|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
sjoanna nie no co Ty nie madrzysz sie, jak mozesz nawet tak myslec
juz sama nie wiem...
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
cucciola na szczescie nic powaznego, powiekszony gruczol prostaty, typowo meskie sprawy wieku taty no ale biedak sie nachodzil sporo z cewnikiem i nerwy byly bo zawsze dla formalnosci robia biopsje zeby wykluczyc powazniejsze sprawy. Ma miec laserowy zabieg wiec powinno szybko sie zagoic
![]() princi pewnie lekarz cos zaradzi lece Wizzairem (32 kg bagazu tralala) 20 kwietnia i wracam 9 maja, to chyba moj najdluzszy pobyt w Pl bedzie. Moj tz za to mowi ze pewnie tam zimno nad morzem i ze morze to musi byc cieple i musi grzac slonce, ale narobie tyle fotek zeby go przekonac ![]() sjoanna on jest za potezny zeby wysoko do wanny skakac to charcik nie jest haha ![]() tz mnie zarazil i przeziebienie mi sie zaczyna... oj trzeba naparzyc cieplej herbatki, zawsze na sniadanko sobie pije, a wczoraj kupilam Lipton cytrynowa w tych piramidkach, polecam, smaczna jest
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2013-01-31 o 18:36 |
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
![]() ale dzis ladna pogoda w Rzymie ,tak rzeski i cieplo jest nawet teraz wieczorem ![]() princi - biedna.... nie martw sie ,na pewno wkrotce Flavcio zacznie dobrze spac, wyobrazam sobie jak to jest byc wiecznie nie wyspanym co prawda nie mam dzieci ,ktore mnie budza w nocy ,ale od 11 lat cierpie na beszennosc..... pamietam jak mowilas,ze on zaraz po urodzeniu zaczal miec problemy z brzuszkiem,to ciagle to samo ?
|
|
#1684 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
wstyd sie przyznac, ale ja w podstawowce nie mialam angielskiego tylko rosyjski, a pozniej w liceum juz byl za wysoki poziom zeby sie czegokolwiek nauczyc. teraz moj angielski "kuleje" i szkoda mi sie robi, zwlaszcza ze ostatnio taka moja znajoma mowila, ze jej wnuczka juz w przedszkolu bedzie sie uczyla angielskiego. miejmy nadzieje, ze bedzie lepiej z Flavisiem
|
|
|
|
|
#1685 | ||||||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
No to jestem dziewczeta, wrocilam z mojej kolejnej, comiesiecznej podrozy do Neapolu
Tym razem nie plakalam w czasie lotu bo jakos udalo mi sie wyciszyc - aczkolwiek po wszystkim szef mnie uswiadomil ze bylo niewesolo i mmarcepana juz mogloby tu z Wami nie byc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie uda chyba mi sie jednak wybrac na targi - w sobote przyjezdza tesc Ale jak jednak mi sie uda przekona tz wysle ci pw ![]() Jestesmy tego samego wzrostu (choc w sumie ostatnio sie dowiedzialam ze mam nawet 181 cm ), ale nie jestem taka szczupla ![]() A co do pracy to uwazam ze jako specjalista w swoim zawodzie trzeba sie cenic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I ja cielaczka - labradorka chetnie wykapie ![]() Cytat:
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
mmarcepanek a jakie to mialas perypetie z tym lotem?
No wlasnie odkladam troche kieszonkowego zeby sie w koncu wybrac do Mediolanu na shopping, Nolqa mnie ciagle zaprasza wiec na pewno jak juz zorganizujemy, to napisze tu kiedy. Kurcze, tak mnie wezly chlonne bola... juz sie kuruje. Z tej pogody mglistej to pewnie! |
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Marcepan - co znowu? Cos w samolocie czy jeszcze w Napletku?
![]() U mnie dzisiaj chmurki ale ciagle cieplo. Nie wiem kiedy piec te paczki. Chcialabym zaniesc swieze do szkoly ale sie do 14.30 nie wyrobie. Albo upieke dzien wczesniej albo zrobie ciasto i zostawie na noc do rosniecia. A rano wykroje i usmaze. No nie wiem.
