|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
hej dziewczyny ja dzis i wczoraj tylko bym spAla czuje sie zmeczona i fizycznie i psychicznie. mam nadzieje ze u was wszystko dobrze
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie, tylko nie przesadź z ciężkością kul
ja kiedyś umierałam po kręglach
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane,
A mnie dzis niespodzianka spotkala - dostalam wozeczek, przewijaczek i CALA wypraweczke 0-3 mies. Ciuszki malutkie jak dla laleczki, az nie wierze, ze moje dziewczyny tez takie byly drobniutkie kiedys Przewijaczek miodowy w misie. Wsio za friko ![]() Wozeczek Atlantic Espiro sama gondola na stelazu, o taki:
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Kolorek taki nie moj , ale najwazniejsze, zeby sie dobrze prowadzil - wiec bede sobie testowac w domu jak odswieze
i mozna dokupic fotelik z adapterami i tez usadzic na klik na stelazu ![]() Fajnie, juz bym chciala miec wolne i prac te malenstwa, prasowac, ukladac... Sprobuje wziac urlop od polowy tygodnia, szczegolne, ze za tydzien planujemy cyklinowanie/ bejcowanie i lakierowanie desek podlogowych u nas w salonie i musze reszte chaty zafoliowac i spakowac nas do dziadka na kilka dni ![]() Milej niedzieli
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie, pojechalam z mama na zakupy, zabralam TZ i Marysie. To bylo ostatnie wyjscie mojego dziecka do sklepu Przyjechalismy Marysia padla i my razem z nia, ale wstalam bo znajomi maja wpasc, ale slysze ze i moj dziec sie obudzil, wiec ide sciagne TZ z wyra. Oliath tez mam wozek espiro atlantic - gondola i spacerowka.
|
|
#787 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znajomi dzwonili czy nie chcemy jechać z nimi na kręgle, bez wahania się zgodziłam, ale teraz mam miesszane uczucia![]() Cytat:
![]() k laski:
|
||
|
|
|
#788 |
|
Konto usunięte
|
Ja po obiedzie, zaraz się zbieram na urodziny szwagra. Chce mi się choćby wcale.....
Na obiad u mnie: kurczak drobno pokrojony, por, kukurydza, ogór, brokuł, makaron + majonez, jogurt i przyprawy - pychotka. I dzienna dawka warzyw zaliczona ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Kurcze no bo to i schylanie się i dźwiganie tej kuli w różnych pozycjach... Ja bym pewnie spanikowała :P Ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia. |
|
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
witajcie... my na razie nie kupujemy wyprawki trochę się boimy bo tak ciężko przechodzę tą ciążę
już 6 razy miałam plamienia 2 razy leżałam w szpitalu 3 razy miałam zapalenie nie wspomnę już o mdłościach i wymiotach 24/24h które już na szczęście mijają no i do tego łożysko i kosmówka zakrywają ujście szyjki i wcale się nie przesuwają ale tż obiecał że w kwietniu będę mogła kupić to czego jestem pewna że chcę i jaki wzór czyli kocyki i ręczniki z kapturkiem. No i mój tata dumny przyszły dziadziuś nie mógł się powstrzymać i kupił już dla swojego wnuczka pierwszy komplecik pajacyk czapeczka kaftanik bluzeczka oczywiście niebieskie z wyszywanym kotkiem ![]() A dziś wkurzyła mnie teściowa... weszła zobaczyła co dostałam od taty i mówi to jednak chłopak będzie oooooooooooo dziewczynka fajniejsza moja mama mówi no Tymuś będzie (bo obecna wersja imienia to Tymon) na co teściowa nie będzie tak miał na imię musi być normalne....wrrrrr.... na co odpowiedziałam jej że o imieniu decyduję ja i nikt mi się wtrącać nie będzie
|
#790 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kupowania, ja poprzednio też byłam taka ostrożna, z Norbertem plamiłam, krwawiłam, szpital zaliczyłam 7 razy (w tym od 11tc przeleżałam prawie 4 tygodnie), miałam bardzo stresującą ciążę, od usg połówkowego "walczyłam" ze skróconą szyjką i rozwarciem. Wszystkie zakupy (nooo 90%) zrobiłam przez net, bo nie mogłam wychodzić. Najważniejsze to pozytywnie myśleć i trzymać się zaleceń lekarza (jak rozsądny ). Wierzę, że u Was wszystko będzie ok, a rzeczy... kupisz jak przyjdzie na to czas ![]() a tak nawiasem, co do ręczniczków, ja się napaliłam przy Norberciku, zakupiłam 3, chyba ok 40 zł za sztukę... niestety ręczniczek 80x80 nie wystarczy łna długo dla maluszka (czasem można spotkać 100x100 to już deczko lepiej), a okolice wszycia "kapturków" dość szybko zaczęły nam się pruć I to popruły się dwa, które były z fajnej chłonnej froty, a jeden, który wody nie zbierał wcale pozostał nietknięty (chyba był rzadko używany ) Tym razem kupię porządne, duże zwykłe ręczniki, wyjdzie taniej, a maluch będzie miał na długo
|
|
|
|
|
#792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3mam kciuki zeby wszystko z maleństwem było ok, zobaczysz jeszcze troche i będziecie z Tżtem wspaniałymi rodzicami ![]() a co do imienia u nas jest tak samo z tym że to moim rodzicom nie pasuje Wiktor dla chłopczyka, ale ja juz mówiłam Tżtowi mogą sobie pogadać a my i tak damy takie jakie będzie nam sie podobało , im nie musi ![]() nie było mnie tu troche i zapowiada się ze znów Was na jakiś czas opuszcze bo nie mam w domu internetu od jakiegoś tyg, fachowcy byli niby naprawili a tu du.pa internetu brak ![]() we wtorek mam wizyte u gina, 3majcie kciuki żeby wszystko było w porządku i uważajcie na siebie a maluchy niech zdrowo rosną w brzuszkach
|
|
|
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszytskie Mamusie w nowym watku, ide dalej nadrabiać ... wczoraj zaczęłam ale nie udało mi się dobrnąć do konca
|
#794 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My juz w domku,znowu 2,5h w trasie i relaks na własnych smieciach. Czekam na opinie z nedznikow,bo lubię musicale. Maz niestety nie,wiec sama oglądam. Upiór w operze,Chicago,Mamma mia,Sweney Todd itd.. Co do Drogówki,chyba się wybiorę,Smarzowski jest specyficzny ale mi zwykle pasuje
|
|
#795 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
a kto Ci taki prezent uczynił?Cytat:
Cytat:
więc nic się nie przejmuj.Ja byłam z TŻtem i Sarcią na spacerku. Ten mój szatan ( mówię o psie ) ma takiego fioła na punkcie swojej małej gumowej piłeczki że się bez niej nigdzie nie rusza ani w domu a na dwór to nie ma już opcji żeby bez piłeczki wyjść. Na dworze oczywiście trzeba jej rzucać jak najdalej się da i ona wtedy rozpędza się do prędkości ponad świetlnej i wygląda jak mała czarna rakieta reakcja przechodniów na takie małe pędzące czarne coś jest bezcenna Mam czekoladę z rodzynkami chce ktoś ??
|
||||
|
|
|
#796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do teściowej to się nie dziwię, ze się wkurzyłaś, uwilebiam takie złote rady Cytat:
Cytat:
właśnie wcinam sałatkę owocową, pycha, mam jeszcze pół miski wiec zapraszam
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CZESC DZIEWCZYNKI ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39013109]Ja idę do gina 13-tego i też liczę na fajne Walentynki potem ![]() Tzn. my nie obchodzimy zbytnio tego święta, ale jak na wizycie będzie wszystko OK, to pewne coś tam dobrego zrobię do jedzonka [/QUOTE]o to idziemy razem do gienka w ten sam dzień
|
|
|
|
|
#798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wydałabym tyle na wózek, strasznie dużo ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39015926]a to mój brzuch w 18 tc ![]() aaa nie mogę wkleić zdjęcia......... i kupiłam pierwszą rzecz dla malucha ![]() http://allegro.pl/misiowe-ocieplane-...985429303.html są boskie!!![/QUOTE] śliczne
|
|
#799 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Był u nas kuzyn z żoną i 5 miesięczną córeczką
A córeczkę to mają anioła. Przez całe 6 godzin nie zapłakała ani raz. Albo spała, albo sobie gadała coś sama do siebie. Cud miódPopytałam o wózek i butelki. Ich mała nie toleruje Aventu, tylko te drugie Tepppe coś tam. I generalnie zapowiedzieli, że jeśli będziemy mieć córeczkę to przygotują nam ubranka ![]() Cytat:
Jest dość oryginalny, ale to tak pozytywnie![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39015926] i kupiłam pierwszą rzecz dla malucha ![]() http://allegro.pl/misiowe-ocieplane-...985429303.html są boskie!!![/QUOTE] Cytat:
Wózek bardzo fajnie się prezentuje
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Myślicie o babyshower??
|
|
|
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja poszłabym jedynie do towarzystwa, bałabym się, że rzucanie kuli może mi jednak zaszkodzić, ale nie wiem nic o fachowej opini na ten temat ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#803 | ||||
|
Raczkowanie
|
śliczny brzusio
![]() Cytat:
Cytat:
śliczne maleństwo,a raczej prawdziwy chłop ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39014370]Witam w klubie. Mam tak samo :/ A ja na dodatek nie umiem przez te głupie jelita poznać, czy to coś tam bąbelkuje czy to niestrawność. Boże ile ja bym oddała za brak problemów z jelitami, mogę nawet wziąć wypryski, słabe włosy, cokolwiek - byleby mi jelita pracowały...[/QUOTE] Perse ja tak samo, przez jelita nie potrafię powiedzieć czy to maleństwo czy nie... ostatnio wydawało mi się że czułam takie bulgotanie bardzo nisko i może to było TO ale sama już nie wiem ... [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39015926] i kupiłam pierwszą rzecz dla malucha ![]() http://allegro.pl/misiowe-ocieplane-...985429303.html są boskie!!![/QUOTE] spodenki boskie, chyba sama się skusze Cytat:
![]() Cytat:
a propos sportowych biustonoszy, jakiś czas temu ustrzeliłam mega wygodny w pepco za 10 zl smigam w nim po domu bo cycki zrobiły się takie cieżkie że masakra i tak jak któraś z Was pisała też czułam w nich kłucie jakby ktos wbijał mi tam szpilki brrrr na szczęscie troche się uspokoiło
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Zanim pójdę Was nadrabiać wrzucę Wam zdjęcie mojego brzucha, bo jestem w szoku jak urósł Dopiero jak zrobiłam porównanie uświadomiłam sobie jaki jest duży...1. 8 tydzień 2. 11 tydzień 3. 13 tydzień 4. 16 tydzień (wczoraj) |
|
|
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój wygąda jak ciążowy od poprzedniej ciąży poza tym od 5tc mam takie wzdęcia w okolicy żołądka, że gdyby nie brak wypukłości poniżej pępka, to wyglądam jakbym za miesiąc miała rodzić ![]() padłam!!! poczytajcie cały wątek, bo tylko 3 stronki - sama nie wiem, czy śmiać się czy płakać... macie "próbkę" https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=58 |
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pocztku pomyślałam o prysznicu dla dzieci
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi zaczęłam czytać ostatnio ten wątek
|
|
|
|
#810 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39015926]a to mój brzuch w 18 tc ![]() aaa nie mogę wkleić zdjęcia......... i kupiłam pierwszą rzecz dla malucha ![]() http://allegro.pl/misiowe-ocieplane-...985429303.html są boskie!!![/QUOTE] Fajne Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

na kręgle chyba mogę iść co?
ja kiedyś umierałam po kręglach
)

12.06.2010
znajomi dzwonili czy nie chcemy jechać z nimi na kręgle, bez wahania się zgodziłam, ale teraz mam miesszane uczucia

k laski:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
I to popruły się dwa, które były z fajnej chłonnej froty, a jeden, który wody nie zbierał wcale pozostał nietknięty (chyba był rzadko używany 

) ma takiego fioła na punkcie swojej małej gumowej piłeczki że się bez niej nigdzie nie rusza ani w domu a na dwór to nie ma już opcji żeby bez piłeczki wyjść. Na dworze oczywiście trzeba jej rzucać jak najdalej się da i ona wtedy rozpędza się do prędkości ponad świetlnej i wygląda jak mała czarna rakieta reakcja przechodniów na takie małe pędzące czarne coś jest bezcenna