|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.
Ślimaczym tempem wykonuję kolejne ćwiczenia i stwierdzam, że po jednym słuchaniu i zrobieniu do niego ćwiczeń mam dość. Same słuchanie jest strasznie męczące, ale chcę przez nie przebrnąć, by z każdym kolejnym było coraz lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |||
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzie, kto, jak? ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobra, już mniej więcej wiem kiedy będę miała ostateczne starcie z niemieckim, trzeba sobie porobić znowu plan działania, taki główny i mniejsze, pewnie podzielony na 3 części ... tak więc: do roboty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
A ja mam aktualnie kryzys z niemieckim....
czuje ze jestem na tym samym poziomie co rok temu ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- aj chwila... przeciez przez rok praktycznie niemieckiego nie ruszalam (poza powtorkami w Klausie) bo bylam na stypendium ![]() troche mi sie humor poprawil ![]()
![]() |
#4144 |
Kawaii strona mocy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie niedawno mi sie ktos spytal ile juz sie ucze niemieckiego i wyszlo na to ze 2,5 roku
czyli juz dosc dlugo i stwierdzilam ze powinnam juz lepsza byc ![]() ale jak odjac te 10 miesiecy to jest w miare ok hehehe musze jednak ogladac wiecej tv po niemiecku ![]()
![]() |
#4146 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Bardzo długo mnie tu nie było, niestety dwa kierunki studiów i dojazdy pochłonęły mnie całkowicie. Czeka mnie jeszcze jeden egzamin, ale najgorsze już za mną ![]() Jak wygląda u mnie sprawa z językami? Czeski- coraz lepiej, ale ciągle czuję niedosyt i wyrzuty sumienia, ze nie poświęcam mu tyle czasu ile bym chciała (pomimo codziennych zajęć z praktycznej nauki języka). Jest coraz lepiej, przez fakt, że używam go non stop na uczelni, stał się dla mnie całkowicie naturalny. Za sukces uważam napisanie pracy z literatury (na ocenę bardzo dobrą ![]() Rosyjski- od następnego semestru rosyjski rozpoczynam bardzo intensywną naukę jako drugiego języka kierunkowego- chcę mu poświęcić bardzo dużo uwagi. Angielski- cały czas go zaniedbuję, muszę opracować jakiś konkretniejszy plan działania, żeby codziennie się go douczać, a nie tylko używać. Słowacki- biernie rozumiem coraz więcej, jeśli chodzi o praktykę to zdobyłam świetne książki, praktycznie u nas niedostępne, więc mam wreszcie konkretne materiały.
#4147 |
Zakorzenienie
|
Alexanderka, brakuje mi Twojego bloga!
![]() Cieszę się, że tak wyśmienicie Ci idzie - pełen podziw z tym czeskim!
![]() |
#4148 |
Zadomowienie
|
choji tak!Matko straciłam już nadzieję że odnajdę ta książkę. Część nieistotna, najważniejszy był tytuł. Dziękuje bardzo
![]()
#4149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Zakorzenienie
|
I znowu nam wątek ucichł. Więcej systematyczności drogie panie
![]() ![]() Jestem pozytywnie zaskoczona tym, jak motywująco działa na mnie regularna lektura tego wątku i Waszych blogów. Próbując kopiować Wasze najlepsze patenty na naukę staram się jak najwięcej słuchać, oglądać i wychwytywać nowe słówka i zwroty. Mam wrażenie, że daje to nawet lepsze rezultaty, niż ślęczenie nad kolejnym rozdziałem kolejnej książki ![]() Mam przed sobą teraz bojowe zadanie przyswojenia sobie w jak najszybszym czasie biznesowego włoskiego. Wsłuchiwanie się we wszelkiego rodzaju wiadomości gospodarcze to jedno, ale wciąż poszukuję najlepszego źródła słownictwa.... Gdyby ktoś zupełnie przypadkiem dysponował sprawdzonym źródłem wiedzy w tej dziedzinie, zapraszam do pisania ![]()
#4151 |
Wtajemniczenie
|
W końcu zaczęłam przerabiać książkę ''Hiszpański 15 minut dziennie'' (dziennie robię cały dział, a nie jeden temat
![]()
#4152 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam czasu na leniuchowanie (będzie za 3 miesiące
![]() ![]() Jakby któraś z was trafiła na testy luk sterowanych z hiszpańskiego, także byłabym bardzo wdzięczna za podzielenie się ![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zadomowienie
|
Ja się już chyba pogodziłam z myślą, że lepiej będzie zdać dodatkowo maturę z francuskiego niż liczyć na to, że rozszerzona matematyka pójdzie mi wyśmienicie. Zaczęłam profesora Pierre'a, w takim tempie to go skończę za 200 dni
![]()
#4154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja niedawno przerwałam naukę hindi ![]()
![]() |
#4158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czemu to przerwałaś, tak się nie roooobi!
![]() |
#4159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia z hiszpańskim!
Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski. instagram||blog ![]() Edytowane przez mayletka Czas edycji: 2013-02-04 o 00:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Zakorzenienie
|
A ja się chciałam pochwalić [bo chyba jeszcze tego nie zrobiłam], że mój Marcin tak podziwiał mój zapał do nauki, że sam postanowił nauczyć się włoskiego
![]() ![]()
#4161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, ja zadnego mojego ex nie namowilam do nauki jezyka ![]() tzn jeden niby zaczal uczyc sie polskiego i wrocic do francuskiego, ale nie sluchal moich rad wiec nie mu z tego nie wyjdzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja pisałam niemiecki na podstawie, bo startowałam na politechnikę i zdawałam na R matmę i fizę, do matury przygotowywałam się tylko z repetytorium maturalnego i naprawdę nie poświęcałam temu wiele czasu, bo nadrabiałam ogromne zaległości z fizyki i napisałam niemiecki na 100%, więc uważam, że tylko zmarnujesz czas przerabiając całego profesora przed maturą ![]() Przerwałam, bo zupełnie nie czułam tego języka ![]() ![]()
![]() |
#4163 |
Kawaii strona mocy
|
Do tego co napisała LiquidLuck dodam jeszcze tyle, że profesor ma 4 poziomy, o czym pewnie wiesz, więc na maturę podstawową nie wszystko się przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Zadomowienie
|
Do rozszerzenia się raczej nie dam rady przygotować. Wiem, że profesor ma 4 poziomy, ale skoro nauka z nim mi tak łatwo przychodzi to pewnie i tak będę go przerabiać póki nie skończę
![]() Więc nie było sensu się z tym hindi męczyć.. 'Nie ten, to następny' ![]()
język norweski ![]() język rosyjski ![]() język czeski ![]() język angielski ![]() język francuski ![]() Edytowane przez plastikowabiedronko Czas edycji: 2013-02-04 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zadomowienie
|
Callitus - tak z innej beczki, widzę, że ćwiczysz 30 day butt lift
![]() ![]() Przejdę się jutro do taniej książki i zobaczę jakieś repetytoria do języków - włączyłam niemieckie radio sobie, ale ciągle gra muzyka, nic nie gadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mayletka łączę przyjemne z pożytecznym - to znaczy, jak biegam, to na panel bieżni daję komórkę i oglądam seriale po hiszpańsku, w pociągu czytam, staram się jak najwięcej po hiszpańsku i angielsku ![]() ![]() plastikowa moim zdaniem dobrze robisz, to znaczy - matematyki jeśli uczysz się na bieżąco to nie będziesz mieć z nią żadnych problemów, nie wiem, jak z chemią ![]() ![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stwierdzam, że nie potrafię mówić po niemiecku, na następnych zajęciach z nauczycielką muszę poprosić o więcej gadania. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się i ja codziennie Henry
![]() Niestety tylko jeden język powtarzam i podziwiam Was, ze potraficie tyle na raz! A jak Waszym zdaniem najłatwiej przypomnieć sobie inny język. Uczyłam się szmat czasu temu niemieckiego i teraz bym chciała wrócić niestety nie wiem jak. prof. Klaus raczej za trudny jak na start/przypomnienie? Jak sądzicie ?
Zapuszczałam i dbałam o włosy ![]() i zero efektów więc już nie dbam o nie ![]() może warto się chwilę zastanowić? Edytowane przez vanadis Czas edycji: 2013-02-04 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Przyczajenie
|
Przyjmiecie mnie w swoje grono z greckim?
![]() Przebrnęłam przez cały wątek i chyba nikt się nie uczy tego języka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Marszałkini II RP
|
Ja się wciąż uczę, mimo że nieźle znam, niemieckiego, rosyjskiego, białoruskiego i litewskiego. Może któraś z Was uczy się dwóch ostatnich?Angielski sobie odpuściłam, w mojej sytuacji nie jest mi kompletnie potrzebny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.