|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 3
do mnie też dotarły małe kingfrais
![]() ktoś pytał o wołowinę - nie wycofana ![]() otwarli piekarnię w nablizszym moim lidlu, były małe ulotki z asortymentem ale bez składu trawy cytrynowej też nie było :/ tylko mleczko kokosowe wzielam, paste curry czerwona , imbir w korzeniu i sos tikka z tyg azj. a i duże pasztety po 3.99 z borówką.. mniaam za to w koszach z przemysłówką puściuteńko.. nie wiem czy tak od wczoraj wszystko wymiotli...
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2013-02-01 o 19:32 |
|
|
|
#3422 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam pomelo, suche jak nieszczęście :/
|
|
|
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja kupiłem mango, chyba po raz pierwszy w Lidlu i obawiam się, że będzie to samo bo zamiast mi dojrzewać w domu to się marszczy jakoś tak dziwnie na skórce... Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-02-02 o 11:11 |
||
|
|
|
#3424 |
|
Pani Mizantrop
|
Ktoś może na 100% potwierdzić, że te małe deserki KingFrais są identyczne w smaku jak duże?
|
#3425 |
|
Raczkowanie
|
kasztanka, tak - są takie same w smaku jak te duże
|
|
|
|
#3426 |
|
Pani Mizantrop
|
Dziękuję
To koniecznie trzeba będzie zakupić
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też miałam kilka takich sytuacji ![]() Cytat:
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
To coś długo wietrzała tym bardziej ze było to ok 21
Było to jakieś 2 lata temu a pracuje nadal do tej pory. To nie był jednak pierwszy raz kiedy od jakiegokolwiek pracownika z Carrefoura czułam alkohol. Nie zdziwiłabym się gdyby i kierownik z nimi popijał na zapleczu... ![]() Na szczęście w Lidlu coś takiego mnie nie spotkało
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robiłam dzisiaj curry c kurczakiem. otwieram czerwoną pastę curry - smakuje jak koncentrat pomidorowy. za to mleko kokosowe trzymane w lodówce jest twarde jak.. masło
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3434 |
|
Pani Mizantrop
|
Mleko kokosowe zawsze gęstnieje od zimna, tak samo olej kokosowy ma stałą konsystencję, a roztapia się w temperaturze powyżej 24-25 stopni.
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeczytałam po fakcie na opakowaniu
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdemu się należy szacunek i wykładowcy akademickiemu i sprzątaczce, szkoda, że Ervsiha tego nie rozumie. Ale może dlatego, że młoda jest, mało przeżyła.
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
czytam te wasze wypowiedzi i odnoszę wrażenie, że cokolwiek by Ervisha nie napisała, i tak będzie źle. bronicie tych wszystkich ekspedientek jak gdyby one wszystkie były idealne i perfekcyjne i nie zdarzały im się żadne pomyłki, a opinia ww. to same oszczerstwa i kalumnie.
oczywiscie nie można uogólniać na całą grupę zawodową, ale jak to confused women zauważyła, w każdym zawodzie jest jakas czarna owca, więc dlaczego negujecie fakt, ze jakaś tam kobitka w lidlu była wypita... poza tym wydaje mi się że tam nie ma żadnego "uporu maniaka" tylko opis jednej czy dwóch sytuacji....
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2013-02-02 o 19:41 |
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kazdym zawodzie są osoby ktore nie powinny na danym stanowisku pracowac ja tam akurat w lidlu nigdy nie mialam zadnej pomylki
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
ta akurat tam rzadko bywam, ale pomyłka się może zdarzyc w obie strony w obojętnie jakim sklepie, czy to markecie czy malym osiedlowym. nikt nie mówi, przecież że to domena lidlowa jest
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam nieraz dzieliłem się swoimi doświadczeniami wyniesionymi podczas robienia zakupów i reakcje bywały podobne, co mnie zresztą nie dziwi. To dobrze, że ktoś zwraca jeszcze uwagę na to ile szacunku sobie okazujemy nawzajem, tylko zrozum że opisane w ten sposób sytuacje nie są jakimś wyrazem upustu hejterstwa, a jedynie anegdotą z życia codziennego, której ktoś miał okazję być świadkiem. Przynajmniej w przypadku Ervishy, bo ja to już psioczę na całego jak mi jakaś nieuprzejma Pani w sklepie ciśnienie podniesie, o! Bo choćby nie wiem ile przepisów i norm ustalono, życie różnie się plecie i często doświadczamy rzeczy nienormalnych, nawet podczas tak błahej czynności jak robienie zakupów. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-02-02 o 20:34 |
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dla mnie akurat sklepowa nie brzmi pejoratywnie tak więc bym się tego nie uczepiła, ale cały wydźwięk kolejnych wypowiedzi już tak. I wydaje się, że ktoś nie rozumie zupełnie w czym problem ale ok, nie o tym wątek. Jeśli chodzi o zapach alkoholu to sama nigdy od żadnej pracownicy żadnego marketu nie czułam, a trochę lat już na tym świecie żyję więc tym bardziej dziwi fakt gdy ktoś pisze, że czuł wielokrotnie
|
|
|
|
#3444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat ostatnio spotkałam się z innymi kwotami na paragonach w sieci Intermarche, mimo promocji w gazetce, zostały mi nabite "standardowe" kwoty. Ale otrzymałam różnicę. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zachowanie typu "jak super mi się udało bo zapłaciłam za dwie rzeczy a przypadkiem wyniosłam trzy" itp do uczciwych po prostu nie należy, tylko tyle.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-02-02 o 22:52 |
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kupowałam kilka razy i na szczęście nie trafiło mi się suche, fakt, ze trzeba było trochę poszukać, bo dużo było nie pierwszej świeżości, ale jak już się znalazło to w smaku było bardzo soczyste.
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Emocjonalny ton wypowiedzi(nie tylko mój bo widzę, że ty też to przeżywasz )wynika z tego, że na studiach pracowałam w POK w jednym z dużych sklepów i swoje się nasłuchałam jaka to jestem: głupia, niewykształcona, brzydka....Proponuję wrócić do tematu wątku bo Ty swoje, a ja swoje a jak wiadomo racja jest jak d...a, każdy ma swoją
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popieram
|
|
#3449 |
|
Rozeznanie
|
Zakosztowałam mango w puszce i nie polecam - zapach dziwny jakiś, konsystencja jak brzoskwinia z puszki, a smak jakby koło mango nie leżało. Może na jakiś koktajl owocowy się nada.
W związku z suchym pomelo, latem trafił mi się naprawdę ohydny arbuz niedojrzały albo bardzo stary był, niesmaczny.
|
|
|
|
#3450 |
|
Adwokat diabła
|
jejku jak mnie kuszą te orzechy w czekoladzie i paczki..
choć powiem Wam, że poszłam po moje ulubione bułeczki z czekoladą i nie smakowały mi ![]() za owsianką lidlowską i płatkami fit też już nie przepadam, nie wiem czemu
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

No ale ja spokojnego sumienia bym nie miała gdybym długu nie uregulowała, taka pokrzywiona jestem