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
helo!
mmarcepanku witaj z powrotem Romanaccia tak ja mysle, ze Flavio wciaz ma refluks... u nas dzis prawdziwa wiosna!
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez wiosna ,wlasnie wrocilam do domu ,od rano chodzilam sobie po paskudnym rzymidle w samym sweterku ![]() alez to Koloseum jest brzydkie marooooooo' !!!
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2013-02-01 o 15:58 |
|
|
|
|
#1690 | ||||
|
Rozeznanie
|
Kochane, co do lotu to byl ok do momentu ladowania...przed ladowaniem, gdy przechodzilismy przez chumry zawial chyba bardzo mocny wiatr i nas przekrecilo najlperw w prawo potem w lewo a potem zaczelismy opadac dziobem w dol... powiedzmy ze nie byla to zwykla turbulencja a cos lekko gorszego...najlepsze bylo to ze ja bylam spokojna, bo mialam zamkniete oczy i gleboko oddychalam i tak jakby sie odcielam od wszystkiego, dopiero po jakiejs godzinie od lotu doszlo do mnie to ze nie bylo fajnie...w sumie to mi to moj szef uswiadomil
![]() no nic postanowilam ze w okresie zimowy do Napletka juz nie latam - przesiade sie na Italo i Freccia rossa ![]() Cytat:
mam nadzieje ze sie nam uda cos zorganizowac biedna cuci Cytat:
Zapodasz mi jakis fajny przepis na muffinki - musze jakies inne wykombinowac bo zawdze robie te same a ze dzis kupilam sobie nowe foremki silikonowe to bym skorzystala ![]() Cytat:
mam nadzieje ze sie lepiej poczuje Cytat:
Non mi pento di nulla nella mia vita, eccetto di quello che non ho fatto Coco Chanel Edytowane przez mmarcepan Czas edycji: 2013-02-01 o 16:38 |
||||
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
i pod Duomo tez tak smierdoli siurkami i piwskiem ?
|
#1692 |
|
Rozeznanie
|
Nie no co ty Lega by zabila jakby ktos pod Duomo siusial - od tego jest stazione centrale
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1694 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
u was slonce a tu takie paskudne mglisko
|
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
mmarcepan nie przerazaj mnie ja juz siebie widze matko chyba by mi serce wyskoczylo! ja dlatego w zime raczej nie latam...chociaz we Wloszech to i tak ta pogoda to zawsze ladna w porownaniu do sniezyc i mrozu w Pl...
Romanaccia ah rozmarzylam sie, poszlabym z synkiem na spacerek po Foro Romano, ja nie wiem jak Ci sie moze Rzym nie podobac...dziwna sprawa! ![]() wiecie co sasiadka znowu synka do mnie wyslala, raz, dwa, trzy razy, no ale ja nie jestem niania, zeby on byl jeszcze dobrym dzieckiem a ja tutaj musze czasem krzyknac normalnie...
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zapach tez sie zgadza....ja w rzymie nie widze absolutnie nic zachwycajacego...beznadzi ejne miasto
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
No i wlasnie skonczylam wyrabiac ciasto na paczki.
![]() Jutro rozwalkuje, wytne paczki i usmaze. Moze mi z miski w lodowce do rana nie wyjdzie. I tym sposobem bede miec kope paczkow za male pieniadze. Bylam w Eurospinie po olej do smazenia i po drodze zaszlam do cukierni. A tam takie paczkowate wypieki po 1,60! Za troche wiecej mam make, drozdze, olej a jajka i cukier juz mialam w domu. Za dwa paczki mialabym i jajka. A za wszystko zrobie ze 20 paczkow a nie zjem ledwo 2. Tylko zapomnialam cukru pudru. Starzeje sie i musze z lista na zakupy chodzic. A muffinki robie zwykle takie ale ostatnio zamiast proszku dalam pol torebki drozdzy w proszku. I wyszly bulkowo-drozdzowe tylko male - ale nie dalam im wyrosnac tylko w zasadzie od razu do piekarnika. No i kruszonke zrobilam. No i zapomnialam wkleic przepis! ![]() Skladniki suche: 2 szklanki maki 2 lyzeczki proszku do pieczenia (wyjdzie tez z soda) 3/4 szklanki cukru i mozna dodac 2 lyzeczki kakao (jesli kakaowe) - ja zawsze wsypuje na oko. Wiecej - nie zaszkodzi Skladniki mokre: 1 szklanka mleka (nawet wody czy coca coli moze byc - pieklam ze wszystkim oprocz maslanki i zawsze ladnie wychodzily) pol szklanki oleju 1 jajko Wymieszac suche i mokre osobno. Ja mieszam lyzka. Wlac mokre do suchych skladnikow wymieszac ale nie za dlugo (tego ciasta sie nie uciera, nawet dobrze jak sie je robi niedbale) i do foremek Piec okolo 20 minut- zalezy od piekarnika. Jesli chce sie z owocami to mozna dodac owocow do ciasta. Mozna nadziac czekolada, nutella lub dzemem robiac tak - wlozyc do foremki lyzke surowego ciasta, nastepnie lyzeczke nadzienia i przykryc 2 lyzka ciasta.
Przyk³adna ¿onka od 15 i 24 VII 2010 “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2013-02-01 o 20:40 |
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja dzic kupilam wloskie krowki..... co za ochyda! ,nawet nie potrafia krowek skopiowac
|
|
#1699 |
|
Rozeznanie
|
![]() nie no oczywiście żartuję (choć jeżeli chodzi o siusiki i stazione centrale to prawda jest ). ostatnio to się nawet stałam patriotką lokalną ![]() princi ja często latam i latałam zimą samolotem ale takie cyrki to mi się przytrafiły tylko nad Neapolem - to chyba znak że Południe Włoch nie jest moim przeznaczeniem :p Niestety przez ten ostatni lot już się stresuję na myśl o następnej podróży, a to już za 2 tygodnie.... sjoanna te Twoje ciasta by mi bardzo ale to bardzo smakowały - używasz dokladnie tych samych przepisów co moja mamusia chyba zdrobie muffinki z czekolafowym nadzieniem albo z bananami i groszkami z czekolady...zobaczę jeszcze...tym czasem idę posprzątać a potem muszę troszkę popracować!!! miłej soboty dziewczynki!Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
|
#1700 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Czesc dziewczynki- ty flak bambiego. Na 13 mam sie stawic juz z powodu tego pokazu w wyznaczonym miejscu a ja ledwo zyje. Wczoraj cos mi sie stalo - znienacka zaczelo mi sie strasznie w glowie krecic, zrobilo mi sie niedobrze i nie moglam na nogach ustac. Siedzialam na podlodze przez godzine dopoki tz nie wrocil z pracy ale nic mi sie nie polepszylo. Myslalam zeby jechac na izbe przyjec, ale sie scykalam ze mnie na noc zostawia albo cos a ja ciagle myslalam o tym ze na dzisiaj mam byc wyszykowana. Dzisiaj jeszcze poklocilam sie z Tz bo on narzeka, ze ja zajmuje sie glupotami(inaczej sie wyrazil) a on musi myslec o przeprowadzce. Powiedzialam mu, ze nie chce go na pokazie. I tyle - szykuje sie super dzien...
Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2013-02-02 o 11:25 |
|
|
|
#1701 | ||||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
sposob tani i ekologicznyCytat:
jakbym mieszkalam w PL to bym wcale ich nie robila, tylko kupila bo i tak sa tanieCytat:
Cytat:
![]() szykuja sie fettuccine al forno |
||||
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Marcepanek - dziekuje za mile slowa.
![]() Usmazylam paczki Pyszne! ![]() Bambi- a jadlas cos? Moze to brak cukru. Albo cie jakis paskudny wirus bierze. Moze sie tym wszystkim za bardzo stresujesz? Tylko spokojnie!
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelina - dalam ocet - wodki nie kupilam.
A w poscie obiecalam sobie nic nie piec i sie odchudzic. Wiec to ostatnie wybryki. Potem dla zdrowia i dyscypliny nie bedzie w domu slodkosci. Mialyscie tak kiedys ze cos sie wam zepsulo, cos starego wiec kupiliscie nowy zamiennik. Ale jeszcze raz wlaczyliscie to stare i co - dziala! Wystraszylo sie wyrzucenia na smietnik. ![]() Ja tak dzisiaj mialam. Myslalam ze tesciu zainstalowal wreszcie nowa antene. Wiec wlaczylam telewizor a tu dziala. Mowie wiec wieczorem tesciowi ze prawie wszystkie kanaly sa tylko brakuje 3. A on na to - ale ja jeszcze nie zainstalowalem nowej anteny - ciagle jest stara bo zaczelo padac.
|
#1704 |
|
Konto usuniête
|
ja nie mam nawet octu w domu, bo nie uzywam. no coz
jakos bedzie. najwyzej bedzie olej kapac ...moje ciasto juz jest prawie gotowe, takze do dziela! boje sie !!!! ![]() sjoanna a Ty ile oleju uzywasz do smazenia? po smazeniu trzeba go wyrzucic czy mozna jeszcze uzyc go do nastepnych ewentualnych paczkow? |
|
|
|
#1705 |
|
Rozeznanie
|
sjoanna, evelinar znowu mi smaku narobilłyście na pączki, a ja tu muszę w miarę dietetycznie piec żeby mi pupa nie rosła ani tz brzuch
![]() melduje że muffinki badzo smaczne wyszły fajny przepis w sumie :thumbup:ciekawe jak tam bambi ![]() miłej niedzieli kochane - ja właśnie czekam na przyjazd teścia ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
|
#1706 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
dzeieki mmarcepanku ze o mnie pomyslalas! No niestety porazka na calej linii - nie mozecie byc ze mie dumne. Tzn. nic nie wygralam. Ale opowiem wam pokrotce jak to bylo: tak jak wam pisalam na 13.00 byla zbiorka i to byla najwieksza glupota pod sloncem. Przez tyle godzin az do 21.00 siedzialysmy na tych targach z pozostalymi dziewczynami i przez ten czas nas jedynie uczesali i umalowali. Fryzura - paskudna, myslalam ze sie pobecze. Gdybym wiedziala ze to tak bedzie poszlabym se sama do fryzjera na "piega mossa" tak jak zawsze a oni na targach by mi jedynie upieli. Pospinali mi to moje swiezo umyte "siano" ktore mialam na glowie, tak jak mam na codzien. Potem mi wpieli takiego ogromnego kwiatka we wlosy - wygladal jak helikopter, ktory mi zladowal na glowie. Pytalam czy moge bez tego helikoptera to sie oburzyli. Ja nie wiem czy to wiek czy moze fakt ze przez caly dzin nic niejadlam ale ja ledwo stalam na nogach jak sie mialam prezentowac. Zapytali mnie na podium czy mi sie podobalo i takie tam, to mi glosu w gardle nie starczylo
Trzecia wice miss zostala ta ktora wg mnie byla najbrzydsza (nie posadzajcie mnie o zazdrosc czy cos), druga wice byla b. sympatyczna ale byly lepsze, pierwsze miejsce wygrala taka Maria - bardzo ja polubilam, ale miss bym jej nie dala. Mialam swoje "typy" - jedna dziewczyna Michela miala buzie jak z obrazka - i tez nic nie wygrala. tak szczerze mowiac nie mam pojecia jakimi kryteriami sie kierowali w wyborze. W kazdym razie za bardzo sie nie zmartwilam -mialam tez moje chwile satysfakcji. Za scena trzech stylistow pytalo sie czy jestem z zawodu indossatrice albo modella Dyrektor artystyczny calej imprezy tez mi za scena powiedzial ze powinnam sprobowac - ja mu na to ze ja jestem za stara. Dobrze ze w tej kiecce moich grubych nog nie bylo widac ![]() Wracajac z tych targow bylam tak padnieta ,ze ledwo trzymalam kierownice - spalam do teraz. Nieldugo maja dac taki filmik online to wam pokaze. Ale zapowiadam - sama sie sobie nie podobalam jak mnie "zrobili". Mama ndzieje ze w dniu mojego slubu bede z siebie bardziej zadowolona
Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2013-02-03 o 11:35 |
|
|
|
#1707 |
|
Rozeznanie
|
bambi przynajmniej zdobyłaś nowe doświadczenie
![]() szkoda że się sobie nie podobałaś ale może to tylko twoje odczucia w końcu tyle komplementów otrzymałaś! w każdym razie dla nad na pewno wybrałaś :thumbup: Bambi górą!!!! I ogólnie włosko-polskie wizażanki góra ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Obzartuchy!
cuciola a gdzie dokladnie jedziesz nad Baltyk? patrzylam bilety z ryanair z bari do wawy to wychodzi drozej niz alitalia! a widzialyscie wczoraj incydent na Roma Fiumicino? Alitali nie otworzyly sie kolka? matko ja jestem przerazona! chce leciec, ale w duchu juz zdrowaske odmawiam ![]() Cytat:
|
|
#1709 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wyszlo mi w sumie 10 paczkow, bo robilam pol porcji. byly przepyszne |
||
|
|
|
#1710 |
|
Rozeznanie
|
evelinar jednak bardziej dietetyczne niż pączki bo nie smażone i z banankami
![]() dietetcznie musi być żeby tz nie utuczyć bo te muffinki to jego śniadanko - ja słodyczy praktycznie nie jadam - dla mnie słodycz numer jeden to kawał parmigiano ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

juz sama nie wiem...

biedna.... nie martw sie ,na pewno wkrotce Flavcio zacznie dobrze spac, wyobrazam sobie jak to jest byc wiecznie nie wyspanym co prawda nie mam dzieci ,ktore mnie budza w nocy ,ale od 11 lat cierpie na beszennosc.....
jutro ide z Flavciem do gastrologa, to juz za dlugo trwa, ze on w nocy nie spi, kreci sie, placze, pryka, to chyba brzuszek, ilez mozna nie spac, ja juz mam dosc, maz dzisiaj w nocy powiedzial, ze non c'è la fa più deve pur lavorare...ma racje...sorki, ze tak narzekam, kurcze synek jest taki poceszny, ale te nocki sa jakims koszmarem, czekam i czekam az bedzie lepiej a to zeby a to to a to tamto, ale moze lekarz cos poradzi...
wstyd sie przyznac, ale ja w podstawowce nie mialam angielskiego tylko rosyjski, a pozniej w liceum juz byl za wysoki poziom zeby sie czegokolwiek nauczyc. teraz moj angielski "kuleje" i szkoda mi sie robi, zwlaszcza ze ostatnio taka moja znajoma mowila, ze jej wnuczka juz w przedszkolu bedzie sie uczyla angielskiego. miejmy nadzieje, ze bedzie lepiej z Flavisiem 
raz poszlam z kolezanka przymierzac suknie (ona przymierzala) umowila sie specjalnie, wszystko git a babeczka ja po 15 minutach wygonila bo przed nami juz jedna kobitka kupila suknie to po co wlascicielka jeszcze miala dbac o kolezanke skoro juz sprzedala 

mam nadzieje ze sie lepiej poczuje 

chyba zdrobie muffinki z czekolafowym nadzieniem albo z bananami i groszkami z czekolady...zobaczę jeszcze...tym czasem idę posprzątać a potem muszę troszkę popracować!!! miłej soboty dziewczynki!
Wystraszylo sie wyrzucenia na smietnik.