|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Ja miałam usg 9.01, teraz idę 11.02, ale wątpię, żeby zrobiła mi usg, więc następne pewnie też na połówkowym
|
|
|
|
#722 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Moja szwagierka chodziła na nfz i miała tylko 3 usg w całej ciąży i gdyby nie to ze trafiła na 4 dni do szpitala i jej tam robili badania to tak by pewnie zostało. |
||
|
|
|
#723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Przed obejrzeniem "Les Miserables" trzeba być koniecznie przygotowanym na fakt, iż jest to musical. Tu śpiewają cały czas. Przez ponad dwie i pół godziny filmu, łącznie jest może z minuta normalnych dialogów." Także jak dla mnie to odpada
|
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
zaczynam wątpić w słuszność naszej decyzji.... mąż chce iść koniecznie, ja ciągle mu mówię, że tam zwariujemy.
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
trochę zawiodłam się po przeczytaniu, ale poczekam jeszcze na wasze relacje.
|
|
|
|
#727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lachryma chyba Cię rozczaruję.. wpisałam w magiczną wyszukiwarkę niezwykle inteligentne hasło "Czy w Nędznikach cały czas śpiewają" i wyskoczyła mi recenzja jakiejś osoby, gdzie pisze, że tak o tu->http://filmowerefleksje.blogspot.com...i-powiesc.html Ja tak czy tak zaryzykuję.. w końcu gorzej niż wczorajsza Drogówka na pewno dla mnie nie będzie ![]() Oczywiście.. spóźniona donoszę wiadomości
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-02-03 o 11:55 |
||
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Mamma Mia, bardzo mi się podobało. Byłam chyba w 30 tyg i Małgosia bardzo szalała mi w brzuchu. Kopała niemiłosiernie. Byłam z koleżanką też ciężarną. Na reklamach myślałam, że nie wysiedzę. Jak tylko zaczął się film i zaczęli śpiewać Małgosia w brzuchu się uspokoiła. Kupiłam potem płytę z muzyką i jak się urodziła to jej czasem włączałam i słuchała. Nadal to lubi. Dla mnie to było niesamowite doświadczenie.
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
ja się chyba skuszę na nachosy z sosem serowym
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
ja je uwielbiam. kupiłam je ostatnio na życiu pi. po powrocie do domu był jeden wielki
także nachosy sobie dziś odpuszczę
|
#732 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
DZIEŃ DOBRY Po weselu jestem ledwo żywa, wszystko mnie boli. Stwierdziłam, że do koleżanki przed samym porodem nie idę na wesele co najwyżej na ślub. Teraz ciężko mi było, a co dopiero z brzuchem w 9miesiącu |
|||||
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Nie róbcie ochoty bo pojadę do kina tylko po nachosy
|
#734 |
|
Konto usunięte
|
A ja bardzo lubię musicale, ale tylko w teatrze. Te filmowe - to tylko starsze, typu Skrzypek na dachu czy Grease.
Mamma Mii nawet nie oglądałam. Ale akurat tak się składa, że mam pod nosem teatr, który specjalizuje się w musicalach i dość często staram się tam bywać Ostatnio byłam chyba na Sweeney Toddzie.
|
|
|
|
#735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja idę we wtorek na normalną wizytę bo nic nie mówiła i wychodzi na to, że połówkowe z tydzień albo dwa później powinnam mieć. Dziwnie.Ja na Nędzników się nie wybieram, nie lubię musicali a TŻta to bym nawet końmi tam nie zaciągnęłam. Za to wybieram się na Hansel and Gretel Witch hunters i Beautiful creatures. Co do filmów to ktoś pytał gdzie jeszcze można obejrzeć to na kinomaniaku ale chyba strona się ostatnio zawiesiła i jak ktoś nie potrzebuje napisów czy dubbingu to one channel też ma spory wybór. |
|
|
|
|
#736 |
|
Zadomowienie
|
A wy znowu wkraczacie w niebezpieczny temat jakim jest jedzenie
a ja potem chodzę i marudzę że zjadłabym to albo tamto a tż patrzy na mnie jak na żarłocznego potwora |
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra baby idę się ogarnąć i obiadek zjeść i pewnie pojadę gdzieś w odwiedziny. Mąż nadal śpi. Wstał, że głowa go boli i ledwo żyje. A dobrze mu tak
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie ładna data się trafiła, a 11 lutego mam urodziny i mam nadzieję że w końcu dowiem się co noszę pod serduchem
|
|
|
|
#739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluję nowo zaczętych / zakończonych tygodni ciąży i wieści o płci maluszków ![]() ja też już się nie mogę doczekać kopniaczków i momentu, kiedy dowiemy się, kto zamieszkuje mój brzuch, mam nadzieję, że max za miesiąc i to i to będzie nam dane ![]() ja gotuję rosół i cholera pierwszy raz w życiu chyba mi nie wyszedł - gotuję standardowo, jak zawsze, mięso drobiowe i wołowe, włoszczyzna, ma maleńkim ogniu i franca ciemna i mętna (mięso dobrze wypłukałam...) co za badziew... chyba skoczę po koncentrat i będzie pudliszkowa :P |
||
|
|
|
#740 |
|
Konto usunięte
|
Ja idę do gina 13-tego i też liczę na fajne Walentynki potem
![]() Tzn. my nie obchodzimy zbytnio tego święta, ale jak na wizycie będzie wszystko OK, to pewne coś tam dobrego zrobię do jedzonka
|
|
|
|
#741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39013109]Ja idę do gina 13-tego i też liczę na fajne Walentynki potem
![]() [/QUOTE] W moje imieninki
|
|
|
|
#743 | |||||
|
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY
Cytat:
ale jakby sie trafilo jeszcze takiej to nie pogardze a rozmiar znam ( znalam przed ciaza lol) ..tak jak w Reserved (teraz juz podobno nie,ale jeszcze w tamtym sezonie) jak byla wyprzedaz to (bo reserved i esotiq to jedna firma tylko teraz esotiq sie odllaczyl) to sprzedawali w super cenach w reserved-majtki i stringi za 10 zl.. biustonosze tez tanio.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
) to wygadali sie ze mieli wczoraj wieczor kawalerski a ten z gipsem dzis ma slub i wesele .. ![]() mowili ze jakas awantura itp wiadomo.. hahahhaa przyszla zona musiala byc zachwycona.. a co do bawari to ja wczoraj wypilam pol jablkowej i w nocy sie obudzilam i poszlam siku i tak mi sie odbilo ze jakbym otworzyla buzie to bym psa spiacego w laziece ...sama bawaria dajciez spokoj juz tego nie tykam lolCytat:
ostatnio pytam TZ czy chcialby jechac mowi ze tak ja mowie ze tez chce a on " z wielkim brzuchem?" a ja mowie a co w tym zlego mysle ze moze dalabym rade zobaczymy czy sie na bilety zalapiemy ![]() ide sie kompac i lece do tesciowej i TZ na obiadzik hihi Zaniedlugo przyjezdza szwagierka z babelkiem juz nie moge sie doczekac ![]() (pod koniec lutego/ poczatek marca) ...zagladne pozniej
|
|||||
|
|
|
#744 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry moje kochane mamusie
![]() Wrociłam z koscioła,zrobiłam obiados i czas na relaks.Caały dzien bd chodzić w pidzamie,a co tam! Tż leżakuje przed tv,psiaki śpią.Ponuro,prószy śnieg z deszczem. Nie wyspałam sie bo wzdęcia po moim pysznym bigosie nie dawały zyc i do dziś męczą.Jednak nie dla mnie takie przysmaki Oooo co za ,,trudne sprawy" ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39007624]Drastyczne: My raz jechaliśmy z tatą autem i ludzie przed nami potrącili kota.... To był jeden z najgorszych widoków, jakich doświadczyłam, wpadłam tam w straszną histerię, ale potem kazałam tacie wrócić i sprawdzić, czy ten kot nie żyje, czy się nie męczy. "Na szczęście" nie żył. [/QUOTE] Ja 1 listopada potrąciłam kota.Na totalnym zad*** nie wiadomo skąd wyskoczył........ Zatrzymaliśmy sie z Tż-em.Biedaczyna nie żył.Zginął na miejscu.Dostałam takiego ataku płaczu ze Tż sie przesiadł i potem cały dzien był kierowcą.Trauma mnie kilka dni trzymała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękny ![]() Cytat:
U nas tez bedzie Alex w przypadku syna ale przez ,,X" ![]() Cytat:
Mój Tż tez czasem gada z psami,ale tak,ze jakby ktos posłuchał to by myslał ze stoi przed nim drug człowiek ![]() Cytat:
[ Cytat:
Ja się waham ze względu na hałas.....
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#746 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39011636]
5 razy sprawdzam gaz, czy piec jest wyłączony (mam CO gazowe), drzwi, a potem jeszcze każę (wtedy wściekłemu już:P) TŻowi to sprawdzić. Mam mega schizy.[/QUOTE] Ja zawsze i tak przed snem ide z 5 razy jeszcze siku wiec tez mam obsesje.I potem moj Pies sie nawet wkurza jak znowu mu przechodze koło legowiska i sprawdzam drzwi.Chociaz Kaukaz w ogrodku i wiem ze nikogo nie wpusci to i tak wole miec drzwi zamkniete.Pozostał mi taki nawyk z mieszkania przez 26 lat na wiezowcach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Uwielbiam patrzec na spiące psy Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39012957]A ja bardzo lubię musicale, ale tylko w teatrze. Te filmowe - to tylko starsze, typu Skrzypek na dachu czy Grease. Mamma Mii nawet nie oglądałam. Ale akurat tak się składa, że mam pod nosem teatr, który specjalizuje się w musicalach i dość często staram się tam bywać Ostatnio byłam chyba na Sweeney Toddzie.[/QUOTE]Jak mieszkałam na Sląsku to lubiliśmy z Tż-em chodzic do Operetki Sląskiej w Gliwicach.Czesto tez dostawałam darmowe wejsciowki ze szkoły za prace na rzecz szkoły,klasy itp . ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39013109]Ja idę do gina 13-tego i też liczę na fajne Walentynki potem ![]() Tzn. my nie obchodzimy zbytnio tego święta, ale jak na wizycie będzie wszystko OK, to pewne coś tam dobrego zrobię do jedzonka [/QUOTE]Ale fajnie
|
|
#747 |
|
Konto usunięte
|
Ja chodzę do Teatru Rozrywki, a zostało mi to też z liceum, bo wtedy baaaardzo dużo chodziłam, praktycznie co tydzień, miałam wejściówki za 5 zł, to wiadomo...
|
|
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A dla mnie drugi trymestr jest mniej łaskawy niż pierwszy. Tydzień temu nie mogłam wystać w Kościele, tak mi nawalał kręgosłup. Dzisiaj pojechałyśmy wcześniej, żeby usiąść. I w czasie przeistoczenia musiałam uciekać, bo było mi tak niedobrze, że niewiele brakowało, żebym tam heftnęła na środku Masakra! Nie czułam się tak przez całą ciążę
|
|
#750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

np film Mamma Mia też był musicalem, ale śpiew był przeplatany z dialogiem i to mi pasowało.

także nachosy sobie dziś odpuszczę 

a ja potem chodzę i marudzę że zjadłabym to albo tamto a tż patrzy na mnie jak na żarłocznego potwora