|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
BAN stały
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
mala_czarna co za perwersja
![]() Velika ja do 21 roku życia w domu na wsi mieszkałam, od trzech lat nie mogę się przestawić na blok i miasto
|
|
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Właśnie z moim TŻ zawsze sobie powtarzamy, że mamy już super start po ślubie, nie musimy wynajmować nic... Też juz wszystkie rzeczy najpotrzebniejsze do mieszkania mam zakupione
mama oszalała ze szczęścia na wieść o ślubie i już mam zrobioną wyprawkę hehe kocham jej spontaniczność
|
|
|
|
#3633 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w domu posprzątać jeszcze ok, ale jakiś ogródek, coś naprawić to jakaś masakra. Może gdybym miała TŻ złotą rączkę to by było inaczej, a On ma dwie lewe ręce do robót w domu, a na tych wszystkich budowlańców, mechaników, hydraulików to bym nie zarobiła |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi to doskwiera i sama muszę dupsko zawijać do sąsiadów plus oseidli domkowych ludzie mniej plotkują albo plotkują dużo tylko ja już z nimi nie mam takiego kontaktu i nie wiem jest większa anonimowość, więc dla Ciebie najlepsze rozwiązanie to dom![]() kurczę tylko jak sobie pomyślę, ile trzeba wtopić kasy w taki dom, to łoooo ...
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Winter is coming
|
Druga kwestia to taka, na jakich sąsiadów trafisz
Ale generalnie ani imprezy nie zrobisz, jak zaprosisz do mieszkania kogoś na zwykłą posiadówę, to mogą świry wzywać policję :/ Dziękuję bardzo. Poza tym mam trochę traumę, bo mieliśmy z rodzicami przez balkon patologicznych sąsiadów. Kilka razy był u nich pożar, nocami włączali disco polo na maxa, narobili dzieci, które zabrali im do domu dziecka, a facet wsadzał nam w zamek od drzwi zapałki :/ Potem go zresztą zamknęli za gwałcenie córki
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
oszzzz
|
|
|
|
#3638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem w co się pakuje ale fakt w domku zrobi się imprezę nikt nie ma pretensji ![]() ps. mój brat jest policjantem
|
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe :P dziwie się, bo mieszkam bardzo długo w domku i było wiele głosniejszych przyjęć, imprez i juz wtedy nie mieli pretensji. Więc to nie dlatego nie mają pretensji
, że w rodzinie jest policjant:P (bo jest nim stosunkowo krótko ) no!![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
teraz będą jeszcze bardziej grzeczni
![]() ja wychowałam się w domu, a od szkoły średniej ciągle się przemieszczam na sąsiadów trafiałam różnych i to, ze mieszka się w domu nie chroni od wścibskich czy przewrażliwionych sąsiadów
|
|
|
|
#3643 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Dzięki Bogu nie mam złych doświadczeń z sąsiadami i żebym nie miała, bo w sumie nikt nie przewidzi kto sie może do bloku wprowadzić
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(i tak wiem, byłam na wakacje w BMW, zarobiłam na nasze auto, więc dużo, ale ja bym tak chciała na stałe coś dorabiać, nawet te 300zł miesięcznie;( )A co do sąsiadów - ja miałam przez długi czas w klatce same stare babcie prawie, teraz się zmienia trochę na lepsze więc luz ![]() My będziemy szukać mieszkania najlepiej w jakiejś kamieniczce, żeby był ogródek do tego, albo blisko jakiegoś parku - mieszkanie idealne A jak nie to będziemy nad domem myśleć...i tak rok po ślubie jeszcze gdzieś z rodzicami pomieszkamy, potem coś wynajmiemy i dopiero będziemy kupować/budować
|
|
#3645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj witaj! Jakie zaręczyny miałaś![]() ![]() Ja do liceum mieszkałam w domu na wsi, więc jak myślałam o mieszkaniu w bloku w mieście to mnie trzęsło! Ale w liceum troche wynajmowałam mieszkanie w mieście Tżta i później na studia poszliśmy do trochę większego miasta do bloku. Sąsiadów praktycznie nie widziałam, tylko z góry mnie denerwowali bo mieszkanie było niby puste, ale przychodził tam sobie syn właścicielki z kolegami i skakali po krzesłach, pili i hałas robili Pod blokiem - dokladnie po naszymi oknami o 4 nad ranem też i takie różne Mieszkaliśmy tam dwa lata i było fajnie, bo byłam z Tżtem, ale było jeszcze dwóch kolegów i oni mnie bardzo denerwowali Teraz mieszkamy w domu z hostami, we wrześniu będziemy szukać mieszkania, ale po studiach i wykształceniach chcemy szukać domu! Marzę żeby mieć dom![]()
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale On typowy artysta więc czego ja bym chciała od niego wymagać ![]() hahaha ![]() Laski od wczoraj jeszcze bardziej się nakręciłam i ciągle tylko ślub mi w głowie xd |
||
|
|
|
#3647 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak w ogóle dzięki dziewczyny za fajne przywitanie!
