|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III
Cytat:
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zapisałam juz na polmaraton w Poznaniu mąż mówi ze dam rade nawet przejść taki dystans. zobaczymy przecież zawsze mogę zrezygnować po kilku km
|
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Styczeń
Madzia 180 km Katia 22 km Andzya 102 km Paula 100 km Nephasis 58 km Ewela 120 km Stupify 25 km Strus 70 km Ismenka 110 Dopisujcie się jeszcze Andzya ćwicze jak mam ochotę ale też geny mam dobre pod budowe mięśni ![]() Madzia, jak możesz podpytaj swojego trenera o jakiś plan pod półmaraton Ja chce złamać 2 h i będę szczęśliwa
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-02-01 o 12:54 |
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra, napiszę: od 7 stycznia co 2-3 dzien i 2-3 razy nie biegałam. orientacyjnie 25km
(czasem biegłam sama ze zwykłym zegarkiem, który nie pokazuje km).
|
|
|
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj idę na trening to się popytam o jakieś złote rady. Ja też właśnie chciałabym w 1,55 powinnam dać radę.
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
A ja musialam przerwac bieganie na kilka dni! Do tej pory myslalam ze najwieksza przeszkoda na zachodnim wybrzezu IE dla biegaczy sa ciagle deszcze. Przeliczylam sie bo o ile w deszczu biegac sie da, to przy tutejszych sztormach i wiatrach, przy ktorych ciezko jest isc bo spychaja Cie na rozne strony bieganie jest niemozliwe! Przedwczoraj troche sie uspokoilo, wiec wyszlam na chwile, przebieglam 6km i to byl bieg przez meke. Ostatnio przy jakichs 17-18km (bo Endomondo mi sie zatrzymalo na jakis czas na 6km wiec nie wiem dokladnie, naliczylo mi 14, ale na pewno bylo kilka km wiecej) nie czulam takiego zmeczenia, wrecz relaks, jak teraz przy 6!!!
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
kurczaki,a juz myslałam,ze sie nie wyda
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-02-01 o 12:57 |
|
|
|
#3548 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie może czy w województwie warmińsko mazurskim są jakieś maratony półmaratony ? Fajnie byłoby mieć jakiś cel
zrobiłam dziś moje pierwsze 7km (około,sprawdziłam na necie,mapa google) w 1h.Miej więcej biegłam 30s-1 minuty max gdy się zagapiłam ,a potem 4.30 minuty szybkim marszem.Miał to być plan 6 tygodniowy pumy ale coś się nie zgrałam.Biegłam najpierw 1 km drogą do lasu i tak samo wracałam.5km w lesie gdzie było strasznie ślisko :/ i mokro,mam nadzieje ,że w końcu lód się rozpuści
|
|
|
|
#3549 |
|
Konto usunięte
|
pierwszy bieg w lutym za mna ale tak mi ciezko szlo, myslalam ze padne. to pewnie dlatego, ze wczoraj pocwiczylam troche cwiczenia silowe i wieczorem bieg. miesnie mi protestowaly. jutro odpoczynek
|
|
|
|
#3550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Półmaraton ostródzki(kwiecień) Iławski półmarton(wrzesień) Kalendarz PSB już został,opublikowany.Pojaw i sie już w marcu(może w lutym) na imprezach biegowych Pomysl tez o 15stkach jest ich w okolicy kilka w tym kultowy juz O kryształowa perłę Narii w Kretowinach
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
wiesz może jak to jest z zapisami.Mam 16 lat czy potrzebuje zgody pisemnej rodziców,biegne w kategorii dorośli jeśli nie ma niższej ? Zrobiłam dziś 7,5 km w deszczu w 1h i 10 min
|
|
|
|
#3552 | |
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
Ismenka jeszcze ja 153 km.Właśnie zaliczyłam pierwszy lutowy bieg 15,58 km andzya
|
|
|
#3553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w niektórych regulaminach nie ma info o granicy wieku,żeby nie jeździć na darmo warto szybciej zadzwonić,niestety w Kretowinach też jest kat.K.M 18![]() W razie innych pytań pisz na prv,mamy sporo juniorek/juniorów to dam znac gdzie w sezonie wiosennym będą mieli starty,może skorzystasz Może pomyśl o Braniewie ,masz tam cykl biegów wchodzących w grand prix -biegniesz 6km i jest kategoria 13-18lat i opłata 5 zł!
Edytowane przez LEW Czas edycji: 2013-02-02 o 12:51 |
|
|
|
|
#3554 |
|
Rozeznanie
|
Na razie chyba potrenuje bo wstydu tylko sobie narobie
jakiś bieg sobie wybiorę i dowiem się jak to,z tym wiekiem zgodą.Dziękuje.Po 2 biegach nie mam na razie wielkich ambicji
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Styczeń
Madzia 180 km Katia 22 km Andzya 102 km Paula 100 km Nephasis 58 km Ewela 120 km Stupify 25 km Strus 70 km Alice 153 km Renia 47 km Ismenka 110 km = 987 km ![]() Kto jeszcze ? ziarnko do ziarnka ...
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-02-02 o 14:11 |
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
moje marne 47km
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtórka z grudnia? Czy na spokojnie w tym miesiącu? U mnie dzisiaj pierwszy lutowy trening, wczoraj odpuściłam przez tą łydkę, ale już jest okej. Zrobiłam 11 km, w tym miesiącu nie ma opierdzielania się, zwłaszcza, że luty krótki Swoją drogą kręciłam się dzisiaj za przeproszeniem jak g*wno z przęręblu po parku w tą i z powrotem, bo z wału chyba by mnie zwiało
|
|
#3558 |
|
Konto usunięte
|
no to przekroczylysmy 1000 km
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3899944 6]no to przekroczylysmy 1000 km
[/QUOTE]no właśnie nie ![]() a gdzie Pati ? w lutym każda ma nabiegać najmniej po 150 km ![]()
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
tu jeszcze a'propos tego biegania z obciążeniem.
http://nikerunningpoland.bieganie.pl...z-obciazeniem/
|
#3561 | ||
|
Czekoladoholik
|
Cytat:
około 200 i będzie dobrze Ja robie swoje km na odcinku 2,4 km krążąc jeszcze pod oknami biegam ![]() Cytat:
|
|
|
#3562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
evelinarav nie wiem o co Ci chodzi
![]() ja tez sobie dzis pobiegałam w deszczu ze śniegiem
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-02-02 o 16:18 |
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Eve bo Ismenka edytowała post po tym jak napisałam i od razu dodała moje km nie pisząc nowego posta, wcześniej było mniej niż te 987
zobacz, że jestem na liście
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie nie zapisałaś. wyżej pisałam 25km ![]() tiaa
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ma ktoras sprawdzony plan na 10km?
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wieczorami jak idę biegać, to nie pójdę na wał czy do parku, tylko nagniatam takie koło wokół domków jednorodzinnych, jedno ma 5 km, więc zazwyczaj robię dwa, dwa i pół 3 jeszcze nie zrobiłam, bo najwięcej przebiegłam 14 km, 15 jeszcze mi się nie udało, ale wszystko przede mną ![]() w ogóle to ja nie publikuje swoich biegów z endo na facebooku, tylko czasami komuś tam pokazuje i raz wysłałam linka koledze, który wybył do Anglii na stałe z rodziną,a wcześniej w Polsce też biegał, ale bez gpsa. Trochę mu sie tam przytyło bo zaniechał jakichkolwiek ćwiczeń i wrócił do biegania 3 dni temu właśnie z endomondo. Dzisiaj patrzę, a on drugi trening i 10 km
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślę, zeby sie zapisać na dyszkę po koniec lutego, ale nie wiem czy jestem na tyle przygotowana
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam
Chcę zacząć biegać, ale na razie chyba poczekam trochę jak się ociepli, bo nie chce w taką pogodę zaczynać. Może mamę przekonam żeby ze mną biegała Mam pytanie, jak radzicie sobie z biustem pod czas biegania? Pamiętam, że na wf był to dla mnie lekki problem bo miałam wrażenie że mi się zaraz urwie Czy jest sens kupowania biustonosza sportowego, czy to kwestia dobrze dobranego normalnego i sposobu biegania? Jakoś mam wrażenie że te sportowe dobrze nie będą go podtrzymywać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

ale też geny mam dobre pod budowe mięśni
(czasem biegłam sama ze zwykłym zegarkiem, który nie pokazuje km).

Powtórka z grudnia? Czy na spokojnie w tym miesiącu?