Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 13:11   #661
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
właśnie włączyłam "Inferno".
wcześniej nie słyszałam o tym filmie.

tylko mój
teściowej po raz pierwszy od 12 lat się sprzeciwiłam i armagedon
jak ja mogłam mieć inne zdanie niż ona...
a ja naprawdę grzecznie zwróciłam jej uwagę by nie mieszała moich rodziców w kłótnie między nią a moim Tż... tylko tyle... a ona zrobiła aferę na 100 fajerek, nakłamała wszystkim, że zadzwoniłam do niej z awanturą, nawrzeszczałam na nią co nie jest prawdą, bo akurat była u mnie moja mama i dokładnie wie jak było...
no i teraz jest ciągła nagonka na mnie...
jak ja śmiałam się odezwać, bo w ich rodzinie (bo ja do niej nie należę) nie mam prawa głosu...
wygarnęła mi wszystko, nawet sprawy sprzed 10 lat

oj dużo tego i flaki mi się przewracają jak sobie o tym przypomnę...

dla mnie jest ona skreślona, mogę się do niej odzywać służbowo i tyle... kawał francy z niej i tyle...

tż jest po mojej stronie, powiedział jej, że nie pozwoli by mieszała się do naszego małżeństwa. ale widzę, że go to boli bo to jego matka. może nawet bardziej boli go to, że nie przyjeżdża do wnuczki. dlatego dziś specjalnie zapakował małą i pojechał do niej, trochę na złość, bo skoro babka nie chce to wnuczka sama do niej przyjedzie...
coś czuję, że wróci w złym humorze... jak zwykle zresztą...

tak sobie teraz pomyślałam, że jakbym moim tż był maminsynek to już dawno byłoby po naszym małżeństwie...
na szczęście charakternego mam faceta

ja już jakiś czas temu stwierdziłam, że to wada wrodzona, czyli upierdliwość

po prostu ten egzemplarz tak ma

mój psiak chętnie towarzyszy Lenie przy jedzeniu ze słoiczków, co skapnie na podłogę to jego

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

teściówka też ma takie jazdy.
jestem pewna, że dosypuje małej dodatkową miarkę mleka bo jej zdaniem jest za rzadkie...
dlatego dziś spakowałam Lenie nie całą puszkę bebilonu tylko dokładnie odmierzone porcje

gorzej, jak spryciula mnie wykiwa i w domu ma swój bebilon

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

dobra, idę na klub z tymi sałatkami, bo mnie zaraz noc zastanie, w takim tempie się zbieram
dobra agentka, na taką to tylko patelnia żeliwna pomoże...
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 13:12   #662
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jem zupke i mam radoche
super,smacznego Alankowi.

My jutro zaczynamy.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 13:13   #663
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Oliwia też właśnie od jakiegoś tygodnia nie chce jeść, po troszku tylko może po 60-70 ml zjada, obiadku lub deserku kilka łyżeczek.Jedynie w nocy je normalnie.Póki przybiera na wadze to się nie martwię.
Mela mleka też w nocy nie chce, deserki i obiadki je normalnie. No i tylko kaszkę na wieczór wpieprza, więc spróbuje w ten sposób, bo już pomysłów nie mam..
Stary 2013-02-02, 13:17   #664
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

witajcie kochane, nadrobilam. wieczorami to faktycznie wizaz nie chodzi.

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
co do spotkania np. weekend za tydzień mógłby być?? :p ja bym się z siostrą i mamą zgadała - one wpadłyby na zakupy do Silesii - wtedy mogłabym jechać bo sama z małym w aucie się boję, bo z przodu nie może siedzieć a tak ktoś z tyłu będzie z nim, a TŻ wraca teraz w nd do pracy i też mnie nie może zawieźć...one by sobie na zakupy poszły a my mogłybyśmy się zgadać na kawkę gdzieś :p która jeszcze chętna z okolic??
weekend by pasowal ale ja to chyba musze z mala. albo mezul mnie przywiezie i bedzie z mala w samochodzie siedzial. bo ja mam ja na cycu jeszcze i jak sie rozryczy to musi odrazu. no cos bedzie trzeba wymyslec. bo ja chetnie.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Prosze zuza zaprasza na kawe odkąd mam ekspres to bardzo lubi mi pomagać Załącznik 5092265
mniam.ale tesknie za kawusia. ja nie pije. bo karmie a z mleczkiem latte chetnie bym sie napila.

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Wrzuciłam Wam na klub pyszną sałatkę Cezar, może umili komuś weekendowe menu
dziewczyny co to za klub? dajcie jakis namiar na to i ja sie tam dostac. pewnie jakies haslo potrzebne.podacie?

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Ja jeszcze glutenu nie podałam. Nie wiem na co czekam...
Henio nie robił od 2 dni kupki i dziś rano strasznie się prężył i płakał. To zapodaliśmy czopek znowu. Ech. Marchewa gęsta wypłynęła. Nie wiem co mu podawać, żeby mu ułatwić wypróżnianie, wczoraj specjalnie dałam marchewkę+jabłuszko, a przedwczoraj zjadł samo jabłuszko i nic nie pomogło.
dziewczyny tu pisza ze maluchy zatyka po tej marchewce. a pamietam ze kiedys pisalas ze przy karmieniu jak ty jadlas to go tez brzuszek bolal. moze to ma cos z tym wspolnego. ze on slabomarchewkowy.

u nas dzisiaj tez pada i nie ciekawie jest.wiec siedzimy w domku. mezul spakowany i pojechal. dobrze ze w poniedz juz wroci. rano wzielam sobie mala w wozku do lazienki i wszystko przy sobie porobilam co trzeba nawet maske na wlosy nalozylam. i odrazu chce sie zyc!

cwiczylam wczoraj dzieki iwie844 i dzisiaj zakwasy. motywujace sa te cwiczenia. na kanale widzialm filmiki jak babka po ciazy schudla dzieki jej cwiczeniom 12kg. ja tez tak chce!

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 13:18   #665
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
wszystkiego najlepszego

do pracy... szkoda, ale szybko to zleciało...
a z kim zostawiasz córeczkę?
Dziękujemy
Oj tak, za szybko. Córeczka będzie zostawała z moją mamą, a ja zmniejszam etat na 5 godzin dziennie. Więcej nie ma mowy, chce być jak najwięcej z dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
My wczoraj z TZem bylismy na randce
Pogadaliśmy i rzucił tylko, że to nie Jego wina, że ma taką, a nie inną rodzinę. Że jest mu z tego powodu przykro, ale to jednak Jego najbliżsi (w sumie to jedyna rodzina, bo z dalszą nie utrzymują kontaktu - patrz: wina teścia )
I że czasem woli olać głupie ich gadanie niż się wykłócać, bo i tak z Nimi nie wygra.

w każdym razie ja tam póki, co nie mam zamiaru się pojawiać . Dzisiaj tylko zadzwonię i złożę teściowej życzenia z okazji imienin, bo TZ wziął na cały dzień Melkę.. Zapraszał mnie do siebie, ale niet. Nie ugnę się
No ma chłop trochę racji.
Fajnie, że byliście na randce. Muszę mojego też gdzieś zabrać, bo on na pewno na to nie wpadnie. Niedługo walentynki, wtedy to może pomyśli o jakimś wypadzie.
Stary 2013-02-02, 13:18   #666
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Wkurza mnie mój syn co chce zasypiać w ciągu dnia to stęka jak stara babcia wydaje z siebie taki dzwięk który wierci mi dziure w głowie, mam Go dość wtedy wrrrrr... dobrze, że mam fotelik z kołyską.
mam dokładnie tak samo....

Ula a po jabłuszku co podać? Samą marchewkę, czy razem z tym jabłuszkiem?

Aga_ton
współczuję Ci, ale masz tyle szczęścia, że przynajmniej teściowa z Tobą nie mieszka, bo wtedy to byś dopiero miała.... Ale bardzo dobrze, że TŻ staje po Twojej stronie, widać że prawdziwy facet.... Ja mam wątpliwości, czy mój TŻ by za mną stanął, a nie za swoją matką...

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 13:18   #667
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

wypadaja wam tez tak wlosy? mi masakra. garsciami. kupilam sobie szampon przeciw wypadaniu i jem witamine na wlosy. moze cos pomoze. oby. dobrze ze troche mam tych wlosow.

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 13:24   #668
Kalpana
Zakorzenienie

Colds no dobra, może coś w tym TŻta gadaniu jest, ale do cholery to nie znaczy, że teściowie mają Ci nawciskać ile wlezie, a on jak taka dupa wołowa się nic nie odezwie. Ok. może się nie odezwać jak na NIEGO nadają, ale w Twojej obronie stanąć powinien.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Axxxa mnie też strasznie wypadają. Jeszcze teraz to pół biedy, ale tak z miesiąc temu to katastrofa była. Piję codziennie skrzypokrzywę (właśnie teraz sobie popijam ) i mam nadzieję, że coś pomoże. Tabletek nie biorę żadnych na to, bo w większości głównymi składnikami są właśnie skrzyp i pokrzywa, a ja wolę pić, niż łykać te tablety, a poza tym taniej wychodzi

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 13:26   #669
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
45m2 pokoi wiec szału nima. Pokoje malutkie ale własne. Łazienka doslownie mikro.Kuchnia tez malutka
Najważniejsze że własne 4 kąty. Sami będziecie robić remont?

