|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
![]() jak na wynajmowane to spore?! ![]() gdzie spore opłaty! 2pokoje, całość spora, mega lokalizacja.. tak mi zależało bo jest NAPRAWDĘ tanie normalnie za badziew i takie to mega odnoweinia/odświeżenia chcą zwykle średnio 1300+ wszystkie opłaty to jest naprawde okazja
|
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakie są propozycje? ja proponuję Aleksandra
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie podobno można, nie ma przepisu zabraniającego grillowania nawet na balkonie
|
#3004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć to i tak pewnie zależy od spółdzielni. Cytat:
![]() Cytat:
ale w różnym wieku i jakoś nigdy się nie pokrywały przynajmniej u mnie w klasie ![]() Teściowa chociaż szczera ![]() Bo u mnie od 2 dni wymyślają imiona - mama z Babcią ![]() Honorata, Kundzia, Gryzelda )jaja sobie robią, ale jak coś wymyślą to zaraz mnie wołają i sprawdzają reakcję ![]()
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej, u nas naprawde to tanio ![]() do tego woda i prąd,czynsz już wliczyłam ![]() poza tym tylko net/komórki/ takie pierdoły wiadomo,że przy dziecku będzie większe zużycie ale jak na tę okolicę i warunki to jest mega tanio. W tej samej cenie chodzą w kijowej dzielnicy mieszkania z piecem albo bez ani jednego mebla, tu mi przynajmniej kuchnia/agd odpada |
|
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Axella, a jakie miasto? I ile metrów? Ceny jak w Krakowie, tzn nie wiem czy do tego jeszcze prąd i internet i ile wynosi czynsz? najgorszy jest ten rozrzut między tym, co ludzie proponują- albo wszystko nowe, monitoring, bramy na piloty, w środku wszystko nowe, zmywarki i inne cuda albo tak zapuszczone mieszkania, z meblami oczywiście tanimi z lat 60, starymi dywanami, żółtymi ścianami- trzeba mieć dużą wyobraźnię, żeby zobaczyć potencjał i wizję po odnowieniu- a różnica w cenie często jest 100, 150 zł.. a musisz naprawdę włożyć pieniądze, mieć swoje meble etc.
|
|
#3008 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja Was nadrabiam po dwóch dniach bo weekend cały zmarnowałam na uczelni. Mam teraz hard-sesję ![]() Cytat:
ja mojemu pozwoliłam No gratuluje, ale tak czułam, ciężarnym się nie odmawia Cytat:
No i nikt się nie odważył powiedzieć co sądzi o Ninie
|
|
|
#3009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
liczniki w dniu wprowadzenia spisujemy to od razu przy oglądaniu zastrzegłąm bo róznie bywa ![]() Teściówka szczera.. z uśmiechem na ustach wiele dziwnych rzeczy umie powiedzieć
|
||
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michal mi sie chyba odwraca masakra boli jak choleraaa dziadyygaa hehe
|
|
#3011 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do imienia Kuba to nie było by złe, nawet bardzo ładne ale... no właśnie nie wiem jak u Was ale u mnie co drugi chłopczyk ma na imię Kubuś...Znam już chyba 10 małżeństw które mają Kubusiów i mi to imię tak obrzydło że przestało mi się podobać. Ale tylko przez to
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę mnie zestresowała siostra męża.. Pytała się czy mam lekarza i gdzie chce rodzić i czy on pracuje w tym szpitau.. No ja, że na razie chodzę do takiego co nie pracuje, ale mam iść pod koniec lutego do lekarki co pracuje na madalińskiego.. A ona, ze no to dobrze, bo mnie nie przyjmą jak nie będę miała lekarza i mnie odeśla do innego...zwłaszcza z madalińskiego bo tam duzy ruch i w ogóle i że ona tam rodziła, ale się nie będzie wypowiadać bo to 10 lat temu było.. A teraz rodziła w szpitalu praskim..
ehh |
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zwariuję z nim wkrótce, tym bardziej że boję się co on znów wymyśli za imię
|
|
#3014 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1200 + prąd i woda, to wyjdzie Was ok 1450, ja bym tak założyła. Nie wiem jaki metraż i standard mieszkania, ale tragedii nie ma Ja się tylko wstrzymuję z określaniem wynajmu taniego, jakiegokolwiek w moim przypadku, bo uważam, że 40% mojej wypłaty idące na mieszkanie (a koszt podzielony na dwójkę dorosłych pracujących ludzi) to jest rozbój ![]() Cytat:
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swarzędz pod poznaniem, 400metrów od pętli autobusowej(ale mega ciszy,nawet ulicy obok nie ma, tylko przedszkole ale w parku więc nie słychać. jakieś 400m do jeziora i tras rowerowo-spacerowych,parku botanicznego, niecały kilometr do wieeeelkiego basenu,wszystkie możliwe sklepy 10min pieszo(lidly,biedry itd) parter mieszkanie 52mkw ogródeczek 20mkw zostaje nowiusieńka kuchnia, z okapem/lodówka/mikro i piekarnikiem+płyta zostaje pralka i wielgachna wanna, taka jak mieliśmy z tż-że we dwoje spokojnie zostaje szafa komandor cała przeszklona/szafa w pokoju-nawet spoko i tv porównywalnie pierwsze z brzegu,mieszkanie "obok" : 1200wynajem+230czynsz+opł aty powierzchnia po obrysie 70 m2, użytkowa 51 m (skosy) zostaje (bo to poddasze)wielka bela drewna na srodku, kanapa z przed 30lat,piec gazowy i prysznic więc jak dla mnie,porównania nie ma
|
|
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-jeżeli zwolnienie trwało mniej niż pół miesiąca to obliczają ile byś zarobiła w miesiac i uwzględniają ten miesiac -jeżeli zwolneinei trwało więcej niż pół miesiaca to pomijają ten miesiąc i średnią do macierzynskiego biorą z ostatnich 12 miesięcy, chyba ze nie ma 12 miesięcy to z tylu miesięcy ile jest.. Jak po drodzę mają punkt 2 to z pominięciem tych miesiecy.. |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dodatkowo prąd/woda i to co nasze (net/tel) u nas jedna prawie cała wypłata pójdzie na utrzymanie.. ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze muszę podtuczyc trochę swojego męża.. Waży teraz 76 kg przy 190 cm...Prawie tyle co ja o zgrozo przy 168...Wczoraj byliśmy u siostry TŻta i powiedzieli ze z niego straszny huderlak teraz jest i ze musi wiecej jesc..A on teraz zestresowany i sam kilogramy traci...
Za miesiąc prawdopodobnie przyjeżdzą teściowa wiec mam miesiac . Jakieś pomysły?A, żeby nie było łatwo- ciastek ani słodyczy raczej nie lubi.. Tłustych rzeczy też.. Jedyne co to chipsy z takich tuczących i żółty ser.. Moze go bede karmiła dużą ilością zapiekanek i pizzą?? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-03 o 17:45 |
|
|
|
#3020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nieno, super Wam się udało! metraż bardzo fajny! uważam, że bardzo ważna jest infrastruktura obok. będzie pięknie!!!
|
|
#3021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyniki mam odebrać jutro popołudniu a we wtorek o 15,30 wizytujemy ![]() Bajkę znam ale myślałam, ze to Blanka właśnie Cytat:
Blond włosy się bardzo fajnie farbują - ja bym się nie bała ![]() Cytat:
![]() W wawie 20metrów to min. 1200zł + gaz, światło, woda w dobrej lokalizacji. Cytat:
W praskim rodziła?:
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się jaram jak głupia
|
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
na razie nie ma innych propozycji. tak by było łatwiej
![]() Cytat:
![]() a twoja mama z babcią maja super pomysły
|
|
#3024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojej, myślałam, że ja swojego muszę utuczyć Kochana, a mąż zawsze tak wagowo oscylował, czy zdarzało mu się więcej? dużo chleba i ziemniaków na noc bez sensu rada, bo niezdrowa
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- On własnie jak ma bardziej stresujący okres to tak chudnie.. W liceum ostatnio tak mało ważył i chyba przed ślubem.. Waga mu sie waha od 76-84 kg.. |
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
spadam póki co
![]() |
|
|
|
#3027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój też huderlak i francuski piesek do tego, taki metabolizm, im więcej zje tym wiecej wydali, nic sie nie odkłada.
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam mężowi wolnej ręki nie dam, bo on wymyśla dziwne imiona po fantastycznych i wielkich ludziach chipsy na deser i zapiekanka/pizza na wieczór powinny dać radę
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten jest dalej. Za zoo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

hhehe
ale macie mini ogrodek? to grila mozna zrobic heheh

metraż bardzo fajny! uważam, że bardzo ważna jest infrastruktura obok. będzie pięknie!!!