|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Najlepszego
Cytat:
Cytat:
Mój Matiniu, Twój Szymonek i Antoś kończą dziś 20 tygodni... Ale zleciało... Sandra wszystkiego dobrego Bylismy w lumku dziś, nawet w dwóch. W jednym upolowałam dla Matiego bluzkę, bluzeczkę i super grubą pikowaną dwustronną kamizelkę, dla Pauli torebke królika za całe 20zł. A w drugim pajaca, spodenki na lato dla Mateusza i koszulke Nike dla Kropa za 12zł
|
||
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
za zakupy
|
|
#843 | |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy we trójkę na spacerze. Często nam sie to nie zdarza. Wpadliśmy do kawiarni na latte i ciacho
Cytat:
właśnie, sama to zajadam się slodyczami, a przed małą chce ukrywać wszystko co słodkie.W sumie to nasi rodzice chyba podawali nam herbatę z cukrem nie? Moi na pewno i bardzo długo taką piłam i na złe mi to nie wyszło, ale ja mam mocne zęby więc może dlatego. Dopiero kupilam niuni herbatke hippa i nawet kilka łyżeczek połknie. Staramy się też do wody przyzwyczajać. No i wszystkiego najlepszego dla Antosia i Sandry! |
|
|
|
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Ale mam podły humor...mąż już wyjechał do pracy po dzieciaki, o 24 mają pociąg do Zakopanego strasznie mi ze świadomością, że zobaczę Go dopiero za tydzień, bardzo nie lubię być bez męża poza tym mąż skończył dzisiaj 30 lat, zdążyłam jeszcze odebrac dla Niego torta i wręczyć prezentIwa, pokaż buty
|
|
|
|
#845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mały leniuszek nooo Cytat:
![]() Co do soczków to mój małpiszon nie chce nic pić. tylko wodę ale mam z tym problem bo gdyby jakiś smak soczków polubił to łatwiej by mi go było naczyć z niekapka a tak mam problem dostaje w łapki i się nim bawi a pociągnać nie... no cóż to pobawimy się troszkę ![]() wczoraj z mężem oglądaliśmy "niemożliwe". Fajny poruszający ale po opiniach większości bardzo pozytywnych spodziewałam się czegoś ekstra niestety rozczarowałam się. Zaczęliśmy oglądać flight z denzelem washingtonem i dzisiaj dokończymy zapaowiada się ciekawe i dziś w kolejce taken 2 ![]()
|
|||
|
|
|
#846 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej.Dziś od 7ej na nogach.Kuba znowu śpi tylko podczas spaceru
Cytat:
Cytat:
Cytat:
współczuję i tak ze wszystkimi nowymi ciuchami?Jakie to szczęście,ze nie mieszkamy z teściami,chyba wylądowałabym w tworkach![]() Najlepszego Cytat:
Cytat:
I dziś robił pierdy buzią,wrzuciłam na maila Cytat:
![]() Najlepszego dla dzieciaczków dziś świętujących:Mateusza,Szy mona i dwóch Antosiów
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
wrzucę wam kilka fotek Lilianki
na przedostatnim i ostatnim córcia bawi się matą
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
hej, ja dziś tylko z doskoku
Dziękujemy z Antosiem za życzenie Duże te nasza dzieciaczki już ![]() I wszystkiego dobrego dla Matiego, Szymona i Antka. Sto lat! ![]() Same męskie grono ![]() Lilka cudowna i jaka kreatywna
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#850 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kochana z rodzicami i z nami do towarzystwa tydzień szybko wam zleci i mężul wróci ja też się z moim nie rozstaję prawie i pracujemy też razem więc podobnie jak ty rozłąki nie lubię Cytat:
podobało mi się Katee symbian to typ oprogramowania tak jak android czy windows |
||
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Symbian to system operacyjny w Twoim fonie
|
|
|
|
|
#852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za łowy. I zazdroszczę lumpków otwartych w niedzielę! U mnie nie uświadczysz Pewnie dupy nie urywają ![]() edit... coś się załączniki nie wyświetlają... Cytat:
Jest przesłodka! Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-02-03 o 20:15 |
||
|
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze troszkę
![]() na drugim mina miesiąca z łyżeczką wcina swoje pierwsze jabłuszko a potem cieszy się na całego
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja nie widzę załączników czy Wy też???
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie widze ostatnich załącznikó Lidki
Ale na poprzednich córunia śliczna Iwa bardzo ładne buty
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Lidka Lilcia słodka
a za matę to sie ładnie wzięła Widzę że uprowadzona ma niezłe opinie bo jedynka to jeden z naszych ulubionych filmów najpierw jednak musimy dokończyć ten flight a mąż dopiero Zuzankę kładzie. Wogóle przychodzi Zuzia z babcią do domu i mi zaczyna opowiadać a ja zaczęłam z teściową gadać wiec ona podchodzi do mnie targa mnie za sweter i mówi" Mama słuchasz mnie??" z teściową prawqie padłyśmy Iwa ja też kupuję najczęsciej płaskie bo obcasy uwielbiam ale chyba tylko kupować od razu mnie nogi bolą i nie lubię być wyższa od męża.
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
O, już działa. Za to cytowanie nie działa
To mam tak samo z obcasami No ale męczę się na obcasach... w sumie to tylko na imprezy taneczne toleruję. I za koturnami też nie przepadam bo się strasznie niestabilnie czuję. A poza tym ja się wiecznie śpiesze i na płaskim mi najwygodniej Słuchaj dziecka! to ja też idę wybierać jakiś film na wieczór Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-02-03 o 20:51 |
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Wtajemniczenie
|
na szczescie zeszlo
![]() zapisuj sie od alergologa! Cytat:
|
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też cytowanie n ie działa.
Co do tego słuchania dziecka jak Zuza rozrabia to mąż zawsze mówi. "oj oj Zuzia jesteś niegrzeczna nie słuchasz taty' na co Zuza "nie to ty nie słcuhasz Zuzi" a jak mówi sluchaj taty to ona odwrotnie słuchaj Zuzi no i dogadaj sie z dzieciakiem
|
|
|
|
#861 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli od marchewki zaczęłaś i to "pierwszy raz" łyżeczką, to moze być przyczyna niechęci: i nowy smak i nowy sposób podania. Pierwsze dwa dni (zaczęłyśmy od jabłka) to było plucie. Trzeciego dnia pokochała jabłko. później marchewkę wcinała aż uszy się trzęsły. A teraz przy jabłku i dyni próbuje wyrywać mi łyżeczkę. Dziś u teściów chwyciła łyżeczkę do herbaty i sobie do buzi próbowała włożyć. To samo ze smokiem. Siostra męża zabawiała małą lalką, która miała smoka w buzi (takiego lalkowego) i Zuzanka próbowała tego smoka wyciagnąć, a jak tylko jej się udało, to od razu do pysiaka swojego ![]() Cytat:
Dearlie, i jak randka się udała? sushi smakowało? za 14 ANtośkowych tygodni!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() fantastyczne zdjecia!Cytat:
co do soczków - czemu już dajecie? wszędzie piszą, żeby dziecka do smaku soków nie przyzwyczajać, tylko dawać wodę. Bo w sokach cukru dużo zazwyczaj i słodkie (nawet jak bez cukru) ![]() Lidka, my z jednego rocznika... ech.. ta magiczna "3" za rok... co jak co, ale na tyle się nie czuję i podobno nie wyglądam ![]() Cytat:
a łowy super! Cytat:
Iwoncia, ciągle tego tapatalka nie zainstalowałam. Mój telefon mi pokazuje, że na własną odpowiedzialność mam instalować bo to nie z android marketu i że zagrożenie dla telefonu. Mogę ściągać bez obaw? sory, za głupie pytanie, ale nie znam się za cholerę na tym. Wczoraj sobie ściągnęłam na tel. avasta nawet ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Asiulka, wszystkie Zuzie to takie małe mądrale A ja kocham szpilki dzięki nim przynajmniej nie wyglądam, jak córka własnego męża, bo on ode mnie ponad 2o cm wyższy ![]() choć w ciąży je porzuciłam, a teraz też czekają na swój czas, bo z wózkiem i szpilach to jednak średnio wygodnie. Ale jak bez wózka, to min. 10 cm
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Podobnie jak Maggie kocham obcasy minimum 10 cm musi być
nawet teraz w zimie chodzę tylko i wyłącznie na obcasach, na płaskim czuje się hm.. dziecinnie zresztą przez to że wyglądam na lat 15 już kilka razy byłam "córką" tżta Choć tak na prawdę to mogłabym nią być gdyby mój chłop zaczął płodzić dzieci w wieku lat 16stu :P
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja bardzo lubię koturny Obcasy też nawet, ale nie szpilki, tylko jakieś szersze. A płaskie to wiadomo, duża wygoda, ale noga już wygląda nie tak - ale też lubię i często śmigam.---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Lidka, cudna córcia |
|
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dzieci śpią to też Wam się tak nudzi, że nie wiecie co ze sobą zrobić?
![]() Bo ja zaraz zwariuję |
|
|
|
#865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tosiek śpi, więc wpadłam jeszcze Was nadrobić.
![]() Randka udana, niesamowicie wypoczęłam. Sushi tak średnio mi podpasowało, w sumie na pierwszy raz spróbowaliśmy tylko 2 rodzaje... jedne mi smakowały, a drugie jakoś nie podeszły. Za to zjadłam przepyszną zupę-krem z pomarańczy i imbiru i piłam niesamowite winko śliwkowe. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż w sumie dam ją dopiero za jakieś 2 tygodnie.Ja kiedyś namiętnie jadłam różne herbatki granulowane... pychota. ![]() Cytat:
![]() Maggie ja niesamowicie zazdroszczę Ci umiejętności chodzenia na szpilkach! Ja mam pół szafki butów na wysokich obcasach... każde z nich kupowałam z obietnicą, że w końcu nauczę się w nich chodzić, ale d*pa. Na niższym obcasie ( nie szpilce) jeszcze czasami pochodzę, ale mam kilka par butów na szpilkach takich ponad 10cm, a tylko stoją i się kurzą. U nas też różnica wzrostu spora, bo ponad 30cm, więc obcasy jak najbardziej wskazane, a ja jakoś nie mogę się przełamać. Nawet jak ubiorę, to zawsze mam w torebce jakieś baleriny na zmianę i zazwyczaj wytrzymuję w obcasach z 15minut.
|
|
#866 | |
|
Zadomowienie
|
ano właśnie nie wiem
słyszałam grzechotanie zabawek przyczepionych do maty i siedziałam na wizażu patrzę po chwili na dziecko a tu mata poskromiona ![]() Cytat:
![]() no ja też jakoś się nie czuję na prawie trzydziestkę ciągle mam wrażenie, że to nie mnie dotyczy ten wiek, jakby czas się zatrzymał właśnie gdzieś na etapie 25 lat i cztery lata przeleciały niemal niezauważenie zmykam na dziś Dziękuję za miłe słowa pod adresem Lili wszystkim wam |
|
|
|
|
#867 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieci śpią, a ja siedzę z farbą...
najlepszego dla Antosia, Matiego i Szymonka Afternoon mój też pojechal I znowu czekoladę wpierdzielam... Ja też się nie czuję na 30. nadrabiam |
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Lidka zapomniałam napisać, że świetne zdjęcia Lili umieściłaś! A te jej uśmiechy na fb mnie rozbroiły!
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Ale mam sklerozę dzisiaj. ![]() Dziękuję za życzenia dla Antośka! Już widzę co sąsiedzi sobie myślą o tym, co my z tym dzieckiem wyprawiamy, że ono tak całe dnie krzyczy.
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już każdą wersje tych programów przeleciałam. Nie ma wirusów bo to testowany na moim fonie program. Instaluj i działaj
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

za zakupy

strasznie mi ze świadomością, że zobaczę Go dopiero za tydzień, bardzo nie lubię być bez męża
ale mam z tym problem bo gdyby jakiś smak soczków polubił to łatwiej by mi go było naczyć z niekapka a tak mam problem dostaje w łapki i się nim bawi a pociągnać nie... no cóż to pobawimy się troszkę 
współczuję i tak ze wszystkimi nowymi ciuchami?Jakie to szczęście,ze nie mieszkamy z teściami,chyba wylądowałabym w tworkach

Duże te nasza dzieciaczki już 

A same granulki przepyszne