| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-02-03, 16:48 | #3691 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

U Nas niestety taki zwyczaj jest  czy ktoś lubi, czy nie każdej parze zaproszonej daje się wódkę i ciasto... Więc oprócz ciasta na stołach dodatkowo musimy dokupić na rozdanie + koszt opakowania. Pół litra na osobę to chyba dobra opcja, kobiety piją mniej, albo nawet w ogóle... Zresztą kwestię wódki i tak rozstrzygnie Narzeczony   | 
|     | 
|  2013-02-03, 16:54 | #3692 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: ZAGRANICO 
				 | 

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Cytat: 
  Ach, te zwyczaje   
				__________________ Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją!  PRZYNAJMNIEJ  ≠ BYNAJMNIEJ | |
|     | 
|  2013-02-03, 17:05 | #3693 | 
| Winter is coming Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: DNO 
				 | 

Ja też nie wiem ile by liczyć, tym bardziej, że dochodzą poprawiny... Na pewno pójdzie dużo, bo w rodzinie chłopa są mocni zawodnicy   0,7 na łebka chyba będzie trzeba brać nie liczą trójki dzieci 
				__________________ | 
|     | 
|  2013-02-03, 17:25 | #3694 | ||||
| BAN stały Zarejestrowany: 2012-01 Lokalizacja: pomorze 
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
 | ||||
|     | 
|  2013-02-03, 17:27 | #3695 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Cytat: 
  żaden wstyd, ja też nigdy jeszcze nie leciałam samolotem, tak samo mój TŻ  ale jak masz lek wysokości to się nie dziwie, że nie spieszno Ci do tego Cytat: 
  i ja tylko taki przykład podałam  akurat tam gdzie mamy dom szkoła jest blisko i przyjeżdża specjalny autobus po dzieci  sklepy też blisko, jezioro  a co do imprezy to przecież jak się mieszka w domu to też ma się sąsiadów i jak są fajni to ich można pozapraszać albo iść do nich  A co do wódki to też będziemy liczyć 0,5l na głowę, a na wychodne nie będziemy dawać  ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Ale super! Też chcę  TŻ powiedział, że jak już będziemy mieszkać tam w domku to mi kupi   
				__________________ Szczęśliwa mężatka od 14.06.2014  D.   | ||
|     | 
|  2013-02-03, 17:40 | #3696 | 
				 | 

Ja dla poprawy kondycji zakupiłam bieżnie i właśnie rowerek, natomiast z tych rzeczy w ogóle nie korzystam, bo zakochałam się w ćwiczeniach Ewy Chodakowskiej - mam jej wszytskie płyty   uwielbiam i rzeczywiście efekty są świetne      w dodatku w końcu moja waga wzrosła (ponoć mięśnie waża:P) z 47 na 49  jestem z siebie dumna  walczę by jeszcze troszkę przytyć! nauka nie idzie w parze z wizażem  ale co tam:P | 
|     | 
|  2013-02-03, 17:41 | #3697 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-08 Lokalizacja: Tarnow 
				 | 

Cytat: 
 Witaj    
				__________________ | |
|     | 
|  2013-02-03, 17:42 | #3698 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-06 
				 | 

po weselach na których byłam, dostawałam zawsze ciasto, a o wódce pierwszy raz słyszę   | 
|     | 
|  2013-02-03, 17:45 | #3699 | 
				 | 

Mi się ten zwyczaj bardzo nie podoba jak ja mam robić wesele, ale jak sama dostaje (jako gość) to super:P:P ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Już się zadomowiłam   | 
|     | 
|  2013-02-03, 17:47 | #3700 | |
				 | 

Cytat: 
 Dziekuje    
				__________________ | |
|     | 
|  2013-02-03, 17:52 | #3702 | 
				 | 

Mnie się marzy dom ale wiem że chyba nigdy nie będzie nas stac na wybudowanie jego bo nawet działki nie mamy   będziemy chcieli cos robić w tym kierunku ale czas pokaze  na początek chcemy mieszkanko w bloku   
				__________________ | 
|     | 
|  2013-02-03, 17:52 | #3703 | 
| Winter is coming Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: DNO 
				 | 

__________________ | 
|     | 
|  2013-02-03, 18:00 | #3705 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-02-03, 18:05 | #3706 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: tam gdzie maki, chabry i bociany 
				 | 

była była...a teraz człowiek się morduje...no ale co zrobić ....  Aj,wczoraj przecholowałam z alko a dziś rano przecholowałam z cytryną  Kazałam tż zrobić herbatę i wkroić dużo cytrynki... wkroił chyba aż za dużo   | 
|     | 
|  2013-02-03, 18:06 | #3707 | 
				 | 

właśnie od rana z tym 'walczę'   na przemian z wizażem/fb  przez ostatni tydzień nic innego nie robię, tylko nos w książkach  dziś mam dzień lenia!   | 
|     | 
|  2013-02-03, 18:06 | #3708 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: tam gdzie maki, chabry i bociany 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2013-02-03, 18:22 | #3709 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Cytat: 
  Ale to z poprawinami i licząc osoby pijące, czyli z 87 około 65...Plus do tego beczka piwka na poprawinki i jakieś wina na oba dni  Ale my to co zostanie będziemy mogli oddać do hurtowni w razie czego   
				__________________ Bo zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji  Wymienię   Razem od 08.07.2009  Zaręczeni 17.09.2011  Ślubujemy 06.09.2014  | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-02-03, 18:47 | #3710 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Hej, my nie zamierzamy rozdawać ani ciasta, ani wódki. Zresztą mamy taki pakiet w hotelu wykupiony, że płacimy 50 zł od osoby i przez całe wesele jest nieograniczona ilość napojów, alkoholu (wódka, wino), ciast i owoców, ale nie możemy tego nigdzie wynosić już po weselu. Więc nawet nie mielibyśmy jak.  U nas nie ma takiego zwyczaju. Tzn. spotkałam się z tym, ale to nie jest konieczność. Boże, nic mi już do głowy nie wchodzi. Chyba nie zdam w piątek   Za dużo tego. 30 zagadnień z wykładów i 33 lektury z ćwiczeń, to przecież nie do zdania  A co do samolotów to ja leciałam 4 razy, ale to dla mnie mordęga. Nigdy więcej już nie polecę samolotem. W podróż poślubną też autokarem jedziemy   
				__________________ "Ludzie dbają o tych, którzy dbają o siebie!"   | 
|     | 
|  2013-02-03, 18:54 | #3711 | |
				 | 

Cytat: 
  Nie musicie się martwić, że zabraknie, a i problemu z zabraniem resztek nie będzie. My mamy tylko napoje bez ograniczeń w cenie i np. nie wiem ile ciasta trzeba itd.  Co do latania, to nienawidzę, a muszę latać min. 3 razy do roku do Polski i z powrotem  Nawet nie wiem ile razy już leciałam samolotem, ale wiem, że coraz gorzej to znoszę. Zdrowaśki i inne odmawiam  Niedługo z różańcem będę latać   
				__________________ Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją!  PRZYNAJMNIEJ  ≠ BYNAJMNIEJ | |
|     | 
|  2013-02-03, 18:58 | #3712 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Cytat: 
  Się śmiejesz, ja jak leciałam to zdrowaśki niemal cały czas :PP Dla mnie to tragedia, bardzo się boję to raz, a dwa, że ciśnienie się zmienia strasznie i nic nie słyszę przy starcie, a przy lądowaniu jeszcze gorzej. I cały czas przed oczami, że zaraz umrę :P Wiem, że kiedyś umrę, ale jak mogę wybierać to wolę nie spadać z chmur na ziemię tylko w jakiś inny sposób :P 
				__________________ "Ludzie dbają o tych, którzy dbają o siebie!"   | |
|     | 
|  2013-02-03, 19:02 | #3713 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: z krainy snów.. 
				 | 

Cytat: 
  i nareszcie coraz więcej nas "łódzkich" Pmek  Nieśmiało mówiąc, chyba właśnie zaklepaliśmy fotografkę    A co do mieszkania: domek vs blok.. ja całe życie mieszkam w wieżowcu i na obecną chwilę bardzo ciężko byłoby mi dokonać wyboru własny domek - mieszkanie w bloku. Przede wszystkim ze względu na to, że jestem mieszczuchem i lubię mieć wszędzie blisko, dodatkowo jestem śpiochem, więc zawsze wszędzie spóźniona  mieszkanie gdzieś pod miastem by temu nie sprzyjało  Dodatkowo uwielbiam widoki z mojego okna, kiedy mogę oglądać całe miasto  itd. itd.   Jednakże, TŻ całe życie mieszkał w domku.. na dodatek pod lasem.. i bardzo lubię jechać tam na weekend, zwłaszcza kiedy miałam ciężki tydzień, żeby zwyczajnie się odstresować i jakby na chwilę zwolnić i zapomnieć o reszcie świata (bo tak właśnie się tam czuję  ). Ale mieszkać tam na stałe - never  TŻ żeby dojechać do szkoły musiał wstawać o 5 rano  całą edukację autobusami  nie mówiąc o tym, że tak na prawdę nie ma moim zdaniem tej integracji między małymi dziećmi, bo nie pójdą wspólnie na plac zabaw bo nie mają gdzie :/ no a dodatkowo to najbliższego sklepu po jakąś pierdołę - 10km  nie dla mnie   
				__________________ "Trzeba być podobnym, aby się zrozumieć i innym, aby się pokochać. Trzeba być silnym aby wybaczyć."  17.02   16.09 [*][*][*] Edytowane przez Loczek_brown Czas edycji: 2013-02-03 o 19:07 | |
|     | 
|  2013-02-03, 19:11 | #3714 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja też źle znoszę zmiany ciśnienia. W sumie potrafię sobie racjonalnie wytłumaczyć bardzo niskie prawdopodobieństwo katastrofy, ale te zmiany ciśnienia mnie dobijają...  Kiedyś mnie z pokładu wyniosą  Dziewczyny, jakie pytania powinnam zadać zespołowi zanim ich zarezerwuję? 
|     | 
|  2013-02-03, 19:15 | #3715 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-01 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 jaki macie wpływ na repertuar? czy śpiewają na żywo? jakie robią przerwy? co z alkoholem podczas imprez? jaki mają skład/czy się on nie zmienia? czy grają pod domem (jesli chcecie, my nie chcialiśmy) kiedy płatność? jak z dojazdem w cenie? czy trzeba im rezerwować nocleg? 
				__________________  Codziennie rano budzę się piękniejsza ale dzisiaj to już ku**a przesadziłam    2015  - 38 | ||
|     | 
|  2013-02-03, 19:18 | #3716 | 
				 | 

a ja jeszcze nie latałam     | 
|     | 
|  2013-02-03, 19:24 | #3717 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: z krainy snów.. 
				 | 

Cytat: 
 czy macie wpływ na prowadzone przez nich konkursy / formę oczepin? czy opłacają zaiks? ile kosztuje każda następna godzina grania poza czas z umowy? czy są w stanie przygotować piosenkę, której nie mają w repertuarze a którą wy koniecznie chcecie na weselu? 
				__________________ "Trzeba być podobnym, aby się zrozumieć i innym, aby się pokochać. Trzeba być silnym aby wybaczyć."  17.02   16.09 [*][*][*] | |
|     | 
|  2013-02-03, 19:27 | #3718 | |
				 | 

Cytat: 
  mogłabym być stewardessą  Wenedka , a byłaś już na lotnisku w Lublinie? a raczej jak dla mnie w Świdniku?  ja mam do lotniska 350 metrów, no i z balkonu obserwuje starty i lądowanie   | |
|     | 
|  2013-02-03, 19:53 | #3719 | 
				 | 

Kurczę ja swojemu zespołowi nie zadawałam takich pytań... Grali u mojej przyjaciółki i wiem co robią, co i jak... Teraz się zastanawiam, że może lepiej tak czy siak byłoby zapytać... w każdym bądź razie 'już po pttokach', bo umowa podpisana. U mnie w mieście wolałam od razu wszystko zaklepywać, bo jest tzw. wyścig szczurów, kto się zaręczy od razu zaklepuje termin, więc wolałam nie zwlekać  no i już przynajmniej większość mam z głowy  Może jeszcze napiszę jak to się u mnie rozkłada z kosztami (wydaje mi się, że nie za drogo wyszło) - sala (wesele, poprawiny) 230 + 7% na 2014 - kamerzysta - 1700 (hd i to blu ray czy jakos tak:P) - fotograf - 1500 (od przygotowań do 1 w nocy) - zespół - 3500 (3 gości gra dlatego 3,5) no i Kościół - narazie wplaciliśmy w kwocie 200 zł, jeszcze dekoracja sali i Kościoła - nie mamy zamówionej, ale jak się orientowałam to 1900 :| Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-02-03 o 19:57 | 
|     | 
|  2013-02-03, 19:59 | #3720 | |||
| BAN stały Zarejestrowany: 2012-02 
				 | 

Cytat: 
 Cytat:  Cytat: 
   | |||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum ślubne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.