|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Sarna, a może wątek zmieniły?
|
||
|
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
![]() Co tu taka posucha???? Wchodzę z myślą że pewnie będę siedziała i nadrabiała nie wiadomo ile a tu zonk tylko 1 strona i tylko 4 użytkowników. U mnie jak zwykle pogoda lipna , śniegu znowu napadało ![]() Aby tradycji stało się zadość co robicie dziś na obiad bo ja nie mam weny i może któraś mi podpowie
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj cos wizaz swirował, mnie np. nie chciał zalogować, wiec sobie tylko nadrabiałam zaległości. |
|
|
|
|
#845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynka, ano o tym nie pomyślałam
odwyk - odwykiem .... wrócą a ja rzucam pytanko: ćwiczycie coś w ciąży (oprócz seksualnego fikania, oprócz ćwiczenia palców na klawiaturze ) - chodzi mi o gimnatyskę dla ciężarnych?
|
|
|
|
#847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ciąża strasznie mnie rozleniwiła. Zawsze jak jest ciepło to u mnie rower rolki i kije są na pierwszym miejscu jeśli chodzi o sporty, jak już zima nadchodzi to wiadomo rower i rolki idą w odstawkę zostaje tylko spacer z kijkami ale teraz to nie chce mi się nic totalnie. Ale chyba czas to zmienić
|
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
Zaczynam nadrabianie popijając kakao
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, mnie ogarnęło totalne lenistwo, też nie wychodzę jak nie muszę.
Trza to zmienić i choćby w domu delikatnie pofikać, bo zaczynam czuć się jak czołg ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Dzień dobry Anulka, smacznego kakałka i miłego nadrabiania
|
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
ja nie ćwiczę
![]() A co do obiadu to wczorajsza pudliszkowa i chyba wszamam bagietkę czosnkową bo już wczoraj nie miałam gdzie jej zmieścić![]() A co do seksu też nie fikam, jak byłam ostatnio u gin to kazał delikatnie więc jest delikatnie nie szaleję na rumaku hehe
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-02-04 o 08:51 |
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
![]() ![]() Wczoraj taka zamulona ta niedziela byla ze draaaamaat nie dziwie sie ze nikomu sie nie chcialo siedziec,pisac tylko wszyscy pewnie kimali przed tv ja bylam na obiedzie u tesciowej pozniej pojechalismy do CH kupilam sobie fajny stanik sportowy taki bardziej typowy dla kobiet w ciazy ... w gattcie za 29,99 .. ( wszedzie sportowe np decathlon-min.50 zl..) i fajnie smigam w nim od wczoraj wygodnie nic sie nie luzuje cyce na swoim miejscu haha.. Zamowilam sobie wczoraj buty ktore juz dawno za mna chodzily ale zawsze bylo mi szkoda kasy na nie .. ( a teraz koncowki wyprzedarzy wiec akurat (podejrzewam ze wiekszosci sie nie beda podobac-jak to zawsze bywa z tymi butami ) mi sie podobaja i sa super wygodne akurat takie szybkobiegi z duzym brzuchem haha ![]() wiec jutro bedzie nowe lozeczko i mam nadzieje ze nowe buciki hihi ) Bylam na badaniu TSH ft4 i magnez i jeszcze moze skoluje skierowanie na posiew wiec bede miec za darmo Odkad dzidzius mnie uraczyl tym mocnym kopniakiem to jest jakis leniwy raz sie poruszy wieczorem (tak zebym go poczula) i by bylo na tyle..Wizyta 15,02 a ja juz mysle czy nie isc w ten piatek ale moze wytrzymam eh Alez sie rozpisalam hahah Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-02-04 o 09:00 |
|
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
Witaj
![]() ja zajadam kanapeczki z żółtym serem pomidorem majonezem i dymką opruszone solą, pieprzem i słodką papryką |
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
co do fikania to ja moge nie mam przeciwskazan ale mam jakas blokade boje sie ze cos sie stanie jak bedziemy sie za czesto przytulac eh .. i wychodzi z tego prawie celibat :P Do tego dochodzi strasznie skrzeczace łozko i efekt murowany
naczytalam sie o tej rwie kulszowej i to napewno to.. tak mi daje " w kosc" ostatnio ten posladek,krzyz i noga lewa ze jest dramat..budze sie w nocy spac nie moge tak mnie boli przekrecic sie nie da rady.. wstac nie da rady.. jak staruszka 80 letnia.. moze lekarz mi cos przepisze na to jakies plastry wygrzewajace czy cos chodziaz wątpie ze takie cos mozna,z tego co czytalam na necie wlasnie nie bardzo jest co stosowac w ciazy na to..
|
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
dotkaa wczoraj nie sobota tylko niedziela była
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
ja na śniadanie zjadłam 2 malutkie (takie kropeczki) bułeczki kukurydziane z białym serem i dżemem, a teraz podjadam migdały, bo oczywiście z rana łapie mnie zgaga
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz,dzieki za wczas wstalam 7 to zdecydowanie nie moja pora hahahaha
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- a ja kawalek drozdzowki ale mnie zemdlilo i dopije kawe i tyle z mojego sniadania... |
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak mnie wczoraj dźgnęło nagle jak się w kuchni ruszyłam, to mało się wrzątkiem nie zalałam, postałam nieruchomo i jak zelżał ból to siędopiero ruszyłam. Masakra. |
|
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj tez bralam ze stolika tabletki i tak mnie zabolalo ze 5 minut zgarbiona nie moglam sie ruszyc ..
|
|
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
ja zjadłam 2 bułeczki z serkiem wiejskim i pije herbatę miętową...
Dziś jak nasiusiałam do pojemniczka to jakieś takie farfocle mi pływały, dziwne - w sumie nigdy się nie przyglądałam ale teraz jakoś rzuciło się w oczy zobaczymy w poniedziałek u gin co z wynikami. A za tydzień same wizyty mam pon u gin, wt endokrynolog, czw USG wkońcu zobaczę dzidzię bo tylko raz widziałam nawet nie widziałam małą fasolkę w 7 tyg
|
#861 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Wybrałam w końcu wieczorem zdjęcia do fotoksiążki i zaczęłam nawet ja projektować Coś czuję jednak, że to będzie dłuższa przeprawa zanim będzie gotowa. Ale grunt, że ruszyło![]() Idę dzisiaj do pracy na 12... Zaczyna się mój głupi system pracy, a miało się niewiele zmienić Jadę wcześniej do Zusu odebrać papiery, więc czeka mnie chwila prawdy.Cytat:
Miałam ochotę i co poradzić. Mój TŻ na szczęście nie gada mi co mam jeść![]() Cytat:
A miałam nadzieję, że już wiosna przyjdzie![]() Cytat:
Ale pocieszam się tym, że pracuję z dzieciakami i mam dużo ruchu w ciągu dnia No i planuję się zapisać do szkoły rodzenia. Na stronie mają napisane, że najlepiej zacząć w 5-6 miesiącu, a my niby zaczęliśmy już 5...Cytat:
Sama takie mam i bardzo chwalę
|
|
#862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
witam się w 15 tygodniu, jak ten czas leci
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
to kolezanki maja robic nie my.. ze kobiety w ciazy haha ale wiem ze moja Szwagierka juz mowila ze bedzie chciala zrobic wiec napewno bede miec,fajna sprawa wedlug mnie
Cytat:
|
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziałam ginowi, co siędzieje (zreszta wtedy na wizycie u niego nie mogłam normalnie siedzieć, wstać to widział co się dzieje) i przepisał mi czopki, ale następnego dnia ten najgorszy ból (jak sobie go przypomnę to mi sięniedobrze robi) przeszedł, albo może ja nad nim już umiem panować ?Zapytaj gina o te czopki, albo może coś innego Ci wymyśli. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- helołłłł |
|
|
|
|
#866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
WITAM z pracy oj jak mi się nie chciało, od razu stoczyłam batalię żeby nie zmieniać lokalizacji stanowiska. Teraz jestem sama w pokoju, a chcieli żebym siedziała z 3 osobami na piętrze. Wywalczyłam kompromis, że na parę godzin będę siedzieć u nich, a potem znowu u siebie na dole. Powiedziałam, że przeszkadza mi ich kawa i też chodzi mi o swobodę. Zresztą tam na górze to będę na miejscu koleżanki, która za 2 miesiące wraca z macierzyńskiego. |
||
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Tez masz ukale? i sluza Ci dobrze?zaimpregnowalas je czyms ? fajnie:P
Cytat:
od mojej klatki do nastepnej jest przejscie takie i tam jest cieplo i jak jest zima czy pada to takie szczyle siedza i chleja cala noc juz nie tylko odemnie z os ale tez z innych zjezdzaja i siedza pija i sie chichraja cala noc nieraz i pisalismy pismo zeby zrobili drzwi (nieraz to strach byl na klatke wyjsc ) i dzis robia drzwi jak te szczyle przyjda tu znowu pic to sie zdziwia ze nie maja gdzie siedziec hahahahahaaa... bo z dwoch stron robią te drzwi fajnie,wkoncu. |
|
|
|
|
#868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie zajęcia zaczynają się od 26 tc |
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, wypiłam kakao i lecę dołożyć do pieca, bo coś zimno się robi.
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39011622]wczoraj byliśmy na "Drogówce" i uważaj że film jest świetny, no ale Smarzowskiego trzeba lubić... specyficzny klimat, specyficzny rytm filmu, specyficznie pokazany świat... w sumie to po "Domu złym" nic mnie już u niego nie zdziwi [/QUOTE] Tez muszę się wybrać. Dom zły zrobił na mnie takie wrażenie, że Drogówki nie odpuszczę WOW! Niezła cena. Cytat:
U mnie teść zaczyna z różnymi przytykami, ale na razie obracam wszystko w żart. Kiedy dowiedział się, że kupimy wózek za ok 1200-1400 zł i jest to wcale nie najdroższy, to złapał się za głowę i stwierdził, że jesteśmy niepoważni. Zatrzęsło mną, ale powiedziałam, że jak chce to może sam skonstruować taniej, ale ma mieć pompowane i skrętne kółka. Ma być 2 w 1 : gondola i spacerówka itd itd. Uspokoił się i stwierdził, żebyśmy kupili co trzeba i za ile trzeba bo rzeczywiście wiemy lepiej ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

Ja dziś idę na wyniki, będą mnie kuli

obrał mi pomarańcza i kazał jeść...Sam zjadł 3 hod dogi na zwykłej bułce po 2 parówki ser żółty, kukurydze, ogóreczek, 2 banany, czekolade a ja mówię a ty co Maż -No co nie wiesz że ja też w ciąży jestem
co mam zrobić że mam zachcianki na takie a nie inne produkty
i tylko 4 użytkowników. 

i chyba wszamam bagietkę czosnkową bo już wczoraj nie miałam gdzie jej zmieścić

Jadę wcześniej do Zusu odebrać papiery, więc czeka mnie chwila prawdy.
Dopiero jak zrobiłam porównanie uświadomiłam sobie jaki jest duży...