Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17. - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 14:05   #4351
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Cytat:
Napisane przez keira2008 Pokaż wiadomość
Mi też się marzy syn Dziś 3 dzień przerwy po tabletkach, już mnie czekanie na ten okres denerwuje, bo chciałabym zacząć starania :P
I w końcu zobaczyć dwie kreseczki na teście
Jeeeeju, Ty się już niecierpliwisz??

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Przed chwilą dostałąm sms od Maleństwa takiej treści:

Dziewczyny nie poczekały... urodziły się dzisiaj przed 12. 47cm i 2100g każda.... przez cc.
Łoooooo!!! Malenstfo, Kochana, gratuluję!! Wszystkiego dobrego dla Ciebie i dziewczyn!!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 14:16   #4352
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Żabciu, ciesze się że już wszystko dobrze

Stokrotko,
Cytat:
wczoraj u ginki się ważyłam i przytyłam 1,3 kg, to nie dużo od początku ciąży. Ciekawe co będzie dalej
malusio

Mabi, ja się nie znam.

Mysia, zdrówka

Ulcio, fajny masz zawód fajny

Madzia, Mai zaraz ósemki będą rosnąć

Maleństwo, moje gratulacje Nikt się nie spodziewał a tu proszę Niech zdrowo rosną

Dodaja, współczuje tych najazdów ale ja jeden wieczór a i tak już jestem zmęczona na samą myśl

Cytat:
Ja dziś się od rana nanosiłam, bo razem z tż pomagaliśmy mojej sis się przeprowadzić. Masakra, ile tego wszystkiego jest. Na jej miejscu usiadłabym i zaczęła płakać, bo bym nie wiedziała za co się zabrać
aż mi się zachciało przeprowadzki ale do naszej jeszcze dużo, dużo... a potem będe mieszkać bliżej Ciebie

Stary 2013-02-02, 14:25   #4353
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

ja po zakupach.... brat mnie wyciagnal... maz w pracy.. i pasowalo by cos na obiad jutro przyszykowac boTesciowa ma wpasc.. a ja zamierzam jechac do mamy do szpitala.....

Malenstwo gratulacje i duzo zdrowka trzymaj sie cieplo..... !!!
4.06.2013 Wiktoria

"Zabrać Cię na spacer długi, żeby iść i nic nie mówić, tylko czuć że jesteś obok."
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:01   #4354
keira2008
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

To staracie się od razu po @ czy czekacie te 3 miesiące?

Nie wiem właśnie, ciągle nad tym się zastanawiam czy lepiej poczekać czy nie Ale ja bardziej obstaje przy tym, by od razu zacząć miłe i przyjemne starania Tym bardziej, jeśli to prawda, że zaraz po odstawieniu tabletek jest większa płodność

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Jeeeeju, Ty się już niecierpliwisz??

Tak, już bym chciała mieć ten okres chociaż za sobą i przejść do przyjemniejszej części

keira2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:06   #4355
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzięki kochaliśmy się w dzień owu bo sprawdziłam na skarbie mamy, bo dwa dni przed też ale chyba nie te plemniki dotarły

wczoraj u ginki się ważyłam i przytyłam 1,3 kg, to nie dużo od początku ciąży. Ciekawe co będzie dalej
A dzień owu to w dzień skoku tempki czy kiedy?

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

Ana* trzymam kciuki
dziękuję za kciuki

Cytat:

Dziewczyny nie poczekały... urodziły się dzisiaj przed 12. 47cm i 2100g każda.... przez cc.
wow!!! ale niespodzianka! nie spodziewałam się
Maleństwo gratulacje!!!ale mi się micha cieszy!!!

Cytat:

Kciuki są
dzięki

---

Dzisiaj po ostatnim egzaminie, mam nadzieję - już tylko tego wpisu mi brakuje... oby był zdany
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:24   #4356
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Jeśli nie monitoruje się cyklu na usg, to raczej ciężko określić dokładnie dzień owulacji. Temperatura może skoczyć dzień, dwa, a nawet 3 po owulacji.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:26   #4357
201608051010
Konto usunięte

Cytat:

woooooooooooooow ale info, gratulacje
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 16:08   #4358
agnusek22
Wtajemniczenie

MALEŃSTWO!!! Ogromne gratulacje )) Niesamowite!!!

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:20   #4359
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

oooo mamuniu!!!!!!!!!!! co za news!!!!!!!!!! Malenstwo gratuluje kochana : cmok::c mok:

Zabciu super ze juz po operacji i dochodzisz do siebie....obys szybko wyszla do domku

rany ale dzien.....od rana na nogach a teraz padam......posprzatalam mieszkanie u babci i piwnice i pojechalismy na centrum do sh i............kupilam sobie kurtko-plaszczyk w kolorze blizej nieokreslonym (cos jak niebieski/lila) i mamie plaszczyk bordowy uwaga za!!!!!!!!............2 zl kazdy!!!!!!!!! dodatkowo czarny polar za 2 zl, jeansy za 2 zl i dla Mai nauszniki myszki nowki z metka za 2 zl, golfik prazkowany za 2 zl, drugi bawelniany z Bambi za 1 zl i jeansy dla niej i dla bratanka za 1 zl!!!!!!!!! padlam jak pani powiedziala ze do zaplaty 15 zl :brzyda l:

a potem bylismy w castoramie i kupilismy baterie i 500 zl poszloooooo....i jeszcze dokupilismy kamien do obudowania kominka i moze w koncu nasz salon bedzie przytulniejszy

a teraz mam takie wypieki i szczypia mnie oczy ze gdyby nie godzina to poszlabym spac

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:23   #4360
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulcio Pokaż wiadomość
Dziękuje za miłe przyjęcie

kilka słów o mnie
jestem mamą dwóch superowych dziewczynek Kasi co ma prawie 11 lat i Kingi co ma prawie 5 lat

marzę bardzo o synku i chciałabym żeby urodził się w 2014 roku więc jeśli tylko uda mi się wszystko poukładać w pracy i namówić męża na staranka to moje największe marzenie się zacznie realizować

z zawodu jestem logopedą, terapeutą i specjalista wczesnego wspieranie rozwoju dzieci
o prosze to dziewczynki juz calkiem duze
Powodzenia

Cytat:

Cytat:
Dziewczynki teraz leżą pod cieplarką, a Maleństwo odpoczywa po cc. Jedna panna ma 10 puntków, druga 8.

Maleństwo ogromne gratulacje
Jaaaaaaa ale wiadomosc
Malenstfa witajcie na swiecie

Malenstfo gratuluje coreczekNiech rosna zdrowo
10 i 8 pkt to superSilne i duze dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia nawet więcej. Bo termin był na 20.03
no ale to blizniaki to raczej rodza sie wczesniej
Najwazniejsze ze wszystkow porzadku i sa silne

Zaabcia jak sie czujesz?

Dzis sie nie wyspałamSeba jakis marudny, wstał wczesnie,w poludnie nie spał, ciagle plakał i wszystko slyszalam...oj ciezka noc dzis bedzie
Stary 2013-02-02, 16:33   #4361
Ana***
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39001329]Jeśli nie monitoruje się cyklu na usg, to raczej ciężko określić dokładnie dzień owulacji. Temperatura może skoczyć dzień, dwa, a nawet 3 po owulacji.[/QUOTE]

Ale skok oznacza, że pęcherzyk już pękł czy że dopiero pęknie?

bo przy testach owu to pozytywny oznacza, ze pęcherzyk dopiero pęknie chyba tak to było

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 16:37   #4362
kaska87
Zakorzenienie

Maleństwo gratuluję córeczek ale duże są jak na bliźniaki i to jeszcze tyle przed terminem-zuch dziewczyny

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:37   #4363
Gucia0987
Zakorzenienie

Malenstfo ogromne gratulacje dla Całej Waszej Czworki !!!

Dziewczyny już duże:-!!! Na pewno wszystko będzie dobrze!

Wracajcie szybko do domu!!!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 16:45   #4364
ulcio
Raczkowanie

blonde_hair
dziewczyny duże zwłaszcza Kasia
dziękuje za słowa powodzenia z pracą nie mam większych problemów bo sama sobie jestem szefem problem w tym że ciężko mi zostawić moich pacjentów na dłużej bez opieki i muszę to tak zgrać by jak najmniej ucierpieli
a gorsza sprawa to namówienie męża

co do testów owulacyjnych i skoku temperatury to sprawa wygląda tak
że pozytywny test owulacyjny oznacza, że owulacja będzie do 36 godzin.
W przypadku mierzenia temperatury to jest indywidualna kwestia u jednych sok temperatury dokonuje się po owulacji lub na dzień przed.

Pewność daje tylko monitoring cyklu.
Stary 2013-02-02, 16:47   #4365
tomalinka
Wtajemniczenie

Hej

Przepraszam, że tak rzadko wpadam ostatnio ale cierpie na wieczny deficyt czasu
Ale tęskniłam za Wami..

Mała pytalas się o włosy i cerę. Musze przyznać, że włosy bardzo mi sie poprawiły. Już nie wypadają garściami i jakoś tak fajnie sie nawet ukladająCo do cery to teraz jest dużo lepiej ale w pierwszych tygodniach nie wyglądałam najlepiej. Powyskakiwało mi mnóstwo czerwonych krostek teraz się wyciszyło na szczęście.

Malenstfo gratulacje Mamusiu! Czyli masz dwie córeczki Ciekawe jakie imiona dostały dziewczyny ostatecznie.. Wszystkiego dobrego dla całej rodzinki Czekamy na Was

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
melduję po wizycie, że będziemy mieli SYNA na wizycie jajka jak nic było widać, lekko byłam zawiedziona ale teraz już się cieszę mały ma 8,4 cm, ładnie sobie fikał w brzuszku. Lekarka zwykłe usg przełączyła na 4 d i było super widać tylko mały bokiem się ułożył i buźki nie zobaczyliśmy. Jutro wkleję zdjęcia. Z mniej przyjemnych rzeczy wydałam sporo na leki ( niestety lek na obniżenie ciśnienia i infekcję mam) a jeszcze nie wykupiłam wszystkiego ciśnienie mam mierzyć 3 razy dziennie i zapisywać. Sexu dalej niet, i pewnie tak zostanie do końca
Super I już wiesz co Ci w brzuszku figluje
Eh.. a ja dalej nie wiem

Ojej to ciśnienie dalej masz wysokie? A infekcja wyszla Ci w badaniu moczu?
Pytałas się o te ruchy Maluszka? Kiedy następna wizyta?
Czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
cześć przeczytam Was wieczorem a teraz spadam oddać telefon do reklamacji i proszę o kciuki żebyśmy się dziś z teściową nie pozabijały.
Kciuki są

Onyks oj przerażający ten Twoj opis porodu. Jak samopoczucie?

Debrah aż miło sie czytalo to co napisałaś

Dawno Strippi coś nie było..

Żabciu cieszę się, że już masz to za sobą. Wracaj szybciutko do domu

Ten weekend spędzę samotnie, bo mój mąż ma męski wypad. Rzadko zostaję sama ale baardzo tego nie lubię. Póki co sobota mija szybko. Mam już posprzątane, racuchy z jabłkami zjedzone, pranie powieszone, zakupy zrobione. Także teraz przede mną czyste lenistwo. Mam zamiar zrobić sobie małe spa, a potem obejrzę pewnie 2 tygodnie na milośc
W tym tygodniu udało mi się 2 razy pocwiczyć. Znalazłam w internecie pilates w ciąży i muszę przyznać, że bardzo fajne są te ćwiczenia. Nie zbyt męczące ale fajnie rozluźniają kręgosłup i po całym dniu w pracy jest to przyjemne odprężenie dla ciała.
Stary 2013-02-02, 17:35   #4366
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Onyks: ja mam właśnie problemy z karmieniem, i mały dołek z tego powodu, karmię mieszanie, a chcialabym piersią samą przynajmniej trochę. Jakie ty miałaś kłopoty i czy się unormowało?
Jak miałam nawał to nie mogłam jej przystawić, zaczęłam już podawać mm. Ale pote m jak przyszła położna, wydusiła mi sporo mleka, przystawiła małą i jakoś poszło.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Tak, na linii włosów, tam gdzie one rosną jeszcze.
Co do bólu - o tak, pierwsze 2 dni są strasznie ciężkie, nie polecam kichać , bolą wszystkie ruchy miednicą, trudne jest nawet przesunięcie się na łóżku bo wszystko to wymaga napięcia brzucha, a to już bardzo boli.
Ale teraz 10 dni po, jest prawie normalnie, troszkę tylko blizna czasem ciągnie.
A u mnie prawie nic nie bolało już na 2 albo 3 dzień, aż sama się dziwię...

Cytat:

Ogromne gratulacje dziewczyny!!kl aski:

Żabciu, teraz doczytałam że miałaś operację, zdrówka życzę

Stronguś, ja ze wstydem że tak późno, ale też życzę Ci wszystkiego najlepszego kochana

Stokrotko, gratuluję synka

Tomalinko Ja się czuję lepiej ale niestety walczymy z kolkami....wysiadam już Nie życzę żadnemu rodzicowi przechodzenia przez to...

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 18:18   #4367
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Mabi trzeba mieć umowę do czasu porodu. To znaczy jak ci się kończy po 12 tyg to ci i tak muszą przedłużyć. Dobrze piszę dziewczyny?
czyli minimalnie to umowa o pracę do 13 tyg. ciąży? czy do samego porodu?
MALEŃSTWO gratuluję podwójnego szczęścia!
Stary 2013-02-02, 18:51   #4368
ulcio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
czyli minimalnie to umowa o pracę do 13 tyg. ciąży? czy do samego porodu?
MALEŃSTWO gratuluję podwójnego szczęścia!
tak musisz mieć umowę do 13 tygodnia ciąży - po tym czasie jeśli skończy Ci się umowa ona zostaje automatycznie przedłużona do czasu porodu.
Przysługuje Ci również zasiłek macierzyński. Niestety nie będziesz mogła skorzystać z urlopu wychowawczego jeśli nie będziesz miała umowy.
Stary 2013-02-02, 19:13   #4369
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
tak musisz mieć umowę do 13 tygodnia ciąży - po tym czasie jeśli skończy Ci się umowa ona zostaje automatycznie przedłużona do czasu porodu.
Przysługuje Ci również zasiłek macierzyński. Niestety nie będziesz mogła skorzystać z urlopu wychowawczego jeśli nie będziesz miała umowy.
To dotyczy tylko umowy o pracę? Ja mam na zastępstwo i wtedy kiedy się kończy to tak jest, chyba nic nie może jej przedłużyć...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 19:28   #4370
ulcio
Raczkowanie

Cytat:
To dotyczy tylko umowy o pracę? Ja mam na zastępstwo i wtedy kiedy się kończy to tak jest, chyba nic nie może jej przedłużyć...
niestety jak masz na zastępstwo to nie przedłuża się do dnia porodu
Stary 2013-02-02, 19:37   #4371
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
niestety jak masz na zastępstwo to nie przedłuża się do dnia porodu
No niestety wiem a tu już drugi rok na zastępstwo, szkoda, że nie dali po prostu na określony

a jak jest z umową zlecenie?
Stary 2013-02-02, 19:40   #4372
ulcio
Raczkowanie

jeśli sobie opłacisz na umowie zlecenie składki to macierzyński Ci się należy
teraz ma być jakaś rewolucja w tych urlopach i zasiłkach
z racji tego wydłużonego macierzyńskiego
Stary 2013-02-02, 19:42   #4373
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, już bym chciała mieć ten okres chociaż za sobą i przejść do przyjemniejszej części
Heh, no wiadomo. Ale lepiej, tak na wszelki wypadek, uzbroić się w odrobinę cierpliwości

Cytat:
No niestety wiem a tu już drugi rok na zastępstwo, szkoda, że nie dali po prostu na określony

a jak jest z umową zlecenie?
Ana, chyba tak samo niestety...
A nie masz szans na umowę stałą? kurcze, bo z tym zastępstwem to do kitu

Zdycham, nie mam już ani siły ani chęci na naukę.
Ana, kiedy wyniki z egzaminu??

Żabciu, dobrze, że jesteś już po zabiegu i że poszło sprawnie !! Zdrowiej szybciutko

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:47   #4374
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Pojechali... nie było źle... teściowa nawet zapytala czy ciasta kupne, mówię że nie i że sama robiłam a ona że nie wierzy bo za dobre jak na mnie dwuznaczne ale traktuje jako komplement Teściu chwalił krokiety i odziwo obyło się bez rad itp.

i orezent dostałam fajny Butter, rozwinę się znów kulinarnie bo dostałam naczynie do przystawek

Spadam robić roladki bo mam fajny kawał mięsa i boczku i szkoda mi go zmarnować a zrobię roladki to się zamrozi i będzie na przyszlą niedzielę.

Jutro idziemy na roczek do mojej Chrześnicy.
W załączniku Kamil testujący prezent jaki jej kupiliśmy.

DSCN9421.jpg
Stary 2013-02-02, 19:52   #4375
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Kotek ale zakupy aż szkoda że kominków nie mają w sh za 2zł

Tomalinko aleś się napracowała i fajnie że masz odpowiednie ćwiczenia ważne że się dobrze czujesz.

Onyks, u nas też były kolki, na szczęście nie w nocy.
i dziękuję za życzenia
Stary 2013-02-02, 20:47   #4376
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli sobie opłacisz na umowie zlecenie składki to macierzyński Ci się należy
teraz ma być jakaś rewolucja w tych urlopach i zasiłkach
z racji tego wydłużonego macierzyńskiego
aha... szkoda, że na um zastępstwo tak nie można

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ana, chyba tak samo niestety...
A nie masz szans na umowę stałą? kurcze, bo z tym zastępstwem to do kitu

Zdycham, nie mam już ani siły ani chęci na naukę.
Ana, kiedy wyniki z egzaminu??
co tak samo? boś coś czaj czaja nie złapałam...

Wiesz co raczej tu szansy na stałe nie mam, bo na emeryturę chyba się nikt nie wybiera zresztą tylko jedna by mogła, ale myślę że i tak nie pójdzie... na jej miejscu za taką stawkę też bym nie poszła. Może bym miała szansę dostać pracę gdzie indziej od września, ale to by się wiązało z odłożeniem starań na "za rok albo i na "za półtora"... choć szkoda mi tego nowego rocznego macierzyńskiego...

Wyniki z egzaminu na tygodniu będą...
A Ty jak stoisz z sesją?

Cytat:
ale Kamilek urósł

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2013-02-02 o 20:49
Stary 2013-02-02, 21:19   #4377
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dodaja ciekawe czy jutro nie będziesz miała zakwasów.

Strong a właśnie jak z Waszą przeprowadzką? I jak przygotowania do ślubu? Ale Kamilek jest do Ciebie podobny.

Ana trzymam kciuki.

Kotku jaki pracowity dzień. Mnie też szczypią oczy i mi troszkę łzawią, ale mam katar więc pewnie jakaś aleragia.

Blonde mam nadzieję, że jednak noc nie będzie taka ciężka. Mi dziś Maja w nocy sie co godzina budziła przez tego ząbka.

Tomalinko ja też mam samotny weekend bo mąż ma sesję. I każdy weekend lutego taki będzie.

Mabi już dziewczyny ci ładnie odpowiedziały

stan zapalny zażegnany i dziś z mamą stwierdziłyśmy, że guzek ładnie się zmniejsza

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2013-02-02 o 21:31
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 21:38   #4378
stokrotka24
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Cytat:

ja traktuję dzień owu wtedy jak mam ból jajnika, skok tempki mam 2-3 dni później

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Hej

Przepraszam, że tak rzadko wpadam ostatnio ale cierpie na wieczny deficyt czasu
Ale tęskniłam za Wami..

Super I już wiesz co Ci w brzuszku figluje
Eh.. a ja dalej nie wiem

Ojej to ciśnienie dalej masz wysokie? A infekcja wyszla Ci w badaniu moczu?
Pytałas się o te ruchy Maluszka? Kiedy następna wizyta?
Czekamy na fotki

Ten weekend spędzę samotnie, bo mój mąż ma męski wypad. Rzadko zostaję sama ale baardzo tego nie lubię. Póki co sobota mija szybko. Mam już posprzątane, racuchy z jabłkami zjedzone, pranie powieszone, zakupy zrobione. Także teraz przede mną czyste lenistwo. Mam zamiar zrobić sobie małe spa, a potem obejrzę pewnie 2 tygodnie na milośc
W tym tygodniu udało mi się 2 razy pocwiczyć. Znalazłam w internecie pilates w ciąży i muszę przyznać, że bardzo fajne są te ćwiczenia. Nie zbyt męczące ale fajnie rozluźniają kręgosłup i po całym dniu w pracy jest to przyjemne odprężenie dla ciała.
no już raczej nie dało się nic ukryć, było wyraźnie widać, ze chłopak. A tobie raz lekarz powiedział że dziewczynka nie? Ciśnienie mam wysokie i na wizycie znowu miałam ale nie tylko bo jak czasami mierze to też skacz. Dzisiaj rano i w południe było za wysokie a teraz wieczorem już się unormowało, widać tabletki działają. Co do infekcji to po prostu zaczęło mnie swędzieć i upławy się pojawiły. Ginka mówi, że pewnie od luteiny dopochwowej bo to mimo wszystko zawsze jakieś zarazki. Pytałam o ruchy i raczej mam się spodziewać koło 20 tygodnia a to pewnie co poczułam to jelita teraz wizytę mam za miesiąc 01,03, a Ty? Odczuwasz cały czas koniaczki? fajnie, ze poćwiczyłaś, brawo
Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Stokrotko, gratuluję synka

.
dzieki
Cytat:
Pojechali... nie było źle... teściowa nawet zapytala czy ciasta kupne, mówię że nie i że sama robiłam a ona że nie wierzy bo za dobre jak na mnie dwuznaczne ale traktuje jako komplement Teściu chwalił krokiety i odziwo obyło się bez rad itp.

i orezent dostałam fajny Butter, rozwinę się znów kulinarnie bo dostałam naczynie do przystawek

Spadam robić roladki bo mam fajny kawał mięsa i boczku i szkoda mi go zmarnować a zrobię roladki to się zamrozi i będzie na przyszlą niedzielę.

Załącznik 5094409
ale on już duży śliczny chłopiec

Cytat:
Serdecznie gratuluję syneczka
Taki malutki chłopaczek to fajna sprawa

Mi też się marzy syn Dziś 3 dzień przerwy po tabletkach, już mnie czekanie na ten okres denerwuje, bo chciałabym zacząć starania :P
I w końcu zobaczyć dwie kreseczki na teście

Ulcio witaj Też jestem tu nowa, tzn w tym dziale :P
dzięki powodzenia w staraniach oby się szybko udało

Cytat:

Super! Nic tylko się cieszyć, że dziecko zdrowe i fika.

pewnie
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38998999]Gratulacje

Najważniejsze, że masz to już za sobą. Będzie dobrze

Jakie maluszki... Gratulacje dla mamusi [/QUOTE]
dzięki

Madzia super, że guzek się zmniejsza

dzisiaj gości mieliśmy, potem sami się gościliśmy i dopiero przyszliśmy do domu, zaraz trzeba iść spać, dobranoc

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:40   #4379
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

A ja mam na coś smaka i nie wiem na co... chodzę po kuchni i myślę

Stokrotko

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:03   #4380
marao
Zadomowienie

GG do marao

Mallenstwo gratuluje córeczek, niech się zdrowo chowają. A Tobie życzę szybkiego powrotu do formy i sprawnosci

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
A u mnie prawie nic nie bolało już na 2 albo 3 dzień, aż sama się dziwię...
Onyks gratuluję córeczki, bo nie miałam jeszcze okazji

A tak apropo cesarek to też mnie za długo nie bolało. Smigałam po szpitalu sprawniej niż nie jedna po naturalnym porodzie.

Ktos tu wczesniej pisał o cewniku, że to go bardzo bolało i było nieprzyjemne. Ja nie odczułam żadnego bólu z tym związanego, może trochę zaszczypało, jak mi go wyjmowali.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości