![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Debrah, u mnie chyba nadal za malo pokarmu bo o ile przez dzien sie najada o tyle wieczorem moze wisiec i 3 godziny przy cycu i ciagle placze
![]() ![]() ![]() Karmie dokladnie w takiej pozycji jak pani ze zdjecia (po turecku sobie siedzie, z poducha na kolanach, tylko opieram sie o rame lozka). Zdarzy sie tez na lezaco ale bardzo rzadko. Chcialabym karmic na zmiane, raz jedna piersia raz druga, zeby ta druga zawsze byla pelna ![]() ![]()
#63 |
Zakorzenienie
|
Black : kochana, rozumiem Twoją frustrację, dla mnie końcówka ciąży też była już po prostu bolesna. I wiem, że byłoby mi bardzo trudno, gdybym mimo przepowiadaczy ciągle pozostawała w dwupaku...
A że ja nie miałam prawie w ogóle przepowiadających, a jeśli już to lekkie + do tego planowaną cesarkę...to te skurcze spadły na mnie jak grom z jasnego nieba. Nie spodziewałam się u siebie, że doświadczę porodu. A u Ciebie sytuacja się gmatwa od dłuższego czasu, najpierw ułożenie Małej, a teraz cisza w eterze.. Ściskam Cię mocno! |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Debrah w poprzedniej części zadałam Ci pytanie, nie zauważyłaś może. Jak możesz to napisz co i jak. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4912
A co do karmienia. Ja karmię w pozycji klasycznej, główka w zgięciu łokcia. U mnie jedno karmienie jedną piersią, kolejne drugą. Czasem je 25 minut, czasem 10 a przerwa między karmieniami taka sama więc się najada...nie wiem za bardzo czemu tak...Różnie to wygląda naprawdę...czasem je 20 minut a za godzinę znowu chce, a czasem po 10 minutowym karmieniu przerwa 2,5 h. Ja niestety nie za bardzo umiem Ci pomóc bo specjalistką nie jestem i sama tego nie ogarniam. Karmię po prostu na żądanie, synek ładnie przybiera i nie płacze więc chyba jest ok.
#65 |
Zakorzenienie
|
Debrah, dziękuję.
![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-03 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Debrah, moj ostatnio nawet rzadko do tych 10min dobija - i nawet nie zasypia, co puszcza piers i sie paczy
![]() Ja nie potrafie manewrowac dlonia jego glowki, lata mi na wszystkie strony i nie ma szans, zeby trafic w ten sposob, my karmimy klasycznie albo na lezaco. I mimo, ze zalapalismy kp od razu, to czasem mija 10min zanim maly zlapie, juz placze w nieboglosy, rzuca glowka, ale z niego nerwusek jest, charakterek to on ma ![]() Szajka, ja tez wyprostowana dzis, pomalowana, Maly wyszykowany, tylko gosci brak ![]()
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Heh, i tak są nieprzespane, bo mnie wszystko boli i ledwo leżę w tym łóżku, bo mnie Oliwka ciśnie we wszystko i z każdej strony, więc w tej kwestii nie będzie różnicy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Debrah zapomniałam jeszcze napisać że jak synek bardzo krótko je, kilka minut dosłownie tak jakby chciał się tylko napić to kolejne karmienie zaczynam od tej samej piersi. Czyli tak samo robię jak Lady napisała.
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mi się już wbiło do głowy, że wiem konkretnie ile ml zjada i jestem spokojna bo wiem, że jest najedzony. A z podawaniem piersi to zupełnie nie wiem czy ssie bo się uspokaja czy ssie i je ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39012681]Wiecie co, z drugim dzieckiem o tyle łątwiej, że organizm sie przyzwyczaił do innego systemu spania = przynajmniej mój ![]() ![]() ja już czasami budze sie przed Ewą ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
karmie naprzemiennie, najpierw jedna pierś, potem druga ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39013321]Wiecie jaka to rozkosz iść spokojnie pod prysznic, móc SWOBODNIE nogi ogolić, umyć stópki, normalnie się wytrzeć? ![]() [/QUOTE] cha cha, oj wiemy ![]() ja właśnie dziś tak się mogłam nareszcie wykompać ![]() ![]() Wczoraj nalałam wodę, rozebrała sie i jużbył wrzask :/ w ostateczności umyłam sie na szybko w ostygłej już wodzie :/ ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- hmmm trudno powiedzieć, czasami je 5 min ale częściej a czasami 20, a nawet 30 min. nie ma reguły
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Lutoweczki, gdzie jestescie?
![]() ![]()
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Ewa jestesmy, jestesmy. U mnie tylko te bole miesiaczkowe i nic sie nie zapowiada, nawet nie chca sie zrobic silniejsze
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktem jest, że dziecko butelkowe niecierpliwi się przy piersi trochę, dopóki się prawidłowo nie zassie. Cytat:
` My po kąpieli (teraz bo wczoraj nie kąpana - kąpiecie dzieci codziennie?), i teraz przez 8 minut karmiłam Małą w pozycji spod pachy (8 minut liczyłam tego ssania właściwego), odleciała w sen głęboki. Ciekawe kiedy się obudzi i znowu zasygnalizuje głoda?? Czy waszym dzieciom łuszczy się skóra? Mojej na rączkach i stopach trochę, lekarz sugerował emolium. Nie wiem, kupić? Poza lekkim łuszczeniem w tych miejscach skórę ma ładną. Nie mogę się doczekać aż wszystkie się rozpakujemy! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
U mnie jak to u mnie ból miesiączkowy i twardnienie brzucha (kompletnie nieregularne) zresztą już od miesiąca tak mam. A od środy odstawiam tabletki czyli może się szybko rozkręcić.
#78 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta-w tym problem że on ma podłożony ręcznik z dwóch stron tak że po środku jest dosłownie rowek tylko na główke,a i tak sie przekręci. On jest bardzo silny jak na ten wiek,moja mama mówi że zachowuje sie jak dziecko co najmniej 3miesięczne
![]() Szajka- oj to fakt że to cudowne uczucie kiedy można sie dokładnie i swobodnie umyć ![]() Black- rozumiem twoja złość kochana. I bardzo ci współczuję ![]()
#79 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam ten komplet: http://allegro.pl/alles-figi-szorty-...925008296.html http://allegro.pl/alles-mama-sawanna...924593606.html (to khaki, nie brąz, ładny odcień) i ten biustonosz (bo majtki to każde czarne będą ok:P) http://allegro.pl/alles-mama-letizia...924370823.html Zmierzyłam się, wyszło mi 86 w biuście, obwód brałam typowy dla siebie, czyli 65. Typowałam na 65E (bo takie noszę inne staniki teraz), w tabelce też tak wypadało. Zamówiłam i jest dobry. Ale tutaj chyba dałoby się wymienić jakby coś. A przynajmniej mam normalny stanik jeśli idzie o wygląd. I urocze są te szorty w tym pierwszym ![]() Cytat:
![]() Dziś mm jadła raz jak już mi witki opadły i żal mi się jej zrobiło... A powiedzcie macie problem z zakumaniem czemu dzień płacze i czego chce? Cytat:
Cytat:
No właśnie, przy butelce to głowa spokojna, bo widzisz ilość ml zjedzonego mleka, przy piersi lipa ![]() 3x dziennie po 5 kropelek, dopiero od dziś, więc nic nie mogę o efektach napisać. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Położyłam się spać również bez żadnych oznak i gdyby ktoś mi wtedy powiedział że w nocy sie zacznie a nad ranem trafie na porodówke to chyba bym ![]() ![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ewunia po werandowaniu wpadła w sen głęboki - śpi już ponad 3 h!!!
![]() ![]()
#83 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane, mała śpi mam sekunde
![]() Ehh to moje kochane dziecko domaga się tyle uwagi.... ![]() Dziś na chwile skoczyłam do apteki, ubrałam spodnie z guzikiem ![]() Czyli 10 kg spadło ![]() Wasze dzieciaczki też mają tak że w dzień po cycu średnio chcą spać a w nocy tylko sie budzą jedza i zasypiaja? nasza potrafi o 3, 6 potem o 8 i do 10 potrafi przespać apotem się robi taka marudka mała ![]() Wczoraj miałam kryzys, płakałam non stop, może dlatego ż enie było tż a ja musiałam non stop zajmowac się mała, na nic czasu eh.... Mam też wrażenie że mam mniej mleka.... sama nie wiem ![]() Gratulacje dla Ewulki ! Black trzymaj się to już naprawdę niedługo ![]() No i w ogóle Haniulek kończy dziś tydzień ![]() z tej okazji filmik dla ciociów :P http://www.youtube.com/watch?v=6mCsX6xZEhM
![]() |
#84 | ||||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39013321]Wiecie jaka to rozkosz iść spokojnie pod prysznic, móc SWOBODNIE nogi ogolić, umyć stópki, normalnie się wytrzeć?
![]() Do teściów idę, naszykowałam strój, pazurki bezbarwnym pociągnęłam, brwi wydepilowałam, mejkap lekki jest, włosy się suszą a potem ciutkę wyprostuję. Szyku będę zadawać ![]() ![]() ![]() rozkosz nie z tej ziemi, a jak dobrze znowu ujrzeć swoją Bożene ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Skórka owszem, łuszczyła się ![]() Też się nei mogę doczekać, istny szał ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#85 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam sie w nowym wątku
![]() Cytat:
![]() Moje małe tak się strasznie nisko kręci, ze az strach. I chyba brzuch mi opadł w ciągu nocy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie ;]
Wczoraj sie pochwaliłam ze mam aniołka w domu...dzisaiaj jest istny szatan!! Cała noc nie przespana,albo jesc albo kupe albo sama nie wiedziala co chce , teraz tez juz od 11 nie spi , w tym momencie bujam ją w wózku i chyba zasypia, już na prawde mamy kryzys dzis. Debrah widzę że problemy z karmieniem mamy identyczne. U mnie tez jest problem z chwyceniem przez co mała się nie najada a ja pokarm mam i nie wiem co z nim robić, a Mała na dodatek jest takim nerwusem że jak już się rozkrzyczy to końca nie widać i są spazmy. U mnie w szpitalu była straszna dyscyplina co do kamrienia piersia i jak mala spazmowała to połozne na siłe ją przystawiały , chyba z godzine lub dwie az chwyciła i tak co chwila, boje się że własnie po tym rygorze ona ma teraz taką traumę z tym jedzeniem Aczkolwiek są momenty kiedy ładnie i grzenie je. Ja to np wymiękam i czuję że długo nie pokarmię piesia bo za duzo nerwow mnie i małą to kosztuje a nie chce zeby karmienie nam sie kojarzyło ze spazmami. Dałam sobie miesiać jak sytuacja się nie naprawi to przechodzimy całkiem do mm. Własnie odnosnie karmienia, jesli my podajemy raz lub dwa razy dziennie mała dawkę mm(30-40ml) to już jest to karmnienie mieszane? Pytam bo nie wiem jak z tymi witaminami robić, jeszcze nie podwałam zadnych i nie wiem czy dawać czy nie... ![]() Black Doskonale Cię rozumiem, bo jeszcze nie tak dawno byłam w podobnej sytuacji, jest ciężko ale juz coraz bliżej . Dla mnie w tym czasie najwazniejszy był kontakt z jakimis ludzmi aby nie siedziec samej i nie myslec o tym że jeszcze nie urodzilam. Musisz sobie jakos zając czas . Trzymam kciuki za szybką akcję i przytulam mocno ! ![]() A nowym mamusiom serdecznie gratuluje !!!! ![]() Oraz trzymam kciuki za kolejne dzieciaczki wychodzące na świat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
My też kąpiemy co 2gi dzień
![]() póki jest zimno jak podrośnie i bezie cieplej będziemy codziennie ![]() Mam pytanie do rozpakowanych sn ![]() Czy macie takie uczucie dziwne tam przy bożenie kurcze nie wiem jak to opisac ale jak wstaje czuje takie rwanie przy odbycie i bożenie i coś mnie dziś od rana w podbrzuszu boli... aż mi sie słabo rano zrobiło. (ale to może ze zmęczenia?) Mój tż własnie robi obiad ![]() W ogóle powiem Wam że mój tż zakochany w swojej córusi nie myslałam że aż tak jest na każde jej kwiknięcie nosi ją mówi do niej i w ogóle mam takie uczucie że kocham go jeszcze mocniej odkąd Hania jest na świecie, w ogóle pod koniec tej ciąży byłam taka sfrustrowana on chciał sie przytulać mi było niewygodnie fuczałam na niego, a teraz ![]() ![]() I dziś tez jak się kąpałam z radościa odkryłam że widze bożenke i mogę się schylic wycierając nogi ![]() Ale troche mi go brakuje jak patrze do lustra i takie płaskie.... ![]()
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do skory to tak strasznie mu sie luszczy nawet na brzuszku ale mysle ze to kwestia czasu ![]() ![]() Cytat:
![]() moze dlatego tak i sie wydaje ze nawal sie skonczyl i piersi sa mniej pelne - ja tez mialam takie wrazenie no ale widze ze maly sie najada wiec jest ok. jaka kochaniutka ![]() ja natomiast sie dzis rano poplakalam bo maly od 1 w nocy do 5 nie dal mi spac co przysypial to sie budzil i tak kwekal strasznie - powiedzcie mi czy to moze byc przez to ze za duzo zjadl po prostu ????? Faktycznie super moc teraz wszystko zrobic, jednak brzuch w wielu sytuacjach przeszkadzal ![]() Black po wyjsciu ze szpitala bylas optymistycznie nastawiona wiec glowa do gory i cierpliwosci juz nie dlugo bedziesz miala tą Wasza upragnioną Oliwkę ![]()
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to podbrzusze to zapewne kurcząca się macica ![]()
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Ufff, wrocilam od tesciow, zaprosili mnie na obiad. TZ w pracy, bedzie kolo 23 :/
Wyobrazcie sobie, ze dopiero od dzis mamy wozek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.