|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII
Cytat:
i tak też chyba zrobię, bo 6 kg zrzucę i tak bez katowania psychiki. a tak jak mówisz organizm sam mi podpowiada. a najgorsze jest to jak zeschizuję i będę się zmuszała to orzechów, których nie lubię, czy zrezygnuje z dżemu, który uwielbiam, bo 4 miesiące bez rzucenia się na jedzenie dałam radę, bo pozwalałam sobie na luz w miarę mojego sumienia. jutro mój mąż ma ur- i zjem 2 torty i wypiję wódkę i jedzenie restauracyjne i w nd tak samo, jak zachowam umiar i rozsądek to i tak schudnę przez te 6 tyg. i tak gorzej, że ćw dużo. bo jedzenie aż tak straszne nie jest jak schemat ćw i ilość. nie wiem boję się zmniejszyc ćw że nie będę gubić lub waga wzrośnie. a no i okres brak- garden pomóż. pisz pw. ja od marca zaczynam starania. 4 marca robię badania wszystkie a 9 tego jadę do specjalisty ginekolog endokrynolog by pomógł mi zajść- leki coś itp
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#1742 |
|
Rozeznanie
|
Od kiedy jedzenie 1300-1400 kcal jest głodówką? Podsumowanie:1144 gbiałko:59,2 gtłuszcze:48,2 gwęglowodany157,8błonnik g9,2 g1362 kcal
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym pieczywem to wydaje mi się normalna ilość, aczkolwiek zakupy robią rodzice i ciężko mi samej się stołować jedząc coś innego. Co do słodyczy - jeżeli ich nie jem, to robi się ze mnie sucharek ; wiem, ze powinnam dostarczać sobie kalorii raczej z innych składników odżywczych niż proste cukry, ale kompletnie nie mam pojęcia, gdzie i co wrzucić ( pewnie węgle, zdrowe tłuszcze), a ciężko mi też jeść duże porcje ( poza tym boję się z nich zrezygnować, bo i tak czuję duży postęp, że je jem, a bywało różnie).
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak napisałam, to moje subiektywne zdanie, ja pieczywa jem mało (na ogół co drugi dzień 1 bułkę domową), słodyczy praktycznie wcale, a i tak potrafię wsunąć 2000 kcal dziennie (158 cm i 50 kg). Jem w miarę tłusto (masło, śmietana tłusta, jogurt grecki, wieprzowina itp.)
Edytowane przez akot80 Czas edycji: 2013-02-01 o 15:29 |
|
|
|
#1746 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja pierwszy raz i bede wdzieczna za poprowadzenie
Redukcja.Sniadanie: szklanka mleka 2%, platki owsiane, jeczmienne, troszke platkow migdalow i lyzeczka siemienia II: mandarynka, banan, jogurt naturalny posypane kakao prawidziwym O: pol woeczrke kaszy gryaczanej, mala piers z kurczaka gotowana, pulpet wieprzowy+ salatka (salata, pomidor, ogorek, oliwa) K bedzie: tunczyk z serem poltlustym (ok?)
|
#1747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ważne, że jesz z luzem i tyle, ile potrzebujesz, a piw Ci zazdroszczę, bo są mega
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak patrzę, to węgli też mało. Przy 4 posiłkach dziennie nie rezygnowałabym z nich przy kolacji, przy 5 dziennie kolację zostawiłabym białkowo-tłuszczową. Wrzucam swoje dzisiejsze R (ok. 1800kcal): Śniadanie: omlet z 3 jajek z plasterkiem sera salami i brokułem smażony na maśle. Kasza jaglana (4 duże łyżki) z połową jabłka. Lunch: banan, pół woreczka ryżu brązowego, oliwa, sok z cytryny, puszka tuńczyka, ogórek kiszony Obiadokolacja: filet z ryby (chyba mintaj, spory kawał ok. 200g) smażony na oleju kokosowym, pół woreczka kaszy gryczanej, warzywa - brokuł, kalafior, marchew, orzechy włoskie (ok. 20gram) Późna kolacja: 90gram twarogu półtłustego Edytowane przez xzora Czas edycji: 2013-02-01 o 16:28 |
|
|
|
|
#1749 |
|
Raczkowanie
|
xzora dziekuje za wskazowki.
W pulpecie tluszczu nie bylo, nie polewalam niczego sosem. Salatka byla polana oliwa. Do kolacji dodalam 2 wasy pelnoziarniste i reszte salatki z obiadu. Myslalam, ze kolacja ma byc czysto bialkowa.
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy:
I. sałatka na ciepło: mix sałat, cebulka, korniszony, kozi twaróg i trochę zwykłego półtłustego, przyprawy na ostro; kromka razowca żytniego z masłem kawa bez mleka i cukru, parzona, jabłko, 2 kostki gorzkiej czekolady II. kanapka z żytniego razowego z masłem, sałatą, serem, sałatką z cebuli, ogórków, papryki, selera, mandarynka III. smażone i duszone w cebulce królicze udko, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, jabłka, cebuli 2 kostki Milki z orzechami kawa jw jabłko, kilka herbatników z czekoladą IV. kanapki z chleba jw: z masłem, kapustą pekińską, golonką w galarecie / kiełbasą kminkową, musztardą rosyjską, pomidor + woda, herbaty owocowe, mięta 4 bo krótki dzień |
|
|
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
dance makabre dzięki
=Ervisha;38972660] To pewnie stres i może zwiększona ilosć ruchu? ![]() A jak smakują śliwki wędzone ? [/QUOTE]Może. Mi smakują bardziej niz suszone bo są bardziej aromatyczne i soczyste a nie takie suche ![]() P: I 3 grzanki z chleba zytniego z camembertem, zurawiną do mięs i suszona zurawiną II jogurt naturalny z wkruszoną chałwą orzechową 50g, migdałami i granatem, kubek swiezowyciskanego soku jabłkowego III pełnoziarniste spaghetti z pomidorowym pesto, pomidorami, ziołami, ricottą i parmezanem potem: ricore, jakies 50g gorzkiej czekolady IV grzanki orkiszowe z całą wędzoną makrelą, ziołami i pomidorem, kubek gorzkiego kakao naturalnego na mleku będzie jeszcze miseczka sałatki jarzynowej z majonezem + kromka orkisza do picia: woda, herbata czarna, pokrzywax2, espresso Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2013-02-01 o 20:35 |
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem pewna czy U czy R. Poprostu jadlam tyle na ile mialam ochote ale za to zdrowo ( mam nadzieje :P)....
Sniadanie: 3 Lyzki Musli z 1/2 Jablka, 1/2 Banana , 1 Kiwi , 3 Lyzki siemienia lnianego , 3 Lyzki Jogurtu naturalnego chudego, pare Lyzek soku z cytryny , pare lyzeczek stevia w plynie 2. Sniadanie: smoothie z kiwi-ananas-limonka 250 ml , 1 mala paczka mamby cytrynowe ( te cukierki :/ nie moglam sie powstrzymac) Obiad: Podsmazony na oliwie z oliwek taki mielony kotlet sojowy o smaku ananasowym-curry ( kupilam gotowe w bio-supermarkecie), do tego ryz wymieszany ze smietankowym szpinakiem i podsmazona czerwona papryka 1 szklanka mleka sojowego Kolacja: Jajecznica z 2 jajek i jednego bialka, z pieczarkami,pol papryki, jednym pomidorem i szczypiorkiem ,posypalam parmezanem ale calej nie zjadlam , trocha dla mamy zostawilam ![]() pare kubkow pu-erh, pare kubkow zielonej herbaty i troche wody mineralnej |
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
R
1. bułka z ziarnami słonecznika z serkiem śmietankowym , 2 plasterkami szynki z indyka, plasterkami ogórka + 2 migdały i 2 orzechy włoskie+olej z wiesiołka 2. 2 gruszki 3.1/3 woreczka ryżu dzikiego+ kotlet jajeczny smażony bez tłuszczu+ cała micha surówki z kapusty kiszonej i marchewki 4. domowy deser z kaszy manny i brzoskwiń (160 kcal ) 5. serek wiejski z tuńczykiem i cebulą ( pół serka i pół puszki tuńczyka ) I jak ? Proszę o ocenę
|
#1755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
|
|
|
|
#1756 |
|
BAN stały
|
Wczoraj:
Śniadanie - kromka chleba orkiszowego z jajecznicą smażoną na teflonie z cebulka z jednego jajka + woda z cytryną + kawałek bloku czekoladowego II Śniadanie - Bułka ciemna z tuńczykiem, własnej roboty. Obiad - naqleśniki 3 ![]() Kolacja - trochę rybki, papryki i jajko na twardo. |
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, dzięki
Postaram się wprowadzić zmiany.
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje wczorajsze, staram się na R
Śniadanie: jajecznica z 1 jajka, pół kabanosa (jajko smażone na odrobinie tłuszczu, który wytopił się z kabanosa), kromka ciemnego chleba II Sniadanie: galaretka z Earl Greya z serkiem homo naturalnym + słodzik, marchewka z cynamonem Obiad: pasztet z soczewicy z sałatką z buraków Kolacja: pierś kurczaka w ziołach z grilla z pastą z papryki i jak? proszę oceńcie, bo już kolejny raz wstawiam a nie wiem czy jem poprawnie ![]() często piszecie, że ktoś mało je. Mi się wydaje, że jest ok, byłam najedzona za każdym razem i nie dopadał mnie głód.