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Też miałam dzisiaj jechać do Rossmana nakupić trochę słoiczków Hipp, bo po 2,50 są, a mam jeszcze 4 % zniżki, ale mi się taaaaak nie chce, może po południu się wybiorę.
Daj znać co w poniedziałek powie lekarz, my też idziemy w poniedziałek. Wierzę, że i u nas i u Was wszystko będzie ok
były tylko marchewka, marchewka z ziemniakiem i dynia z zieniakiem, więc bez szału, reszta w normalnej cenie.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
2 luty, moja Aleńka kończy dzisiaj 5 miesięcy.

Za 2 tygodnie wracam do pracy... buuu... trzeba od poniedziałku zacząć małą do tego przyzwyczajać.
dla imienniczki

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
mniam.ale tesknie za kawusia. ja nie pije. bo karmie a z mleczkiem latte chetnie bym sie napila.
Ja też karmię i piję - rozpuszczalną z mleczkiem, zbożową a czasem nawet i czarną parzoną. Chyba że mleka nie możesz...?

Jejku, Alicja nauczyła sie przewracać z pleców na brzuch i odwrotnie i teraz robi to non stop
Stary 2013-02-02, 13:30   #670
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepszego

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Tamlin u mnie z tych sloiczków została tylko marchewka z ziemniakiem.
To dlatego nie widziałam, bo wykupione

Cytat:
wypadaja wam tez tak wlosy? mi masakra. garsciami. kupilam sobie szampon przeciw wypadaniu i jem witamine na wlosy. moze cos pomoze. oby. dobrze ze troche mam tych wlosow.
Mi strasznie.

Przed chwila gadałam z wujciem z Warszawy i chyba znów na majówkę pojedziemy Paula zachwycona stolicą i pobytem u wujka, ja też z resztą tęsknię za wielkim miastem. No ale że wujcio za małymi dziećmi nie przepada to byłam pewna że nie pojedziemy przez najbliższe kilka lat. A tu niespodzianka, powiedziałam że Paula się dopytuje kiedy pojedziemy do wujka Miecia a ten od razu żebyśmu przyjeżdżali w czwórkę
Stary 2013-02-02, 13:32   #671
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Mi już wypadają 2 miesiące

Ostatnio jakby troszkę mniej ale przy myciu i suszeniu to masakra

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Przed chwila gadałam z wujciem z Warszawy i chyba znów na majówkę pojedziemy Paula zachwycona stolicą i pobytem u wujka, ja też z resztą tęsknię za wielkim miastem. No ale że wujcio za małymi dziećmi nie przepada to byłam pewna że nie pojedziemy przez najbliższe kilka lat. A tu niespodzianka, powiedziałam że Paula się dopytuje kiedy pojedziemy do wujka Miecia a ten od razu żebyśmu przyjeżdżali w czwórkę
super

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 13:37   #672
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
wypadają

Cytat:
Pogadaliśmy i rzucił tylko, że to nie Jego wina, że ma taką, a nie inną rodzinę. Że jest mu z tego powodu przykro, ale to jednak Jego najbliżsi (w sumie to jedyna rodzina, bo z dalszą nie utrzymują kontaktu - patrz: wina teścia )
I że czasem woli olać głupie ich gadanie niż się wykłócać, bo i tak z Nimi nie wygra.

w każdym razie ja tam póki, co nie mam zamiaru się pojawiać . Dzisiaj tylko zadzwonię i złożę teściowej życzenia z okazji imienin, bo TZ wziął na cały dzień Melkę.. Zapraszał mnie do siebie, ale niet. Nie ugnę się

mi się wydaje, że dla mężczyzny powinna być najważniejsza jego kobieta i dziecko a dopiero potem cała reszta.

nie cholerę nie mogę zrozumieć Twojego partnera ...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 13:52   #673
Hatti
Rozeznanie

Cytat:

Za 2 tygodnie wracam do pracy... buuu... trzeba od poniedziałku zacząć małą do tego przyzwyczajać.
no to najlepszego dla Alenki!

Cytat:
Jem zupke i mam radoche
haha,widac,ze sprawia mu to duza przyjemnosc !

Cytat:
oj,wypadaja,wypadaja ..A wrecz mam wrazenie,ze coraz bardziej

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Jejku, Alicja nauczyła sie przewracać z pleców na brzuch i odwrotnie i teraz robi to non stop
no to tylko sie cieszyc
moja z brzucha sie przekreca,ale co sie nadenerwuje przy tym dziecina
Stary 2013-02-02, 14:01   #674
aga_ton
Wtajemniczenie

obejrzałam Inferno, naprawdę niezły
Stary 2013-02-02, 14:04   #675
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
mam dokładnie tak samo....

Ula a po jabłuszku co podać? Samą marchewkę, czy razem z tym jabłuszkiem?

Aga_ton
współczuję Ci, ale masz tyle szczęścia, że przynajmniej teściowa z Tobą nie mieszka, bo wtedy to byś dopiero miała.... Ale bardzo dobrze, że TŻ staje po Twojej stronie, widać że prawdziwy facet.... Ja mam wątpliwości, czy mój TŻ by za mną stanął, a nie za swoją matką...
Samą marchewkę.Staraj się wprowadzać nowe rzeczy pojedyńczo żeby ewentualnie wyłapać czy dziecko nie jest na coś uczulone.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 14:05   #676
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Colds no dobra, może coś w tym TŻta gadaniu jest, ale do cholery to nie znaczy, że teściowie mają Ci nawciskać ile wlezie, a on jak taka dupa wołowa się nic nie odezwie. Ok. może się nie odezwać jak na NIEGO nadają, ale w Twojej obronie stanąć powinien.
Cytat:

mi się wydaje, że dla mężczyzny powinna być najważniejsza jego kobieta i dziecko a dopiero potem cała reszta.

No i zgadzam się z Wami. W sensie, że jednak powinien stanąć po mojej i Melci stronie .

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2013-02-04 o 16:37
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 14:10   #677
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

z tego wynika ze to normalne ze wypadaja- wnioskuje po waszym odzewie.

polecicie jakis sprawdzony i dobry laktator?

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2013-02-02, 14:34   #678
kraven
Zakorzenienie

Axxxa nalepszy jak dla mnie jest medela Swing elektryczna.

Colds nie przejmuj się mój nie dość, że mało je to jeszcze wali 4 kupy dziennie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:15   #679
gda
Zakorzenienie

Wypadanie jest normalne, ale ja mam sposób!

Od kiedy jem codziennie (czasem dwa razy dziennie) owsiankę z SIEMIENIEM LNIANYM to wypada mi bardzo mało włosów!

Ktoś mi zadawał jakieś pytania, kilka stron wstecz, ale nie pamiętam
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 15:18   #680
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

kraven: on az ponad 400zl kosztuje. troche duzo jak dla mnie.

a jak jest z recznymi laktatorami? duzo trzeba sie namachac przy nich?

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2013-02-02, 15:19   #681
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Laski!

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

a to Pola wcinająca jabłko z bananem
http://www.youtube.com/watch?v=DopRG...ature=youtu.be
O rany, ale się uśmiałam przesłodka jest!

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Byłyśmy na spacerku 1,5 godzinki, tak ładnie się zrobiło. Potem ugotowałam obiad a teraz potrzebuję kopa, żeby zacząć sprzątać i prasować
A w załączniku - pyszna stópka - w wykonaniu mojej Milki
Hehe, się musiałam chwilę skupić zanim połapałam się w nóżkach i rękach które są w tle

A ja dziś od rana na nogach. Posprzątałam deko, zrobiłam na obiadek makaron ze szpinakiem - powiem szczerze że pierwszy raz, ponieważ kiedyś szpinak mi mocno nie podpasował. Ale był naprawdę dobry. A dodatkowo piecze się obecnie sernik cytrynowy o ten: serniczek Ale zaszalałam dzisiaj z nowościami, no ale ja ogólnie lubię spędzać czas w kuchni, choć żadna ze mnie kuchara.

Ja nie napiszę harmonogramu jedzeniowego mojego dziecka, bo on go po prostu nie ma Je kiedy chce..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:21   #682
maggie123
Zakorzenienie

Wink Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

jakoś tak mi się dziś nie chce.
M. właśnie zajmuje się małą
a ja mam chwilę na sam na sam z komputerem

jeszcze w temacie filmów - odkąd pojawiła się Zuzanka nie mogę oglądać takich, w których coś dzieje się dzieciom. Przynajmniej na razie. Bo wyję od razu i później mam koszmary i co chwilę biegam do małej, sprawdzam, czy oddycha, całuję, ściskam i z rąk bym nie wypuszczała...
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
dzięki za odp
A wiesz jak ja kombinuję? Nie mam dvd a jak ćwiczę to mąż laptopa zajmuje ale mam tv z wejściem usb, ale co z tego jak nie mam pendriva więc wrzucam trening na kartę SD z aparatu, aparat podpinam kabelkiem do tv i jazda
wow.. co za poświęcenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Cześć laski!

ja tylko na szybko, bo w domu szpital

mąż się pochorował i zamiast jednego dziecka mam dwoje
Lidka, niech Ci mąż szybko zdrowieje i Lili nie zarazi. Dopiero tak pięknie zwalczyłaś wroga u małej, to i teraz niech Ci tak szybko z dużym pójdzie

Cytat:
moja dziecina jedzie jutro ze swoim tatusiem w odwiedziny do babci.
a mama zostaje w domu bo nie jest tam mile widziana

no cóż, może się nie pochlastam z tego powodu
przykro mi , że tak Cię teściowa potraktowała.
czy te kobiety są aż tak zazdrosne o swoich synów, czy o co im chodzi?

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
no przerazilam sie ze tyle pracy.Ale co zrobic. I tak jestem szczesliwa.
bedziemy zaczynac od malowania sufitów i potem lecimy sciany gładzia i malujemy a potem to juz nie mam pojecia za co sie wziasc,chyba za kuchnie kafelki itd.
łazienke chcemy na koncu.
Zielona, fajne mieszkanko i najważniejsze, że już za wynajem nie będziecie musieli płacić. jeśli mogę coś zasugerować, to gładź bym robiła na samym początku przed malowaniem. Bo to się masakrycznie kurzy i ten kurz jeszcze miesiącami wyłazi nie wiem skąd.
Cytat:
Jem zupke i mam radoche
ależ ochoczo buzie otwiera!

Cytat:

niech mu się klepki poukładają porządnie w głowie i właściwy system wartości ustali. A randka... fajnie!

Axxa, mam medelę bez tego elektrycznego modułu. Ściąga ładnie, tylko namachać się trochę trzeba (da się przyzwyczaić nawet). Jeśli miałabym ściągać większe ilości, to na pewno dokupiłabym moduł elektryczny. Bo ręcznie jest pewnie dużo wolniej i mniej wydajnie.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-02-02 o 15:24
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:27   #683
spioszka
Raczkowanie

Co do wlosow, to u mnie jest katastrofa, ciagle jakis zlew albo wanna zapchana...
I z tego co tam kiedys wyczytalam , to jest to jak najbardziej normalne zjawisko.
W ciazy jest podwyzszony poziom estrogenow, przez co mamy takie geste wlosy (przynajmniej ja ;-) okolo 3 miesiace po ciazy, poziom estrogenow spada,wiec wlosy zaczynaja gwaltownie wypadac. I podobno trwa to mniej wiecej 6 -9 msc po porodzie, wiec dziewczyny uzbroicie sie w cierpliwosc i podejrzewam,ze zadne kosmetyki i suplementy raczej tu nic nie pomoga, takie jest przynajmniej zdanie mojej fryzjerki.

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:31   #684
kraven
Zakorzenienie

Axxxa jak masz dużo mleka to ręcznym idzie raz dwa. Wszyscy polecali Aventu chociaż ja chyba miałam jakiś felerny bo nie potrafiłam nim nic ściągnąć. Wszystko mi dołem szło

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:42   #685
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Melduję się i ja 22 strony do nadrobienia masakra. Biorę się więc.

Wkurza mnie mój syn co chce zasypiać w ciągu dnia to stęka jak stara babcia wydaje z siebie taki dzwięk który wierci mi dziure w głowie, mam Go dość wtedy wrrrrr... dobrze, że mam fotelik z kołyską.

Jaki kolor powinna mieć kupa bo bananie ze słoiczka? Wczoraj Maks zjadł 4 łyżeczki a dzisiaj kupa jest ciemna i można powiedzieć, że ma kolor zielony.
mój też tak czasem robi.

Cytat:

Randka
Ale powinien zachować nieco obiektywizmu. Myślę, że będzie łatwiej jak Melcia zacznie dorastać.

Agaton, Lilka naprawdę współczuję teściowych.To jest jakieś chore

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

agnus najlepszego dla córci

Afternoon ślicznie wyglądasz. I Filipek też
A spodziewałam się naprawdę krótkich włosków

Asiula piękna rodzinka. Piękne oczy macie. A Zuzia jest przesłodka. I podobni do siebie z Jasiem.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:47   #686
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja będe po świętach wielkanocnych w domu ( Tarnów ) więc chętnie spotkam się też z dziewczynami z Krk
no prosze ja i kaczuszka rodzinne domy tez mamy niedaleko tarnowa

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Monia ja bardzo chętnie Na wiosnę wybieramy się na weekend bo mam tak kuzynkę. Więc jeśli Twoje zaproszenie będzie aktualne to możemy się w marcu/kwietniu spotkać w Krakowie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Angel przede wszystkim się nie denerwuj ;-) Co za pomysł z odśnieżaniem, kanapki ja rozumiem - przez żołądek do serca ale auto ??
Ja ostatnio przeżyłam imprezę firmową męża, wrócił o 5 rano, a ma tam adoratorkę... wiem że sobie głupoty wbijam do głowy ale starałam się odciąć od przykrych myśli.
moj tez ma w pracy. jak np daje mu jakies domukenty to zawsze kawiatuszek to serduszko narysowane i ostatnio mu zaoferowała ze sie pitami jego zajmie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

Ja również wczoraj wieczorem nie dostałam się na wizaż

Wrzuciłam Wam na klub pyszną sałatkę Cezar, może umili komuś weekendowe menu
aftrnoon kocham cie normalnie za te przepisy!!!!! dzis makaron z kurczakiem i cytryna boski!!! moj tz wyskrobywal garczek

Cytat:
Ha!!! Mój mężul wymyślił że podączy karuzelke od Alana pod zasilacz i nie trza bedzie kupować baterii wiecie jak śmiga fajnie czasem jednak wymyśli coś porządnego
super pomysl!! my to chyba z torbami pojdziemy przez te bateria, wszystko na baterie. tz hurtowo zamawia na allegro bo nie dizie wyrobic

Cytat:
Nie mam siły na Melcię..
Myślałam, że nie chce pić mleka, bo smoczek nie taki. To kupiłam inny. Nie, jednak nie to.

Myślałam, że za dużo smaków, że jak ograniczymy słodycze to minie. Nie, jednak nie to.

Myślałam, że jak kilka dni nie dostanie ani obiadków, ani deserków to minie. Nie, jednak nie to.

Będę troszkę zagęszczać mleko kaszką, żeby miało inny smak. Jeżeli nie to, to idziemy do pediatry
Wyobraźcie sobie, że wypijała po 150ml - teraz po 70ml i mniej. Trwa to już tydzień..
u nas to samo!!! wczoraj np zjadla 0 21 80ml, spala do 6 rano. mysle no to bedzie glodna do piero. co ty. zjadla 70 dopiero w poludn ie konkretniej zglodniala i zjadla 150. i tak od kilku dni....myslalm ze to nowe mleko, ale to chyba by w ogole nie chciala jesc

Cytat:
wypadają

tez sie zgadzam. tak jak pisałaś wczesniej jak by moj tz nie umiał stanc o mojej stronue to naszego małżeństwa by nie bylo.

dziewczyny czy zielona kupa przy zmianie mleka to norma czy mam schizowac?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:47   #687
katiem
Wtajemniczenie

Na razie tyle

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-02-02, 15:52   #688
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, jak nazywa się ten krzywy kubeczek do picia dla niemowląt?

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

a mojego dziecka jeszcze nie ma
cholera tęsknię za Małą chociaż powinnam się cieszyć tymi paroma chwilami ciszy i spokoju

aż normalnie zaraz zadzwonię kiedy mają zamiar wrócić
Stary 2013-02-02, 15:55   #689
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

kraven: wlasnie ogladam filmik na YT o avencie laktatorze, hmm. nie wiem. mysle miedzy tym a tommim. mam butelke taka i taka i jak malej wode podeje to z timmiego i jakos idzie. bo ona oporna do smoczkow jest i nie chce zadnego ssac. to mysle ze moze tym tropem pojde i jak jej ten pasuje to ten zamowie. hmm. nie wiem a nie chce ponad 100 zl w bloto wywalic.

agat_ton a to nie chodzi o niekapka? ja sie nie znam ale to mi przyszlo do glowy jedynie.

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2013-02-02, 15:56   #690
katiem
Wtajemniczenie

Agaton Doidy Cup

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości