Z Ewką Chodakowską ćwiczymy, rzeźbę sobie robimy, cz. 8 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 18:51   #691
smerffie
Zakorzenienie

Dot.: Z Ewką Chodakowską ćwiczymy, rzeźbę sobie robimy, cz. 8

Cytat:
Napisane przez palmer Pokaż wiadomość
smerffie głowa do góry, jak się pokłóciłaś z przyjacielem to się na pewno i pogodzisz i płakac nie ma co tym bardziej całą noc (ja taka mądra niestety tylko w pisaniu )

najlepiej spręż się i poćwicz cos razem z nami, a od razu poziom endorfinek Ci podskoczy

ja na dziś melduje abs mel b i i shreda 30 day (dzień 1 )
chyba bez skalpelka się dziś obejdzie...
od razu humorek się poprawiła, bo dziś tez miałam wisielczy

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

tak sobie przeglądam pół dnia różne ćwiczonka (wow wreszczcie jakis weekend mogę sie polenić) i chyba zakochałam się w zwow... genialne... chociaż póki co tylko patrze bo już przy pierwszym dniu na pierwszym ćwiczeniu wymiękam
http://www.youtube.com/watch?v=69ol4...ure=plpp_video

dynamika jest nieziemska i to zmęczenie mięśni... podoba mi się

kiedyś mam nadzieję niedlugo sie z nim rozprawię

a tak w ogołe to jej prawdziwy biust?
probowalam z nim rozmawiac jeszcze wczoraj, probowalam dzisiaj. nie odzywa sie. ubzdural sobie cos w glowie i nawet nie chce mi tego wyjasnic... odechciewa mi sie wszystkiego

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 18:57   #692
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkao89 Pokaż wiadomość
jestem z siebie dumna, wstałam o 8:30 zjadłam jogurt z owsianka i zaczęłam cwiczyć turbo, zrobiłam je w całości, oczywiście 8 runda zmodyfikowana :P.. już w lustrze widziałam się te 600kcal szczuplejsza! ;-)...

czy któraś się odwazyła zrobić 2 treningi Ewy w jednym dniu?
Ja robiłam wiele razy ;-)
Stary 2013-02-02, 18:57   #693
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
Wrocilam ze szkolenia, poklocona z przyjacielem, po nieprzespanej i przeplakanej nocy. Przez to wszystko dzisiaj prawie nic nie jadlam. Tak naprawde godzine temu zjabdlam kilka pierogow u babci. I na nic nie mam ochoty
Nie martw się kochana napewno się pogodzicie ;-)
Stary 2013-02-02, 19:01   #694
mychamycha
Zakorzenienie

Palmer, nie wydaje mi się, żeby biust Zuzany był prawdziwy.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:02   #695
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
probowalam z nim rozmawiac jeszcze wczoraj, probowalam dzisiaj. nie odzywa sie. ubzdural sobie cos w glowie i nawet nie chce mi tego wyjasnic... odechciewa mi sie wszystkiego
skąd ja takie 'fazy' znam, a niby kobiety się fochają namiętnie..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:03   #696
yes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
skąd ja takie 'fazy' znam, a niby kobiety się fochają namiętnie..
oj tak tak, mój tż to ma chyba okres częściej niż ja ;]
Stary 2013-02-02, 19:20   #697
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez yes Pokaż wiadomość
oni mają napięcie przedmiesiączkowe..!!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:20   #698
d76b7b62abc76003533437ba9b2c050aff719167_6124288bc3b3b
Konto usunięte

Cytat:

Nie wydaje mi się. Nie wygląda on naturalnie.
d76b7b62abc76003533437ba9b2c050aff719167_6124288bc3b3b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 20:00   #699
palmer
Raczkowanie

mychamycha , haneczkakrk dzięki bo już zaczęłam jej zazdrościć

smerffie sam się odezwie, zateskni i się odezwie
Stary 2013-02-02, 20:14   #700
La_Mezcla
Wtajemniczenie

kochane wczoraj bez cwiczen, dzis bez cwiczen ehh poprostu tak to jest jak sie spotyka na babskim wieczorze a pozniej nie ma na nic sily, jutro popracy sobie odbije
Stary 2013-02-02, 20:22   #701
seductivee
Zakorzenienie

smerffie Będzie dobrze Odwidzą sie w końcu przyjacielowi "fochy"

A ja dalej bez ćwiczeń Myślałam, że jak będzie sesja, to więcej czasu i będzie łatwiej ćwiczyć, a tu guzik
Całe moje myśli zajmuje jeden egzamin, który jest przede mną, a którego zdawalność liczy się na 20%... Normalnie myśl, że nie zdam, paraliżuje mnie i nie mobilizuje do nauki.
Z takimi myślami nie dam rady ćwiczyć...

A tak nawiasem, to TŻ zszokował mnie, bo ostatnio zapukał do nas kurier i przyniósł zestaw do ćwiczeń kulturystycznych - hantle, gryf, obiążenia Chyba go trochę zmotywowałam zaczynając ćwiczenia, że też postanowił wziąć się za siebie i za swoje "wątłe" mięśnie

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 20:23   #702
ciachochichotka
Rozeznanie

GG do ciachochichotka

Cześć dziewczyny.
Dawno mnie tu nie było oj dawno. Zapuściłam sie jak dziadowski bicz,ostatni raz ćwiczyłam 16.01.
W sumie po świętach ciężko było mi się cały czas wpasować w ćwiczeniowy rytm, w styczniu miałam może z 8 treningów... Nawet nie zdajecie sobie sprawy jaka jestem na siebie wściekła.
Zaczynam od nowa, juz chciałam zrezygnować , ale na nowo zmotywował mnie wpis Ewki z wczoraj, że za 3 miesiące maj...

Skreślam moje dotychczasowe treningi, zaczynam od nowa.

Pokopajcie nie po tyłach

szybkowątek
ciachochichotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 20:31   #703
anetamiki2104
Raczkowanie

Cytat:
smerffie głowa do góry, jak się pokłóciłaś z przyjacielem to się na pewno i pogodzisz i płakac nie ma co tym bardziej całą noc (ja taka mądra niestety tylko w pisaniu )

najlepiej spręż się i poćwicz cos razem z nami, a od razu poziom endorfinek Ci podskoczy

ja na dziś melduje abs mel b i i shreda 30 day (dzień 1 )
chyba bez skalpelka się dziś obejdzie...
od razu humorek się poprawiła, bo dziś tez miałam wisielczy

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

tak sobie przeglądam pół dnia różne ćwiczonka (wow wreszczcie jakis weekend mogę sie polenić) i chyba zakochałam się w zwow... genialne... chociaż póki co tylko patrze bo już przy pierwszym dniu na pierwszym ćwiczeniu wymiękam
http://www.youtube.com/watch?v=69ol4...ure=plpp_video

dynamika jest nieziemska i to zmęczenie mięśni... podoba mi się

kiedyś mam nadzieję niedlugo sie z nim rozprawię

Sztuczny na 100%
Udało mi się kilka ZWOD-ów zrobić - lubię Zuzkę

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
A czy dużo spadło Ci z biustu?
Nie mierzyłam się tam, bo i tak mam małe cycki i było by mi źle gdybym wiedział, że tracę tam centymetry. Ale wydaje mi się, że jest odwrotnie ćwiczę też górne partie ciała i myślę, że to jest dobry pomysł

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez yes Pokaż wiadomość
Mój to ma fochy jak baba

Cytat:
Napisane przez ciachochichotka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Dawno mnie tu nie było oj dawno. Zapuściłam sie jak dziadowski bicz,ostatni raz ćwiczyłam 16.01.
W sumie po świętach ciężko było mi się cały czas wpasować w ćwiczeniowy rytm, w styczniu miałam może z 8 treningów... Nawet nie zdajecie sobie sprawy jaka jestem na siebie wściekła.
Zaczynam od nowa, juz chciałam zrezygnować , ale na nowo zmotywował mnie wpis Ewki z wczoraj, że za 3 miesiące maj...

Skreślam moje dotychczasowe treningi, zaczynam od nowa.

Pokopajcie nie po tyłach
Witaj z powrotem, nie ma co kopać bierz się do roboty
Stary 2013-02-02, 20:45   #704
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
mychamycha , haneczkakrk dzięki bo już zaczęłam jej zazdrościć

smerffie sam się odezwie, zateskni i się odezwie
wlasnie boje sie tego, ze sie nie odezwie. jak dobrze pojdzie to sie za miesiac zobaczymy dopiero. aaaa, wszystko ch*j....

INSTA
Stary 2013-02-02, 21:08   #705
d76b7b62abc76003533437ba9b2c050aff719167_6124288bc3b3b
Konto usunięte

Cytat:
wlasnie boje sie tego, ze sie nie odezwie. jak dobrze pojdzie to sie za miesiac zobaczymy dopiero. aaaa, wszystko ch*j....
smeffunia, weź się w garść, nie zamartwiaj się na zapas. Nie jesteś niczemu winna, więc spasuj troszkę. Może mu się odwidzi i się odezwie teraz, a jak nie to po miesiącu tak zatęskni, że odezwie się z pewnością. Szkoda tylko, że nie chce rozmawiać. Rozmowy na prawdę wiele wyjaśniają, ale jeśli nie chce i się zaparł, to go nie zmusisz. Weź sobie poćwicz trochę, zrób coś dla siebie i przeczekaj jego focha. Nie daj się złemu humorowi.

Edytowane przez d76b7b62abc76003533437ba9b2c050aff719167_6124288bc3b3b
Czas edycji: 2013-02-02 o 21:16
d76b7b62abc76003533437ba9b2c050aff719167_6124288bc3b3b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:22   #706
Mari94
Zakorzenienie

Dołączam do Was 1 lutego zaczęłam ćwiczonka od skalpela na dobry początek. Chyba muszę zrobić sobie jakieś fotki "przed" dla motywacji
Stary 2013-02-02, 21:26   #707
neroza
Zadomowienie

Hej dziewczynki, ale żeście naskrobały
Wczoraj wieczorem nie mogłam wejść na Wizaż i dałam sobie spokój. Dzisiaj byłam na zakupach i próbowałam kupić sobie jakieś fajne sportowe topy na ramiączkach z wszytym biustonoszem a raczej takim topem podtrzymującym biust. cany mnie przeraziły za mniej niż 99 zł się nie da a w decathlonie taki szajs i szmaty że szkoda nawet 40 zł na to wydać. Kupiłam jakieś w zasadzie niepotrzebne rzeczy i jestem na siebie zła, mam wrażenie że na siłę kupowałam a i tak wciąż nie mam tego czego potrzebuję. W ogóle jakiś mnie dzisiaj dół dopadł i nie mam siły ani chęci do ćwiczeń....
Stary 2013-02-02, 21:34   #708
palmer
Raczkowanie

Mari94 witaj

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

smerffie to jak się nie odezwie to znaczy że głupek (bron Boże nie chcę go obrażać :P )
ale to troche dziwnie gdyby się nie odezwał a niby przyjaciel... jeśli jest prwdziwy przyjaciel to pewnie w tym momencie zamartwia sie jak Ty
przeczekaj...
i poćwicz z nami
Stary 2013-02-02, 21:43   #709
1qazse4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neroza Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem nie mogłam wejść na Wizaż i dałam sobie spokój. Dzisiaj byłam na zakupach i próbowałam kupić sobie jakieś fajne sportowe topy na ramiączkach z wszytym biustonoszem a raczej takim topem podtrzymującym biust. cany mnie przeraziły za mniej niż 99 zł się nie da a w decathlonie taki szajs i szmaty że szkoda nawet 40 zł na to wydać. Kupiłam jakieś w zasadzie niepotrzebne rzeczy i jestem na siebie zła, mam wrażenie że na siłę kupowałam a i tak wciąż nie mam tego czego potrzebuję. W ogóle jakiś mnie dzisiaj dół dopadł i nie mam siły ani chęci do ćwiczeń....
też szukałam, ten wyglądał fajnie http://www.decathlon.pl/stanik-stretch-id_8207172.html, ale akurat u mnie nie było rozmiarów. Ja generalnie też choruje na te wszystkie ciuszki nike itd, ale wiem, że jak się obkupie to znając mnie przejdzie mi ochota do ćwiczeń , dlatego poki co cwicze w tym co mam.

Edytowane przez 1qazse4
Czas edycji: 2013-02-02 o 21:48
1qazse4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:49   #710
smerffie
Zakorzenienie

[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;39006252]smeffunia, weź się w garść, nie zamartwiaj się na zapas. Nie jesteś niczemu winna, więc spasuj troszkę. Może mu się odwidzi i się odezwie teraz, a jak nie to po miesiącu tak zatęskni, że odezwie się z pewnością. Szkoda tylko, że nie chce rozmawiać. Rozmowy na prawdę wiele wyjaśniają, ale jeśli nie chce i się zaparł, to go nie zmusisz. Weź sobie poćwicz trochę, zrób coś dla siebie i przeczekaj jego focha. Nie daj się złemu humorowi.[/QUOTE]

Cytat:
Mari94 witaj

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

smerffie to jak się nie odezwie to znaczy że głupek (bron Boże nie chcę go obrażać :P )
ale to troche dziwnie gdyby się nie odezwał a niby przyjaciel... jeśli jest prwdziwy przyjaciel to pewnie w tym momencie zamartwia sie jak Ty
przeczekaj...
i poćwicz z nami
Dziekuje Wam za slowa wsparcia. A boje sie, bo nasza przyjazn ostatnio bardzo podupadła, teraz jeszcze to... Ja bym chciala to wszystko pozbierac znów, ale on sie tak nigdy nie zachowywal, nie poznaje go i nie rozumiem. Ostatnio mi nawet powiedzial, ze "wcale nie musze wszystkiego rozumiec"...

Mam nadzieje, ze jutro obudze sie w ciut lepszym nastroju...

INSTA
Stary 2013-02-02, 21:59   #711
martiit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neroza Pokaż wiadomość
Drogie te ciuszki. Jak zaczynałam moją przygodę z siłownią to zainwestowałam w taki top nike z wszytym biustonoszem. Kosztował 100 właśnie;/ A teraz powiem Ci, że dla mnie super zestawem jest sportowy staniczek gatty na szerokich ramiączkach a na to top. Zależy jak dobierzesz- może wyglądać jak podwójna koszulka a może być zupełnie niewidoczny pod ubraniami. stanik ok 40 zł i naprawdę dobrej jakości ( a u mnie akurat ma co podtrzymywać) a koszulki fajne na ramiączkach z lycry H&M ok 19 zł

martiit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:07   #712
ogorekpazurek
Wtajemniczenie

hej

witam w nastepnym watku niestety ja od poniedzialku mam przerwe w cwiczeniach gdyz mam ostre zapalenie zatok i biore antybiotyki trzy dni lezalam jak niezywa z goraczka wysoka..szok, bo ja ostatni raz w podstawowce chorowalam...dobrze ze moja mama jest u nas bo ja nie bylam sie w stanie dziecmi zajmowac..moj Tz. zawozil i przwozil dzieci z przedszkola, moja mama je karmila i sie nimi bawila a ja... spalam... niestety moj synek maly bardzo mamowy wiec musialam sie z wyrka zwlekac zeby go do lozka wyszykowac..od wczoraj jest lepiej...ale jestem slaba, i jeszcze mam mega katar zatokowy, ktory nie pozwala mi na oddychanie mam jednak nadzieje, ze za kilka dni zaczne znowu cwiczyc, bo juz mi tego brakuje strasznie...

za to dzisiaj minal miesiac odkad oficjalnie cwicze...i sie zmierzylam i suuuper, bo w wszystkich czesciach ciala co chcialam stracilam 1-2cm tym bardziej nie moge doczekac sie znowu cwiczyc
ogorekpazurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:09   #713
martiit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ogorekpazurek Pokaż wiadomość
hej

witam w nastepnym watku niestety ja od poniedzialku mam przerwe w cwiczeniach gdyz mam ostre zapalenie zatok i biore antybiotyki trzy dni lezalam jak niezywa z goraczka wysoka..szok, bo ja ostatni raz w podstawowce chorowalam...dobrze ze moja mama jest u nas bo ja nie bylam sie w stanie dziecmi zajmowac..moj Tz. zawozil i przwozil dzieci z przedszkola, moja mama je karmila i sie nimi bawila a ja... spalam... niestety moj synek maly bardzo mamowy wiec musialam sie z wyrka zwlekac zeby go do lozka wyszykowac..od wczoraj jest lepiej...ale jestem slaba, i jeszcze mam mega katar zatokowy, ktory nie pozwala mi na oddychanie mam jednak nadzieje, ze za kilka dni zaczne znowu cwiczyc, bo juz mi tego brakuje strasznie...

za to dzisiaj minal miesiac odkad oficjalnie cwicze...i sie zmierzylam i suuuper, bo w wszystkich czesciach ciala co chcialam stracilam 1-2cm tym bardziej nie moge doczekac sie znowu cwiczyc
Gratulacje!

Ja mam przymusową przerwę spowodowaną sesją. Jutro ostatni egzamin. I jak mi nie pójdzie to chyba oficjalnie rzuce magisterkę bo na chwilę obecną mam dość ;d

martiit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:10   #714
palmer
Raczkowanie

smerffie a to się chłopak pewnie zakochał oni wtedy tak mają, zaczynają się dziwnie zachowywać i rzucać takie teksty, u mnie przynajmniej kiedyś tak było

a propos staników sportowych to ostatnio jakieś rzuciły mi się w M&S
Stary 2013-02-02, 22:17   #715
duska20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogorekpazurek Pokaż wiadomość
hej

Ojej, zdrówka życzę. Ja miałam zapalenie zatok na początku roku. Też brałam antybiotyk do tego ucho zatkane przez 3 tygodnie. Masakra.
Kuruj się
Gratuluję spadków
Jilian Michaels Body Revolution
AB Ripper 2
Riiped in 30 Jilian Michaels
Ćwiczę od 29.05.2012

Edytowane przez duska20
Czas edycji: 2013-02-02 o 22:18
duska20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:18   #716
Agemia
Raczkowanie

[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;39004153]Nie wydaje mi się. Nie wygląda on naturalnie.[/QUOTE]
A ja się od dawna zastanawiam czy nasza Ewa ma naturalne piersi?

Dzisiaj mam dzień przerwy od ćwiczeń, ale jutro wracam
ogorekpazurek, gratuluję spadków I zdrowiej szybko!
Stary 2013-02-02, 22:19   #717
neroza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1qazse4 Pokaż wiadomość
też szukałam, ten wyglądał fajnie http://www.decathlon.pl/stanik-stretch-id_8207172.html, ale akurat u mnie nie było rozmiarów. Ja generalnie też choruje na te wszystkie ciuszki nike itd, ale wiem, że jak się obkupie to znając mnie przejdzie mi ochota do ćwiczeń , dlatego poki co cwicze w tym co mam.
u mnie tez takich nie było tylko Domyos a to taki szajs że szkoda gadać

Cytat:
Napisane przez martiit Pokaż wiadomość
Drogie te ciuszki. Jak zaczynałam moją przygodę z siłownią to zainwestowałam w taki top nike z wszytym biustonoszem. Kosztował 100 właśnie;/ A teraz powiem Ci, że dla mnie super zestawem jest sportowy staniczek gatty na szerokich ramiączkach a na to top. Zależy jak dobierzesz- może wyglądać jak podwójna koszulka a może być zupełnie niewidoczny pod ubraniami. stanik ok 40 zł i naprawdę dobrej jakości ( a u mnie akurat ma co podtrzymywać) a koszulki fajne na ramiączkach z lycry H&M ok 19 zł
No wiem wiem ja chce lubie takie koszulki z podtrzymaniem biustu bo jak chodzę na siłownię czy skaczę to nic mi się nie rusza, a w zwykłym staniku ramiączka wbijają mi sie w skórę albo spadają i mnie to wkurza, pomysł ze sportowym stanikiem i topem jest całkiem niezły rozejrzę się za nim.
A teraz w h&m jest taka piekna kolekcja sportowa mówie Wam dziewczynki dresiki, koszulki staniki też chyba są tylko przez szybkę luknęłam bo nie miałam czasu ale jutro zajrzę tam i zobaczę co i jak no i w outletach poszukam może
Stary 2013-02-02, 22:28   #718
palmer
Raczkowanie

[QUOTE=Agemia;39007579]A ja się od dawna zastanawiam czy nasza Ewa ma naturalne piersi?

też się zastanawiam nad tym jak na nią patrzę, czasem wyglądają jak zrobione
Stary 2013-02-02, 22:32   #719
ogorekpazurek
Wtajemniczenie

dziekuje za zyczenia zdrowka !!!! przydadza sie

martiit zycze powodzenia na egazminie!!! jak zdawalam moje ostatnie egzaminy to tez nie cwiczylam az 3tygodnie...

duska dziekuje no niestety milam juz kilka razy zapalenie zatok, ale cos takiego jak ostatnie dni jeszcze nigdy nie przezylam..na szczescie ucha wolne..tylko nochal zatkany

Agemia dziekuje
ogorekpazurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 22:32   #720
neroza
Zadomowienie

[QUOTE=palmer;39007829]
Cytat:
Napisane przez Agemia Pokaż wiadomość
A ja się od dawna zastanawiam czy nasza Ewa ma naturalne piersi?

też się zastanawiam nad tym jak na nią patrzę, czasem wyglądają jak zrobione
Są zrobione na 100%, osoba z jej mięśniami nie miałaby aż takiego biustu zreszta są zbyt regularne, mają idealny kształt i zawsze sa jędrne i podniesione przy naturalnym biuście tak się nie da no chyba że 24h na dobę chodzi podbniecona hahahah

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości