaszła pomyłka, bo chciałam bez palców a te są pełne Wrzucę wam potem zdjęcie i będę do poniedziałku rozważała, czy zwrócić te czy odesłać i poprosić znowu o wycięte palce.
hehe wiem że obaliłyśmy już tu przesądy, ja sama przesądna nie jestem, ale przypomniał mi się kolejny : Aby zapewnić dostatek młodej parze należało włożyć pieniążek do lewego buta. Pantofelki powinny mieć zakryte palce i pięty, bo jak mówi staropolskie powiedzenie: „przez dziury może uciec szczęście”
To tak jakbyś nie mogła się zdecydować

A tak serio to kwestia czy noski są wygodne i nie będą ci za bardzo obciskać palców, bo jeżeli od razu czuć że coś nie tak to lepiej nie ryzykować. Kiedyś tak się załatwiłam na weselu, miałam zbyt płaskie czy co, myślałam że się rozbiją a nie dało rady wytrzymać do końca.

Edytowane przez staffka
Czas edycji: 2013-02-01 o 12:04
staffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 12:10   #3092
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez staffka Pokaż wiadomość
hehe wiem że obaliłyśmy już tu przesądy, ja sama przesądna nie jestem, ale przypomniał mi się kolejny : Aby zapewnić dostatek młodej parze należało włożyć pieniążek do lewego buta. Pantofelki powinny mieć zakryte palce i pięty, bo jak mówi staropolskie powiedzenie: „przez dziury może uciec szczęście”
To tak jakbyś nie mogła się zdecydować

A tak serio to kwestia czy noski są wygodne i nie będą ci za bardzo obciskać palców, bo jeżeli od razu czuć że coś nie tak to lepiej nie ryzykować. Kiedyś tak się załatwiłam na weselu, miałam zbyt płaskie czy co, myślałam że się rozbiją a nie dało rady wytrzymać do końca.
w ogóle mnie nie przekonuje ten przesądowy argument
Butów narazie nie zmierzyłam, bo siedzę w pracy i tak tylko podejrzałam co jest w pudełku pod biurkiem Ehh, muszę się zastanowić.
madziocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 12:35   #3093
amelkowa123
Raczkowanie

Z jednej strony racja ze noski moga byc nie wygodne , ale nie boisz sie z drugiej strony ze ci paluszki podeptaja?
amelkowa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 12:48   #3094
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelkowa123 Pokaż wiadomość
Z jednej strony racja ze noski moga byc nie wygodne , ale nie boisz sie z drugiej strony ze ci paluszki podeptaja?
Myslalam juz nawet o tym. Tylko to moje bez palców to nie jest takie jak przy sandałkach, tylko takie peep toe tylko. Wg mnie but wtedy jest delikatniejszy. A z uwagi na to ze mam dosc strojna i ciezka suknie, to myslalam ze takie beda ladniej wygladaly. Na pewno zrobie wieczorem zdjecia tych co mam i licze na wasze porady
Stary 2013-02-01, 13:36   #3095
aaagnieszka_85
Raczkowanie

madziocha, to pochwal się jeszcze sukienką i coś poradzimy a gdzie zamawiałaś butki?
aaagnieszka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 14:18   #3096
alone1
Przyczajenie

Cześć Panny

Piszę bo szukam sukni dla siostry na prezent. Czasu jest w sumie coraz mniej stąd pewnie moja stopniowa desperacja. Chodzi o to, ze siorka wymyśliła sobie ze chce mieć 2 suknie - dla mnie to dziwne....no ale podobno tak jest spoko, ona nie wiem o moim pomyśle na prezent ale dla mnie jest to problem bo troche nie rozumiem co to za drugi inny typ tej sukienki. Jak mi o tym początkowo mówiła to pokazywała mi na filmikch, wklejam jeden z nich, nak tórym jest babeczka w takiej co ona sobie ....ubzmyśliła.. Czy taka suknia ma swoją jaką nazwę typu bombka, kloszowana etc ? bo nie wiem co mowic w sklepach ani co wpisywac w necie, dzieki
alone1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 16:39   #3097
madziocha
Zadomowienie

Dziewczyny, proszę o poradę. Mam zdjęcia butów i wstawiam też kieckę jaką mam. Przysłali mi buty pełne, ja chciałam takie bez palców, jak na moim nieumiejętnie narysowanej symulacji załączonej jako ostatni załącznik
W rzeczywistości kolor jest świeżutki zielony - na zdjęciach taki zgnity wyszedł - w każdym razie kolor i reszta mi się podoba.
Buty mogę zwrócic i zrobią mi nowe - wtedy chyba wzięłabym o 1 cm niższy obcas...
Ah i buty zamawiałam na bialebuty.com.pl Mimo tej pomyłki nic złego na ich temat nie mogę powiedziec - to było po prostu niedopatrzenie z ich strony. Próbki materiałów wysyłają bez opłaty, kontakt jest bardzo miły, ceny przystępne; jakośc wykonanych butów bardzo dobra. Są też bardzo wygodne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zielone_buty.jpg (100,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suk1.jpg (26,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suk2.jpg (37,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8466_1.jpg (19,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8466back.jpg (20,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg but.jpg (41,7 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez madziocha
Czas edycji: 2013-02-01 o 16:41

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-01, 17:58   #3098
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, proszę o poradę. Mam zdjęcia butów i wstawiam też kieckę jaką mam. Przysłali mi buty pełne, ja chciałam takie bez palców, jak na moim nieumiejętnie narysowanej symulacji załączonej jako ostatni załącznik
W rzeczywistości kolor jest świeżutki zielony - na zdjęciach taki zgnity wyszedł - w każdym razie kolor i reszta mi się podoba.
Buty mogę zwrócic i zrobią mi nowe - wtedy chyba wzięłabym o 1 cm niższy obcas...
Ah i buty zamawiałam na bialebuty.com.pl Mimo tej pomyłki nic złego na ich temat nie mogę powiedziec - to było po prostu niedopatrzenie z ich strony. Próbki materiałów wysyłają bez opłaty, kontakt jest bardzo miły, ceny przystępne; jakośc wykonanych butów bardzo dobra. Są też bardzo wygodne.
Mnie się te pełne bardziej podobają

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-01, 18:09   #3099
staffka
Raczkowanie

bardzo ładne. śliczny kolor. ja jestem za pełnymi, tylko czy ci wygodnie, bo to jednak najważniejsze. szczegolnie ze bierzesz pod uwage niższy obcas, wiec moze warto skorzystac z okazji mozliwosci podmianki
Stary 2013-02-02, 08:15   #3100
amelkowa123
Raczkowanie

Śliczna sukienka na prawde A buty duuuuuuuuuuuuzo lepiej wygladaja jak maja zabudowany przod, wedlug mnie oczywiscie
Stary 2013-02-02, 08:36   #3101
madziocha
Zadomowienie

Dziękuję Amelkowo, bardzo mi miło
Pozostałym dziewczynom też dzięki za opinię
Przemyślałam od wczoraj sprawę i postanowiłam zostawić butki. Chyba faktycznie do mojej sukienki będą bardziej pasowały. Są bardzo wygodne no i dodatkowo Tż mnie przekonał, że są takie zgrabne i żebym zostawiła.
Zamówiliśmy przy okazji innych zakupów naklejki na podeszwy. Ja mam: on prasuje, a Tż: ona gotuje
W dniu ślubu pewnie ich nawet nie będzie widac, ale na sesji można fajnie pokombinowac.
Co tam u Was?
Stary 2013-02-02, 13:10   #3102
dziula881
Raczkowanie

Cytat:

bardzo ładne butki dla mnie zarówno odkryte jak i zakryte palce mają swoje plusy i minusy, dlatego jestem za tym aby brać te w których jest po prostu Ci wygodniej
dziula881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 14:00   #3103
amelkowa123
Raczkowanie

Madziocha! Nie moglam sie powstrzymac i weszlam na ta strone i powiedz mi da sie zamowic butki w kazdym kolorze wystarczy wybrac model?
Stary 2013-02-02, 14:04   #3104
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Madziocha! Nie moglam sie powstrzymac i weszlam na ta strone i powiedz mi da sie zamowic butki w kazdym kolorze wystarczy wybrac model?

Mają buty w wielu kolorach. Jeśli interesuje Cię dany kolor, tak jak w moim przypadku zielony, to poproś o przesłanie próbek tego koloru - prześlą Ci wszystkie odcienie danego koloru jakie mają. Moje buty są z satyny. Można dobrac obcas, ozdobę, zapięcie itd jakie Cię interesują. Można wybrac z katalogu butów gotowych lub zrobic na zamówienie z katalogu butów na zamówienie. Wybiera się tez kolor podeszwy. Stopę mierzysz wg podanych wskazówek i składasz zamówienie mailem

PS. zmierzyłam dziś buty z sukienką i wyglądaja bardzo fajnie : Zostają się u mnie.
Stary 2013-02-02, 14:15   #3105
amelkowa123
Raczkowanie

Madziocha, tylko nie bardzo wiem jak sie za to zabrac oni mi przysla jakis katalog mailem czy jak? Ja fiolet moga byc identyczne jak twoje bo powiem ci zakochalam sie w modelu jedyne co to nie moge miec wyzszego obcasu jak 6 cm myslisz ze da sie zrobic? I co ja mam do nich napisac? Aaaaaaai jaki byl koszt?

Edytowane przez amelkowa123
Czas edycji: 2013-02-02 o 14:18
Stary 2013-02-02, 15:00   #3106
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Madziocha, tylko nie bardzo wiem jak sie za to zabrac oni mi przysla jakis katalog mailem czy jak? Ja fiolet moga byc identyczne jak twoje bo powiem ci zakochalam sie w modelu jedyne co to nie moge miec wyzszego obcasu jak 6 cm myslisz ze da sie zrobic? I co ja mam do nich napisac? Aaaaaaai jaki byl koszt?

Już tłumaczę Napisz do nich wiadomość przy pomocy formularza, że prosisz ładnie o przesłanie próbek materiału na podany adres. Błyskawicznie przyjdzie do Ciebie list a w nim kartka a4 z kawałkami satyn w kolorach jakie mają. I pewnie, że da się zrobić - moja koleżanka też zamawiała dla siebie na ślub i wzięła 7 cm obcas, od tego jak odejmiesz 1,5 na platformę to wychodzi bardzo fajny, stabilny ale elegancki obcas. No chyba, że nie chcesz platformy. Koszt za satynowe to 169+12 zł za pocztę.
Fajnie, że mój model Ci się spodobał Ja coraz bardziej się do niego przekonuję. Daję słowo, że buty wyglądają na żywo 100 razy lepiej niż na zdjęciach. Jak zobaczyłam swoje na stronie dzisiaj (bo je dodali) to mi się ani trochę nie podobały. Mogę Ci wysłac na PW zamowienie jakie składałam do nich.

ps. wrzucam jeszcze 2 zdjecia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5420.jpg (46,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5422.jpg (38,5 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez madziocha
Czas edycji: 2013-02-02 o 15:36
Stary 2013-02-02, 18:16   #3107
Słodkaaa
Zakorzenienie

Madziocha, muszę przyznać, że Twoje butki są bardzo łądne, Osobiście uważam (kiedy probuje sobie wytłumaczyc odkryte palce) ze chyba nie było by korzystne dla tych butów kiedy były by bez palców. A chyba wszystko przez pasek w kostce, z palcami jest super dobrze się chyba stalo ze pomylili zamowienie

aaa i świetna sukienka masz ją już w domu? jestem w szoku.... moja ma być dopiero koło maja...

po weekendzie postaram się wrzucic real foto butków moich pięknych
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 18:36   #3108
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Madziocha, muszę przyznać, że Twoje butki są bardzo łądne, Osobiście uważam (kiedy probuje sobie wytłumaczyc odkryte palce) ze chyba nie było by korzystne dla tych butów kiedy były by bez palców. A chyba wszystko przez pasek w kostce, z palcami jest super dobrze się chyba stalo ze pomylili zamowienie

aaa i świetna sukienka masz ją już w domu? jestem w szoku.... moja ma być dopiero koło maja...

po weekendzie postaram się wrzucic real foto butków moich pięknych
chyba faktycznie dobrze się stało z tymi butami...
A sukienkę już mam - ja odkupiłam sukienkę od kogoś Pojechałam zmierzyc, spodobała mi się, pasowała więc się zdecydowałam. To jedwabna suknia justin alexander.
Czekamy na foto
Stary 2013-02-02, 19:04   #3109
asizan
Raczkowanie

Hej, dziewczyny mogę do Was dołączyć? Biorę ślub 7 września. Jestem też na wątku PM 2013, ale fajnie podglądać przygotowania kogoś, kto ślubuje w tym samym miesiącu
asizan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 19:06   #3110
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asizan Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny mogę do Was dołączyć? Biorę ślub 7 września. Jestem też na wątku PM 2013, ale fajnie podglądać przygotowania kogoś, kto ślubuje w tym samym miesiącu
Pewnie, że możesz, witamy Ślubujemy w tym samym dniu
Napisz coś o sobie, gdzie ślubujecie, jak przygotowania itp.
Stary 2013-02-02, 19:13   #3111
asizan
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie, że możesz, witamy Ślubujemy w tym samym dniu
Napisz coś o sobie, gdzie ślubujecie, jak przygotowania itp.
Jesteśmy z Warszawy, ślubujemy w USC (niestety termin jeszcze nie zaklepany bo nie można). Mamy: salę, orkiestrę, kieckę, foto (znajomy) i video i nic więcej. Ale nie jesteśmy z tych spinających się
Stary 2013-02-02, 19:28   #3112
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asizan Pokaż wiadomość
Jesteśmy z Warszawy, ślubujemy w USC (niestety termin jeszcze nie zaklepany bo nie można). Mamy: salę, orkiestrę, kieckę, foto (znajomy) i video i nic więcej. Ale nie jesteśmy z tych spinających się
Heloł również wita 7 września

Duzo nas laski

My tez mamy restaurację, hotel, zespół, wodzireja, fotografa, zamówiona sukienka, buty. W najblizszym czasie zaproszenia się zamówi...

Aha dziewczyny kiedy nosicie, wysyłacie zaproszenia? My myśleliśmy wysłać w okolicach maja (rodzina Narzeczonego częściowo jest w Autstrii) a rozwozić - moja rodzina, w czerwcu chyba albo koncówą maja...

Aaaa 2-3 marca, idziemy na weekendowe nauki przedmałzeńskie... 70 zł/os - M a s a k r a cenowa
Stary 2013-02-02, 19:33   #3113
asizan
Raczkowanie

Kurczę, nie mam pojęcia kiedy powinnyśmy rozdawać zaproszenia... w zasadzie wrześniówki z pierwszej połowy miesiąca muszą się mega liczyć z planami wakacyjnymi, a więc wypadałoby jak najwcześniej. Za wcześnie też źle bo zapomną

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 19:49   #3114
staffka
Raczkowanie

rany madziocha już nie wiem czy ty tak szybko wszystko zalatwiasz czy ja w tyle jestem o butach to ja nawet nie sniłam jeszcze. mam tylko wizję, albo białe z klipsami w turkusie, albo turkusowe. ale gdzie kiedy co jak to zupelnie nic. Sukienkę też już masz- pozazdrościć. Ja dopiero na poczatku kwietnia mam się umówić na pobranie miar.
Stary 2013-02-02, 19:51   #3115
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Heloł również wita 7 września

Duzo nas laski

My tez mamy restaurację, hotel, zespół, wodzireja, fotografa, zamówiona sukienka, buty. W najblizszym czasie zaproszenia się zamówi...

Aha dziewczyny kiedy nosicie, wysyłacie zaproszenia? My myśleliśmy wysłać w okolicach maja (rodzina Narzeczonego częściowo jest w Autstrii) a rozwozić - moja rodzina, w czerwcu chyba albo koncówą maja...

Aaaa 2-3 marca, idziemy na weekendowe nauki przedmałzeńskie... 70 zł/os - M a s a k r a cenowa
My planujemy w okolicach maja. Z tym, że wszyscy, których chcemy zaprosic (a jest ich niewielu bo ok 60 osób - najblizsza rodzina i znajomi) wiedzą na kiedy się szykowac czy na kiedy nie planowac urlopu. Wiec zaproszenie to tylko formalnośc. Wg mnie jest już wiecie kogo zapraszac, to ten maj/czerwiec będzie ok.

Mam pytanie jeszcze, całkiem z innej beczki. Co planujecie zrobic z pazurami? Mi tak strasznie nie podobają się szponowate tipsy ala french Myslalał o czymś bardziej naturalnym; albo cielisty lakier i nie za długie paznokcie albo delikatne, też niezbyt długie żelowe paznokcie. Co sądzicie? Wstyd przyznac, ale ja nigdy nie byłam na manucure u kosmetyczki - zawsze sama sobie maluję. Mam nadzieję, że nie trzeba się umawiać na pol roku do przodu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pazno.jpg (20,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg manicure-slubny.jpg (28,5 KB, 9 załadowań)
Stary 2013-02-02, 19:53   #3116
madziocha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez staffka Pokaż wiadomość
rany madziocha już nie wiem czy ty tak szybko wszystko zalatwiasz czy ja w tyle jestem o butach to ja nawet nie sniłam jeszcze. mam tylko wizję, albo białe z klipsami w turkusie, albo turkusowe. ale gdzie kiedy co jak to zupelnie nic. Sukienkę też już masz- pozazdrościć. Ja dopiero na poczatku kwietnia mam się umówić na pobranie miar.
Laski, nie patrzcie na mnie To ja tak szybko wszystko załatwiam - Wy nie jesteście w tyle wg mnie. Mnie po prostu to wszystko tak cieszy, że w każdej wolnej chwili coś tam zrobię czy zamówię. Przygotowuję też własnoręcznie 2 albumy metodą scrapbookingu dla naszych rodziców, a to mi zajmie kilka miesięcy - zaczełam już w styczniu a postepów prawie nie widac.
Stary 2013-02-02, 20:06   #3117
asizan
Raczkowanie

ja stawiam na manicure hybrydowy. Zrobię w piątek i będzie się pięknie trzymał (już kiedyś próbowałam i polecam tę metodę)
Stary 2013-02-02, 20:51   #3118
Słodkaaa
Zakorzenienie

Madzia ja juz od jakiegoś czasu robię sobie paznokcie zelowe . Nie lubie ani łopat ani szpicow . Na codzień mam krótkie migdalki. Planuje do slubu mieć czerwone, krwiste pazurki :-D chociaż ciągle się zastanawiam czy dobrze robię. Może zrobić zwykły french ?

Odnosnie gości my zapraszamy ok. 50 osób. Także malutko więc z zaproszeniami szybko pójdzie ;-)
Stary 2013-02-02, 21:26   #3119
staffka
Raczkowanie

Cytat:

czy ja wiem, w starym sączu jest aż 170zl/os tyle że z noclegiem i wyzywieniem. My z TŻ jesteśmy w trakcie dwudniowych, ale w Krk na Bronowicach 80zl/os i za luksus załatwienia tego w ciągu weekendu zamiast miesiąca spotkań to wydaje mi sie że całkiem nieźle. Po pierwszym dniu mogę powiedzieć, że jest ok. Ciekawie prowadzony wykład nie jest tak żeby przysypiało się z nudów. Jedyny minus, to te 10 godzin z przerwami siedzi się na dupie. to trochę męczy.
Stary 2013-02-03, 09:03   #3120
tyna25
Raczkowanie

GG do tyna25

Cytat:
Laski, nie patrzcie na mnie To ja tak szybko wszystko załatwiam - Wy nie jesteście w tyle wg mnie. Mnie po prostu to wszystko tak cieszy, że w każdej wolnej chwili coś tam zrobię czy zamówię. Przygotowuję też własnoręcznie 2 albumy metodą scrapbookingu dla naszych rodziców, a to mi zajmie kilka miesięcy - zaczełam już w styczniu a postepów prawie nie widac.
Ja również planuję przygotowanie takich albumów dla rodziców, ale niestety jeszcze się za to nie zabrałam? Przygotowujesz te albumy na gotowej bazie, czy wszystko robisz od podstaw sama?

28.09.2013
16:00
tyna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości