MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 12:32   #4951
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Hej

Nie mam pracy w ten week, yeah!

To skoro koniec się zbliża, to ja poproszę o podsumowanie:

Czy wszystkie ewentualne wizyty przebiegły pomyślnie?
Dzieciaczki zdrowe, mamy też?
Wszystkie w domu? (żadna mam nadzieję, nie wylądowała w szpitalu z problemami)
I ogólnie, coś się wydarzyło?
Podsumowanie?

30 tydzien ciazy
waga 9 kilo na plusie
maluszek zdrowy, podczas ostatniej wizyty w 29 tygodniu wazyl 1400 g
ruchy dziecka mocno odczuwalne
skurczy brak
wizyty u lekarza co 2 tygodnie, kazdorazowo z badaniem KTG
dolegliwosci ciazowe: zgaga, bole plecow, ucisk zoladka
rozpoczeta szkola rodzenia
problemy z zakladaniem obuwia
rolowanie sie z łóżka czy kanapy

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
yhmm co do obiadu ... chyba pojdziemy do IKEA ahaha a co sie Bedziemy - bo siostra po imprezie wrocila i mowi ze nie chce jej sie gotowac .. luka do lodowki a tam prawie tylko swiatlo haha
mniam...
Köttbular z frytkami

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
melduję, że jestem już w domku
wróciłam w czwartek późnym wieczorem i padłam!
super, ze juz jestes z powrotem, napisz jak sie udal pobyt w PL
Stary 2013-02-02, 12:54   #4952
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Podsumowanie?

30 tydzien ciazy
waga 9 kilo na plusie
skurczy brak

O! Jak szczegółowo!
Ja jestem w 33 tc, a ktg jeszcze nie miałam.

Ja też dzis frytki, z rybą i kapustą kiszoną, a na deser ciasto i lody - "a co sie bede"

Kuzynka pojechała na noc do siebie, ale jutro wraca i znów nie da się nago chodzić po domu. Ciekawe, jak długo będzie jeszcze u nas mieszkać...
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 13:04   #4953
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Podsumowanie?

30 tydzien ciazy
waga 9 kilo na plusie
skurczy brak

mniam...
Köttbular z frytkami :jupi:
yhmmm .... my ( ja ) jem zawsze to samo - kjøttboller z ziemniakami i zurawina norweska IKEA nie posiada Frytek !!

Cytat:

Ja też dzis frytki, z rybą i kapustą kiszoną, a na deser ciasto i lody - "a co sie bede"
oj zjadlabym takie domwe fryteczki !!! eh musze kupic garnek tylko na fryty bo szkoda mi wziasc te co mamy

yhmm co do Chrztu
u mnie bedzie mlodsza siostra .. i brat cioteczny (kuzyn) .. ale wpierw Lukasz musi zdac Bierzmowanie ... pisze ost do niego czy chodzi do Kosciola i co mi odp '' No siostra BA ze chodze .. dla Chrzesniaka Dam Rade '' - planuje pod koniec sierpnia zrobic ... ale co z tego wyjdzie to sie zobaczy

oj moja sisotra puscila muzyke same Lata 90-te
wiecie BB Spice Girls Kelly Familly .. Scatmman Coco Jambo i do Przodu od razu mlodsza o 10 Lat sie zrobilam haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 13:08   #4954
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
niee A WRĘCZ przeciwnie ... czuje się jak Młody Bóg tfuu Młoda Bogini

a wiecie co .. dziś kończymy watek

i pytanie .. co dzis macie na obiad .. szukam weny
ew miejsca do Teleportacji
U nas kuleczki szpinakowo-bazyliowe....

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
tak, moja babcia tak powiedziała-87 lat- ona ogólnie lubi z byle powodu rozsiewać dookoła panikę
ale z tym połamaniem to dobre

ciacha jednak nie będę robić, zrobię muffinki z jagodami bo chodza za mną już parę dni a mam dobry przepis mam gdzieś zdjęcie na dysku ale jutro wkleje, bo teraz chyba nie znajdę. a sałatka-pewnie gyros bo tż uwielbia a i ja bym sobie podjadła

ja ogolę ile dam rady a jak położnym nie będzie pasowało to sobie najwyżej poprawią

dobry pomysł warto, bo na prawdę jest pyszna
ja tak odkładam ciuchy mam karton z ubraniami na "po ciąży"

e tam, pewnie nie jest tak źle
zastanawiałam się ostatnio czy iść jeszcze przed porodem do fryzjera czy sobie darować no i chyba sobie daruję. nie mam nikogo zaufanego a boję się że mnie ochrępolą brzydko, syn się urodzi, zobaczy i powie: wsadzajcie mnie z powrotem, nie wiedziałem że ona taka brzydka

bo potem żeby pochwalić to nikt się nie wyrywa, najlepiej narzekać, krakać i rozsiewać panikę że na pewno coś złego się stanie
a ja nie umiem pływać do tej pory i się tego wstydzę a skoro dzieci lubią wodę i naturalnie łatwiej im przychodzi nauka to czemu nie skorzystać, przynajmniej potem nie będzie miał problemów z kręgosłupem no i tż w końcu będzie miał z kim chodzić na basen

kasia86bgo fajny misio

idę dalej rabotać

ja się pływac nauczyłam niedawno, wstyd mi było, że dziecko łapie, a ja nie i w razie czego nie byłabym jej w stanie pomóc- zapisałam nas razem na szkółkę i się nauczyłam.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
póki co aparat zastrajkował tzn bateria
ale znalazłaam
tą firmę co mam jedną
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...925417642.html

zaraz szukam drugiej a jak mi się bateria naładuje to zrobię w oryginale.
o ta fajna.

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
ja też wczoraj walczyłam z goleniem i mam na to sposób górę widzę w baterii z prysznica a pod spodem wale na czuja

a jeśli chodzi o golenie do szpitala to nasza położna mówiła, że golą tylko w tym miejscy gdzie mają zszywać bo mówi tak ....no dziewczyny pomyślcie sobie jak byśmy zszywały to razem z włosami :////
ochhh i w tym momencie ruszyła moja wyobraźnia

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Czyżby teściowa MAria? Moja Maria, ale dziś walą z tesciem na wesele i imieniny przełożone na za tydzień...Ale pojjem dobroci

Co do wagi KAcpra, to Was oszukałam, ale nieumyslnie, bo 1700 ważył bodajze 11.I czyli 3 tygodnie temu, a nie 2 Ale i tak sporo pryzbrał, podobno dzieci powyzej 2500 nie wkłada się ju do inkubatora
A ja dla rozrywki oglądam kabarety Jeszcze z Katarzyną: http://www.youtube.com/watch?v=6vCc46SKOls

uwielbiam Neonówkę- mogłabym ich godzinami oglądać.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a no to super

to u nas w tę ostatnią niedzielę miesiąca zawsze jest chrzest 4-5 dzieci Czyli przyrostu takiego dużego jeszcze nie ma Ale w sumie to juz nie to... Jednak pod tym względen to fajnie mi się wspomina moja wioskę rodzinną Jakoś koło tysiąca mieszkańców, więc dzieci nie tak często się rodziły... jakiekolwiek chrzciny raz na 2-3 m-ce Od razu takie wydarzenie na wsi... zawsze każdy wiedział czyje dziecko chrzczone, itp A w mieście to wszystko takie "no name" Oczywiście wszystko ma swoje plusy i minusy

ja rozumiem, że Tż z kuzynką (u nas się nie używa okreslenia siostra cioteczna) się zżyli... Ale mimo wszystko to nie zmienia faktu, że Ty masz rodzoną siostrę

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------
dokładnie
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 13:15   #4955
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam.

Ja wczoraj poszłam na spotkanie z ludźmi z pracy, wesoło było I oczywiście zachwyt nad brzuszkiem, człowiek jest w centrum zainteresowania Ale jednak po kilku godzinach siedząc w klubie się umęczyłam, co kiedyś napewno nie miałoby miejsca

Odebrałam po drodze zakupki dla małego, chcę kupić sobie wszystko w lutym, w marcu tylko wózek i łożeczko, a w kwietniu siedzieć i czekać

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
ja na pewno korektor będę miała w pobliżu TŻ foty ma pstrykać a ja co, taka nieumalowana będę. W dodatku jestem naczynkowcem to jak burak czerwona będę się tam naprężać A pazurki u stóp na bezbarwny, ciekawe czy dosięgnę bo już teraz ciężko mi się schylać
Ja też czerwona jak burak często - taka cera, co poradzić :/ Także make up jakiś musi być, chyba że nie zdąże, bo akcja będzie pędzić do przodu

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Okroponość! Wczoraj spędziłam sporo czasu szukając czegoś normalnego... Znalazłam, ale z długim rękawem, zagotuję się w długim W ogóle nienawidzę koszul, bo mi się zawsze w nocy pod cycki podciągają.
Też nie lubię spać w koszuli
Ja już koszule wybrałam sobie: http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...936009324.html
i drugą dostałam od teściowej http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...974731204.html morską. Ciężko coś znaleźć, to prawda. Ale wczoraj przeglądałam staniki do karmienia - to jest dopiero masakra, w tych najtańszych biust wygląda nieładnie :/
a będzie trzeba coś wybrać pod koniec ciąży.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
cześć
widzę że nie tylko mi wczoraj wizaż nie działał wieczorem bo tak to pewnie byłby już nowy wątek no chyba że wszystkie takie zajęte byłyście
Ja własnie wczoraj wróciłam ze spotkania, chciałam wieczorkiem posiedzieć a tu lipa i się tylko wkurzałam

klementyna1 za wizytę!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Cudownie jest widzieć jak takie maleństwo przesuwa się pod skórą, a gdy się dotknie, to czuć krawędź stópki
mam nadzieję, że też to zobaczę!

Cytat:
30 tydzien ciazy
waga 9 kilo na plusie
skurczy brak
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 13:17   #4956
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
pazurki może pstrykać, poważnie

czy dzieciaczki wam nie szaleją w kinie jak jest głosno? z młodą jak byłam w ciązy na avatarze to prawie wyszłam, biedna strasznie skakała, chyba sie bała
pazurkami? wow!

Moja reaguje jak jest glośno. Na weselu w grudniu była bardzo niespokojna aż do 2. Miałam wyrzuty sumienia, że nie może zasnąc przez to, że jesteśmy na weselu i się bawimy

Cytat:

oj zjadlabym takie domwe fryteczki !!! eh musze kupic garnek tylko na fryty bo szkoda mi wziasc te co mamy
Ja dziś właśnie miałam domowe fryteczki, dwa jajeczka sadzone i ketchup pychota!!!!!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 13:21   #4957
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
miałam wrażenie, że wszystkie najlepsze sceny już widziałam w zapowiedziach.
mój chłop to samo powiedział. a napalony był jak szczerbaty na suchary...

Cytat:
ojjj... czyli to omdlenie to jednek nie był żaden znak Może co najwyżej taki, że pora wracać do domu
hehe...
ale co sobie pogadam, pojęczę teraz, to moje jakaś odmiana

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 13:30   #4958
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

obiecane piżamki. jak pisałam 1 fajniejsza ale 2 niczego sobie (pierwsza czyli ta z krótkim rękawem) jakość obu bardzo fajna. przyjemne i miłe w dotyku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2048.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (46,6 KB, 34 załadowań)
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 13:41   #4959
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Tez chciałam robić chrzciny w święta ale idziemy na wesele w I dzień Świąt na 16.00 więc odpada zupełnie. Myślę, że wybiorę majówkę z racji tego, iż chrzestnym ma być przyjaciel TŻ co mieszka w Niemczech i na "zwykły" weekend nie bardzo by mógł przyjechać.
No u nas tak się złożyło, że pasuje wszystkim w 2 dzień świąt, więc się bardzo cieszę

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dzisiaj miałam wizytę a więc Leonek ma ok 2979 g termin porodu z usg wskazuje na 28.02.2013r. szyjka już pomału się skraca ale wszystko jeszcze pozamykane i mały nie jest jeszcze ułożony do porodu, więc jak stwierdziła ginka narazie nic nie wskazuje na to, żeby maluszek miał się wcześniej urodzić
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
mnie przy założeniu 200g/tydzień (i tak to miało miejsce od ostatniej wizyty) wychodzi 3,8 kg
to ładna waga, ale pamiętaj że usg lubi się mylić

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
też chcieliśmy chrzcić w 2 dzień świąt znaczy najpierw w pierwszy ale od razu mama się dowiedziała to już się dowiedziałam że ona pracuje w pierwszy więc zostaje drugi.
tylko być może na świeta przyjądą ludzie ktorych ja nie chce więc pewnie będziemy musieli ochrzcić kiedy indziej
i dalej nie wiemy czy robić impre czy nie?
wy rozumiem że robicie skoro sale rezerwujecie. ile osob planujecie?
robimy imprezę, gości będzie 18 osób i 3 dzieci w wieku 3 latka, 2 latka i rok No i Michaś oczywiście
Nie wiem jeszcze jak moja babcia i babcia i dziadek i druga babcia męża.

Cytat:
Ja juz po wizycie!! Mały wazy 2600!!! W 2 tygodnie przytył niemal 1kg? albo jak zwykle niedokłądne pomiary. Moje pomiary niestety bardzo dokładne i od ostaniej wizyty 3,5kg waże 73kg czyli od poczatku 15kg na plusie...A miałam sie w 15 zamknąc...
Szyjka zamknięta, pani dr powiedziała, że dotrwałyśmy do momentu, gdzie mały już bezpieczny, bo narzady wytworzone, leki powolutku zmniejszamy, no-spy forte 2x1. Mam pozwolenie na krótkie spacery i troszke ruchu, żeby kondycje złapac przed porodem....Nie zapytałam o seks, ale skoro nic nie mówiła i kazała się gimnastykowa, to chyba można;p Następna wizyta 19.II Takze tak to moje drogie, jestem spokojniejsza, dzis pójde nawet gromnice oświęcic, a potem na zakupy;p Więc buchmacherki, które mnie obstawiały, chyba jeszcze troszke poczekają-mam nadzieję
za wizytę
możliwe, że usg już nie pokazuje prawidłowej wagi
Stary 2013-02-02, 13:48   #4960
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
O! Jak szczegółowo!
Ja jestem w 33 tc, a ktg jeszcze nie miałam.
czyzbym tylko ja pokusila sie o podsumowanie?
no dziolchy, pisac tu streszczenie
Cytat:
yhmmm .... my ( ja ) jem zawsze to samo - kjøttboller z ziemniakami i zurawina norweska IKEA nie posiada Frytek !!
no cos takiego ikea bez frytek czyzby rzad norweski tak bardzo dbal o zdrowie swoich obywateli?
Stary 2013-02-02, 13:49   #4961
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

eee... myślałam że wpadnę już na nowy wątek a tu jeszcze tyle brakuję...

no nic idę dalej pichcić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 14:01   #4962
Ewkaaa8891
Zadomowienie

No hej, ja od rana sprzątam generalnie, powiem wam że ledwo chodze, ale juz skończyłam. W nocy - standard nie spałam. Ide przeczytać co pisałyście, też myślałam że zobacze już nowy wątek...
Pisałyście o chrzcie, powiem szczerze nawet o tym nie myślałam, nie mam głowy. Poczekamy na małego dopiero będziemy kombinować.
I mam takie pytanie bo w mojej hurtowni są teraz promocje i dni otwarte, i chciałabym jechać zobaczyć wózek i jak będzie kilka stów tańszy myślałam żeby sie nie zastanawiać i brać tzn. mąż tak mówi, ale ja jestem z końca kwietnia ... nie za wcześnie na takie zakupy ???? Co byście zrobiły ???
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 14:07   #4963
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
No hej, ja od rana sprzątam generalnie, powiem wam że ledwo chodze, ale juz skończyłam. W nocy - standard nie spałam. Ide przeczytać co pisałyście, też myślałam że zobacze już nowy wątek...
Pisałyście o chrzcie, powiem szczerze nawet o tym nie myślałam, nie mam głowy. Poczekamy na małego dopiero będziemy kombinować.
I mam takie pytanie bo w mojej hurtowni są teraz promocje i dni otwarte, i chciałabym jechać zobaczyć wózek i jak będzie kilka stów tańszy myślałam żeby sie nie zastanawiać i brać tzn. mąż tak mówi, ale ja jestem z końca kwietnia ... nie za wcześnie na takie zakupy ???? Co byście zrobiły ???
No jak bedzie tanszy to bierz nie ma sie co zastanawiac! chyba, że chcesz w 9 miesiacu latac i szukac wozka

Stary 2013-02-02, 14:12   #4964
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Chcemy wziąć aparat na salę porodową. Położna powiedziała, że nie ma pozwolenia na robienia zdjęć podczas samego porodu czy zdjęć krocza, ale gdy maluszek leży na brzuchu, to możemy śmiało pstrykać do woli Będzie piękna pamiątka!
cudowne takie fotki

Cytat:
Dla mamuś,które czekają na córcie, a właściwie dla tatusiów
http://www.youtube.com/watch?v=2xqfrjhilvo
hahaha dobre

Cytat:
aaa i dodaje foto obiecanego MISIA ... kupilam za 50 nok .. z reczniczkiem
śliczny

Cytat:
A ja dla rozrywki oglądam kabarety Jeszcze z Katarzyną: http://www.youtube.com/watch?v=6vCc46SKOls
haha usmiałam się :d

Cytat:
aa no i gdzie
stripii ew megi megi - ktos musi zalozyc nowy watek !!!
jestem jestem i już zakładam

Cytat:
to może jak córci powiesz, że dopóki nie zejdzie do czysta nie może odejść od ścniany, to już nie będzie tak wesoło
na nią to nie działa

Co wy za takim tytułem?

MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czas zacząć rozpakowywanie brzuszków!!

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-02-02 o 14:17
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 14:15   #4965
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
to już wiem. u mnie w każdą niedzielę, wystarczy zgłosić na kilka dni przed, "nauki" to jedno spotkanie. nie wyrobiliby raz w miesiącu, chyba, że chrzcili by po 15 dzieci u mnie duże i w miarę nowe osiedle, więc dzieci mnóstwo.
A która to Twoja parafia Ś. Ropdziny Lub M.B. Różańcowej moze?

Cytat:
jak dla mnie to u Was co do chrzestnej akurat żadnej debaty być nie powinno... przeciez rodzeństwo to najbliższa rodzine, więc jeśli masz siostrę (a Tż siostry nie ma), to absolutnie Twoja siostra na chrzestną... A Tżta kuzynka... no bez przesady... to już nie jest najbliższa rodzina żeby w ogóle sprzeczka o to była. U nas na szczęście problemu żadnego, bo ja mam siostrę a Tż dwóch braci - więc wiadomo, moja siostra na chrzestną a co do chrzestnego to stwierdziliśmy, że jeden brat Tżta był świadkiem na ślubie to teraz drugi będzie chrzestnym u Małego Za to jakby się drugie maleństwo u nas pojawiło to już ja będę miała problem - no bo wiadomo, chrzestnym będzie drugi brat Tżta... więc ja jakąs chrzestna będę wybierać... ale nie mam kuzynek, które szczególnie lubię, a poza tym daleko od mojej rodziny się wyprowadziłam A co do branai na chrzestnych nawet najbliższych przyjaciół... to wciąż mam mieszane uczucia W koncu nawet największa przyjaźń może się skończyć...

w su:
U nas goprzej, bo obydwoje mamy tylko braci! Ja mam jeszcze bratowa, ale to nie wchodzi w grę W nocy nie spałam ze 3 godziny zato teraz jak sie przykeiłam do poduszki....Na siłe musiałam wstawac, żeby w nocy znów nie łazic po ścianach.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 14:25   #4966
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

i pytanie .. co dzis macie na obiad .. szukam weny
ew miejsca do Teleportacji
my dziś dojadamy co w lodówce czyli gołąbki i mielone

Cytat:
zaczęłam robić pranie dziecięce. na pierwszy ogień poszły białe pieluchy i kilka białych ubranek. niedługo pralka skończy. piorę w dzidziusiu i jak poczytałam ile radzą dać proszku i płynu do płukania to zgłupiałam, bo strasznie dużo. zawsze proszek dozuję tak trochę na oko, tak samo płyn i nie mam opakowań po swoich proszkach, żeby sprawdzić jak zalecają. teraz dałam zdecydowanie mniej proszku/płynu. jak wy prałyście? w jakich ilościach proszku?
ja tez proszek biorę na oko. Ja na razie część poprałam w zwykłym proszku i odplamiaczu bo niektóre ubranka zleżane były i z plamkami i jakie ładne się zrobiły teraz bede prała w proszku dziecięcym ale myślę że jak ciuszki są czyste to aż tyle tego proszku nie ma co sypać

Cytat:

Kasia pytala co na obiad? hmm... ja mam salatke z roszpunki, pomaranczy, jablka i orzeszkow pinii i do tego kopytka
ja ostatnio polbiłam sałake z roszponki, gruszki,l ser lazur błękitny, czerwona cebula i to polane kremem z octu balsamicznego. Pyszota

Cytat:
o matko... ja też nienawidzę takich zachowan... I wielu różncyh dziwnych odgłosów, które niektórzy wydają tak jakby były na porządku dziennym Jeśli to robi jakiś znajomy, to jakoś staram się zdzierżyć i przemilczeć... Ale jak ktos obcy, np. w autobusie czy kolejce, to juz pare razy odpowiedzialam: "smacznego"

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej mamuśki!

melduję, że jestem już w domku
wróciłam w czwartek późnym wieczorem i padłam!
chciałam wczoraj napisać ale wizaż nie działał
.
super ze juz w domku mam nadzieje wyjazd udany

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
jak ci sie trafi to bierz nie ma co czekać a do kwietnia już i tak niedaleko

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Co wy za takim tytułem?

może być

Cytat:

U nas goprzej, bo obydwoje mamy tylko braci! Ja mam jeszcze bratowa, ale to nie wchodzi w grę W nocy nie spałam ze 3 godziny zato teraz jak sie przykeiłam do poduszki....Na siłe musiałam wstawac, żeby w nocy znów nie łazic po ścianach.
ja też położyłam się po obiedzie i usnełam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 14:30   #4967
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja dzidzia się rusza po obiadku ale coś jej albo strzela w kościach albo czymś pstryka! słychać jej ruchy szok!
Ale śmiesznie!

Cytat:
czy dzieciaczki wam nie szaleją w kinie jak jest głosno?
Mój bardzo.

Cytat:
ja mam za chrzestnego w sumie bliską rodzinę, ale przy dużej odległości jakoś wychodzi tak, że widujemy się tylko przy okazjach typu kiedyś rodzinne komunie, teraz wesela, ale mimo wszystko to rodzina.
Mój chrzestny też jest z dość bliskiej rodziny, a widziałam go ost. ze 2-3 lata po mojej komunii. Mieszka w Anglii. Na ślub też nie przyjechał. Miał nas odwiedzić na święta, ale mówi tak co roku i na mówieniu się kończy.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Też nie lubię spać w koszuli
Ja już koszule wybrałam sobie: http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...936009324.html
i drugą dostałam od teściowej http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...974731204.html morską. Ciężko coś znaleźć, to prawda. Ale wczoraj przeglądałam staniki do karmienia - to jest dopiero masakra, w tych najtańszych biust wygląda nieładnie :/
Mnie się z tych tańszych ta nawet podoba: http://allegro.pl/koszula-do-karmien...965002977.html
Ale rękaw za długi.
Cytat:
Kupiłabym - jeśli kilka stów tańszy, to nie ma co się zastanawiać.

Cytat:
Jakie rozpakowywanie

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 14:33   #4968
misiulka06
Rozeznanie

cześć dziewczynki co dobrego słychać? ja dopiero skończyłam sprzątać i robić obiadek (kluseczki śląskie z sosikiem i mięskiem)
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 14:34   #4969
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Co wy za takim tytułem?

Może być. Ja myślałam coś w stylu
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI- czekamy na pierwsze maluszki!!

Stary 2013-02-02, 14:38   #4970
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki co dobrego słychać? ja dopiero skończyłam sprzątać i robić obiadek (kluseczki śląskie z sosikiem i mięskiem)
Ja już z rana posprzątałam, bo o 10:45 przyjechała do mnie koleżanka Pogadałyśmy sobie, od razu jakoś lepiej mi się zrobiło
Na obiad mam krokiety, tylko dla Julki nie wiem co zrobię, bo ona niejadek i to nie, tamto nie...
pewnie zje chleb z masłem

Cytat:

Jakie rozpakowywanie
Jakby nie patrzeć za 12 dni wytypowana jest Dragusia i Liwka ja stawiam im na 14.02

Cytat:
może być
oki, poczekam jeszcze co inne dziewczyny napiszą, może jednak chcecie rymowany?
Ja lubię bez rymowanek

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
ten też jest fajny

niech dziewczyny zadecydują, jeszcze 30 postów
Stary 2013-02-02, 14:40   #4971
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
mnie sie ten tytul bardziej podoba
Stary 2013-02-02, 14:45   #4972
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Jakby nie patrzeć za 12 dni wytypowana jest Dragusia i Liwka ja stawiam im na 14.02

No data fajna nie powiem)) nie obraziłabym się

Stary 2013-02-02, 14:49   #4973
maria28
Kniaginia

Też obstawiam bez rymowanek. Ten z czekaniem na pierwsze maluszki bardzo dobry
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 14:55   #4974
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
mnie sie ten tytul bardziej podoba
dobra to taki zakładam

Cytat:
No data fajna nie powiem)) nie obraziłabym się
fajna fajna
Stary 2013-02-02, 14:55   #4975
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Moja dzidzia się rusza po obiadku ale coś jej albo strzela w kościach albo czymś pstryka! słychać jej ruchy szok!
łaaaaaa
Cytat:
czy dzieciaczki wam nie szaleją w kinie jak jest głosno? z młodą jak byłam w ciązy na avatarze to prawie wyszłam, biedna strasznie skakała, chyba sie bała
ja w tej ciąży mogę ale z ninką od 7m. przestałam bo mnie rozkopywała od środka......
Cytat:
niech dziewczyny zadecydują, jeszcze 30 postów
mi się bardziej podoba liwki , ...
achhhh posprzątałam calutki domek,już po obiadku .... i tyłek mnie strasznie boli od chodzenia,nachylania,kuca nia.........
w nagrodę wieczorem sushi i dvd z tżtem .....
Stary 2013-02-02, 14:56   #4976
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Witam.Ja już koszule wybrałam sobie: http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...936009324.html
nie wiem czy czytałaś wcześniej gdzieś na wątku, ale pamiętam, że dziewczyny narzekały na tego sprzedawcę, że niby sprzedaje, a potem się okazuje, że połowy wzorów/kolorów z aukcji nie ma. tylko nie pamiętam kto to pisał

Cytat:
ja bym się najpierw dowiedziała jak długa jest gwarancja na wózek, bo kupując teraz i nie używając stracisz 3 m-ce gwarancji. gdyby była na rok to chyba bym nie wzięła. no i kwestia różnicy w cenie, jeśli sporo byś zaoszczędziła biorąc teraz to może jednak warto zaryzykować.

Cytat:
A która to Twoja parafia Ś. Ropdziny Lub M.B. Różańcowej moze?
różańcowa

Cytat:
ja tez proszek biorę na oko. Ja na razie część poprałam w zwykłym proszku i odplamiaczu bo niektóre ubranka zleżane były i z plamkami i jakie ładne się zrobiły teraz bede prała w proszku dziecięcym ale myślę że jak ciuszki są czyste to aż tyle tego proszku nie ma co sypać
nasypałam na oko, mniej niż zalecają i chyba tak samo będę prała zabrudzone. tak samo z płynem do płukania - dałam połowę. pranie standardowe, bez dodatkowego płukania. moje ciuchy się dopierają przy takiej ilości proszku, więc i dziecięce powinny, chyba, że ten proszek jest jakiś dziwny. ale to przetestuję za jakiś czas dopiero.

zrobiłam dziś 2 tury prania rzeczy Młodego, część już wyschła, więc naprasowałam się pieluch tetrowych, aż mnie plecy rozbolały od stania przy desce. z kolejnym praniem zdecydowanie poczekam na TŻ żeby mi chociaż porozwieszał bo dziś wszystko sama robiłam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 14:59   #4977
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
obiecane piżamki.
ta malinowa mi sie podoba

alez mam spiaczke....

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 15:01   #4978
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Moderna
Ja sie pokusze o podsumowanie ale na Nowym Watku ;-) sie w brzuchu w pon u lekarza zmierze .. Bo w domu centymerta nie posiadam tylko waga haha

Co do braku Frytek w Ikea nie wiem jak w innych miastach u mnie w Bergen nie ma ... Ale sadze ze w calej Norwegii nie ma bo Menu idzie zawsze takie same na panstwo ... No ale ekaspertem nie jestem moge sie mylic

strippi ales Mysl Przewodnia wymyslila

Yhmm jaki smaczny ten obiadek yhmmm

No nic pozniej na zakupy wiec widzimy sie w Nowym Watku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 15:05   #4979
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
mi się bardziej podoba liwki , ...
już go wpisałam

Cytat:

strippi ales Mysl Przewodnia wymyslila
hihi chyba że tak dacie czadu z gadaniem, że jeszcze przed 14.02 nowy stworzymy

Kasia podeślij hamburgera - mega mam ochotę na coś niezdrowego
Stary 2013-02-02, 15:08   #4980
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Mnie się z tych tańszych ta nawet podoba: http://allegro.pl/koszula-do-karmien...965002977.html
Ale rękaw za długi.
Ładna, ale jak dla mnie za droga i tak, bo ja nie lubie spać w koszulach, wiec później by leżała...

Strippi, jestem za takim tytułem wątku. Może wpiszesz mnie na listę, staram się codziennie coś naskrobać

Cytat:
nie wiem czy czytałaś wcześniej gdzieś na wątku, ale pamiętam, że dziewczyny narzekały na tego sprzedawcę, że niby sprzedaje, a potem się okazuje, że połowy wzorów/kolorów z aukcji nie ma. tylko nie pamiętam kto to pisał
Dzieki za info.
Ech, ja kupiłam u niego większe ilości rzeczy, bo odbiór osobisty w Krakowie. Na szczęście tylko w dwóch aukcjach wybierałam kolor, w poniedziałek jadę po odbiór, więc napiszę czy wszystko było ok, bo jak nie to
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości