Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 19:31   #721
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które z was karmią jeszcze piersią?! Bo na parentingu to zostałyśmy tylko dwie. Zastanawia mnie czy to ewenement czy norma.
Dajcie znać i w jakim wieku jest teraz maluszek.
Chyba jest nas jeszcze trochę.
Ja karmię - Kubuś skończył 5 miesięcy w środę.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:35   #722
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A ja szukam kurtki na wiosnę i nic nie ma
ja dziś chciałam buty kupić. Nic nie ma w tych sklepach

Mam szarlotkę z lodami
Stary 2013-02-02, 19:39   #723
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Noooo kurcze wszystkie zabawki na te dupne baterie
A karuzelka mimo że ma 4 to jakoś nie wyrabiają
Najlepsze by było wyjście kupić akumulatorki i ładowarke
my tak zrobiliśmy. naprawdę polecam.

Cytat:
Dziewczyny, które z was karmią jeszcze piersią?! Bo na parentingu to zostałyśmy tylko dwie. Zastanawia mnie czy to ewenement czy norma.
Zuzia ma 5,5 mca i nadal karmię piersią. od 2 tygodni zaczęła dostawać deserki (jabłuszko, marchew-jabłko, jabłko-dynia) i gluten
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mi się bardzo podoba ten pomysł. Gdy byłyśmy w ciąży, to jeszcze było to bardzo uzasadnione, a teraz właściwie nie robi to nam żadnego bałaganu. Ewentualnie, gdyby ktoś przepadł zupełnie (np. nie udzielał się przez 3 kolejne wątku) to mogłybyśmy usuwać, a nie od razu po 1 wątku. Ja sama z Antkiem byłam przez tydzień w szpitalu i wówczas praktycznie wcale się nie udzielałam, więc różne są sytuacje w życiu. Wierzę, że niejedna z usuniętych dziewczyn chciałaby z nami popisać, a brak czasu im na to nie pozwala. Jednak to tylko moja opinia.
mi to bez różnicy.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Posprzątałam bałagan,zrobiłam 100 brzuszków,wzięłam prysznic a teraz czekam na meżula,jeszcze godzina.
wow! po 50 wymiękam.
kurcze, muszę się wziąć za siebie.
non stopp jestem głodna i jem, jem jem... i mega zmęczona jestem. I w głowie mi się kręci.. Chyba jakieś badania muszę zrobić
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
haj ...
jestem .. melduje się... u mnie najgorsze 21dni w roku się zaczęło więc będę znikomo ......

całuski mamusie
Konczita, co się dzieje?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:41   #724
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
W ciazy jest podwyzszony poziom estrogenow, przez co mamy takie geste wlosy (przynajmniej ja ;-) okolo 3 miesiace po ciazy, poziom estrogenow spada,wiec wlosy zaczynaja gwaltownie wypadac. I podobno trwa to mniej wiecej 6 -9 msc po porodzie, wiec dziewczyny uzbroicie sie w cierpliwosc i podejrzewam,ze zadne kosmetyki i suplementy raczej tu nic nie pomoga, takie jest przynajmniej zdanie mojej fryzjerki.
Racja, trzeba po prostu przeczekać aż nasza gospodarka hormonalna wróci do normy.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy zielona kupa przy zmianie mleka to norma czy mam schizowac?
Norma.

Cytat:
Mati ma 4,5 miesiąca i nadal jest na piersi.
Stary 2013-02-02, 19:42   #725
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Tam jest w katalogu Download plik z nazwą tapatalk. Po prostu wchodzisz w ten plik i sie zainstaluje
Iwoncia ja ciemna masa jestem ja właśnie już w telefonie nie mogę znaleźć tego folderu Download w tym htc przetrzepałam go na dziesiątą stronę ale ni hu hu

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dzwonili teściowie i chcą kupić łóżeczko turystyczne dla wnuczka, żeby miał gdzie spać jak przyjedzie w odwiedziny na Wielkanoc ( pożyczymy od nich na wyjazd nad morze od razu), poprosili, żebyśmy coś wybrali na allegro. Jestem ciemna w tym temacie, nie wiem na co zwrócić uwagę, nie chcę też , żeby teściowie przepłacili. Jeśli macie jakieś doświadczenia w tym względzie będę wdzięczna za sugestie
My dostaliśmy łóżeczko od znajomych, w całkiem niezłym stanie, nie pamiętam firmy ale to nie najważniejsze. Najważniejsze, żeby miało 2 poziomy wysokości materaca. Jak kładłam Zosię na wysokości podłogi przewieszając się przez barierkę to myślałam że padnę. i jeszcze starałam się żeby jej nie obudzić

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja spakowałam całą paczkę bebilonu . W ogóle teraz mi się przypomniało, że jak w środę szliśmy załatwiać becikowe i to tz powiedział do teściowej "daj 4 miarki płaski, NIE WIĘCEJ". Aż strach będzie mi teraz zostawić z nią małą sam na sam, bo cholera wie, czy jej czegoś nie da na własną rękę.
Teściówki koszmarówki ja jestem przekonana że moja dodałaby coś jeszcze od siebie, bo moja szwagierka podaje dziecku bez problemów refluksowych zagęszczone mleko tylko po to żeby lepiej spało a Zosia nie chce spać w dzień więc uważa że jest nienajedzona.

Cytat:
My wczoraj z TZem bylismy na randce
Pogadaliśmy i rzucił tylko, że to nie Jego wina, że ma taką, a nie inną rodzinę. Że jest mu z tego powodu przykro, ale to jednak Jego najbliżsi (w sumie to jedyna rodzina, bo z dalszą nie utrzymują kontaktu - patrz: wina teścia )
I że czasem woli olać głupie ich gadanie niż się wykłócać, bo i tak z Nimi nie wygra.

w każdym razie ja tam póki, co nie mam zamiaru się pojawiać . Dzisiaj tylko zadzwonię i złożę teściowej życzenia z okazji imienin, bo TZ wziął na cały dzień Melkę.. Zapraszał mnie do siebie, ale niet. Nie ugnę się
Dobrze że rozmawiacie przynajmniej. Może z czasem przewartościuje swoje poglądy? Ja rozumiem, ojciec to ojciec, ale jego się nie wybiera, natomiast partnerkę życiową owszem...
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
kraven: on az ponad 400zl kosztuje. troche duzo jak dla mnie.

a jak jest z recznymi laktatorami? duzo trzeba sie namachac przy nich?
Ja miałam ręczny Aventu i poległam, Używam laktatora codziennie 2x dziennie i medela swing był racjonalnym wydatkiem.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
jakoś tak mi się dziś nie chce.
M. właśnie zajmuje się małą
a ja mam chwilę na sam na sam z komputerem

jeszcze w temacie filmów - odkąd pojawiła się Zuzanka nie mogę oglądać takich, w których coś dzieje się dzieciom. Przynajmniej na razie. Bo wyję od razu i później mam koszmary i co chwilę biegam do małej, sprawdzam, czy oddycha, całuję, ściskam i z rąk bym nie wypuszczała...
Ja tak samo...

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
moj tez ma w pracy. jak np daje mu jakies domukenty to zawsze kawiatuszek to serduszko narysowane i ostatnio mu zaoferowała ze sie pitami jego zajmie
To daj jej jeszcze swoje pity jak taka miła

Cytat:
Kupiłam dziś w H&M na dziale dziecięcym kurtkę za 40 zł
na 170cm, czerwona, z podszewką i ściągaczami, na wiosenne spacery jak znalazł
Zresztą ciążowy płaszczyk też kupiłam na dziale dziecięcym bo był odcięty pod biustem, i starczył mi do końca ciąży

Cytat:
haj ...
jestem .. melduje się... u mnie najgorsze 21dni w roku się zaczęło więc będę znikomo ......

całuski mamusie
A co to za magiczne 21 dni? sezon jakiś?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:48   #726
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Racja, trzeba po prostu przeczekać aż nasza gospodarka hormonalna wróci do normy.
Kiedyś nawet pisałyśmy coś o włosach na innych częściach ciała i powiem Wam, że zaraz po porodzie włosy na nogach rosły mi straszne, ciemne i bardzo gęsto, a teraz takie jakieś mizerne. Jeszcze nigdy nie miałam takich słabych i rzadkich włosów na nogach i bardzo się z tego cieszę!
Stary 2013-02-02, 19:49   #727
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

wow! po 50 wymiękam.
jak zaczęłam robić to z ledwością 20 zrobiłam

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:52   #728
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mati ma 4,5 miesiąca i nadal jest na piersi.
Zosia 3,5 m-ca i dalej na piersi (oprócz wieczornego 140 ml mm).
Zbliża się nam 4 miesiąc i zastanawiam się nad rozszerzeniem. Do tej pory ten temat raczej pomijałam w dyskusjach, a jak podpatrywałam schematy rozszerzania diety to wprowadzanie nowych produktów jest tam ok. 5- 6 miesiąca. I tu pytanie do mam karmiących piersią: dlaczego podałyście np. warzywa już w 4 m-cu? Gda, chyba Ty tak rozszerzyłaś dietę?
Stary 2013-02-02, 19:56   #729
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Kiedyś nawet pisałyśmy coś o włosach na innych częściach ciała i powiem Wam, że zaraz po porodzie włosy na nogach rosły mi straszne, ciemne i bardzo gęsto, a teraz takie jakieś mizerne. Jeszcze nigdy nie miałam takich słabych i rzadkich włosów na nogach i bardzo się z tego cieszę!
A mi właśnie odwrotnie przez jakieś 3 miesiące po porodzie włosy na nogach, pod pachami i bikini miałam takie jaśniutkie, słabiutkie, rzadkie i wolno rosnące że w zasadzie mogłam je golić rzadziej niż raz na tydzień. A teraz znowu się busz pojawia i trzeba się sprężać

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Zbliża się nam 4 miesiąc i zastanawiam się nad rozszerzeniem. Do tej pory ten temat raczej pomijałam w dyskusjach, a jak podpatrywałam schematy rozszerzania diety to wprowadzanie nowych produktów jest tam ok. 5- 6 miesiąca. I tu pytanie do mam karmiących piersią: dlaczego podałyście np. warzywa już w 4 m-cu? Gda, chyba Ty tak rozszerzyłaś dietę?
Ale w momencie jak dziecko kończy 4 miesiące (czyli w przypadku Twojej Zosi 19 lutego) to wchodzi w 5 miesiąc - i tu właśnie zaczyna się rozszerzanie diety od 5 miesiąca (inaczej mówiąc po 4 miesiącu). Aktualnie Zosia mając 3,5 miesiaca jest w 4 miesiącu

Złote schematy WHO zakładają dla dzieci piersiowych wprowadzanie nowych pokarmów od 6 miesiąca, ze względu na promowanie karmienia piersią, ale z tego co widzę większość z nas karmiących piersią rozszerza dietę tak jak w przypadku dzieci karmionych mm, czyli od 5 miesiąca, niektóre nawet odrobinkę wcześniej.

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-02-02 o 20:04
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 19:58   #730
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A mi właśnie odwrotnie przez jakieś 3 miesiące po porodzie włosy na nogach, pod pachami i bikini miałam takie jaśniutkie, słabiutkie, rzadkie i wolno rosnące że w zasadzie mogłam je golić rzadziej niż raz na tydzień. A teraz znowu się busz pojawia i trzeba się sprężać
u mnie to samo a w ciąży tak fajnie było

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Iwa a jak dajesz tą kaszkę mannę do wieczornego mleka to kleik też?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-02, 20:01   #731
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
u mnie to samo a w ciąży tak fajnie było

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Iwa a jak dajesz tą kaszkę mannę do wieczornego mleka to kleik też?
u nas aktualnie jest mm na 180ml wody + miarka kaszki manny + 2 miarki kleiku. Próbowałam jeszcze bardziej zagęszczać kleikiem ale gęste Alicji nie idzie.

Tak w ogóle próbowałam rano podać kaszkę ryżową na śniadanko łyżeczką a ona nie chce jeść

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 20:08   #732
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Henio Gda i moja Maja są z jednego dnia i w sumie zaczęłyśmy rozszerzać dietę po skończonym 4 miesiącu, czyli od pierwszych dni 5 miesiąca.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:

Złote schematy WHO zakładają dla dzieci piersiowych wprowadzanie nowych pokarmów od 6 miesiąca, ze względu na promowanie karmienia piersią, ale z tego co widzę większość z nas karmiących piersią rozszerza dietę tak jak w przypadku dzieci karmionych mm, czyli od 5 miesiąca, niektóre nawet odrobinkę wcześniej.
Ja niby rozszerzam, ale tak naprawdę wszystkie te marchewki, jabłuszka itp. to raczej taka ciekawostka dla Mai bo i tak pierś króluje No i na noc, przed karmieniem daję gluten w postaci kaszki, podaję łyżeczką i później zaraz cyc.
Stary 2013-02-02, 20:10   #733
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Emilka jest tylko na piersi. Ma 3 i pół miesiąca.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 20:20   #734
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale w momencie jak dziecko kończy 4 miesiące (czyli w przypadku Twojej Zosi 19 lutego) to wchodzi w 5 miesiąc - i tu właśnie zaczyna się rozszerzanie diety od 5 miesiąca (inaczej mówiąc po 4 miesiącu). Aktualnie Zosia mając 3,5 miesiaca jest w 4 miesiącu

Aaaa.... ja sobie wbiłam do głowy że rozszerza się dietę po skończonym 5tym miesiącu aby karmić piersią wyłącznie przez 6 m-cy... faktycznie wchodzimy w 5ty miesiąc

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Pokręciłam z tymi miesiącami

Idę jeszcze na randkę z laktatorem i spadam do spania!
Stary 2013-02-02, 20:24   #735
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa.... ja sobie wbiłam do głowy że rozszerza się dietę po skończonym 5tym miesiącu aby karmić piersią wyłącznie przez 6 m-cy... faktycznie wchodzimy w 5ty miesiąc

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Pokręciłam z tymi miesiącami

Idę jeszcze na randkę z laktatorem i spadam do spania!

Wrzuciłam na klub przepisy na moje ulubione sałatki
Stary 2013-02-02, 20:27   #736
marta1986222
Zakorzenienie

Idę rzucić okiem na przepisy i żegnam sie bo zaraz mąż będzie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-02-02, 20:36   #737
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Najważniejsze że własne 4 kąty. Sami będziecie robić remont?

były tylko marchewka, marchewka z ziemniakiem i dynia z zieniakiem, więc bez szału, reszta w normalnej cenie.

dla imienniczki

Ja też karmię i piję - rozpuszczalną z mleczkiem, zbożową a czasem nawet i czarną parzoną. Chyba że mleka nie możesz...?

Jejku, Alicja nauczyła sie przewracać z pleców na brzuch i odwrotnie i teraz robi to non stop
No to bida, no ale i tak jutro to Rosska się przejadę
Cytat:
z tego wynika ze to normalne ze wypadaja- wnioskuje po waszym odzewie.

polecicie jakis sprawdzony i dobry laktator?
Ja mam avent isis i jest ok, chociaż wolałabym jakiś elektryczny, gdybym wiedziała, że jeszcze długo pokarmię zainwestowała bym w cos lepszego.
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
mój też tak czasem robi.

Randka
Ale powinien zachować nieco obiektywizmu. Myślę, że będzie łatwiej jak Melcia zacznie dorastać.

Agaton, Lilka naprawdę współczuję teściowych.To jest jakieś chore

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

agnus najlepszego dla córci

Afternoon ślicznie wyglądasz. I Filipek też
A spodziewałam się naprawdę krótkich włosków

Asiula piękna rodzinka. Piękne oczy macie. A Zuzia jest przesłodka. I podobni do siebie z Jasiem.
Ja tam sie teściowa nie przejmuję już, niech sobie gada co chce.
Cytat:
Ja sobie zamówił taka ostatnio http://www.pullandbear.com/webapp/wc...2BD%C5%BBETAMI
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
My już po kąpieli

Spakowałam ciuszki na 62, bo już małe, ale coś mi się wydaje że w 68 długo nie pochodzi, bo tylko odrobina luzu jest... Zaczynam kupować 74, bo mam tylko 2 pary śpiochów i 1 pół śpiochy

A wg tych rozmiarów w miesiącach, to 74 to ile miesięcy? Bo 68 to chyba 3-6?
74 to 6-9 miesiąc, ja własnie dzisiaj poprałam i się susza, bo mam pełno w tym rozmiarze, tak w ogóle miałam kiedys pisać, że ja cały czas wszystko piorę w loveli i prasuję potem
Cytat:
Karmię, ale dokarmiam mm 1-2 razy dziennie, 3,5 miesiaca ma dzidzi.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 20:37   #738
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
haj ...

całuski mamusie
A dlaczego najgorsze?????

Cytat:
Iwoncia ja ciemna masa jestem ja właśnie już w telefonie nie mogę znaleźć tego folderu Download w tym htc przetrzepałam go na dziesiątą stronę ale ni hu hu
Hmmmm, a jak wgrywałaś tego tapatalka przez kabel to był widoczny ten katalog Download?
Drugie pytanie, masz androida w tym htc czy windowsa ? bo tak dla ścisłości tapatalk nie pójdzie na windowsie.

Kurka no, okąpałam dzidzie, daje mu kaszke a ten sruuuuuuuu, no i dupsko zafajdane i pajac też
Kupa na cały pamers i w pierun prania.
Padam na dziób.
Zasnął to lece prać
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 20:53   #739
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Młoda wykąpana,zasnęła już a ja w końcu mam czas na wizaż
Nadrobiłam wszystko

Lilka oczywiście , że dam znać w poniedziałek jak po wizycie u lekarza, mam również nadzieję że u Was wszystko będzie w porządku i lekarze poprostu panikują, oby

ale powrzucałyście przepisy na klub

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 20:53   #740
colds
Zakorzenienie

lilka - Wlasnie! Przypomniałaś mi o pull&bear. Kuknę co tam
Chociaż marzy mi się pikowana
Stary 2013-02-02, 21:01   #741
gda
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak kiedys czytalm. wiec chyba tak jest. chociaz tez slyszalam ze jak ma sie duzo witamin w organizmie czyli jak sie je regularnie suplementy dla matek karmiacych to nie bede wypadaly. ja ostatnio to jadlam w kratke tak wiec nie moge tego potwierdzic.
Ja biorę Centrum, jem siemię lniane i widać różnicę

Cytat:
Henio ma 4,5 miesiąca i nadal karmię piersią. Raz dziennie dostaje jabłko/marchewkę/ziemniaka/dynię.

Cytat:
Ale jest śliczna! Alfabia a jak często Zosia je pierś? Moja Maja teraz co 2 godziny w dzień, chociaż zdarza się czasem, że co 1,5 h lub 2,5 h.

Maja ma 4,5 miesiąca i cały czas na cycusiu. Daję jej marchewkę, jabłko, marchew z ziemniakiem, dzisiaj jadła marchew-jabłko, ale strasznie mnie denerwuje to, że jej się ulewa i wszystko jest w marchewce. Poza tym nie wiem czy dobrze robię, ale daję jej np. pół słoiczka godzinę po tym jak jadła pierś i później godzinę po tym lub 1,5 godziny znowu pierś.

A tak w ogóle to proponuję, abyśmy nie usuwały z listy nikogo bo w sumie co nam to daje? Ewentualnie mogłybyśmy zaznaczać na czerwono jeśli ktoś się mało udziela jako taką informację, że czas do nas wrócić Ale to tylko moja opinia.
Henio je co 2-3 godziny. Po jabłuszku+popicie cycem nie jadł 4h.

Wiesz co, ja daję jak się robi po prostu głodny, a potem od razu na cyca po słoiku, żeby popił sobie. Ulewa Ci marchewką? Nam w ogóle nie ulewa tymi słoiczkami. Może jednak jej nie toleruje?

Zgadzam się, żeby nie usuwać

Cytat:
Ja podałam w dniu, kiedy skończył 4 miesiące, czyli wszedł w 5

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Aaaa tak w ogóle, to mąż właśnie ze mną zrobił Chodakowską, jako "trener" i powiem jedno - suuuper! Tak mnie motywuje fajnie, że od razu przyjemniej się ćwiczy i dostaję kopa do dalszych ćwiczeń
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:02   #742
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
My już po kąpieli

Spakowałam ciuszki na 62, bo już małe, ale coś mi się wydaje że w 68 długo nie pochodzi, bo tylko odrobina luzu jest... Zaczynam kupować 74, bo mam tylko 2 pary śpiochów i 1 pół śpiochy

A wg tych rozmiarów w miesiącach, to 74 to ile miesięcy? Bo 68 to chyba 3-6?
Kuba 18lutego skończy 5miesięcy,a już od 2-3tygodni chodzi w 74.Ubranka 3-6 są ciasne,a 6-9 idealne.

Cytat:
Ojej zniknęłyśmy z listy z Zosią

Kochane, Zosiulka 3 dni temu skończyła 5 miesięcy. Zębów zero. Śliny mnóstwo
Nadal jest na piersi ale dostaje już zupki, owoce i wieczorem kleik ryżowy na gęsto. Wszystko łyżeczką. Staram się nie dawać jej butelki.
Na ostatniej wizycie ważyła około 7100 kg ale to było jakieś przeszło 2 tyg temu . Nie przybywa dużo chyba przez to że ssie pierś. Przypominam, że zaczynała od wagi 41oo więc nawet nie podwoiła jeszcze. Ale jest z niej śliczny pulpecik. Daje nam dużo radości, często się uśmiecha, gada dziwne rzeczy i uwielbia naszego psa
Jeszcze samodzielnie nie siedzi. Sztywno stoi na nóżkach trzymana pod paszkami. Niedawno z odrobinką pomocy zaczęła się turlać (z brzuszka na plecki i i odwrotnie).

Pozdrawiamy wszystkich
Jaka fajnasuperowa fryzura

Cytat:
Ja karmię piersią,tylko piersią.Kuba ma prawie 20tyg.

Cytat:
Mi się bardzo podoba ten pomysł. Gdy byłyśmy w ciąży, to jeszcze było to bardzo uzasadnione, a teraz właściwie nie robi to nam żadnego bałaganu. Ewentualnie, gdyby ktoś przepadł zupełnie (np. nie udzielał się przez 3 kolejne wątku) to mogłybyśmy usuwać, a nie od razu po 1 wątku. Ja sama z Antkiem byłam przez tydzień w szpitalu i wówczas praktycznie wcale się nie udzielałam, więc różne są sytuacje w życiu. Wierzę, że niejedna z usuniętych dziewczyn chciałaby z nami popisać, a brak czasu im na to nie pozwala. Jednak to tylko moja opinia.
Kiedyś też o tym myślałam,bo w końcu lista bardzo się skurczy i to będzie bez sensu...choć wiem,że pewnie tak nie będzie,bo to nasze uzależnienie jest

Cytat:
(Złote schematy WHO zakładają dla dzieci piersiowych wprowadzanie nowych pokarmów od 6 miesiąca, ze względu na promowanie karmienia piersią, ale z tego co widzę większość z nas karmiących piersią rozszerza dietę tak jak w przypadku dzieci karmionych mm, czyli od 5 miesiąca, niektóre nawet odrobinkę wcześniej.
Ja narazie nie rozszerzam i chyba poczekam do 6miesięcy,choć jeszcze skonsultuje z pediatrą.Starszego też tak karmiłam.

Cytat:
A
Hmmmm, a jak wgrywałaś tego tapatalka przez kabel to był widoczny ten katalog Download?
Drugie pytanie, masz androida w tym htc czy windowsa ? bo tak dla ścisłości tapatalk nie pójdzie na windowsie.

Kurka no, okąpałam dzidzie, daje mu kaszke a ten sruuuuuuuu, no i dupsko zafajdane i pajac też
Kupa na cały pamers i w pierun prania.
Padam na dziób.
Zasnął to lece prać
U nas codziennie jest kupa na ubraniu,zawsze wypływa(chyba,ze jest mała)
Ja chyba nie będę mogła tego wgrać,bo ja mam nokie c5 i mąż mówi,że to nie do mojego telszkoda...

Idę się kąpać i spać.Pa

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:02   #743
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Dziewczyny wiadomo Wam coś o tym, że jak się nie je nabiału (np z powodu skazy u dziecka) to nie powinno się też spożywać mleka sojowego???
Pytam, bo ja nie jem nabiału, bo po nim Emilka strasznie rzyga..... dziś spróbowałam napój sojowy i od razu zaczęła rzygać a kiedyś coś tak mi się o uszy obiło, że nie powinno się tych napojów sojowych też jeść...
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-02-02, 21:06   #744
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Ja narazie nie rozszerzam i chyba poczekam do 6miesięcy,choć jeszcze skonsultuje z pediatrą.Starszego też tak karmiłam.
Gdybym nie musiała wracać do pracy to prawdopodobnie też bym tak zrobiła, bo to po wygodne, oszczędne i przyjemne... ale nie zostawię opiekunce dziecka, które zna tylko cycka

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiadomo Wam coś o tym, że jak się nie je nabiału (np z powodu skazy u dziecka) to nie powinno się też spożywać mleka sojowego???
Pytam, bo ja nie jem nabiału, bo po nim Emilka strasznie rzyga..... dziś spróbowałam napój sojowy i od razu zaczęła rzygać a kiedyś coś tak mi się o uszy obiło, że nie powinno się tych napojów sojowych też jeść...
Nie wiem czy mleko ma coś wspólnego z nabiałem ale z tego co mi się obiło o uszy soja jest dość silnym alergenem.
Stary 2013-02-02, 21:10   #745
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
lilka - Wlasnie! Przypomniałaś mi o pull&bear. Kuknę co tam
Chociaż marzy mi się pikowana
Ja w zeszłym roku kupiłam w http://www.stradivarius.com/ ale niestety nie ma już fotek mojej kurteczki..... jak byś bardzo chciała, to mogę zrobić fotki
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-02-02, 21:10   #746
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

A tak w ogóle to proponuję, abyśmy nie usuwały z listy nikogo bo w sumie co nam to daje? Ewentualnie mogłybyśmy zaznaczać na czerwono jeśli ktoś się mało udziela jako taką informację, że czas do nas wrócić Ale to tylko moja opinia.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:15   #747
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kiedyś też o tym myślałam,bo w końcu lista bardzo się skurczy i to będzie bez sensu...choć wiem,że pewnie tak nie będzie,bo to nasze uzależnienie jest
A więc co do usuwania/nie usuwania to zależy od większości dziewczyn. Musiałybyśmy zrobić głosowanie. Jeżeli chcecie - nie ma problemu.

Natomiast jeżeli chodzi o moje zdanie.
Uważam, że napisanie 5 postów na 2. miesiące to nie jest przerażająca duża ilość. Wystarczy 5dni napisać coś, zapytać, cokolwiek.
Serio.
Choćby, jak już Dearlie dawała swój przykład, mimo bycia w szpitalu, co jakiś czas napisałaś jednego posta. I czy to nie wystarczyło?
Któraś z Was napisała też o tym, że te 'stare' dziewczyny, które są usunięte ukrywają się. Gdzieś tam. Przykład axxxy czy Baobabka - zostały usunięta, ale czy to znaczy, że nie jest mile widziane? Czy to oznacza, że już nigdy nie będą na liście? Będą, mogę zaraz [b]Axxxe[b] dać, bo udziela się. Wróciła.

Usunięcie z listy nie jest na zawsze. Wszystkie dziewczyny są mile widziane i mogą na nią ze spokojem wrócić. A wybaczcie po co nam osoby, które się nie udzielają? Żeby było, że 'ohohoho, jak nas dużo'? Czy zwykły sentyment? Jeżeli sentyment to zapraszam do poprzednich wątków. Jeżeli tak bardzo chcecie zobaczyć ile, by nas było, teraz my i te, które zapomniały/nie mają czasu/czy coś innego, to mogę zrobić jeden post, uzupełnić listę i dodać link na pierwszą stronę. Też nie ma problemu

W każdym razie decyzja należy do Was. Wy decydujecie, ja się dostosowuje.
Stary 2013-02-02, 21:26   #748
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

U nas codziennie jest kupa na ubraniu,zawsze wypływa(chyba,ze jest mała)
Ja chyba nie będę mogła tego wgrać,bo ja mam nokie c5 i mąż mówi,że to nie do mojego telszkoda...

Idę się kąpać i spać.Pa
U nas takie wypływające kupki nie są często. Teraz to po zupce takie coś wyszło
Twój mąż ma racje że tapatalk nie pójdzie na nokii c5 bo ona ma symbiana, a to tylko na androida.

Mały poszedł spać, tż śpi od 1,5 godziny to i ja ide.
Nareszcie
Dobranoc
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:33   #749
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Bika, soja jest silnym alergenem, więc dlatego lepiej jej unikać. Ale u nas jest tak, że Antek nabiału nie toleruje, a po mleku sojowym nic mu nie jest. Emilkę, niestety mogła soja uczulić.
Mleko ryżowe raczej jest bezpieczne
Stary 2013-02-02, 21:36   #750
aga_ton
Wtajemniczenie

Lena wróciła od dziadków i zaraz poszła spać, chyba wymęczyli dziewczynę

Kasiam, pytałam się Ciebie niedawno czy podajesz już kleik ale zapomniałam zapytać jakim smoczkiem?
u nas jest problem bo przez "dwójkę" gęstsza mleko nie przechodzi a przy trójce Lena się krztusi
nie wiem co zrobić w takim razie?

wogóle Lenie chyba nie pasi kleik,od razu wypluwa jak poczuje coś gęstszego.
a może zacząć podawać go łyżeczką? tylko ile się z tym zejdzie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości