|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
![]() Ostatnio w pracy robilam rekrutację na pracownika ochrony, i koleś na rozmowę przyszedł pijany Śmiać mi się cholernie chciało, a musialam się w miarę profesjonalnie zachować
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Smutne to, ale nieco mniej mnie to dziwi, że ludzie młodzi piją w polskich realiach
|
|
|
|
#1953 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38995909]lepiej zadzwoń
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- tajkuna, u Ciebie to taka trochę patologia... Podziwiam, że Ty jeszcze tam wytrzymujesz. [/QUOTE] [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39019899]Kurcze, zanim zmieniłaś opis, widziałam ile szukasz. Ja nie wiem jak tyle czasu można szukać. Taki czas jest dla mnie nie do przyjęcia...[/QUOTE] Dla mnie natomiast nie do przyjęcia są takie komentarze. Chyba nie po to jest ten wątek?for God's sake Natomiast zgadzam się, że niemiecki jest coraz częściej wymagany |
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
to co, powinnam twoim zdaniem dokończyć żywota?
|
|
|
|
#1956 |
|
Konto usunięte
|
Nie masz się zabijać, ale... ale aż tyle? Kurde. Nie wiem, zmień miejsce zamieszkania jeśli nic u Ciebie nie ma, bo jeśli nic się nie zmienia od tak długiego czasu, to chyba nie ma co czekać, że spadnie jakaś super oferta z nieba! A z każdym dniem jest gorzej. I nie mówię tego jako jakaś wymądrzała panienka i rozumiem, że mamy się wspierać, ale... Ale są granice.
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Dla mnie nie do przyjęcia jest ww i mam prawo powiedzieć co o tym sądzę. |
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, czasem myślę, że powinnam nie istnieć, skoro nie będę mogła normalnie żyć a rodzice też wiecznie nie będą. Na wyprowadzenie się nie mam środków. Już pisałam w tym wątku, że nawet do szkoły nie udało mi się wyjechać.
|
|
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
Pozwoliłam sobie przeczytać Twój wątek o studiach. Bardzo mi przykro, że nie udało Ci się rozpocząć studiów, jednak to nie powód do załamywania się. Jesteś zarejestrowana w PUPie a teraz jest luty i zapewne są organizowane kursy, staże, więc próbuj aplikować
Teraz można się zapisywać do szkół policealnych, są darmowe, więc zapisz się, by mieć status osoby uczącej się i spróbować zawalczyć o alimenty i tym samym mieć pieniądze na studia. Nie chcę się wypowiadać w czyimś imieniu, ale były i są tu dziewczyny, które pomagały podrasować wizualnie CV, może poprosisz, by i Tobie poprawiły? Ostatnia kwestia, może spróbowałabyś wyjechać zagranicę? Na kilka miesięcy, zarobić trochę pieniędzy i od października startować ze studiami albo ogólnie w większym mieście szukać pracy? Głowa do góry! ![]() Jutro kończę przygodę z moją praktyką, trochę mi smutno, bo fajnych ludzi tam poznałam i dobrze się pracowało ale jak nie chcą płacić, to trudno
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-03 o 22:00 |
|
|
|
#1959 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Cytat:
szybko minęło... |
|||
|
|
|
#1960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przewrażliwiona jesteś ![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39022366]Nie masz się zabijać, ale... ale aż tyle? Kurde. Nie wiem, zmień miejsce zamieszkania jeśli nic u Ciebie nie ma, bo jeśli nic się nie zmienia od tak długiego czasu, to chyba nie ma co czekać, że spadnie jakaś super oferta z nieba! A z każdym dniem jest gorzej. I nie mówię tego jako jakaś wymądrzała panienka i rozumiem, że mamy się wspierać, ale... Ale są granice. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Dla mnie nie do przyjęcia jest ww i mam prawo powiedzieć co o tym sądzę.[/QUOTE] Jasne, że oferta nie spadnie z nieba. Miejsce zamieszkania przy odpowiednim zmotywowaniu, nawet za nie jakieś wygorowane pieniądze zmienić się da. Pisałam tutaj o tym. IMO szukając pracy ponad pół roku czułam się totalnie beznadziejnie,i bezuzytecznie i wiedzialam, że jak nie znajdę pracy do roku to ryzkuje - związek na odległość i wyjeżdżam z Łodzi za pracę gdzieś indziej. Cytat:
![]() Pewnie się powtorzę, ja na tym wątku dostałam wiele dobrych rad, czasem dosadnych komentarzy i sądzę, że nie chodzi tutaj o pocieszanie tylko i wyłącznie. Wspieranie to nie zawsze glaskanie po główce i lizanie dupki
|
|
#1961 | |||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
*Kursy, *Staże, *Kredyty studenckie, *Stypendia socjalne, *Stypendia żywieniowe, *Stypendia naukowe (po 1 roku studiów) *Darmowe szkoły policealne Nie wspominam już o alimentach, MOPSach itp. Trzeba się umieć dobrze zakręcić i szukać okazji. Jak ktoś lubi marudzić, narzekać na cały świat, wybrzydzać to niestety ale nie znajdzie pracy. Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Ok, jak poprawione to fantastycznie
Gdzieś mi się przewinęło, że na studia chciałaś jechać do Szczecina, więc podejrzewam, że mieszkasz stosunkowo niedaleko tego miasta. Nie pocieszę Cię, bo bezrobocie jest tu wysokie, ale z drugiej strony aplikuj o pracę do Szczecina, może się uda? Sporo jest galerii handlowych, więc może coś się uda złapać a później będzie łatwiej. Może wtedy te studia itd. Co do mojej praktyki, to muszę się zawijać, bo nie mam czasu za bardzo na nią (taki ciężki moment w życiu) a to już trwa pół roku, więc daruję sobie. Dostanę dobre zaświadczenie, o to się nie boję ![]() Madzia, Twoje ostatnie zdanie, padłam zgadzam się, czasem trzeba sobą potrząsnąć
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-03 o 22:27 |
|
|
|
#1963 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1964 | ||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1965 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1966 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39023730]referencje jak najbardziej![/QUOTE]
Będą, będą Teraz szukam intensywnie pracy i do tego muszę kursować 500 km w jedną stronę czyli pół Polski co drugi tydzień, bo zdarzyło mi się odziedziczyć spadek a zarazem problem. W związku z tym myślę o prowadzeniu pensjonatu, bo mam wszystko przygotowane pod niego.
|
#1967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się, ale dla mnie oceny ile ktoś pozostaje bez pracy nic nie wnoszą do wątku. EOT dla mnie
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Kto nie ryzykuje ten nie ma.
Ja (co prawda przy wsparciu rodziców i TŻ) zaryzkowałam, ale przygotowałam się do tego, mając pewną pulę oszczędności. Chociaż to zależy od charakteru. Dla mnie zero aktywności to powód do tego by szukać zmian Nie każdy ma takie charakter Poza tym ja nie mam problemów z relokacją i odnajdowaniem się w nowym środowisku Takie czasy, że elastycznym być trzeba.---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Źle zrozumiałam Twoją wypowiedź powyżej
|
|
#1969 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39023914]super!!!! gratuluję pomysłu! jak otworzysz to przyjadę!
[/QUOTE]To nie mój pomysł, po prostu już wszystko tam jest zrobione pod pensjonat. Ale może się uda? Na razie się boję, że nie uda mi się za to wyżyć ale trzeba próbować Zapraszam serdecznie oczywiście
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39023914]super!!!! gratuluję pomysłu! jak otworzysz to przyjadę!
[/QUOTE]Ooo jak już otworzysz i zorganizujesz zniżki dla wizażanek to będziemy Cię Erite chętnie odwiedzały
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście
|
#1973 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Ponadto wykonaj rozeznanie w terenie, sposób dojazdu do zabytków/ciekawych miejsc itp. Trzymam kciuki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już myślę intensywnie od jakiegoś czasu, że aż mi mózg paruje myślałam, żeby to przerobić jakoś na inną działalność, ale doszłam do wniosku, że to bez sensu i zostawię to na wypadek niewypału z pensjonatem.Stres mnie zżera ale jestem takim niespokojnym życiowo człowiekiem, że nie byłabym sobą nie próbując
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Już nie mogę się doczekać
![]() Tymczasem uciekam spać, jutro ulubiony dzień tygodnia :P Oby do piątku
|
#1976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może akurat będzie wysyp ogłoszeń? W cudownych, sielskich firmach za niebotyczne pieniądze
|
|
#1977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wierze, ze kiedykolwiek znajde samodzielnie pracę. Nie wiem, moze na przyczyne nalozylo sie wiele czynnikow. Ale po takim czasie zludzen nie mam, a juz i na studia mi ochhota przeszła jak widze, ze kazdy mi obiecuje złote gory... ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Nie wiem, dlaczego ale jak weszłam na ten wątek, znowu doła łapię. Chyba nie dla mnie takie wątki, bo za długo szukam. |
||
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Szakal szukasz pracy od 4 lat prawie, Dlaczego przez ten czas nie poszłas do jakiejkolwiek pracy? mogłas pójśc na promocję do marketu, na wykładnie towaru itd. Zbierac, oszczędzać pieniądze a potem za ta kwote wyjechac do większego miasta wynająć pokój. Ja zrobiłabym wszystko w tym kierunku, sama chwytam się każdej pracy i nie wierze, że przez 4 lata nie można nic znaleźć,i nic z tym nie robić
![]()
|
#1979 |
|
BAN stały
|
A u mnie wczoraj o malo do tragedii nie doszlo. Przyjechali bracia ojca i powiedzieli ze ojciec do pracy ma nie isc robic dalej dlugi bo je dalej robi. A obecne dlugi ojca i te ktore nadal robi ja mam splacac. Wg ich to moja wina i mamy ze ojciec dlugi robil bo chcialysmy jesc a przeciez wcale prawa do jedzenia nie mamy bo takie prawo maja tylko osoby z kasa. Jawg nich powinnam poszukac sobie starej babci ktorej tylek bede myc i ktora za to mi bedzie placic i ktore te pieniddze pojda na splate dlugow ojca obecnych i przyszlych. Dostalam zalamania nerwowego jak uslyszalam jak bracia ojca powiedzieli ze ojcec ma do roboty nie isc bo ma corke ktora ma obowiazek za nie dlugi splacic obecne i te co nadal robi. Chcialam umrzec wczoraj mialam ochote sie powiesic mama pochowala wszystkie sznurki w domu zeby do tragedi nie doszlo bo moze by doszlo przez 2 braci ojca i ojca . Jeszcze grypy sie nalapalam katar nie do wytrzymynia. W komg mam system padniety dzis bede probowala skontaktowac sie z chłopakiem ktory by mi moze go przeinstalowal. Nadal z tel pisze. Jak widac brak pracy moze do roznych tragedi doprowadzic. Znow przyjdzie 20 ojciec nie bedzie mial na rate i pojdzie na nia pozyczac amy z mama nie wiemy nawet gdzie on na splate rat kase pozycza.
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Tajkunia, idź może do pomocy społecznej, bo to nie może tak być, że ty cierpisz przez błędy i zachowanie ojca. Zbierz się w sobie. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Przykre jest zdarzenie z rzeczywistością, ale nie ma co liczyć na otwarte ramiona i zaproszenie do pracy. Wiem, że jest Ci ciężko, choć trudno mi sobie to wyobrazić bo nie byłam aż w takiej sytuacji. Myślę jednak, że jak nie udało Ci się iść na studia, to bym się skusiła na jakiś kierunek szkoły policealnej. Aby tylko nie stać w miejscu. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

Teraz można się zapisywać do szkół policealnych, są darmowe, więc zapisz się, by mieć status osoby uczącej się i spróbować zawalczyć o alimenty i tym samym mieć pieniądze na studia.
„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”