|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Właśnie ta mnie zainteresowała. Czytam opinie i szukam najlepszej oferty.
|
|
|
|
#3332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj zrobiłam Poli ten budyń co Phdwao polecała. P. zjadła, ale w smaku to było ohydne, mimo, że dodałam słodki sok malinowy. Zrobiłam połowę porcji, więcej by chyba i tak nie zjadła. |
|
|
|
|
#3333 | |||
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam, ale nie wszystko pamietam..
\ Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ciastek zdrowia Za ząbkujących ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A właśnie zapomniałam wam napisać- Antek waży 7720 i mierzy 72 cm. ![]() No i dziś nabyliśmy bodziaki w Kauflandzie i takie klocki |
|||
|
|
|
#3334 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero widzę z jakim opóźnieniem dodaly sie odpowiedzi... i to nie wszystkie. No nic. Jesli ktoras z Was pisala z tapatalk na wizazu to prosze o odpowiedz. Bo nie wiem czemu na innym dziala idealnie a tutaj takie lagi
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
Maciejka ja mam nianie avent, której uzywalam bardzo krotko i mysle o sprzedaniu
![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy ze sklepu dzieciowego i zamawiamy fotelik na amazonie, bo wychodzi jakieś, hmmm, 300zł taniej
padło ostatecznie na britax first class plus (Blue, sprzedawca nas poinformował, że przeszedł crash testy na 3 gwiazdki, tak samo jak maxi cosi opal, i od maxi cosi różni się niewiele za to różnica w cenie spora. Nie mieli go co prawda i nie obejrzeliśmy, ale jesteśmy zdecydowani na britaxa)Poza tym obejrzeliśmy spacerówki i hmmm, chyba maclareny sobie darujemy (cena...) a zastanawiamy się nad inglesina trip albo chicco enjoy evolution fun. Nie jesteśmy pewni, czy chcemy wydawać tysiaka na wózek, który ma być jedynie wózkiem dodatkowym, na wyjazdy i który nie będzie używany na co dzień poszukaj na all, tam chyba są najtaniej my zaczęliśmy z początkiem 7 miesiąca, ale już wcześniej Lu dostawała do jedzenia skórki od chleba i biszkopty Cytat:
|
|
#3337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bedzie dobrze ja to samo przechodzilam w ciazy. Po 2-3 dniach byl spokoj.Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie wiem czy bym wydala tysiąc na wozek potrzebny tylko w czasie wyjazdow. Z drugiej strony wszystko zalezy od sytuacji finansowej. Jeśli Was stać to jasne, pewnie nie będziecie żałować ![]() U nas skórki są prawie codziennie. Adaś je uwielbia ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, czym się ten 6+ od 4+ różni. dla Lusi za obsługę niekapka!Cytat:
Co słychać? Cytat:
Opal ma jeszcze regulowaną szerokość - choć czytałam, że to zbędny bajer.Phdwao, gdzie byłaś oglądać spacerówki? W Poznaniu? Jeśli tak, to powiedz jak stoją z asortymentem spacerówek? No i może widziałaś jakie mają też foteliki? ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Oddaliśmy dziecko teściom i czekamy na pizzę Tylko chyba nie niskokaloryczną, jak u Mandi![]() Nocka była niezła, bo od 4 do 9 spała bez pobudek |
|||
|
|
|
#3340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem może się pomylilam a może naprawdę nie ma wiekszej roznicy. U mnie w porządku. Trochę problemów z Michałem. W ogóle nie chce się słuchać. Na dworze mi ucieka. Więc większość spacerów mam w towarzystwie. ![]() Szczesciara ja wyciagam tz do kina od tygodnia i mi nie idzie. O pizzy nawet nie myślę dopoki nie zrzuce zbednych kg po ciąży ![]() Milej zabawy bez dziecka ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Chciałam tylko napisać że mogę zniknąć na trochę. Niestety mój związek to jedna wielka pomyłka, a ja nie mam już sił. Trzymajcie się!
|
|
|
|
#3342 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej!!!!
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
co znowu nawywijał?
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, jesteśmy z Tobą, trzymaj się!!! |
|
|
|
|
#3344 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co, jakoś nie jestem przekonana do używanej spacerówki, wolę kupić nową. Ta inglesina by nas kosztowała koło 630zł, nówka, więc niezła cena ![]() Cytat:
![]() Nie ma regulowanego zagłówka. Britaxa oglądaliśmy. Pochylenie do spania jak dla mnie dobre, bardzo łatwo to się przestawia Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Pumcia i Prince - zdrówka życzę
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My już od tyg w Polsce, a co za tym idzie cały czas w biegu Synek grzeczny, w ruchu non stop, tylko sie uśmiecha do wszystkich naokolo Mnie męczy przeziębienie, już nie mam siły na ten katar! Prince zdrowka życzę i współczuje. Ale za to brawa dla Tzta ![]() Nadalko tule mocno i współczuje sytuacji ![]() Paula witaj Nitka gratulujemy zabka u nas jeszcze cisza w tym temacie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-02-02 o 16:37 |
|
|
|
#3348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3349 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej Cytat:
ja nie mam czasu na cwiczenia wiec zostaje z moimi kg poki co. A sporo zostalo niestety.... 5-6 kg bym przezyla ale ponad 10 to juz przegięcie Cytat:
w koncu musialam nie da sie dlugo zyc bez watku.Mi to roznicy nie robi bo wozek mam od brata, spacerowke moze tez dostane. Nie jestem wymagajaca ![]() Cytat:
||||
|
|
|
#3350 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
U nas wszystko super. Zrobiłam dziś 130 pierogów i jestem padnięta. Mały grzeczny, a dziś spał od 20 do 7 rano bez pobudki. Ok. 7.20 zjadł, pobawił się chwilę i tuż po 8 zasnął, a my z nim i tak sobie spaliśmy do 10 ![]() Gratuluję ząbka, Nitko ![]() Wszystkiego dobrego dla kończących kolejne miesiące ![]() Agunia, cieszę się, że wybrałaś fotelik. Nam sprzedawca też mówił, że on ma 3 gwiazdki w testach (nie pamiętam czy tu to pisałam). A opal oglądałam ale szczerze mówiąc to z kapci mnie nie wyrwał ![]() Prince, wracaj do zdrowia. Nadalka, przytulam Paula, welcome back ![]() Więcej nie pamiętam, obiecuje się poprawić następnym razem
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3353 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwykle śpi od 20 do 3, a później od 3 do 7. Godzina lub chwilę dłużej zabawy i drzemka od ok. 8 lub 8.30 do 9 lub 9.30.A dziś w nocy ok. 4 zaczął jęczeć ale okazało się, że chciał się na bok obrócić bo spał na brzuchu i nie mógł sobie dać rady. Jak go obróciłam to spał dalej. Bardzo się cieszę, że wróciłaś |
|
|
|
|
#3355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo miło mi to słyszeć ja się cieszę że wróciłam ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3356 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
moja córeczka śpi, więc mogę Was nadrobić .Dziś zaczynam 13 tc Cytat:
Kciukasy za poniedziałkowy bilans! Cytat:
Cytat:
dla Lu!A jakie mięsko dałaś? W kawałkach? Cytat:
![]() Cytat:
i za nowe umiejętności!Cytat:
No i witaj na starych śmieciach Paula!
|
||||||
|
|
|
#3357 |
|
Rozeznanie
|
cześć
Wojtek sie mi wrócił do cycka. I to teraz kiedy za miesiąc wracam do pracy. Ale i tak się cieszę nie muszę tak często odciągać. Agunia wspominałaś coś o nowościach nt. wprowadzania glutenu z family service masz to jeszcze? Zrobiłam dziś zupę z dyni i marchewki i zjadł dużo a przy słoiczkowej go naciągało. Zastanawiam się czy to "odparzenie" na worku to nie jest przypadkiem uczulenie na seler odstawiłam i zobaczymy co będzie. Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-02-02 o 17:11 |
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z czym robiłaś?PaulaCooper witaj z powrotem Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-02-02 o 17:16 |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dałam indyka w kawałkach tam było tylko tyle, że najnowsze zalecenia mówią o wprowadzaniu po 1 roku życia. Nic więcej
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Od rana nic nie poczytałam, dojrzałam tylko, że mamy nową "starą" forumowiczkę PaulaCooper witaj z powrotem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

Jednocześnie sądzę, że da się coś w tym stylu kupić za mniejszą kasę - naszą dostaliśmy w prezencie, więc nie narzekaliśmy (

no i wzrozło zainteresowanie szczebelkami w łóżeczku...

Na początku byłam rozczarowana, że to nie jest prawdziwy niekapek, bo woda się wylewa, ale doznałam olśnienia - wcisnęłam porządnie taki plastikowy element w ustnik i stał się cud - woda przestała się wylewać
Ciekawe, czym się ten 6+ od 4+ różni.
Tylko chyba nie niskokaloryczną, jak u Mandi

co znowu nawywijał?