![]() W tym roku (dokładnie w listopadzie) stuknie mi piękna liczba 24 mój TŻ jest o rok i 8 miesięcy starszy i jak ktoś oglądał serial Kasia i Tomek to Nasze życie i sami przypomina trochę ich i też mam na imię Kasia, a TŻ - Tomek Ja jestem na ostatnim roku studiów, mój TŻ już pracuje w geodezji.Poznalismy się na imprezie 18stkowej mojej przyjaciółki. Tż był zaproszony mimo tego, że przyjaciółka mało go znała - uznała, że jest na tyle przystojny, że którejś się spodoba i że któraś w końcu przestanie być zatwardziałą singielka. Padło na mnie Od razu mu wpadłam w oko, ja z początku nie zwróciłam na niego uwagi, bo nie rozglądałam się za facetami (miałam dopiero 17 lat i chciałam się bawić, bawić, bawić) Mój TŻ nie dał za wygraną i tak od spotkania do spotkania wyszło, że się zakochałam na amen. Jest wspaniały pod każdym względem więc co się dziwić![]() Zaręczyny nie były jakieś wymyślne, ale z tego względu, że to był ogromny stres dla TŻ. zresztą w chwili kiedy to nastąpiło nie miał za dużego pola finansowego, bo jak to w życiu zwykle bywa pieeniądze się rozchodzą bardzo szybko, ciągle coś nowego trzeba kupić a to do mieskzania, a to na wyjazd itp. A nie chciał z tym zwlekać skoro miał już pierścionek (przepiękny jest), Dlatego zwyczajnie oświadczył mi się w domu, płatki róż, kwiaty, świece, romantyczna kolacja,kino. Oczywiście nie tak ten dzień sobie wyobrażałam, ale mimo wszystko było pięknie i z zaskoczenia. Bo muszę zaznaczyć, że w ogóle się nie spodziewałam. Owszem były rozmowy, ale to długoterminowe, że dopiero po studiach, jak będę mieć pracę itp... na całe szczęście zrobił ten krok wcześniej jestem niesamowicie szczęśliwa. Dodam, że zrobił to w okresie dla mnie bardzo trudnym, moja mama wówczas walczyła z chorobą bardzo poważna i dał mi i jej promyk nadziei, że będzie wszystko ok i że mama musi wyzdrowieć jak najszybciej, bo przecież trzeba planować ślub i po pięciu miesiącach, po dobrych wieściach ze szpitala, po dobrych wynikach mamy, zaczęliśmy planować ślub i teraz zamiast uczyć się na sesję ciągle przeglądam rzeczy związane ze ślubem w grudniu mieliśmy oficjalne zaręczyny z rodzicami. A nasze we dwoje odbyły się 22 sierpnia 2012
|
|
|
|
#3648 |
|
BAN stały
|
Nati jakbym miała Ci coś fajnego do zaproponowania na zamianę to pewnie, że bym się zamieniła
Czaję się na własny wypiek chleba żytniego, ale przeraża mnie bycie niewolnicą zakwasu... Jakieś porady? |
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Móż TŻ z kolei jest typową złotą rączką, ale niechętny do pomocy, w sensie to może poczekać :| na szczęście mam na niego sposoby
Moja mam już nam kupiła chyba wszystko z rzeczy kuchennych sprzety, sztućce, talerze, garnki, patelnie, miski, filiżanki (nie wiem po co), kubki, ręczniki itd, itd... a że ma świetny gust - nie sprzeciwiam się kupuje zwykle tylko rzeczy do kuchni, bo do reszty pokoi nie wiemy w jaki styl pójdziemy :0 zabroniłam też kupować pościel do sypialni, wymiary i wszystko inne są wileką niewiadomą
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam nowe PM'ki a na filmiku ze ślubu od mojego potencjalnego dj'a było pogo ![]() Cytat:
Teraz to lot powyżej 1,5h już mnie irutuje.![]() Ja całe życie mieszkam w bloku i większość moich sąsiadów zawsze była podeszłym wieku. Najpierw przeszkadzało im, że oddychamy, później że mamy psa... a w końcu dorobili się wnuków to im się poglądy zmieniły Po wyprowadzce do waw trafiłam znowu na samych dziadków - wszystkie swiatła w oknach są pogaszone po 19/20
