|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Cytat:
Super przyrost
|
|
|
|
|
#2432 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia nie grzeszą jakością bo akurat jak chciałam zrobić zdj to padły baterie w aparacie, więc pod ręką miałam tylko telefon
Ale chyba coś tam widać, są trochę połamane, na zdjęciu tylko wysuszone suszarką, z natury mam proste, kolor też mam naturalny, nigdy nie farbowany Jutro postaram się zrobić lepsze zdj ![]() Ktoś może mi od podstaw wytłumaczyć jak się zabrać za olejowanie? Mam w domu olejek rycynowy(do rzęs używam) i oliwę z oliwek (nie znoszę jej zapachu
|
|
|
|
#2434 |
|
Nindżopesz
|
Boskie
Co do olejowania to jest pigulka na pielegnacyjnym podwieszona https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364 Po prostu nakladasz olej na dlugosc (niektore na skalp albo tu i tu), do tego najlepiej dorzucic cos nawilzajacego typu gliceryna, aloes, pantenol i trzymasz skolko ugodno ![]() Rycyna chyba sie ciezko splukuje a oliwa wg mnie smierdzi ale to kwestia gustu. |
|
|
|
#2435 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
21.08.12 - piję pokrzywe ![]() 19.03.13 - łykam CP ![]() Włosy rośnijcie szybko ![]() Odchudzam się: ![]() 20.03 - 98,6 27.03 - 95,1 04.04 - 93,6 12.04 - 91,6 06.05 - 86,5 13.05 - 85,4 20.05 - 84,4 27.05 - 82,9 ......... - 80 ----> I cel |
||
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
łoj jakaś ślepa jestem chyba
ale już widziałam zdjęcia i strasznie szybko Ci urosły piekny przyrost Cytat:
ale on jest na niskoporowate włosy, więc nie u każdej zadziała ja nakładam olejki na skalp i na długość. wystarcza mi pół łyżeczki jednego i pół drugiego olejku, a mam bardzo gęste włosy
|
|
|
#2437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piekne włosy. Długie, gładkie. ja tylko moge o takich pomarzyć.Zapraszamy, zapraszamy w kupie raźniej
|
|
|
|
|
#2438 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuje Cytat:
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
próbuję dzisiaj pokrzywę jeszcze raz
jeśli znowu zrobi mi się bardzo słabo, to daruje sobie na wieki... ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- co do oleju, ja się zmagałam z wypadaniem i bardzo mi pomógł Green Pharmacy olej łopianowy ze skrzypem polnym także polecam.teraz szukam jakiegoś na zagęszczenie.
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
może zjedz coś słodkiego? to zawsze pomaga. choćby batonik, czy coś takiego.
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuję wypić po kalorycznym śniadaniu
|
#2442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zauważyłam, że teraz większość kobiet nosi długie włosy. mało kto jest ścięty na zapałkę. moja ciocia powiedziała, że właśnie z tego powodu wszystkie dziewczyny wyglądają jednakowo i nijako, żadna się nie wyróżnia. ja mam jeszcze (w porównaniu z wami) naprawdę bardzo krótkie włosy. aż strach pokazywać, bo macie takie długaśne. ah, sprostowanie. teraz sobie przypomniałam, że znam jeszcze jedną osobę, która nosi doczepiane włosy i u niej tego nie widać. ale swoje ma naprawdę bardzo cienkie i słabe, więc z tymi doczepionymi wygląda normalnie, a nie jakoś spektakularnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
też nie mogłam tego na początku przełknąć, ale z czasem można się przyzwyczaić. zazwyczaj piję i robię coś innego, żeby nie myśleć o smaku. |
||||
|
|
|
#2443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie marudź, pokazuj!
|
|
|
#2444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
końce tylko czasami sobie na szczotkę wymodeluję, żeby się nie powykręcały w różne strony Zaraz jadę na miasto to poszukam oleju kokosowego, szampon też już mi się kończy to kupię nowy i jakąś maskę i odżywkę muszę kupić A co do tego, że są proste to też mnie męczy trochę bo się elektryzują (może to od szczotki zależy nie wiem) i są ciężkie i sztywne przez co nie trzymają mi się w ogóle loki, kiedyś zrobiłam lokówką, nakładłam pianki lakiery a one wytrzymały może max 1,5 godz i znowu były takie druty A tak mi się zawsze marzyły falowane włosy
|
|||
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może spróbuj dodać cukru do pokrzywy? z sokiem malinowym raczej nie próbuj, bo raz tak zrobiłam i było paskudne. |
|
|
|
|
#2447 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
Mi rowniez ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
melduję, że wypiłam pokrzywę po jedzeniu i żyję
jeszcze a smak lubię. chyba coś ze mną nie tak ale widzę, że niektóre z Was też lubią także pJona!
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Oleju kokosowego nie było, będę musiała się przejść w tygodniui poszukać i oczywiście zapomniałam kupić siemienia -.-
|
|
|
|
#2451 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2452 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też na skalp uzywam GP ale z papryczkami. Mam tylko jeden problem z domyciem Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() może i ja zaczne pić te cudo. Ile pokrzyw dziennie wypijacie ?
|
|||
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2454 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
masz swoja ususzoną czy kupujesz ekspresowa??
|
|
|
|
#2456 |
|
Nindżopesz
|
Ekspresowa niestety. Samodzielnie troche sie boje zbierac bo mieszkam w Warszawie wiec wiesz, same spaliny. Albo obszczane przez psy
|
|
|
|
#2457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() uwielbiam zielska do picia: mięta czy melisa, więc wiedziałam, że pewnie mi posmakuje będę pić hehe. ja też mam GP z czerwonymi papryczkami i sobie chwalę włosy błyszczą, gładsze są. mi się dość łatwo zmywa nakładam na skalp i długość wraz z kokosem. a i mój dzisiejszy kolejny zakup to gliceryna
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam na opakowaniu, że to nie dla cukrzyków, więc może nie chodzilo o ciśnienie, że mi się zmniejszyło, tylko cukier spadł, stąd te osłabienie. ale zaradziłam, wypiłam po śniadaniu jeszcze kończąc jedzenie i tak chyba będę robić
![]() też uwielbiam zielska do picia i nie umiem żyć bez nich, szczególnie bez zielonej herbaty! a pomyśleć, że kiedyś piłam tylko czarną i jeszcze dowalałam 2 łyżeczki cukru
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

Czego uzywalas?

Ale chyba coś tam widać, są trochę połamane, na zdjęciu tylko wysuszone suszarką, z natury mam proste, kolor też mam naturalny, nigdy nie farbowany 

piekny przyrost

No ale zapuszczam twardo dalej wysłuchując tekstów typu "po co ty się tak męczysz z tym zapuszczaniem swoich?!"
końce tylko czasami sobie na szczotkę wymodeluję, żeby się nie powykręcały w różne strony