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śniadanie jem bardzo wcześnie i nie jestem w stanie zjeść nic więcej, za to drugie śniadanie jem około godziny 9 wiec akurat wtedy zabijam fale głodu ktory powoli sie pojawia. Czy może lepiej jeść śniadanie godzine później już w pracy i wieksze? Słyszałam kiedyś, żeby zjeść śniadanie do 2 godzin od przebudzenia a czasem nie mogę zjeść od razu w pracy normalnej porcji. Serek był 0% tłuszczu, nie pamietam teraz skladu ale wydawal sie ok, sporo białka. To po prostu bylo pol kubka herbaty, serek, żelatyna i słodzik (2 pastylki). Orzechy - dobry pomysł, postaram sie dorzucić. A jeśli jem tego typu serek to mogę zamiennie zamiast marchewki dorzucić owoc np. jabłko? czy to już za dużo cukru? A pasztet był porządnym kawałkiem, zdecydowanie był w nim tłuszcz z podsmażania cebuli.Tłuszcz jest aż tak istotny? Wszędzie widzę, że dziewczyny dietując wręcz eliminują go do zera - ja jem dużo pestek (no poza wczoraj) typu słonecznik, dynia i używam do sałatek oleju z dyni i lnianego
|
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zapoznaj się z tym artykułem, powinien pomóc w ułożeniu diety: http://potreningu.pl/diety/artykuly/...kladanie-diety |
||
|
|
|
#1763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
postaram się jakoś rozplanować to odpowiednio, jeszcze nie wiem jak ale spróbuje.Produktów light i fitness unikam jak ognia bo mają strasznie dużo cukru zawsze w składzie. A za artykuł dziękuję, dokładnie przestudiuję
|
|
#1764 |
|
Raczkowanie
|
U
1. Jajecznica z 2 jaj + pół bułki pszennej, drugie pół z masłem orzechowym. Dwa cukierki toffi. Mleko z kawą. 2. Placuszki drożdżowe, jabłkowo-żurawinowe (z 6). Gruszka. 4. Duża micha zupy wielowarzywnej. 5. Banan. 55 min fitness abt 6. Batonik musli. Dwa kawałki pizzy. Trzy lampki białego wina. Rany, mało białka... ale ładnie mi się waga na tym utrzymuje Trochę dziwne, bo chyba za dużo? Jak myślicie?
|
|
|
|
#1765 |
|
Raczkowanie
|
U mnie:
S: owsiane, jeczmienne, kilka rodzynek i owocow suszonych, platkow migdalow na mleku II: jogurt naturalny+banan (na szybko) O: pulpet z wczoraj, gryczana, pomidory i mozarella K: jajko, tunczyk i jakies warzywa Codziennie 40 min z Ewa Chodakowska..
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
r
jak to wygląda?
|
|
|
|
#1767 |
|
Raczkowanie
|
http://archiwum.apz.pl/poradnia.php?...orie_licz_odch
mam pytanko.. jak uważacie czy ten kalkulator w miarę dobrze oblicza zapotrzebowanie kaloryczne?? muszę zwiększyć kalorie i zastanawiam się czy mogę sie na nim wzorować proszę o opinie
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U
I placuszki jogurtowe z musli, kawałkami czekolady i orzeszkami ziemnymi każdy z domowym masłem orzechowym chrunchy II jajecznica z 2 swojskich jaj na maśle z pieczarkami, pomidorem, szczypiorkiem, kukurydzą i papryką III talerz barszczu ukraińskiego (buraki, ziemniaki, fasolka, marchew itd. ) kasza gryczana z sosem z grzybów leśnych IV serek bieluch z wiśnami z kompotu, musli śniadaniowym, wiórkami kokosa i orzechami włoskimi V 4 kromki razowego z pastą z soczewicy i marchewki, ogórki kiszone
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze studniówkowe ![]() I owsianka sernikowa (z serkiem homo nat, skórką z cytryny, rodzynkami, wanilią i jajkiem); po kawałek szwajcarskiej czekolady z (całymi) karmelizowanymi orzechami laskowymi II jogurt naturalny z crunchy bananowym, bananem, orzechami włoskimi i cynamonem III ryż brązowy (1/2 woreczka) z kurczakiem duszonym z pomidorami i cukinią IV jabłko, reszta serka ze śniadania z kardamonem i suszonymi śliwkami V zobaczymy, co catering zrobi...
|
|
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
Ja kiedyś grzybów tez nie lubiłam, ale mi z czasem posmakowały zwłaszcza takie leśne Pieczarek też nie lubisz ?Smacznie, kolorowo i zdrowo Podoba mi się... No i oczywiście udanej zabawy To Twoja studniówka ?
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Jeśli podejdziesz do tego zdroworozsądkowo to jedynym wyjściem jest sukces i zadowolenie. 

W podpisie przed chwilą miałaś cel 43 kg .
; wiem, ze powinnam dostarczać sobie kalorii raczej z innych składników odżywczych niż proste cukry, ale kompletnie nie mam pojęcia, gdzie i co wrzucić ( pewnie węgle, zdrowe tłuszcze), a ciężko mi też jeść duże porcje ( poza tym boję się z nich zrezygnować, bo i tak czuję duży postęp, że je jem, a bywało różnie).
Redukcja.