|
|
|
|
|
#3651 |
|
BAN stały
|
Ja wprowadziłam się do TŻta i on wtedy już prawie wszystko miał niestety... Nie miał jedynie takich rzeczy jak blacha do tarty czy maszynka do mielenia mięsa... Tak więc bardzo czekam na wyprowadzkę bo wtedy wszystko będzie po mojemu
|
|
|
|
#3652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie musisz się niczym martwić, bo wszystko już masz:P
|
|
|
|
|
#3653 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
pogoda znowu się popsuła u nas dzisiaj tak ponuro, że masakra... ![]() Cytat:
bajka jak dla mnie i TŻ ![]() Cytat:
cieszę się, że z Twoja mama jest już dobrze a co do startu to my właśnie tak samo z tego się cieszymy, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem do wyprowadzimy się do tego domku pół roku po ślubie ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
moja mama denerwuje mnie coraz bardziej
|
|
#3654 |
|
BAN stały
|
KaEs też racja, ale przy przeprowadzce do domu wszystko tu zostawimy raczej
Bo mieszkanie też sobie zostawić chcemy, jak nas przypili to studentom będziemy wynajmować ![]() Waniliova jak staż? |
|
|
|
#3655 |
|
Wtajemniczenie
|
super rozwiązanie!
nie róbcie też specjalnego remontu pod wynajem, bo z doświadczenia wiem (będąc studentką mieszkałam z różnymi ludzmi), że studenci raczej nie dabają o to co nie jest ich... no chyba, że w umowie jest, że musza za wszystko płacić
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego liczę na to że jutro o 8.30 będę szczęśliwą posiadaczką wizy do USA
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kolei zdecydowanie wolę mieszkanie w bloku. Całe życie mieszkałam w domu i jak sobie pomyślę ile przy tym pracy, a to ogrodzenie, a to ogródek, a to kostka, a to malowanie zewnętrzne, a to dach - ech, odechciewa się. Moi rodzice praktycznie co roku przeznaczają dużą sumę pieniędzy na "dom i okolice". No i grzać zazwyczaj trzeba sobie samemu.
A w bloku spokój, wystarczy zadbać sobie o wnętrza, ciepło, mniej sprzątania Ale za to chciałabym duży taras
|
#3659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my w sumie jeszcze nie myśleliśmy nad piosenką na pierwszy taniec ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Nie było mnie tu od piątku bo cały czas oblewam inżyniera xDDD Dzisiaj raczej juz stopuje
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

mama oszalała ze szczęścia na wieść o ślubie i już mam zrobioną wyprawkę hehe kocham jej spontaniczność

Ale generalnie ani imprezy nie zrobisz, jak zaprosisz do mieszkania kogoś na zwykłą posiadówę, to mogą świry wzywać policję :/ Dziękuję bardzo. Poza tym mam trochę traumę, bo mieliśmy z rodzicami przez balkon patologicznych sąsiadów. Kilka razy był u nich pożar, nocami włączali disco polo na maxa, narobili dzieci, które zabrali im do domu dziecka, a facet wsadzał nam w zamek od drzwi zapałki :/ Potem go zresztą zamknęli za gwałcenie córki 

(i tak wiem, byłam na wakacje w BMW, zarobiłam na nasze auto, więc dużo, ale ja bym tak chciała na stałe coś dorabiać, nawet te 300zł miesięcznie;( )
bo mieszkanie było niby puste, ale przychodził tam sobie syn właścicielki z kolegami i skakali po krzesłach, pili i hałas robili
Mieszkaliśmy tam dwa lata i było fajnie, bo byłam z Tżtem, ale było jeszcze dwóch kolegów i oni mnie bardzo denerwowali