|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Life of Pi - tak, tak, tak!
) Podsumowując mi film bardzo przypadł do gustu ale też go trzeba zrozumieć. Ode mnie 9/10 i zdecydowanie stał się moim faworytem do Oscara ![]()
|
|
#4322 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Wzruszyłam się kilka razy (a nie zdarza mi się to często!). Wspaniałe efekty, taka uczta dla oczu...
|
|
|
|
|
#4323 |
|
Raczkowanie
|
"Pokuta" i to nie po raz pierwszy, uwielbiam ten film...
|
|
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
Skyfall -6/10 Chyba jestem już za stara na takie bajeczki. Wynudziłam się trochę.Nic mnie nie urzekło, nawet Bond był mało męski. Daję 6 bo to klasyka kina i właściwie wiedziałam, jaki typ filmu to będzie, więc obniżanie oceny za rzeczy typowe dla kina akcji jest bez sensu.
Kolejnym razem muszę pamiętać, że wyrosłam z filmów akcji Podobnie rozczarowało mnie dziedzictwo Bourne'a , nawet nie chce mi się nic więcej pisać na temat tego filmu
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Brzydka prawda 7/10 bardzo lekka i przyjemna komedia romantyczna, przewidywalne zakończenie, ale miło się ogląda.
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
"Nad życie"
Trzeba się przyznać,że łezki popłynęły Ale jednak oglądając zwiastun spodziewałam się takiego wyciskacza łez,że przez tydzień nie będę mogła się ogarnąć. Ale coś tam za serducho chwyciło. ![]() 8/10
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie samo zdanie, kiepski
Wczoraj odprężająco obejrzałam "Hotel Transylwania", ale fajna bajeczka Bardzo dobrze się bawiłam, wizualnie super, sama akcja też mnie wkręciła Sympatyczni bohaterowie, ten wampir jako nietoperz mnie totalnie rozczulał, nie wiem czemu
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
October Baby (4/10) - jestem zaskoczona tak wysoka ocena na filmwebie
przewidywalna, naciągana historia, ckliwa do bólu w dośc nienaturalny sposob.. wszystko układa sie bohaterom jak po maśle, do tego gra aktorska na bardzo średnim poziomie zdarzają się bardziej przesłodzone smutne filmy, z tym nie jest az tak źle, ale na średnią 7,5 nie zasługuje |
|
|
|
#4329 |
|
Konto usunięte
|
Monachium - 6/10
Największą wadą tego filmu jest to, że jest około godzinę za długi, gdyby akcję skondensowano oglądałoby się dużo przyjemniej. |
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno ten film wychwala pro life. Marbella85 myślę, że musisz sama zobaczyć i ocenić
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4333 |
|
Rozeznanie
|
W czwartek bylam na przedpremierowym pokazie 'Song for Marion' - bardzo przewidywalny film, aczkolwiek pozytywny i wzruszajacy za jednym zamachem - razem z kolezanka prezplakalysmy prawdopodobnie z polowe filmu, dlatego daje mu 6/10.
Dzis z kolei widzialam 'Hitchcock' i naprawde bardzo mi sie podobal - najwiekszym atutem byla zdecydowanie gra aktorska, Anthony Hopkins i Helen Mirren sa bardzo wiarygodni i tworza magiczna atmosfere na ekranie. 7/10. Edytowane przez Agia* Czas edycji: 2013-02-04 o 23:41 Powód: Literowki! |
|
|
|
#4334 |
|
Pani Mizantrop
|
Dziewczyna z tatuażem (2011) - 7,5/10.
Podobało mi się, film bardzo zgrabnie zrealizowany, pomimo długiego czasu trwania nie nudzi ani nie męczy, jest spójny. Hello I must be going (2012) -8/10. Mam słabość do tego typu filmów. Ten był uroczy, nie mam się do czego przyczepić.
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
The Collection - zdecydowanie gorsza od pierwszej części. W sumie niezbyt trzymała w napięciu, nawet trochę wynudziła. Nawet Kolekcjoner już mnie nie przerażał, spodziewałam się lepszej kontynuacji, a już na pewno bardziej strasznej, trzymającej w napięciu i z ciekawszą fabułą. 6/10
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy coś z tegoroczne Sundance widziałyście? Co możecie ewentualnie polecić?
|
|
|
|
#4337 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Z tegorocznego tym bardziej, nie sądzę, żeby cokolwiek było już do obejrzenia.
|
|
#4338 |
|
Raczkowanie
|
Ja obejrzałem "atlas chmur" - nawet, lecz bez szału
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
La cara oculta (5/10) - pierwsza połowa filmu to totalne flaki z olejem, w drugiej cześci zaczyna się coś dziać, ale thrillerem bym tego nie nazwała
![]() na początku lepszej połowy filmu można przewidzieć cała fabułe.. pomysł całkiem niezły, wykonanie sporo gorsze, nie wspominając o nieprawdopodobnych sytuacjach, które w prawdziwym życiu są nierealne ![]() Mama (7/10)- ojj byłoby wiecej, gdyby nie totalnie skopane zakończenie, choć nie w 100%, bo na plus było brak happy endu fajny pomysł, fabuła nie jest do przewidzenia w pierwszych 5 minutach filmu, aktorsko całkiem nieźle, wszystko trzyma się kupy. Mnie najbardziej przestraszyły dźwieki i rozne odglosy |
|
|
|
#4340 |
|
Konto usunięte
|
The Collection (2012) - nie jest tak dobrze, jak mogło by być, ale widywałam już gorsze sequele. The Collector (2009) miał tak gęsty klimat, że można było go nożem ciąć, a film ze strachu oglądałam miejscami na przewijaniu. Tutaj zabrakło napięcia i właściwie nic nie straszy. Końcówka zapowiada część trzecią, ale czy powstanie i o czym będzie? Zobaczymy.
Lincoln (2012) - no w końcu zobaczyłam. Powiem tak: nie do końca łapałam wszystkie historyczne niuanse, ale generalnie jest to opowiedziane w przystępny sposób i nawet ktoś znający historię USA tylko po łebkach bez problemu odnajdzie się w fabule. Gra aktorska: od czasu "Aż poleje się krew" uważam Daniela Day Lewisa za najlepszego żyjącego aktora i w tej kwestii, po obejrzeniu go w roli Abrahama Lincolna, zdania nie zmieniłam. Reszta aktorów to również klasa sama w sobie. Przede wszystkim fajnie jest widzieć, że aktorzy początkowo znani głównie z seriali (sporo ich tam naliczyłam, bo obsada "Lincolna" jest imponująca) jak najbardziej mogą grać w filmach pełnometrażowych i to jak grać - tylko brać przykład z Amerykanów. Zabrakło mi jakiegoś charakterystycznego motywu muzycznego, czegoś co zapadnie w pamięć. Czy ożywiono i odbrązowiono postać Lincolna? Tak, ale nie do końca i spodziewałam się po tym filmie czegoś więcej - tzn. ogólnie bardzo dobry, zrobiony z rozmachem, ale czegoś mi tu zabrakło. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-02-04 o 08:42 |
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam, że była dyskusja nt Smarzowskiego/. Ja wręcz nie znoszę jego filmów. Zawsze podkresla, że w filmach chc epokazać PRAWDĘ i w ogóle. Długo myślałam jak okresliłabym jego twórczośc i mam jedno słowo - obleśne :P Są dla mnie paskudne, ponure i obleśne. Tzn widziałam Dom Zły i Wesele. Może inne są lepsze, ale jestem zrażona. I trailer Drogówki mnie też odstraszył.
Evelinku - jako, że pisałaś, że fajny, siadłam wczoraj, późną noce do Homeland rewelacja! Jak zobaczyłam , że produkcji wytwórni Dextera (bo to chyba ta sama?_, to wiedziałam, że będzie dobre Niestety nie doczekałam do końca odcinka , ale dzisiaj na pewno skończę! SUPER SUPER SUPER! aż się dziwię, że o nim nie słyszałam, bo ja kocham seriale, a ostatnio nic fajnego nie wychodziło więc już mam nowego faworyta
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeden dzień" - po przeczytaniu książki niestety film nie zrobił na mnie wrażenia. 6/10
|
|
|
|
#4343 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Talkative, "Drogówka" jest bardzo w klimacie "Domu złego", tak że rzeczywiście, chyba Ci nie polecam .
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
siarka - wiem, że dużo osób go uwielbia
Ale do mnie totalnie nie przemawia .. :no: Tarantino i jego flaki za to mogę oglądać Zależy co komu leży Na Drogókwę chciał mnie wyciągnąć do kina mąż, ale nie dam się na pewno, bo będzie to strata pieniędzy i czasu z mojej strony
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu zdecydowałam się na nową Annę Kareninę 0/10, i był to wielki błąd. Wytrzymałam 10 minut, jeśli film w ciągu 10 minut nie sprawił, żebym zechciała dać mu szansę na kolejne 10, to coś musi być nie halo. Raz, styl - tragedia. Dwa, główna aktorka Keira, dla mnie totalnie aseksualna (płaska jak deska, powinna mieć zakaz uśmiechania się na ekranie, bo uśmiechem sobie najnormalniej szkodzi). Natomiast Anna jawiła mi się jako kobieta niezwykle piękna, dlatego śmiało polecam wersję z Sophie Marceau - film sto razy lepszy!
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa Tygodnie na Miłość - 7/10 Fajny lekki romantyczny film
Miło się oglądało
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie wciągneło bardzo! 15 odcinków w kilka dni objerzałam nie ma to jak zdrowotna niemoc w każdym razie jestem zachwycona, bo każdy odcinek jest inny, dużo zwrotow akcji, zaskoczenia i to wielkiego, świetnie zagrane, no miodzio |
|
|
|
|
#4348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czytał ktoś może książkę ?
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytałam i nie byłam szczególnie zachwycona
Filmu z Keirą jeszcze nie oglądałam, czeka na swoją kolej. Byłam go bardzo ciekawa, ale po tylu negatywnych opiniach jakoś już nie mam na niego ochoty
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Kaznodzieja z karabinem-tak chyba 7/10 Były rzeczy,które mnie raziły,ale były tez momenty.które doprowadziły mnie do łez(a rzadko płaczę na filmach). Na minus na pewno jak dla mnie to,ze mimo wszystko w ogóle nie polubiłam głównego bohatera,był dla mnie za bardzo niezrównoważony psychicznie,i za dużo w tym wszystkim było religii i nawiedzonych przemów. Na plus sceny,które mną mocno wstrząsnęły np.dzieci kładące się spać na ziemi w pobliskiej bezpiecznej wiosce,rozpacz dzieci gdy zobaczyły swoich zamordowanych rodziców i zaraz potem scena z chłopczykiem,który biegnie za psem wprost na bombę,ta cała sekwencja scen to było dla mnie za dużo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

) Podsumowując mi film bardzo przypadł do gustu ale też go trzeba zrozumieć. Ode mnie 9/10 i zdecydowanie stał się moim faworytem do Oscara 

Wzruszyłam się kilka razy (a nie zdarza mi się to często!). Wspaniałe efekty, taka uczta dla oczu...
Sympatyczni bohaterowie, ten wampir jako nietoperz mnie totalnie rozczulał, nie wiem czemu