Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-03, 23:09   #2401
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Marinko, trzymam kciuki żeby wszystko sie poukładało, wiem że u kogoś w domu nie jest łatwo, ale bądź dobrej mysli, po każdej burzy słońce.

Brumek, z jednej strony dziwi mnie fakt że rodzice nie oduczyli jeszcze dziecka os smoka, jest to też ich wina, a z drugiej strony nie powinni dziecka oduczać w taki sposób, a tym bardziej ponizać go. Ja bym pewnie parę słów powiedziała mu od siebie

Monia nie dziwie się że mała się cieszy jak to mówią: "mała rzecz a cieszy"
A co teraz planujesz szyć?

Ja dzisiaj prawie skonczyłam górę od pizamki Karolkowej, zostało mi podwiniecie rękawków,dołu i wykonczenie karczku. Jutro może się pochwalę
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 23:23   #2402
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Ja od kilku dni próbuję odzwyczaić Szymona od smoka i mi nie wychodzi.. Ostatnio położyłam go spać do łóżeczka, a Szymonek zaczął trzepać najpierw kołderkę, bo myślał, że może tam mu się smoczek zawieruszył, później zaczął zaglądać za łóżeczko, a na koniec wpadł w histeryczny płacz..

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 23:54   #2403
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Madziulka ja narazie nawet nie próbuje odsmoczkowac. To jest najlepszy przyjaciel Wiki i nie mam serca jej zabrać. W nocy jak go zgubi jest lament a jak tylko go dostanie od razu sie uspokaja i zasypia. Wielka tragedia by była teraz jakby zabrakło smokusia. Bedzie starsza wtedy będziemy odstawiac.
U Szymka Moze tez jeszcze nie ten czas.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:19   #2404
pieleszka
Wtajemniczenie

witam!
nadrobiłam
zdrówka dla wszystkich chorujących maluszków!!!!
niech już przyjdzie wiosna i te wszystkie paskudne infekcje znikną!!!
Hanka niby juz lepiej. katar gęstszy, nie kaszle praktycznie, ale czasem mam wrażenie,że coś jej zalega jeszcze..i nie wiem czy wziąć ją do pediatry (i znowu narażać na te paskudne infekcje) czy lepiej obserwowac jeszcze troszkę w domku?? kazałam niani dzisiaj zwrócić na nią uwagę włąśnie czy nie zacharczy.

Marinko strasznie mi przykro, że tak Ci się życie poukładało. nawet nie wiem, co napisać, jak próbować pocieszyć... musisz być silna!!

weekend minął i znów trzeba tyrać. a mi się nie chce

co do odchudzania, zdrowego odżywiania itp to ja to dopiero jestem jak śmietnik. jem niby "normalnie" (tzn. nie przeginam w żadną stronę, jem wszystko czyli warzywa, mięso, pieczywo, słodycze itp..), ale ...nie potrafie odmówić sobie drożdżówki co rano papierochy mi było łatwiej rzucić niż ten "nałóg"

dla cioć nie-fejsbukowych - kilka fotek z Haniowego pokoiku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 72978_4767065493575_5280471_n.jpg (79,2 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 555340_4767058493400_567498799_n.jpg (88,7 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 601141_4767067453624_1703664725_n.jpg (87,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 601197_4767063573527_1261439721_n.jpg (89,4 KB, 53 załadowań)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:20   #2405
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja też na razie nie próbuje. Agata traktuje smoka jak gryzaka, do spania potrzebuje. Będzie bardziej świadoma to zrobimy jakąś zamianę czy coś.
Ja ssałam do 6rż i zębów krzywych nie mam, wady wymowy też nie. Ale coś mi się wydaje, że Agata będzie mieć krzywe zęby po M. (który smoka nigdy nie miał).
Oduczyłabym w tego względu, że często nam ginie.

Idziemy do lekarza.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:24   #2406
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej

Stronczku no akurat na kaszlu i katarze u dziewczyn to już zęby zjadłam :/
wolałabym być zielona w tej kwestii :/
jak Wiki dzisiaj?

zdrówka dla Agatki, Szymonka, mam nadzieję, że katar u Ewuni już minął.
dla Igorka również uzdrawiające buziaczki!
mam nadzieję, że Hani ten kaszel jak najprędzej minie!
chyba nikogo nie pominęłam?

Ddewik fajny pływak z Boryska

Oliweczko no co Ty nie miej wyrzutów sumienia.
skoro tylko masz możlwość, ma Ci kto dzieci popilnować to nawet dla odreagowania i własnego zdrowia psychicznego chodź na zumbę
ja nie mam się jak zapisać gdzieś bo TŻ co chwilę na zmiany + wyjazdy :/ chociaż z drugiej strony może to i moja wymówka trochę bo pewnie jakbym się porządnie spięła to bym dała radę tylko, że jak idziemy na 8 do przedszkola i od 7 jestem na wysokich obrotach - wyjście z zaspaną dwójką w zimie nie należy do najłatwiejszych to wieczorem jak usiądę wreszcie na pupie to ani myślę o wysiłku fizycznym

Patik na allegro spodni nie kupowałam.
w Decathlonie za to i owszem i jestem z nich bardzo zadowolona

Aania cieszę się, że imprezy udane

Brumku szkoda chłopczyka tym bardziej, że ten smok to absolutnie nie wina dziecka a rodziców więc poniżając synka tatuś w moim odczuciu bardziej poniżył siebie. szkoda tylko, że ten szkrab tego nie rozumie w ten sposób

Pieleszko Hania urocza a pokoik cudowny

u nas uwaga uwaga:
noc bez żadnej pobudki!
ani jedna ani druga mnie nie obudziła więc spałam od 0.30 do 6,40 (pobudka do przedszkola, Hanię TŻ zawiózł a Ala jeszcze śpi)
cud!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 08:59   #2407
myha82
Wtajemniczenie

Hejka
Powiedzmy, ze jestem na biezaco ale z pisaniem gorzej-jakos nie umiem sie wbic.
MARINKo mocno przytulam. Los bardzo mocno cie doświadcza. mam nadzieje, ze niedługo skończa sie wasze problemy. Najbardziej niedorzeczne jest to, ze macie tworetycznie gdzie mieszkac w sensie lepszych warunków...
PIELSZKO widziałam fotki pokoju na FB-świetnie to wszytsko wygląda. Hania tak dorośle sie prezentuje w swoim nowym pokoiku. Czy to łóżeczko z Ikei? Jak sie Hani na nim spi.
DDEWIK Borys

Widze, ze temat smoczkowy-my na szczescie moze rprzez dwa dni korzystaliśmy ze smoczka. jakoś Martynie nie był potrzebny do szczescia.

Zdrówka dla wszytskich chorowitków Niech ta wiosna juz przychodzi

I żebyście o nas nie zapomnialy
DSC_1143.jpg

DSC_1158.jpg

DSC_1255.jpg

IMG_6255_zpsa643c462.jpg

IMG_6246_zps0b407753.jpg

i filmik z malowania farbkami:
http://s781.photobucket.com/albums/y...ps4385a3f8.mp4

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:00   #2408
myha82
Wtajemniczenie

Zapomniałabym
OLIWKO jestem pod wrażeniem Twojej organizacji

Martynka

Natalka
Stary 2013-02-04, 09:26   #2409
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Z tymi smokami w wieku 1,5 roku nie mam nic przeciwko, ale 5 cio letniemu dziecko mozna wytłumaczyć, mozna je przekupić skutecznie.
Nie tylko ze względu na zęby, ale własnie tez ze wzgledu na to żeby dziecko nie stało sie posmiewiskiem innych dzieci, a często i dorosłych.
Ja mam to szczęście że moje dzieci same wypluły jak zęby zaczęły wychodzić, i Karol ssał tylko 2 msc a Bartek 5 msc.
Szkoda mi trochę było, bo dziecko ze smokiem wyglada przesłodko, ale skoro nie chcieli to nie wpychałam

pieleszko śliczny pokoik
drożdzówki nie są straszne, ciasto drożdzowe wcale nie taki smieć
zawsze mają jakiś owocowy dżemik itp.
Dobrze ze Hania lepiej.

myha, wygladasz prześlicznie chyba nie przybyło Ci za wiele?
Co tam za muffinki piekłaś?

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-04 o 09:27
Stary 2013-02-04, 09:26   #2410
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Myha super wyglądacie

a ja się Wam czymś jeszcze pochwalę
trochę mniej pokraczna niż ostatnia ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0365.jpg (78,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0368.jpg (72,5 KB, 25 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:32   #2411
myha82
Wtajemniczenie

GOMRA to mufinki z nadzieniem budyniowym-Martyna oczywiscie asystowała i nie mogła sie doczekac kiedy bedzie mogła spróbowac
IWA sliczna ta laleczka i wcale nie pokraczna

Martynka

Natalka
Stary 2013-02-04, 09:38   #2412
pieleszka
Wtajemniczenie

Myha super wyglądacie dziewczyny!! ja tam nie chcę "krakać", ale coś myślę, że w brzuszku druga córeczka Ci rośnie
a łóżeczko Haniowe z ikei jak i pozostałe sprzęty. a co do spania w łóżeczku-to i owszem, w dzień zdarza się drzemka na nowym łóżku i jeszcze nie wypadła, mimo, że ona z tych co się wiercą z boczku na boczek. ale w nocy mała śpi nadal z nami, w sypialni (z moje wygody, bo z nami jest w stanie przespać całą noc bez pobudki, a nawet jak się obudzi, to nie muszę z łóżka wstawać)..

Iwa śliczna lala zdolna jesteś!

Gomra, no może drożdżowe ciasto, robione w domu, takie złe nie jest. ale ja jadam głównie te kupne (jak mam upieczone przez mamę to wciągam pół blachy na raz - ostatnio we wtorek zjadłam pół w domu, o 20!!!! a drugie pół w środę w pracy....), a pisząc drożdżówki miałam na myśli wszelkiego typu drożdżówki, pączki, rożki francuskie, precle, gniazdka i tego typu tłuściochy niezdrowe

w temacie smoczków - chociaż tego nie muszę oduczać, bo Hanka anty-smoczkowa od urodzenia

Stary 2013-02-04, 09:42   #2413
83monia
Zakorzenienie

kinga tez sie odsmoczkowala. dzis w zlobku bedzie miala pokuse - zobaczymy czy sie uda bez smoka zasnac, czy nie odkradnie innym.

gomra - planuje szyc ubranka dla lalki, kołderke, mam tez kilka poduszek itp. do przeróbki. musze tylko zamek zmierzyc i kupic w pasmenterii (chce wszyc do poduszki)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 09:46   #2414
myha82
Wtajemniczenie

PIELESZKA wszyscy mi mówia, ze chyba bedzie dziewczynka W środe sie okaze bo ide na polówkowe
Martyna tez nadal spi ze mna w łóżku. Tez z mojej wygody. Nie wiem jak bedzie po urodzeniu drugiego smyka Pewnie u tatusia wyladuje
My własnie mamy dylemat czy kupowac te z Ikei czy z allegro: http://allegro.pl/lozko-lozka-pojedy...954125034.html
te za lalegro maja troche wyzsza barierke ale z drugiej strony w przyszłosci tej barierki nie ebdzie chyba mozna zdemontowac

Martynka

Natalka
Stary 2013-02-04, 10:07   #2415
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

My po lekarzu. Jesteśmy przeziębione, Agata mniej ja bardziej, próbowałam poczytać, ale litery mi się rozłażą.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:40   #2416
zanetaa88
Zakorzenienie

To mój księżyc dla damy
Mam w planach zrobić jeszcze rybkę, bo też je uwielbia

Ciuszek póki co dla lalek nie robię,
bo Emilie woli jak one są gołe.
Raz założyłam skarpetkę na głowę i dałam dwie gumki i miała a'la kucykadama zadowolona była z pieluchy zrobiłam jej kimono i grało

Pieleszka właśnie miałam pytać, czy śpi w łóżku sama,ale doczytałam że w dzień ładnie urządzony pokój

Myha
ale masz już fajny brzuszek ! nie wiem czemu,ale Ja czuje że u mnie będzie druga baba i też czekam na ujawnienie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (41,0 KB, 29 załadowań)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 10:43   #2417
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
co do odchudzania, zdrowego odżywiania itp to ja to dopiero jestem jak śmietnik. jem niby "normalnie" (tzn. nie przeginam w żadną stronę, jem wszystko czyli warzywa, mięso, pieczywo, słodycze itp..), ale ...nie potrafie odmówić sobie drożdżówki co rano papierochy mi było łatwiej rzucić niż ten "nałóg"

Ale Hanysek ma królestwo!
A Ty, Pileszko, to mi się wydawało, ze z wagą żadnych problemów nie masz. Wiesz, jak patrzę na Twoje zdjęcia to mi się wydaje, że Ty jesteś z tych osób, które całe życie są szczuplutkie i żeby nie wiem, co robiły, to się nie zmieni. Że raczej masz tendencje to chudnięcia niż tycia.

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
u nas uwaga uwaga:
noc bez żadnej pobudki!
ani jedna ani druga mnie nie obudziła więc spałam od 0.30 do 6,40 (pobudka do przedszkola, Hanię TŻ zawiózł a Ala jeszcze śpi)
cud!
Super
To życzę, aby u Was ten stan utrzymał się na dłużej, nie jak u nas jednorazowo

Cytat:
To prawdziwa Zuzia-Lalka-Nie-Duża

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
My po lekarzu. Jesteśmy przeziębione, Agata mniej ja bardziej, próbowałam poczytać, ale litery mi się rozłażą.
Grunt, że to tylko przeziębienie! Szybko minie. A gorączka nadal u Agaty jest?

Myha - ale urosłaś! To już niedługo, co?
Martynka cudności uśmiechnięte
Widać, że ma dryg do malowania. Czuje bluesa Tylko mam się je wtrąciła i trzeba ją było ustawić do pionu

Dzieńdoberek
Jutro szczepimy się na ospę.
Stary 2013-02-04, 11:01   #2418
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Madziulka ja narazie nawet nie próbuje odsmoczkowac. To jest najlepszy przyjaciel Wiki i nie mam serca jej zabrać. W nocy jak go zgubi jest lament a jak tylko go dostanie od razu sie uspokaja i zasypia. Wielka tragedia by była teraz jakby zabrakło smokusia. Bedzie starsza wtedy będziemy odstawiac.
U nas jest trochę inaczej. Szymon smoka w dzień nie używa od jakiś 8 m-cy. Używa go tylko do spania w dzień i czasami do zaśnięcia na noc, ale coraz częściej zasypia bez i przypomina sobie o nim ok. 5 rano.
Czasami są dni, że nie chce go wcale. Ja mu daję, a on krzyczy głośno: "nie" i nim rzuca. Myślę, że jakoś powolutku się odstawimy..
A jednego ostatnio całego pogryzł i ma dziury, celowo siedział i gryzł i się śmiał.

Wszystkie zdjęcia śliczne

Dzień dobry

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 11:08   #2419
pieleszka
Wtajemniczenie

Brumku dziękuję z moją wagą to właśnie do tej pory było tak, jak piszesz. nie miałam nigdy problemu z byciem szczupłą, chociaż jadłam właśnie wszystko i to o każdej porze. przytyć tak dużo udało mi się dwa razy w życiu : w UK (tam nawet jabłka tuczą!) i w ciąży
teraz tylko obawiam się o siebie, bo po odstawieniu małej metabolizxm jakby mi zwolnił. no i po magicznej 30-ce tez podobno organizm "zwalnia". więc zobaczymy. a o tych drożdżówkach pisałam w kontekście tego, że nie umiem ich sobie odmówić właśnie zjadłam drożdżwókę z serem i dopchałam pączkiem (na usprawiedliwienie dodam, że pączek produkcji domowej) taki ze mnie mięczak bez kręgosłupa

Stary 2013-02-04, 12:15   #2420
patik87
Zakorzenienie

Cześć.

Wszystkie zdjęcia miodzio.

Iwa otwieraj biznes świetnie Ci wyszła ta lala.

Żaneta sama bym się pobawiła i poprzytulała do takiego księzyca- myślę że sara też, zielony to jej ulubiony kolor

Pieleszka
na usprawiedliwienie masz to, ze nie zamawiasz śmieciowego jedzenia do pracy !!! a drożdżówki nie dośc że sycące to jeszcze portfel nie ucierpi. Masz moje rozgrzeszenie.
Pokoik cudny, już na fb pisałam.

Myha
rośniesz. Też czuję że tam baba mieszka.

Sara poszła wczoraj spać o 18 ( nie było drzemki w dzień). Ale nie zrobiła pobudki o 5, o 7.30 . Chyba odyspiała poprzednie zarwane noce.
Stary 2013-02-04, 12:20   #2421
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry

Przypominam się, że żyję.
Poza jakąś durną alergią i wysypką, oraz spuchniętym i zaropiałym migdałem mam się nawet całkiem dobrze

Amelka cierpi przez ząbki

Od wczoraj mam komputer w pokoju, więc nie musze już się dzielić z mamą Ale muszę z TZtem :/ I z Amelką, bo mamy różową myszke, która się jej wybitnie podoba, więc ją bez przerwy podprowadza

Teraz klikam z pracy, bo mamy chwilę wytchnienia

Nie nadrobiłam jeszcze, ale rzucił mi się w oczy post Marinki i aż mi się oczy zaszkliły Kochana, jak Ci pomóc? Jechałam wczoraj do teściów i mijając Wasz blok myślałam, co tam u Was

Widziałam, że pisałyście o odżywkach do paznokci - mnie żadna nie pomaga, albo źle stosuję, bo żanych spektakularnych efektów nie było :/
I zrobiłam żelki, bo nie miałam czasu zajmowac sie swoimi łapkami,więc poszłam na łatwiznę

A ze swoją wagą planuję zawalczyć i ciągle wypada jakas impreza i dietę szlag trafia ...

Przepraszam, że tak tylko o sobie

Spróbuję cos nadrobić, mam 40 minut do spotkania

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2013-02-04 o 12:21
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 12:23   #2422
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Iwa świetna lala :brawo:
Ty ją recznie dziergałas?

pieleszka no to faktycznie jak umiesz sama blachę rozpracowac to podziwiam ja zazwyczaj konczę na dwóch rządkach, też uwielbiam świeżego ciepłego drożdzowaca.
Kupne ciastka, drożdzówki itp mnie nie ciągną, raz na jakis czas owszem, ale to chyba kwestia potrzeby zjedzenia czegoś słodkiego.
Ale taki nalóg nie straszny, chociaz smaczny jest

myha ja jednak sądze, ze bedzie chłopiec. Skoro to dopiero połowa, to brzuszek jak na ten czas okaźny, sądziłam ze już dalej jest po zdjęciach, a Ty dopiero bedziesz wchodzić w 6 msc.
Mówi się że jak dziewczynka to mały brzuszek, jak chłopiec to duzy, i w mojej rodzinie i wsród znajomych to sie sprawdza.

Scio zdrówka, pod kołderke i kurowac się

Zaneta śliczny ksieżyc, ale mamy tutaj zdolnych mam. Sliczne połączenie kolorystyczne
Stary 2013-02-04, 12:33   #2423
pieleszka
Wtajemniczenie

Gomra z tą wielkością brzucha na chłopca/dziewczynkę to taka sama bzdura jak z innego tego typu przepowiedniami ja miałam wieeeelkie brzuszysko, a Hania to dziewczynka
a nałogowe drożdżówkożerstwo faktycznie ma ten plus, że jest baaarddzooo przyjemne

Stary 2013-02-04, 12:36   #2424
myha82
Wtajemniczenie

GOMRA przy Martynie tez mialam spory brzuch Nawet posadzano mnie o bliźniaki. Teraz moze jest troche wiekszy, ale to druga ciaza. Poza tym ja nie naleze do "duzych" ludzi.

Martynka

Natalka
Stary 2013-02-04, 12:42   #2425
agawoo
Zakorzenienie

Nadrabiam od ostatniej strony, bo nie wiem ile zdąże
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja od kilku dni próbuję odzwyczaić Szymona od smoka i mi nie wychodzi.. Ostatnio położyłam go spać do łóżeczka, a Szymonek zaczął trzepać najpierw kołderkę, bo myślał, że może tam mu się smoczek zawieruszył, później zaczął zaglądać za łóżeczko, a na koniec wpadł w histeryczny płacz..
Amelka też jeszcze ma smoczka, musi go mieć do zasypiania (tzn. może nie musi, ale szybciej zasypia z nim, więc nie próbujemy inaczej). Uwielbia go, jak go zobaczy to natychmiast go łapie i wklada do buzi. A jak się drugi pojawi na horyzoncie, to nosi oba i sobie wymienia
Na razie nie próbujemy odstawiać.
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak u nas, też najlepszy przyjaciel to smoczek. W nocy jak jej wypadnie to sama sobie szuka w lożeczku (kładę jej jednego zapasowego, żeby na któregoś trafiła).
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witam!
nadrobiłam
zdrówka dla wszystkich chorujących maluszków!!!!
niech już przyjdzie wiosna i te wszystkie paskudne infekcje znikną!!!
Hanka niby juz lepiej. katar gęstszy, nie kaszle praktycznie, ale czasem mam wrażenie,że coś jej zalega jeszcze..i nie wiem czy wziąć ją do pediatry (i znowu narażać na te paskudne infekcje) czy lepiej obserwowac jeszcze troszkę w domku?? kazałam niani dzisiaj zwrócić na nią uwagę włąśnie czy nie zacharczy.

Marinko strasznie mi przykro, że tak Ci się życie poukładało. nawet nie wiem, co napisać, jak próbować pocieszyć... musisz być silna!!

weekend minął i znów trzeba tyrać. a mi się nie chce

Sliczna Hania i cudny pokoik
Zdrówka dla małej
Cytat:
Oliweczko no co Ty nie miej wyrzutów sumienia.
skoro tylko masz możlwość, ma Ci kto dzieci popilnować to nawet dla odreagowania i własnego zdrowia psychicznego chodź na zumbę
ja nie mam się jak zapisać gdzieś bo TŻ co chwilę na zmiany + wyjazdy :/ chociaż z drugiej strony może to i moja wymówka trochę bo pewnie jakbym się porządnie spięła to bym dała radę tylko, że jak idziemy na 8 do przedszkola i od 7 jestem na wysokich obrotach - wyjście z zaspaną dwójką w zimie nie należy do najłatwiejszych to wieczorem jak usiądę wreszcie na pupie to ani myślę o wysiłku fizycznym

noc bez żadnej pobudki!
cud!
Wysiłku fizycznego to Ty masz zdaje sie pod dostatkiem

Gratuluję przespanej nocki
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Cudne jesteście obie
Filmiku nie mogę obejrzeć w pracy :/
Cytat:
Myha super wyglądacie

Nie widziałam poprzedniej, ale wcale nie jest pokarczna
Cytat:
GOMRA to mufinki z nadzieniem budyniowym-Martyna oczywiscie asystowała i nie mogła sie doczekac kiedy bedzie mogła spróbowac
IWA sliczna ta laleczka i wcale nie pokraczna
Mniam, masz na nie jakiś przepis może? ( Tak, ledwo co post wyżej pisałam o diecie ) Aaaaa ... A musze zgubić jakieś 5-7 kg

Stary 2013-02-04, 12:46   #2426
myha82
Wtajemniczenie

AGAWOO oto przepis:
http://pasjeines.blogspot.com/2012/0...-budyniem.html

To blog mojej kolezanki. Robi takie cuda, ze palce lizac

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2013-02-04 o 12:47
Stary 2013-02-04, 12:59   #2427
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Stronczku widziałam, że pisałaś chyba wczoraj jak u nas na froncie, ale zapomniałam odpisać - pozostał jeszcze u Szymka katar i kaszel, ale wiadomo, że te dziadostwa leczy się dłużej.
Zdrówka
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Stronczku jak by Ci sie nudzilo, to mozesz mi zmienic wiek na +1.
Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wybieramy się na niego w lutym do kina.
Byłam wczoraj w kinie na nim.
Osobom o słabych nerwach i nie znoszących widoku krwi nie polecam. Były osoby, które wyszły z kina.
Poza tym film całkiem ok, daje troche do myślenia.
Ogrom tragedii niewyobrażalny.
Niewiarygodne, że to prawdziwa historia, chociaż film na pewno troche dodaje od siebie do tej historii.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Dzięki Myha
Slinka mi pociekła

Stary 2013-02-04, 13:03   #2428
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Mówi się że jak dziewczynka to mały brzuszek, jak chłopiec to duzy, i w mojej rodzinie i wsród znajomych to sie sprawdza.
To zdecydowanie u mnie się nie sprawdziło
Stary 2013-02-04, 13:11   #2429
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
brumek a moze bedziesz z dziewczynka miec jeszcze mniejszy

u mnie sprawdzone - nawet wagowo (mimo przenoszenia!) bylam mniejsza z kinga niz z arturem

w podpisie mam linka - poklikacie na glosowanie, to znajoma... (chcialabym takk wygladac...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-04, 13:33   #2430
aania_20
Zakorzenienie

Hello
Tż ma dziś dzień wolny, to panowie rozrabiają całe przedpołudnie, Ania pracę męczy, teraz Adaś padł a my mamy chwilę przerwy z kawą i lodami .

Oliweczko, zapomniałam napisać, podziwiam Cię!!! Jak Ty to tak pięknie ogarniasz?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Aniu a to już taki zwyczaj z basenem macie
staramy się, choć ostatnio mieliśmy dość długą przerwę, nie tyle przez zimę ile przez mój zupełny brak czasu
Cytat:
Padłam Ja go chcę poznać!!!!!!!!!!!!!

Adaś ciocię Brumkową też chce
A tego chłopca też mi szkoda, mimo że tata ma rację, za duży już na smoczek, ale jednak nie chciałabym wiedzieć jak chłopiec sie poczuł

Cytat:
u nas uwaga uwaga:
noc bez żadnej pobudki!
cud!
klask i:
Cytat:

ślicznie wyglądacie!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

oj...dużo zdrowia!

Cytat:
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
brumek a moze bedziesz z dziewczynka miec jeszcze mniejszy

Brumek z dziewczynką będzie mieć brzuch na kręgosłupie, wklęsły
Pieleszko, jakie ładne zdjęcia!

DDewik, Borysek świetny!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości