|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
hej
mi juz chyba przeszlo? cala noc dobrze sie czulam dzis tez, jestem juz normalna tzn taka silna i do zycia , zalatwiam sie normalnie nie mam mdlosci. Wiec chyba juz po? moge juz maske chyba sciagnac co? bo mi sie ryj poci
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dziecię moje było łaskawe i dało mi pospać do 9 ![]() A do tego jak cudnie jest się obudzić i zobaczyć tuż obok uśmiechniętego męża z córką A teraz za to dziecię nas wykańcza, doczłapuje się do czego się da i się na to wspina. Do tego już odkryła jak z kolanek wstawać na całe stópki... i co i rusz ją musimy "zdejmować". Pies też zaczyna mieć jej dość ![]() A przed chwilą oparła się o krzesełko do karmienia i jak ono zaczęło jechać, to ona na pół czworakach szła oparta o niego ![]() Cytat:
![]() Lu też takie kawały odgryza, chociaż już coraz lepiej jej idzie radzenie sobie z tym. Ale na początku to było jedno wielkie krztuszenie Pomidora nieeee, absolutnie! Sama teraz nie jem pomidorów, bo raz, że w ogóle nie smakują jak pomidory, a dwa, że wiem, co się z nimi robi, żeby były ładne czerwone, jeden wielki syf. Z pomidorami poczekam na sezon ![]() Cytat:
|
|
#3453 | |
|
Rozeznanie
|
hej!
Ciężki ranek za mną- Antek od 5 wojował. Teraz łaskawie śpi.![]() Mam to samo. ![]() Cytat:
![]() Prince żeby już było po.
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Przyszłam się tylko przywitać i spadam sprzątać, póki córcia śpi
|
|
|
|
#3455 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepsze życzonka dla Fabisia ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agunia Nadia też się krztusiła przy BLW, ale za każdym razem też wymiotowała, czy to normalne? |
||||
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3457 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nocka cudna! Mały znowu spał od 20 do 7 rano. W nocy co prawda raz się lekko kręcił ale po włożeniu smoczka wszystko ucichło. Jednak kaszka dana na kolację działa swoje ![]() Cytat:
dla teściów. Dobra robota ![]() Ja moją też sprzedawałam na allegro (nawet kilka razy wystawiłam) ale nie udało się sprzedać. Wisi mi na strychu i czeka na lepsze czasy Jak sprzedaż to daj znać to swoją tez wystawię ![]() Cytat:
![]() Ja mam Windows Mobile w telefonie więc chyba są dostępne inne aplikacje na niego (Ty chyba pisałaś, że masz Android?). W każdym razie nie było tego - mąż mi go konfigurował po zakupie ![]() ![]() A co do ciasta to ![]() Cytat:
A i tak za kolejne postępy.Aktualnie pomidory są o smaku trawy Albo jeszcze gorsze. Też nie jadam poza sezonem i dziecku bym nie dała.
|
|||
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy za niedługo po spacerówkę
![]() a potem na zakupy do tesco więc ją od razu przetestujemy ![]() Cytat:
![]() ja też moją kiedyś wystawiła i też się nie sprzedała, wisi w garderobie ![]() jejuuu jak ja nie cierpię windows mobile zdecydowanie wolę androida!Oj mamy, a do tego jak ona już się o jakiś mebel oprze i stwierdzi, że tam nic ciekawego nie ma a nie wie też jak zejść, to zaczyna jęczeć. Co ciekawe nie ryczeć, ale jęczeć w baaardzo charakterystyczny sposób. Dzięki temu też wiem od razu, kiedy w łóżeczku się wspina po szczebelkach, i to jej nie widząc
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
mała ma stan podgoraczkowy tz tez , Tz jest slaby a mala ma zaszklone oczka i tez taka niewyrazna
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Ciastek - ja w czasie choroby nie zakładałam maseczki. Po pierwsze młoda rozchorowała się o dzień wcześniej, niż ja, a po drugie uznłam, że skoro ma łóżeczko tuż obok mojego łóżka i spędzamy razemm cały dzień, to żadna maska jej nie ochroni. Cytat:
Zabawa na siedząco też jej się podoba, więc trochę odpuściła to wstawanie non stop. Za to często robi inne "ćwiczenie" - siada na piętach (ale już bez trzymania się czegokolwiek) i trochę podnosi/podskakuje chyba sprawdzając, w którym momencie straci równowagę. Udanych zakupów życzę. Tak, mam Android. W trochę droższym i większym HTC aplikacja do odczytu pdf była zainstalowana, a u mnie nie. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-02-03 o 12:10 |
|
|
|
|
#3461 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
na basenie było super!!
![]() Ciastek zdrowia!!!
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
mala jednak nie ma goraczki, wrocilismy ze spaceru. Ja czuje sie juz ok.
|
#3464 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam takie same odczucia jak Ty ale moje są skierowane w stronę androida Miałam tel. z androidem przez jakieś 2 tygodnie i wylądował w koszu bo dla mnie do tyłka się nie nadaje ![]() No to przynajmniej ma swój sygnał ostrzegawczy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na cale szczęście telefonów na rynku jest mnóstwo i można znaleźć idealny dla siebie. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie coś dopadło. Czuję się nieposkładana. Mam nadzieję, że zwalczę to szybko.
Nie spodziewam się za wiele, ale trzeba próbować. |
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziękujemy za życzonka I wszystkiego najlepszego dla B ![]() Blue jak Ci nie pójdzie suknia, to trzymaj na mój ślub, odkupię jak będzie dobra
|
|
|
|
#3468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mamy wózek
Pierwsze wrażenia - super lekki, zwrotny, spokojnie daje się prowadzić jedną ręką, Luśce w nim wygodnie, nie zsuwa się (tak jak to się dzieje w spacerówce tako). Przenoszenie wózka i dziecka na ręku nie stanowi problemu - sprawdzone ![]() Jedyne co mnie denerwowało to to, że kółka są osadzone blisko siebie i na początku w nie kopałam, ale kwestia przyzwyczajenia, po chwili już tego problemu nie było składanie i rozkładanie też super proste, póki co jestem zadowolona budę da się naprawdę sporo obniżyć, więc jest super zabudowana ![]() kolorek dokładnie taki http://www.swiatwozkow.pl/inglesina-...t-pi-7491.html Cytat:
ale póki co jak wstanie to już nie wie co dalej zrobić i biedna nieruchomieje i stęka I też coraz bardziej jej się podoba zabawa na siedząco - na całe szczęście, bo wtedy jest chwila wytchnienia super Cytat:
Cytat:
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Agunia, gdzie ogladaliscie wozki? duzy wybor?
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
w entliczku na wadowickiej, wybór mają spory
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agunia, super, że jesteś zadowolona! Czekamy na dalsze relacje
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na co dzień będziemy nadal używać spacerówki tako
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Nie piszę bo nie mam o czym, ciągle pod górkę u nas
Wszystkie warzywa, mięso są wypluwane przy wielkim płaczu i łzach jak grochy albo jest prowokowanie wymiotów![]() Nie chce jeść niczego co a) nie jest mlekiem b) nie jest słodkie (morele, gruszki zjadł) Nie pije tez wody, ani żadnych herbatek, soków, nic... nie wiem już co robić, ręce mi opadają...Próbowałam go przetrzymać to po 10 min z jedzeniem w buzi (niepołkniętym) i ciągłym płaczu skapitulowałam ![]() Jedyny odprężający moment dnia to chwila na ćwiczenia, którą mam tylko dla siebie. Widzę, ze wózki na tapecie,a my wciąż jeździmy w gondoli i miejsce jeszcze jest, spacerówki z Jedo nawet nie zdjęłam ze strychu jeszcze. Paula- witaj kochana, bardzo się cieszę, że wróciłaś Nadalko- przytulam, trzymaj się Pumcia- są wszystkie płyty, ja już mam komplet, tyle, że się trzeba po kioskach nalatać, bo w dostawie nie ma wszystkich w jednym miejscu. Tzg jest najłatwiej dostępny bo najsłabiej schodzi. Killera i turbo mam z empiku a skalpel ze stacji benzynowej Najlepsze życzenia dla naszych jubilatów
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2013-02-03 o 15:24 |
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
za to tz biega do wc
![]() i lezy teraz On w masce a mała obserwuje co jest grane najpierw ja a teraz on
|
#3475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To sie podbno czesto zdarza. Przetrzymaj. Ew. Rob mu jakies zjadliwe mieszanki będzie dobrze, głowa do gory!My tez miewamy rozne wariacje przy jedzeniu. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe co takie dziecko sobie myśli na taki widok - najpierw mama robiła z siebie muzułmankę, a teraz ojciec się bawi w jakiegoś Ali Babę ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Karolina, oby M. szybko przeszedł jadłowstręt do wszystkiego co nie mleko lub nie słodkie. Ja bym na przetrzymanie dziecka nie brała.Poszłabym w kierunku poczekania z rozszerzaniem diety. Może jeszcze nie jest gotowy? Może BLW byłoby w jego przypadku lepsze? Trudno powiedzieć ale wydaje mi się, że wmuszanie w dziecko jedzenia i przetrzymywanie przyniesie odwrotny skutek i mały w ogóle nie będzie chciał jeść nowości. Życzę dużo siły |
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Mam nadzieję że się wszystko ułoży
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Za mężczyzną i tramwajem nie warto biegać bo będzie następny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Teraz łaskawie śpi.

albo jest prowokowanie wymiotów